28 éves vagyok, 14 éves korom óta szívom, napi 1-1.5 doboz.
Kezdtem Szofival, majd jött egy időben Symphi, néha Pall Mall, majd Ínséges időkben néha biza' piaci bagó is. Kezdtem huszonforintos cigivel, és most ott tartok, hogy 3 éve piros Főnixmadarat szívok, perpill asszem 325 pénz egy doboz.
Nem örülök neki, hogy dohányzom, de mivel már beleugrani is nagy intenzitással ugrottam, nemigen tudok kiszabadulni a béklyóból. Nem is próbálkoznék a "kevesebbet szívok, napi max. 5 szálat szívok" projekttel, mert nem vagyok az a típus.
Az az én nagy bajom, hogy szeretek dohányozni. Megnyugtat. Tölti a fölös időt. ha nagyritkán iszom egykét sört, nem megy le cigi nélkül. melóhelyen is dohányzik 80 százelék. Szüleim közül anyám is "ette" a cigit, ergo nem volt egyértelmű ellenpéldám.
Pedig: Utálom a tényt, hogy bagó után büdös a pofám. Sárgul a fogkövem. Sokba kerül, egyre többe. Plusz a pótszerek: rágó, cukorka. Plussz c-vitamin /ha rámjön hogy ártalmas
Ergo ha minden óvintézkedést megtesz valaki a bagózás mellett, akkor egész csinos összegbe kerül ez a "Hobby".
Szóval nagyon rossz szenvedély.
Bár sokszor segít ha feszült vagyok, illetve hízékonyságom miatt segít súlyom szintentartásában. Köztudott /és nálam működik is/ hogy aki dohányzik, az étvágytalanabb, és az ízeket sem érzi mindig objektíven.
Ja még egy: mostanában sem az egészségem miatt gondolok rá többször is, hogy egyik napról a másikra lerakom a cigit. Hanem a családom és magam szerényebb anyagi lehetőségei miatt. És én ráadásul ezt a primitív cigit szívom, ha ugyanezt betermelném "Marbi Lájtba" akkor a lakásrészletet sem tudnánk fizetni. Szóval ezért.
Bár az erős dohányos igénytelen állat, nem szomhjas, nem éhes, nem fázik: csak legyen nála egy-két doboz bagó, és gyújtószerszám

Súgó
A téma zárva.