HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#171 Felhasználó inaktív   Gereb 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 20. 11:57

ez a ki kene tiltani/felemelni/agyonutni duma rettento felhaborito! Ezzel az erovel ki kene tepni a buszon hangosan beszelok nyelvet, kitepni a metron lokdosodok gerincet stb. Amugy en is kb fel eve szoktam le rola (8-9ev utan), de akkor se...

#172 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 12:11

idézet:
Ezt írta Gereb:
ez a ki kene tiltani/felemelni/agyonutni duma rettento felhaborito! Ezzel az erovel ki kene tepni a buszon hangosan beszelok nyelvet, kitepni a metron lokdosodok gerincet stb. Amugy en is kb fel eve szoktam le rola (8-9ev utan), de akkor se...[/quote]

Here we go, mate. En sem allitottam soha, hogy a dohanyzas jo vagy, hogy egyaltalan nem karos az egeszsegre. Am felnott es ertelmes emberkent hagy dontsem mar en el, hogy elek-e vele vagy sem. :)

#173 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 12:18

idézet:
Ezt írta joe39:

mondhatni, mindegy.
a (társadalom)biztosítást kéne hasonló alapokra helyezni, mint a kötelező biztit a gépjárműveknél.
(pesti frissjogsis fiatal többet fizet, mint a vidéki középkorú, pusztán a kockázati esélyek alapján.)
az általában egészségesen élőnek több juttatás járna, mint aki szándékosan rongálja az egészségét.
[/quote]

A dohany es alkohol termekek pofatlanul magas adotartalmat pont azzal (is) magyarazzak, hogy egy resze a betegek gyogyitasara van visszaforditva. (mondjuk, ezt higgye el aki eleg hulye hozza).

PS: a Pesten elok TB-jet kellene ennyi erovel megemelni, hiszen ok sokkal tobb fustot (nemcsak dohanyfustot, hanem annal SOKKAL karosabb ipari es kipufogo fustot) szivnak be eletuk soran, szal' sokkal nagyobb a kockazati tenyezo, mintha videken laknal.

[ 2003. november 20.: szabinar szerkesztette a hozzászólást ]

#174 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 12:26

idézet:
Ezt írta Indy:
[QB...De szívd csak nyugodtan, ha jólesik!...[/QB][/quote]

Koszonom, reszemrol ennel tobbet nem is akartam. CSak ennyit: hagy dontsem el en, es ne kelljen pedofil tomeggyilkosnak ereznem magam mar itt a HWSW-n is azert mert dohanyzom. :)

#175 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 13:10

idézet:
Ezt írta NeverGone & Tökei powered by: HWSW:
Amúgy (számomra) érdekes dolog, hogy 11 év eléggé akítv dohányzás után abbahagytam, csak úgy... kiesett a cigim az ablakon a másoikról, és nem mentem le érte...[/quote]Akkor viszont nem hiszem el, hogy komoly dohányos voltál. Nálam már az is stresszt idéz elő, ha csak fél doboz cigim van. Tudom, hogy lesz rá alkalmam később venni vhol, de addig mi van akkor ha elfogy a cigim? :confused:
Amíg rövid sofi vagy multi lights-ot szívtam (két éve kb.), addig két szálat nyomtam el egy cigizés alkalmával egymásután. Ekkor döntöttem úgy, hogy inkább veszek hosszú piros multit, így legalább nem fogok kettőt egymásután elnyomni. Az utóbbi fél évben viszont már ebből is kettőt elnyomok egymás után néha. Kb. olyan, mintha nem lenne elég egy szál. Ez a gáz.
Felkeléskor cigi kapásból, lefekvés előtt cigi, néha éjjel felkelek, és elszívok egy cigit, igaz ez nem szokott jól esni, de mégis elszívom. Amikor megvagyok fázva, akkor is qrvára nem esik jól a cigi, de mégis elszívom.
Asszem ez a függőség. :(

#176 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 13:32

idézet:
Ezt írta szabinar:

A dohany es alkohol termekek pofatlanul magas adotartalmat pont azzal (is) magyarazzak, hogy egy resze a betegek gyogyitasara van visszaforditva. (mondjuk, ezt higgye el aki eleg hulye hozza).

PS: a Pesten elok TB-jet kellene ennyi erovel megemelni, hiszen ok sokkal tobb fustot (nemcsak dohanyfustot, hanem annal SOKKAL karosabb ipari es kipufogo fustot) szivnak be eletuk soran, szal' sokkal nagyobb a kockazati tenyezo, mintha videken laknal.

[ 2003. november 20.: szabinar szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A fővárosban/városban élőknek általában magasabb a jövedelmük is, tehát több tb-t vonnak tőlük.

Konkrétan nem arról van szó, hogy aki cigizik, az meghal, aki nem az meg él tovább. Arról van szó, hogy ha két városi ember közül az egyik még bagózik is, akkor nagyobb eséllyel lesznek bizonyos szervi bántalmai. Ez engem hidegen hagy, egészen addig, amíg a belőle kijövő füsttől x másik embernek is nő az esélye beszedni valami kellemes kórt. Ez az, amit én kifogásolok.
Képzelj el egy pincért, aki nem dohányzik, de a kocsmában a tömény füstöt szívja napi sok órában.
Az íreknél asszem már pont emiatt nem lehet bagózni semmilyen krimóban. Mindenhol van egy kalicka az utcán, ahol lehet füstölögni menni.

#177 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 14:16

idézet:
Ezt írta szabinar:
En sem allitottam soha, hogy a dohanyzas jo vagy, hogy egyaltalan nem karos az egeszsegre. Am felnott es ertelmes emberkent hagy dontsem mar en el, hogy elek-e vele vagy sem. :)[/quote]

Teljesen igazad van. De a nemdohanyzok sem kernek mast: "felnott es ertelmes emberkent hagy dontsem mar en el, hogy elek-e vele vagy sem" Ugy nagy altalanossagban nincs semmi gondom a dohanyosokkal szivjak ha nekik jol esik. Problemam azzal a barommal van aki az (akarmire) varakozo tomeg kellos kozepen gyujt ra... ahelyett hogy 5 metert felresetalna es ugy dohanyozna, hogy megkimeli azokat a fustjetol akik nem kernek belole. Es meg kismillio ilyen peldat lehetne hozni.

Felhivnam a figyelmet arra is hogy a dohanyzasrol szolo torvenynek nem az a cime hogy "Dohanyos ellenes torveny" hanem "Torveny a nemdohanyzok vedelmere"... egy normalis orszagban szerintem nem szabad olyan helyen ragyujtani ahol olyannak is szivnia kell a fustjet aki nem ker belole. Az a dohanyos egyeni szoc. problemaja hogy o fustolni akar... ha masokat zavar ezzel akkor ne tegye. Nem kellene erre torveny ha minden dohanyos inteligensen allna hozza... a torveny sem szol masrol csak irasba foglalja azokat a szabalyokat amit amugy is illene betartani.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#178 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 14:33

idézet:
Ezt írta Samott:

Nem kellene erre torveny ha minden dohanyos inteligensen allna hozza... a torveny sem szol masrol csak irasba foglalja azokat a szabalyokat amit amugy is illene betartani.

Samott
[/quote]

Ezt kiemelném, hátha valaki nem venné észre. Ennyi az egész, értelem kéne, és akkor nem kellene itt ilyen eszes véleményekkel küzdeni, hogy 'minden dohányos bunkó, mert direkt lefújja a füsttel a másikat'.

(A másik oldalra se ártana mondjuk egy kis értelem, hogy ugyan ne általánosítsanak már ilyen nagy arccal.)

#179 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 14:48

idézet:
Ezt írta Gereb:
ez a ki kene tiltani/felemelni/agyonutni duma rettento felhaborito! Ezzel az erovel ki kene tepni a buszon hangosan beszelok nyelvet, kitepni a metron lokdosodok gerincet stb. Amugy en is kb fel eve szoktam le rola (8-9ev utan), de akkor se...[/quote]

miért is?
az én egészésgemet károsítja ha valaki hangosan beszél melelttem? sőt akárkiét is károsítja? akárkinek is büdös lesz a ruhája tőle...? nem akkor meg hogy lehet összehasonlítani?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#180 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 14:49

idézet:
Ezt írta szabinar:
PS: a Pesten elok TB-jet kellene ennyi erovel megemelni, hiszen ok sokkal tobb fustot (nemcsak dohanyfustot, hanem annal SOKKAL karosabb ipari es kipufogo fustot) szivnak be eletuk soran, szal' sokkal nagyobb a kockazati tenyezo, mintha videken laknal.[/quote]

csak a pesten élők ezzel nem szándékosan rongálják az egészségüket....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#181 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 14:53

először is egy valamit el kell mondanom: én nem dohányzok, és soha egy fél szálat se szívtam el, sőt bele se szívtam, és nem is tervezem.

a dohányosokat értem meg legkevésbé. elég sokat ismerek, megkérdeztem mi a jó benne, konkrétan egyik se tudott válaszolni, megnyuxik meg ilyenek, persze, vegyen be xanaxot....
büdös lesz az ember tőle, rák......
ha iszik valaki, az nem érdekel, nem zavarja környezetét (maximum ha lehány, vagy belédköt :) )
drogost is megértem valamennyire, de dohányosokat nem igazán.

nem az zavar, hogy tucán... dohányzik, szívja csak, dögöljön bele, ő baja, aki hülye haljon meg. csak engem NE KÉNYSZERÍTSEN arra hogy azt a sz@rt szívjam énis.

gyűlölöm, hogy szórakozóhelyre elmegyek, vágni lehet a füstöt, és éjjel/reggel hulla fáradtan hazajövök, és muszáj megmosakodnom, hajat mosni (mer különben párnámat is moshatom ki másnap mer undorító szaga van, és érzem ahogy száll a bűz a hajamból)... mert k*rvára zavar hogy bűzlök a sok kedves embertársam miatt.
Erre mi a megoldás azok szerint, akik szerint lehet kultúráltan dohányozni? miért nem látok soha embereket, akik szórakozóhelyről kimennek dohányozni???

szóval tényleg jó lenne valami ellene...
TB-t tényleg meg lehetne emelni neki, dohánytermékek árát remélem jóól megemelik most EU miatt...

[ 2003. november 20.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]

#182 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:09

idézet:
Ezt írta WiZARD:
TB-t tényleg meg lehetne emelni neki, dohánytermékek árát remélem jóól megemelik most EU miatt...
[/quote]

Hát ja, ezzel majd kultúrát tanul a sok g*ci. Aki meg neadjisten szeretné a dohányzás valamely formáját, az inkább számítógépezzen helyette, meg különben is, kussoljon, és rohadjon meg, lehetőleg még ma. Taps.

#183 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:16

Alkoholista legyen valaki, mert nem zavar másokat????
Térjél már észhez, ember!!!!
Nálunk csonka családot, több éves rettegéssel fűszerezett "túlélést", anyagi helyzet elnehezülését, költözködést, pert, és majdnem emberölést eredményezett EGYETLEN EMBER ALKOHOLIZMUSA. És ez nem "törpe minoritás" ebben az országban.
Úgyhogy gondolkodj, mielőtt ilyen okosakat mondasz.
Most kurvára felbasztad az agyam, és másodszor hangzik el.
Az isten faszát a sok szakértőnek.
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#184 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:22

Kraken, személyes érintettséged révén megértem a felindulásodat, de kérlek higgadj le. Az utolsó két sorod nélkül is elég nagy nyomatéka van a hozzászólásodnak.

#185 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:22

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
(A másik oldalra se ártana mondjuk egy kis értelem, hogy ugyan ne általánosítsanak már ilyen nagy arccal.)[/quote]

Tenyleg nem szabad altalanositani... az en peldamban lehet hogy allt a tomegben olyan dohanyos is aki azert nem gyujtott ra mert tudta hogy ezzel masokat zavarna... vannak kulturalt/normalis dohanyosok is akik tekintettel vannak embertarsaikra, de a feltuno az aki 'direkt lefújja a füsttel a másikat'

WiZARD: nem adok neki ot evet es kitiltjak a dohanyzast minden szorakozohelyerol. Lehet dohanyozni: kint az utcan... aztan lehet visszamenni es bulizni tovabb.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#186 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:26

idézet:
Ezt írta Samott:
WiZARD: nem adok neki ot evet es kitiltjak a dohanyzast minden szorakozohelyerol. Lehet dohanyozni: kint az utcan... aztan lehet visszamenni es bulizni tovabb.
[/quote]

hát arra kiváncsi leszek.
elvileg most is tilos, és külön kijelölt dohányzó helyen lenne csak szabad ha jól tudom. mégis lesz@rja a sok dohányos
vagy tévedek?

#187 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:27

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

(A másik oldalra se ártana mondjuk egy kis értelem, hogy ugyan ne általánosítsanak már ilyen nagy arccal.)
[/quote]

Ha szerinted van "másik oldal", akkor az már önmagában elég nagy baj.

Egyébként ha te sosem károsítottad még más egészségét az akarata ellenére, sosem dobtál el csikket az utcán, akkor mire ez a nagy vehemencia? Miért veszed magadra az általánosítást? "Dohányos" identitásod van?

#188 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:28

idézet:
Ezt írta Kraken:
Nálunk csonka családot, több éves rettegéssel fűszerezett "túlélést", anyagi helyzet elnehezülését, költözködést, pert, és majdnem emberölést eredményezett EGYETLEN EMBER ALKOHOLIZMUSA. És ez nem "törpe minoritás" ebben az országban.
Úgyhogy gondolkodj, mielőtt ilyen okosakat mondasz.
Most kurvára felbasztad az agyam, és másodszor hangzik el.
Az isten faszát a sok szakértőnek.
[/quote]

???
Nem értem , a kulturált alkoholfogyasztók mind dohányoznak ?
Nincs undorítóbb mint egy pompás - akár üzleti - ebéd után , pont amikor kiélvezném a bor utolsó aromáit , rágyújt egy ...... minek nevezzem !?
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#189 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:31

idézet:
Ezt írta special:

Ha szerinted van "másik oldal", akkor az már önmagában elég nagy baj.

Egyébként ha te sosem károsítottad még más egészségét az akarata ellenére, sosem dobtál el csikket az utcán, akkor mire ez a nagy vehemencia? Miért veszed magadra az általánosítást? "Dohányos" identitásod van?
[/quote]

Házigazdák!!!!

Pont ezért nem kelett volna bezárni a másik dohányos topikot!!!!Most a srác hol segítséget ennek a beszélgetésnek mi köze a marketinghez!!!!!!!!!!!!!!!

Ezért utálom a használd a keresőt cimű lemezt...Hagyni kelett volna kiderült volna hogy értelme van (lett volna)

#190 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:34

idézet:
Ezt írta Kraken:
[/quote]

bocs, nem így értettem.
de ha valaki megiszik egy szórakozóhelyen akármennyit... az engem nem zavar, nem kell szívnom semmit se miatta...

erre gondoltam.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.