Idézet: Omega - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 9:47
Én a teljes kiszorítással nem értek egyet. Ha a melóhelyen kialakítanak egy teljesen zárt, klimatizált dohányzóhelyet (akár zsilippel), akkor a nemdohányosokat miért zavarná a füst?
Ugyanígy lehetne (sok helyen van is) dohányzó / nemdohányzó vendéglő... az egész dohányzás-kérdés fel van fújva, köszönhetően a 'fittidivatnak'

Ennyi.

Már írtram az előző hozzászólásomban, hogy miért nem tökéletes megoldás még az általad javasolt dohányzó/nemdohányzó vendéglők kialakítása (azon túl, hogy ilyet egy vendéglős sem alakítana ki, hacsak a törvény nem kötelezné rá). Mert ha van egy társaság, ahol akár csak néhányan dohányoznak, akkor hova fognak menni? "Természetesen" a dohányzó részlegben, mert mint rámutattam, inkább alkalmazkodnak a nemdohányosok, mintsem hogy két részre szakadjon a csapat. És erre még azt sem írhatod, hogy a mi bajunk. Én nem hiszem egyébként, hogy a dohányzás kérdése fel volna fújva. Hiszen minket, nemdohányosokat is érint a kérdés, és ez semmi "fittdivat".
Mert én is aktív szereplője vagyok a kérdésnek, mint passzív dohányzó és nem is mellesleg mint akit a dohányfüsttől egyéb káros hatás ér. Igaz, hogy én egy szál cigit sem vettem még a számba életemben, éppen ezért nem is fogok személyében minősíteni egy dohányost, de véleményem van a dologról, hogy mennyire felesleges dolog egy olyan dologra időt (és nem utolsó sorban pénzt) fecsérelni, ami semmi olyan pozitív dolgot nem nyújt, amit egy nem dohányos egyébként ne tudna. Mert én elhiszem, hogy ha rágyújt valaki, akkor megnyugszik tőle, de ez gyaníthatólag pont azért van, mert ha nem tenné, ideges lenne az "elvonás" miatt. Egyszerűen képetelen vagyok ép ésszel felfogni, hogy a dohányzásnak mi a létjogosultsága. Viszont már aki rászokott - pillanatnyi gyengeségből vagy dacból vagy más egyéb okból - azt nem hibáztatom utána, hogy dohányzik, mert hát utána már nem tehet róla, viszont érte igen, hogy leszokjon. És ez neki és nekem is sokkal jobb volna.
Szerkesztette: bbence 2004. 04. 05. 09:40 -kor