HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 03. 16:32

Idézet

Az utolsó slukk és vége
Két-három év múlva Magyarországon is kiszorulnak a dohányosok a vendéglőkből, szállodákból, munkahe-lyekről. Az Index munkatársai bioinformációs terápia és tapasz segítségével próbáltak felhagyni szenvedélyükkel, de szólunk más technikákról is.

:up: legalábbis részemről. Nem tudom, ti hogy vagytok vele. Semmi bajom a dohányosokkal, csak azt utálom, amikor az arcomba nyomják a füstöt. És valahogy mindig a dohányosokhoz "kell" alkalmazkodni, hiszen egy baráti társaság egy találkozás alkalmával nem szakadhat ketté, így a nem dohányos (általában kissebség) "megengedi", hogy a dohányosok rágyújtsanak, mégha egy picit zavarja is őket, de inkább gyújtsanak rá, mint 5-10-20-30 percenként ki-be járkáljanak.

Szerkesztette: bbence 2004. 04. 03. 16:32 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#302 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 17:19

Én azóta sem (dec.1) gyújtottam rá...  :respect:  :cool:

#303 Felhasználó inaktív   [FeRkE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 07:35

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. április 3, szombat - 18:23

helyes :D

#304 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 08:17

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. április 3, szombat - 18:23

Majd, ha már azt mondod: "És azon a 30 évvel ezelőtti dec 1 -én leraktam az utolsó szálat." :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#305 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 05. 08:43

Én a teljes kiszorítással nem értek egyet. Ha a melóhelyen kialakítanak egy teljesen zárt, klimatizált dohányzóhelyet (akár zsilippel), akkor a nemdohányosokat miért zavarná a füst?  :bolond:
Ugyanígy lehetne (sok helyen van is) dohányzó / nemdohányzó vendéglő... az egész dohányzás-kérdés fel van fújva, köszönhetően a 'fittidivatnak' :kakukk:  Ennyi.  :think:

Szerkesztette: Omega 2004. 04. 05. 08:43 -kor

#306 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 09:27

Azert az is nagyon baba, amikor egy arc reggel 6 orakor, a buszmegalloban, a tomeg kellos kozepen rapippant. Utana meg meg van sertve, amikor paran szolunk neki, hogy ezt nem kellene, vagy ha mar muszaj, akkor faradjon arrebb, hogy ne a pofankba hozza a fustot. Vhogy kora reggel alig kapok tole levegot.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#307 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 09:40

Idézet: Omega - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 9:47

Én a teljes kiszorítással nem értek egyet. Ha a melóhelyen kialakítanak egy teljesen zárt, klimatizált dohányzóhelyet (akár zsilippel), akkor a nemdohányosokat miért zavarná a füst?  :bolond:
Ugyanígy lehetne (sok helyen van is) dohányzó / nemdohányzó vendéglő... az egész dohányzás-kérdés fel van fújva, köszönhetően a 'fittidivatnak' :kakukk:  Ennyi.  :think:

Már írtram az előző hozzászólásomban, hogy miért nem tökéletes megoldás még az általad javasolt dohányzó/nemdohányzó vendéglők kialakítása (azon túl, hogy ilyet egy vendéglős sem alakítana ki, hacsak a törvény nem kötelezné rá). Mert ha van egy társaság, ahol akár csak néhányan dohányoznak, akkor hova fognak menni? "Természetesen" a dohányzó részlegben, mert mint rámutattam, inkább alkalmazkodnak a nemdohányosok, mintsem hogy két részre szakadjon a csapat. És erre még azt sem írhatod, hogy a mi bajunk. Én nem hiszem egyébként, hogy a dohányzás kérdése fel volna fújva. Hiszen minket, nemdohányosokat is érint a kérdés, és ez semmi "fittdivat".
Mert én is aktív szereplője vagyok a kérdésnek, mint passzív dohányzó és nem is mellesleg mint akit a dohányfüsttől egyéb káros hatás ér. Igaz, hogy én egy szál cigit sem vettem még a számba életemben, éppen ezért nem is fogok személyében minősíteni egy dohányost, de véleményem van a dologról, hogy mennyire felesleges dolog egy olyan dologra időt (és nem utolsó sorban pénzt) fecsérelni, ami semmi olyan pozitív dolgot nem nyújt, amit egy nem dohányos egyébként ne tudna. Mert én elhiszem, hogy ha rágyújt valaki, akkor megnyugszik tőle, de ez gyaníthatólag pont azért van, mert ha nem tenné, ideges lenne az "elvonás" miatt. Egyszerűen képetelen vagyok ép ésszel felfogni, hogy a dohányzásnak mi a létjogosultsága. Viszont már aki rászokott - pillanatnyi gyengeségből vagy dacból vagy más egyéb okból - azt nem hibáztatom utána, hogy dohányzik, mert hát utána már nem tehet róla, viszont érte igen, hogy leszokjon. És ez neki és nekem is sokkal jobb volna. :)

Szerkesztette: bbence 2004. 04. 05. 09:40 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#308 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 05. 10:03

bbence, ha vegyes társaság megy el valahova, akkor az megállapodás / illem kérdése, hogy rágyújtanak-e a dohányosok, vagy nem... szóval nem az a megoldás, hogy a dohányzókat kirekesztem az életből. El sem tudom képzelni, hogy egy erős dohányos hogyan bír majdan ki 8 órát a melóhelyén dohányzás nélkül...  :omg:

#309 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 10:19

Idézet: Omega - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 11:07

bbence, ha vegyes társaság megy el valahova, akkor az megállapodás / illem kérdése, hogy rágyújtanak-e a dohányosok, vagy nem... szóval nem az a megoldás, hogy a dohányzókat kirekesztem az életből. El sem tudom képzelni, hogy egy erős dohányos hogyan bír majdan ki 8 órát a melóhelyén dohányzás nélkül...  :omg:

Valóban az, egy ál-megállapodás kérdése, mivel a dohányosoknak az esetek többségében megengedik, hogy rágyújtsanak, mivel ahogyan te is írtad: egy erős dohányos nem bírja ki rágyújtás nélkül. Így vagy rágyújt, vagy ki-be rohangál. Egyébként én csak a saját tapasztalataimat írtam le, el tudom persze képzelni, hogy ezt a kérdést máshol máshogy kezelik.

#310 Felhasználó inaktív   bp56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 08:48

Idézet: leslie - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 10:31

Azert az is nagyon baba, amikor egy arc reggel 6 orakor, a buszmegalloban, a tomeg kellos kozepen rapippant. Utana meg meg van sertve, amikor paran szolunk neki, hogy ezt nem kellene, vagy ha mar muszaj, akkor faradjon arrebb, hogy ne a pofankba hozza a fustot. Vhogy kora reggel alig kapok tole levegot.

Csuklóból tudok az ellenkezőjére saját esetet.
Tök üres buszmegállóban rágyujtok (régi dohányos vagyok). Jön a csóka, beáll szélirányba, 1 méterre tőlem. Fél perc múlva elkezd kiabálni, hogy ne fújjam az orra alá a füstöt. És én vagyok a szemétláda.
De szerintem bárki dohányos tudna ilyen történetet mondani Neked.
[ Script Execution time: 237.4565 -  2005. november 24 12:00]
[ Script Execution time: 0.1000 ]

#311 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 06. 09:40

Idézet: bipi - Dátum: 2004. április 6, kedd - 7:52

Csuklóból tudok az ellenkezőjére saját esetet.
Tök üres buszmegállóban rágyujtok (régi dohányos vagyok). Jön a csóka, beáll szélirányba, 1 méterre tőlem. Fél perc múlva elkezd kiabálni, hogy ne fújjam az orra alá a füstöt. És én vagyok a szemétláda.
De szerintem bárki dohányos tudna ilyen történetet mondani Neked.

Jaja, a dolognak kettő oldala van...

Lemegyek dohányozni, majd feljövök az irodámba és leülök a helyemre. Velem egy irodában levő Kolléganőm jól tudja, hogy lent voltam füstölögni, de azért odalép hozzám valamilyen ürüggyel... szóvá teszi, milyen kellemetlen füstszagom van, majd durcásan kinyitja az ablakot és kirohan az irodából.  :bolond:  :lol:

Másik, amit utálok, amikor azt kérdezik, miért szívom, miért nem hagyom abba, majd tüdőrákban meghalok, stb. Ez spam.  :box2:

Szóval jogos kérés, hogy mi, dohányosok, legyünk toleránsak... csakhogy a dolog kétoldalú kéne, hogy legyen. Mennyire toleráns a teljes kirekesztés, és mennyire nem diszkriminatív... :sandor:  :kma:

#312 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 10:01

Omega, miert szivod?  :D

#313 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 06. 10:08

Idézet: leslie - Dátum: 2004. április 6, kedd - 9:05

Omega, miert szivod?  :D

Ááááá, leslie :kma:  :lol:  :fear:  :D  :nevet2:

#314 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 11:15

Azt vettem észre, hogy sokkal több nő dohányzik, mint férfi. Szinte mindegyik. Én nem dohányzom és engem ez nagyon zavar. Úgy érzem nem fogom megtalálni az igazit, nekem dohányos csaj nem kell.
Én nem értem azt aki dohányzik, főleg azt nem, hogy hogyan lehet rászokni. Szerintem csak úgy, ha az ember rá akar szokni.

#315 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 11:26

Ez epp nem a topik temaja, de nalam kajak kizaro ok, ha egy csaj dohanyzik.

#316 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 13:44

Idézet: NiCE - Dátum: 2004. április 6, kedd - 12:19

Azt vettem észre, hogy sokkal több nő dohányzik, mint férfi. Szinte mindegyik. Én nem dohányzom és engem ez nagyon zavar. Úgy érzem nem fogom megtalálni az igazit, nekem dohányos csaj nem kell.
Én nem értem azt aki dohányzik, főleg azt nem, hogy hogyan lehet rászokni. Szerintem csak úgy, ha az ember rá akar szokni.

Azert vannak nem dohanyzo nok is. Pl en baratnom. :cool2: Hogyan lehet raszokni? Ez a trendi. Menok lesznek ha cigiznek.  :look:  :bolond:

Nalunk fater dohanyzik, el is fustol havonta 5-6 karton cigit, ez ugy kb. 30k.  Anyamnak mar emlitette parszor, hogy le fog szokni.  Nem csak az anyagiak miatt, hanem mar erezheto a kozel 40 ev bagozas..

En kifejezetten utalom, ha az orrom alafustolnek, de azert idonkent egy szivart el-elszivok.  :cool:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#317 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 21:30

Idézet: Omega - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 11:07

El sem tudom képzelni, hogy egy erős dohányos hogyan bír majdan ki 8 órát a melóhelyén dohányzás nélkül...  :omg:

talán leszokik?

jah nagyon irígylem az íreket, remélem itt is minél hamarabb és minél több helyen betiltják.

Szerkesztette: WiZARD 2004. 04. 06. 22:07 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#318 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 22:21

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 6, kedd - 22:34

jah nagyon irígylem az íreket, remélem itt is minél hamarabb és minél több helyen betiltják.

Nekem az is orom lenne, ha mondjuk 3x ennyibe kerulne. :) Nem kell tiltani... Bar gyanitom az akaratgyengebb bagosok inkabb a kajarol szoknak le elobb.

#319 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 22:26

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 6, kedd - 22:34

talán leszokik?

mar ki is jatszottak. :) Slageren a Bocsiek elmondtak, hogy mit talalt ki egy ir kocsmaros.. :D:D Vett egy buszt, amit egy kamion huz. Elmondtak nagy rohogesek kozepette, hogy miert huzza a kamion a buszt - raadasul korforgalomban. :) most hogy ez kamu-e vagy sem nem tudom :)
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#320 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 08. 06:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 6, kedd - 22:35

...jah nagyon irígylem az íreket, remélem itt is minél hamarabb és minél több helyen betiltják.

Aham... inkább tegyük mindenkinek kötelezővé a cigarettázást!  :bolond: Ugyanaz? Igen!  :reklamacio:

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.