HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 14. 12:18

Idézet: Rozoga - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 7:44

Ha nagyon zavar hogy nem dohányzol akkor gyújts rá. Eccerű ez mint a fakarika.
Szal most serényen röhögök. Ja, leszögezem megrögzött dohányos vagyok. :cool:  Büdös a cigi füst!!!...hangzott el itt nem kevésszer. És mennyi dolog van ami nem zavar pedig kellemetlen, büdös csak azügyben nem "egészséges" az ivet húzni....... Kezdjük ott, hogy pl Budapest önmagában kegyetlenül büdös. Ez már akkor is szembeszőkő amikor 1-2 hónapig távolvagy. Tovább megyek, pl Hajduszoboszló is büdös! De messziről is! Mégis önként dalolva mennek oda emberek, pedig a fürdő 6ás mechanizmusa yooocskán túl van lihegve a valós értékétől...... Tsak hát ugye ott turizmus van + pénz.
Vagy ott a sok hajléktalan. Nincs rózsaillatuk, ráadásul némelyike erőteljesen infektiv. Ennek ügyében mi történik , hogy ez az állapot megszűnjön?
A másik. Büdös. Nem büdös, dohány illatú. A Punci, meg punci illatú. Az ellen senkisem ágáll pedig aki szereti a fluorral szennyezett szerves bomlástermék illatát annak kinyalom a seggét....... Sok ember rosszul lesz bizonyos ételek illatától, mégsem tiltják meg az elkészitését éttermekben, mert valaki meg pont azért rajong. A BKV-n sem csinálják meg a szappanimádók járatát külön, pedig nyáron rendesen penetra van némelyiken.
Egészségtelen is.  :think:
Nézzük meg csak nagyhirtelen az erőteljesen rákkeltő/rákkeltő/ vélt rákkeltő anyagok listályát! Utána vizsgáld meg hogy ezek közül mennyivel vagy napikapcsolatban, és mennyit veszel meg, mint nemdohányos önként, és dalolva. Csak széljegyzetben jegyezném meg, hogy ami egy élelmiszeren ugy van feltüntetve hogy E-3szám azok 75% az. Most lehet berohanni egy élelmiszerboltba és csodálkozni vadul.  :mad:  Azt ugye nem kell bizonygatnom, hogy van olyan nemzet/nép ahol a dohányzás sokkal nagyobb arányú mint MO.-n, még is jelentősen magasabb az átlagéletkor. Ehhez kapcsolódóan annyit, hogy én 3 dédszülőmre emléxem, mind a 3 dohányos volt. A legutolsóra olymértékben, hogy az első személyimre vártam amikor meghalt, és nem a sejtek kórós burjánzása következtében........
Pesten éltem tehát onnan vannak tapasztalataim. A Canis Merga ügyében mért van nagy csend? Pedig az is undoritó rendesen, ráadásul az valóban a fertőzések melegánya. Mért nem adnak el olyan qtyapórázt, hogy ezen a héten 4X szartam a kölkök homokozójába abbol egyet meg is evett egy kiskrambó, az álltalam terjesztett bélféreg nyomán bélcsvarodást kapott, és belehalt. VAgy a strandokon kialakitani belehugyozós, és nem belehugyozós medencéket. Mert ugyi a húgy alapesetben csiramentes, de a tömény nitrogén koncentrációjának köszönhetően az a vizben oldódva már pontosan forditott eset.
Kérdés: mért szoktam rá a  :smoker: ? Válasz: mit2domain
Kérdés: mért nem szokok le róla? Válasz: mert ahhoz hogy yool érezzem magam szüxségem van rá, és nem vagyok egy mazoista tipus. Viszont ha garantálja valaki, hogy a cigaretta lesz a környezetemben/tünkben a legveszélyesebb rákkeltő hatású anyag, /vagy csak bent lesz az első 3ban/ akkor esküszöm leteszem. :cool:

Nézzük sorban:
- Budapest büdös. Igen, de hogy ezt megszüntesd el kell költöznöd, es máshol munkát találni. Ehhez nagyon sok pénz és idő kéne. A cigi  füstöt ezzel szemben nagyon konnyű lenne megszűntetni: nem kell dohányozni. Ez nem kerül pénzbe, sőt, nem költessz el rá egy valag pénzt, sőt, később a tüdőkezelésed költségein is spórolhatsz. És megkíméled pár passzív dohányost,
Mi törtenik, hogy ez az állapot megszűnjön? Pl ma már az autók 99%-ban katalizátor van. Hogy értsd miről beszélek: szippants egyet a levegőből piros lámpánál Bukarestben, ahol még rohadt sok keleti, katalizátor nélküli autó van. Meg fogsz fulladni. Neked csak le kéne tenni a cigit, es te is picit hozzá járulnál ahhoz, hogy ne legyen _hányadek_ a levegő.
- Hajléktalalnok. Tényleg büdösek. Mi történik ez ellen? Nemtom. De te nagyon összekeversz valamit: a hajléktalanok ügyét te, Kovács Pisti nem tudod megoldani, de a cigit le tudod tenni. Te összekevered azt, hoyg mit tehet meg az egyén, és mit a társadalom. Öcsisajt. Egyébként mire akartál kilukadni? Fürdessem meg a hajéktalant, vagy mi?
- Ez a "sok ember rosszul lesz bizonyos ételek illatától" nagyon erőltetett. Gondold át mégegyszer.
- Élelmiszerek és sok E. Nézzük. Először is, az E ellenni paráztató irományok erősen el vannak túlozva. De mire gondolsz? Vonjam ki az élelmiszerekből az E-t? Vagy vásároljak bio termékeket 3szoros áron? Szerinted ez megtehető? Nem. De a cigit viszont sokkal egyszerűbb letenni. És még spórolsz is. És megkímélnél pár passzív dohányost.
- "Azt ugye nem kell bizonygatnom, hogy van olyan nemzet/nép ahol a dohányzás sokkal nagyobb arányú mint MO.-n". Atya isten, mekkora fasságokat hordassz itt össze? Megmondanád melyik ez az ország? És ha van egy ilyen ország (amit kétlek), akkor ezek alpján az a követendő példa? Gondolkoggyá mán vazz.
- "3 dédszülőmre emléxem" dolog. Na, ezzel mindig jönnek a dohányosok. Meg ugye Churchill, aki ugye erős szivaros volt, "Csak semmi sport" jegyében élt és mégis meddig élt! Persze. Akkor ok-okozati összefüggések alapján az a követendő példa? Nem. Churchill, a dédszüleid és valószínűleg te is kivételes genetikai adottságokkal rendelkeztek. Nagyon nehezen tud tönkretenni titeket a cigi. De tudod mit mondok erre? Tudod hogy örülne egy tüdőrákos kisgyerek egy olyan genetikai állománynak és tüdőnek ami neked van? Rohadtul! És te meg próbálod pusztítani magad. Gratulálok.
- Canis merga: végre egyetértünk.
- Hugyos medencék. Nem örülök, de amíg nincs saját palotám és medencém, ez van. Viszont a Komijádiban is kurvára idegesít főleg nyáron, hogy a medence mellet a parton rágyújt pár dohányos geci, pont a sávba fújja a szél a füstöt. Ilyenkor legszívesebben lefröcskölném. Odajövök edzeni, és akkor szívhatom a füstöt. Az ilyet le kéne lőni. Tehát saját medencéhez sok millió kellene, de te egyszerűen letehetnéd a cigit, és még spórolnál is rajta. És megkímélnél pár passzív dohányost. Egyébként a húgy nem csíramentes öcsisajt. Az csak egy népi tévhit, hogy le kell hugyozni a nyílt sebet mert az fertőtlenít. Aztán jön be ügyeletre a bácsika, miután nem jött be neki a "kezelés", már félig le van rohadva a kézfeje, belepetéztek a legyek, forognak a csontik, a mélyebb rétegekben meg már megindultak az anaerob baktériumok. Gratulálok.

Csak úgy szoktál rá. Gratulálok. Ügyes vagy. Erre csak ezt tudom mondani: "a dédszüleid és valószínűleg te is kivételes genetikai adottságokkal rendelkeztek. Nagyon nehezen tud tönkretenni titeket a cigi. De tudod mit mondok erre? Tudod hogy örülne egy tüdőrákos kisgyerek egy olyan genetikai állománynak és tüdőnek ami neked van? Rohadtul! És te meg próbálod pusztítani magad." Gratulálok.

És a végezetül ismét egy hibás következtetés. Szerinted a cigi nincs benne az első három legegészségtelenebb dolgoban amit művelsz. Ezt honnan veszed? Naja, végülis ha kábszerezel meg iszol, akkor talán.
Amúgy sok szempontból a "light" cigik rosszabbak. MIvel kevesebb nikotin és kátrány van benne, különféle adalékanyagokkal próbálják visszafokozni az "élményt". Namost ezek az adalékanyagok egyrészt fokozzák a függőséget, másrészt közöttük található több cianid vegyület is. Az ám az egészséges. Hidd el nekem, tüdőre szívni jó kis cianidot, kadmiumot, kátrányt nagyon egészséges. Nem ér fel vele egyébként egyik e, se a kipufogó füstje. Max ha a kipufogóra ráharapnál akkor.

#362 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 12:24

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 1:14

Ezek szerint pl. buszon ne vegyek levegot, mert elszivom masok elol az oxigent? (kivetel hetes busz reggel, ott tenyleg nem vesz az ember).
Azert huzzuk meg a korrekt hatarokat...

Pontosan. Húzzuk meg a határokat. A levegővétel nyilván az egyik oldalon van, a cigi a másikon.

#363 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 12:56

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 11:26

Gratulálok :).

:)

Szerkesztette: tocsa 2004. 05. 14. 12:57 -kor

#364 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 13:28

:lol: Drummaster, remélem, a személyeskedő hozzászólás felkeltette figyelmed...

#365 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 13:35

a szivaros topikom sztem eltűnt valahol a mátrix mélyén, úgyhogy csak ennyi a mondandó:

pro:

Kép

kontra:

Kép

:cool:
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#366 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 13:59

Tocsa: A személyeskedő beszólásodat töröltem és ment privi is.

Drummaster

#367 Felhasználó inaktív   Rozoga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 15:05

Idézet: tocsa - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 13:18

Nézzük sorban:
- Budapest büdös. Igen, de hogy ezt megszüntesd el kell költöznöd, es máshol munkát találni. Ehhez nagyon sok pénz és idő kéne. A cigi  füstöt ezzel szemben nagyon konnyű lenne megszűntetni: nem kell dohányozni. Ez nem kerül pénzbe, sőt, nem költessz el rá egy valag pénzt, sőt, később a tüdőkezelésed költségein is spórolhatsz. És megkíméled pár passzív dohányost,
Mi törtenik, hogy ez az állapot megszűnjön? Pl ma már az autók 99%-ban katalizátor van. Hogy értsd miről beszélek: szippants egyet a levegőből piros lámpánál Bukarestben, ahol még rohadt sok keleti, katalizátor nélküli autó van. Meg fogsz fulladni. Neked csak le kéne tenni a cigit, es te is picit hozzá járulnál ahhoz, hogy ne legyen _hányadek_ a levegő.
- Hajléktalalnok. Tényleg büdösek. Mi történik ez ellen? Nemtom. De te nagyon összekeversz valamit: a hajléktalanok ügyét te, Kovács Pisti nem tudod megoldani, de a cigit le tudod tenni. Te összekevered azt, hoyg mit tehet meg az egyén, és mit a társadalom. Öcsisajt. Egyébként mire akartál kilukadni? Fürdessem meg a hajéktalant, vagy mi?
- Ez a "sok ember rosszul lesz bizonyos ételek illatától" nagyon erőltetett. Gondold át mégegyszer.
- Élelmiszerek és sok E. Nézzük. Először is, az E ellenni paráztató irományok erősen el vannak túlozva. De mire gondolsz? Vonjam ki az élelmiszerekből az E-t? Vagy vásároljak bio termékeket 3szoros áron? Szerinted ez megtehető? Nem. De a cigit viszont sokkal egyszerűbb letenni. És még spórolsz is. És megkímélnél pár passzív dohányost.
- "Azt ugye nem kell bizonygatnom, hogy van olyan nemzet/nép ahol a dohányzás sokkal nagyobb arányú mint MO.-n". Atya isten, mekkora fasságokat hordassz itt össze? Megmondanád melyik ez az ország? És ha van egy ilyen ország (amit kétlek), akkor ezek alpján az a követendő példa? Gondolkoggyá mán vazz.
- "3 dédszülőmre emléxem" dolog. Na, ezzel mindig jönnek a dohányosok. Meg ugye Churchill, aki ugye erős szivaros volt, "Csak semmi sport" jegyében élt és mégis meddig élt! Persze. Akkor ok-okozati összefüggések alapján az a követendő példa? Nem. Churchill, a dédszüleid és valószínűleg te is kivételes genetikai adottságokkal rendelkeztek. Nagyon nehezen tud tönkretenni titeket a cigi. De tudod mit mondok erre? Tudod hogy örülne egy tüdőrákos kisgyerek egy olyan genetikai állománynak és tüdőnek ami neked van? Rohadtul! És te meg próbálod pusztítani magad. Gratulálok.
- Canis merga: végre egyetértünk.
- Hugyos medencék. Nem örülök, de amíg nincs saját palotám és medencém, ez van. Viszont a Komijádiban is kurvára idegesít főleg nyáron, hogy a medence mellet a parton rágyújt pár dohányos geci, pont a sávba fújja a szél a füstöt. Ilyenkor legszívesebben lefröcskölném. Odajövök edzeni, és akkor szívhatom a füstöt. Az ilyet le kéne lőni. Tehát saját medencéhez sok millió kellene, de te egyszerűen letehetnéd a cigit, és még spórolnál is rajta. És megkímélnél pár passzív dohányost. Egyébként a húgy nem csíramentes öcsisajt. Az csak egy népi tévhit, hogy le kell hugyozni a nyílt sebet mert az fertőtlenít. Aztán jön be ügyeletre a bácsika, miután nem jött be neki a "kezelés", már félig le van rohadva a kézfeje, belepetéztek a legyek, forognak a csontik, a mélyebb rétegekben meg már megindultak az anaerob baktériumok. Gratulálok.

Csak úgy szoktál rá. Gratulálok. Ügyes vagy. Erre csak ezt tudom mondani: "a dédszüleid és valószínűleg te is kivételes genetikai adottságokkal rendelkeztek. Nagyon nehezen tud tönkretenni titeket a cigi. De tudod mit mondok erre? Tudod hogy örülne egy tüdőrákos kisgyerek egy olyan genetikai állománynak és tüdőnek ami neked van? Rohadtul! És te meg próbálod pusztítani magad." Gratulálok.

És a végezetül ismét egy hibás következtetés. Szerinted a cigi nincs benne az első három legegészségtelenebb dolgoban amit művelsz. Ezt honnan veszed? Naja, végülis ha kábszerezel meg iszol, akkor talán.
Amúgy sok szempontból a "light" cigik rosszabbak. MIvel kevesebb nikotin és kátrány van benne, különféle adalékanyagokkal próbálják visszafokozni az "élményt". Namost ezek az adalékanyagok egyrészt fokozzák a függőséget, másrészt közöttük található több cianid vegyület is. Az ám az egészséges. Hidd el nekem, tüdőre szívni jó kis cianidot, kadmiumot, kátrányt nagyon egészséges. Nem ér fel vele egyébként egyik e, se a kipufogó füstje. Max ha a kipufogóra ráharapnál akkor.

Most kicsit fel vagyok kavarva. Nos kedves Tocsa. Remélem nem fogunk személyesen talállozni, mert ha igen, akkor a kis öcsisajtosdohányosgecilekezelő stilusodért igen nagy fokú fizikai ejnyebejnyében foglak részesiteni, mint egy bizonyitandó hogy annyira nagymértékben még nem vagyok lepusztulva. Aki ismer az tudja hogy nem szoktam csak ugy igérgetni.....
Most pedig tárgyaljuk ki hogy miért irtál semmit viszonylag elég hosszan.

Nos Budapesthez sok pénz kell hogy ne legyen büdös. A dohányosok csesztetéséhez valóban elég ennek töredéke is. Ez olyan szagú mint az állatvédők kontra szőrmebunda vs bőrkabát története, miszerint könnyebb egy idő asszonyt zaklatni, semmint a pokol angyalait.  :D
Autók 99%-án van katalizátor. :think:  NEm azt mondtad hogy Budapesten élsz? VAgy matek nem megy? :confused:
A hajléktalanok ügyét valóban nem tom megoldani, mert nagyon sok az olyan mentalitású ember mint te, akik szerint minek tegyek valamit ugysem fog sikerülni........ Inkább döglök saját úszómedencém partján. :think: 
"- Ez a "sok ember rosszul lesz bizonyos ételek illatától" nagyon erőltetett. Gondold át mégegyszer." Miért lenne erőltetett??? Nem tudsz ellene mit felhozni, akkor erőltetett???
Az E-vel csak az a gondom , hogy azt pl nem verik nagydobra, pedig az emésztőszervi daganatos betegségekért ippeg aztokat hibáztatják.  ;)
" "Azt ugye nem kell bizonygatnom, hogy van olyan nemzet/nép ahol a dohányzás sokkal nagyobb arányú mint MO.-n". "-pl Hollandia..........
"Gondolkoggyá mán vazz." Na ez neked is kifejezetten yooot tenne. Persze csak ha neked ez nem kellemetlen..... :up:
"tüdőrákos kisgyerek " ezexerint korán kezdte a dohányzást. Mert hogy a tüdőrákot szerinted a cigi füstje okozza kizárólag. Istenem!!!

"rágyújt pár dohányos geci, pont a sávba fújja a szél a füstöt. Ilyenkor legszívesebben lefröcskölném." Egy indokot mondj, hogy mért nem mered megtenni. A gyávaságon kivül.
"Egyébként a húgy nem csíramentes öcsisajt." Megnyugtatlak, ha nincs húgyúti fertőzésed akkor sajnos csúnyán az. Ha nem hiszed járj utána.
Ez viszont itt ebben a Tmában, és szövegkörnyezetben egy világraszóló baromság: " Ezt honnan veszed? Naja, végülis ha kábszerezel meg iszol, akkor talán."

Az adalék anyagok ügyében egyetértünk. De ha már kampányolnak a bagósók ellen, akkor ezt vajjon miért engedik meg????
Na nagyhirtelen ennyi........ MA nem vagyok termékeny ciklusomban. Na meg a stilus is feldobott nagyon. Lehet nem kellene átvennem?????? :think:
Nem az a baj , hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerités............

#368 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 15:21

Rozoga:
kajaszagos hasonlatod  >>> picit is jobb éttermekben nem nagyon van kajaszag, és máshol még annyira se érzed. dohányosok viszont "mindenhol" orrod alá fújják...

autó, büdös város > ez van, nem tudok mit csinálni vele, megszoktam...
de ha elmegyek egy szórakozóhelyre, ott csípi a szemem a füst, büdös lesz mindenem... és kb 100 emberen múlik a dolog...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#369 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 16:32

Idézet: Rozoga - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 16:05

(...)

Majd alkalomadtán arra a cikkre is reagálhatnál, amit beszúrtam, nem is mellesleg pedig arra az ígéretedre, ami szerint ha a dohányzás rajta lesz a három legrákkeltőbb anyag listáján, leteszed a bagót. Nos, úgy tűnik a cikk szerint, hogy - legalábbis Magyarországon - a dohányzás a lista első helyén szerepel. Nem cseszegetésképpen írom, csak Te is kontráztál nekem utóbb valami olyasmivel, hogy a véleményemhez (esetedben az ígéretedhez) tartsam magam. ;)
És köszönöm, nem kérek olyan választ, hogy a cikk szerzője dilettáns, nem ért hozzá, meg egyébként is... Az arányokon vitatkozhatunk, de a hangsúlyokon már nincs értelme.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#370 Felhasználó inaktív   Rozoga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 16:39

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 17:32

Majd alkalomadtán arra a cikkre is reagálhatnál, amit beszúrtam, nem is mellesleg pedig arra az ígéretedre, ami szerint ha a dohányzás rajta lesz a három legrákkeltőbb anyag listáján, leteszed a bagót. Nos, úgy tűnik a cikk szerint, hogy - legalábbis Magyarországon - a dohányzás a lista első helyén szerepel. Nem cseszegetésképpen írom, csak Te is kontráztál nekem utóbb valami olyasmivel, hogy a véleményemhez (esetedben az ígéretedhez) tartsam magam. ;)
És köszönöm, nem kérek olyan választ, hogy a cikk szerzője dilettáns, nem ért hozzá, meg egyébként is... Az arányokon vitatkozhatunk, de a hangsúlyokon már nincs értelme.

Válaszolok monnyuk holnap ok? Most keresgélik nekem a "hivatalos" verziótól kicsit objektivabb dolgokat......... Ez azért idő igényes dolog ám.  :D NA meg azért én is kutakodok, értelmezek, na meg helyenként ledöbbenek.... :mad:
Nem az a baj , hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerités............

#371 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 16:54

Idézet: obersmith - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 14:35

a szivaros topikom sztem eltűnt valahol a mátrix mélyén, úgyhogy csak ennyi a mondandó:

pro:

Kép

:cool:

Hát igen! Röviden ennyi. Mondjuk én néha szoktam kocázni, de az asszem más. Letüdőzni azt már nem! Pedig apám cigizik sajna, és a kocsimmal se tud úgy beállni, hogy ne érezzem másnap a cigijét. Maga a szívás  / mármint a cigi/ vmilyen szinten biztos "jó", mert részegen, stb. adja magát.
Lehet, hogy tudatalatt a létezéshez van köze, a lélegzetvételt "hegyezi" ki, értitek, ugye?
summa summarum csak egy legális, de gusztustalan drog...
. . . a n y t h i n g

#372 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 17:22

Idézet: Rozoga - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 17:39

Válaszolok monnyuk holnap ok? Most keresgélik nekem a "hivatalos" verziótól kicsit objektivabb dolgokat......... Ez azért idő igényes dolog ám.  :D NA meg azért én is kutakodok, értelmezek, na meg helyenként ledöbbenek.... :mad:

OK.
De azért remélem, hogy az objektív alatt nem azt érted, hogy a te állásponthoz közelebb álló, ámde áltudományos felmérésekre alapuló kutatási eredményeket fogsz keresni. :)

Egyébként a fenti cikkben közölt dolgok objektívak és hivatalosak is egyben. Ez nem politika. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#373 Felhasználó inaktív   Rozoga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 20:22

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 18:22

OK.
De azért remélem, hogy az objektív alatt nem azt érted, hogy a te állásponthoz közelebb álló, ámde áltudományos felmérésekre alapuló kutatási eredményeket fogsz keresni. :)

Egyébként a fenti cikkben közölt dolgok objektívak és hivatalosak is egyben. Ez nem politika. :)

Aha. Persze. Hogy is ne. Mert a Magyarok kijelentik. És objektiv. Csak kicsitsem teljes. Azt mivel magyarázod , hogy az álltalad bekopizott cikkben ugye Lismerik hogy semmiben sem vagyunk a legutolsók. Se cigi, se pia terén....... De azt nem feszegetik hogy ennek ellenére a vár6ó átlagéletkor messze itt a legalacsonyabb? VAgy máshol kevésbé káros a cigi/pia combó? Hööööö???? :think:
Azt készséggel elhiszem hogy neked ez a  cikk, /bár felületes/ de yool jött. Van is benne valami, de ez megint amolyan missmásolás szaga van. Nem tom mért van az a kényszerképzetem, hogy a cigi-história nagyon erőltetett, és felvan fujva....... Mi az isten van MO.-n amit el akarnak titkolni.... :think:

Szerkesztette: Rozoga 2004. 05. 14. 20:26 -kor

#374 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 20:31

Idézet: Rozoga - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 21:22

Aha. Persze. Hogy is ne. Mert a Magyarok kijelentik. És objektiv. Csak kicsitsem teljes. Azt mivel magyarázod , hogy az álltalad bekopizott cikkben ugye Lismerik hogy semmiben sem vagyunk a legutolsók. Se cigi, se pia terén....... De azt nem feszegetik hogy ennek ellenére avár6ó átlagéletkor messze itt a legalacsonyabb? VAgy máshol kevésbé káros a cigi/pia combó? Hööööö???? :think:

Nézd. Konkrétan és számszerűen valóban nem vagyunk az utolsóak egyikben sem, de én ezekkel a "dobogós" helyezésekkel nem büszkélkednék még így sem. Szóval ez nem lehet érv.
Senki nem mondta, hogy az, hogy várható életkor itt a legalacsonyabb (Európában!), a dohányzásra vezethető vissza kizárólagosan. De megfordítom az elméletedet: ha valóban úgy volna, hogy szerinted a dohányzás csak egy kisebb tényező az ilyen betegségek kialakulásánál és inkább a többinek van döntő szerepe, akkor például miért nincs ez így másutt? Ott talán nem ilyen káros a nem cigi/pia kombó?
Egyébként a cikk a rákról szól és nem a várható életkort alakító tényezőkről, viszont a cikk megjegyzi, hogy a halálozások között kiemelkedő a rákos megbetegedések aránya, amely kategóriában a tüdőrák a leggyakoribb, aminek oka elsődlegesen a dohányzás. Ennyi és nem több.

#375 Felhasználó inaktív   Rozoga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 20:43

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 21:31

Nézd. Konkrétan és számszerűen valóban nem vagyunk az utolsóak egyikben sem, de én ezekkel a "dobogós" helyezésekkel nem büszkélkednék még így sem. Szóval ez nem lehet érv.
Senki nem mondta, hogy az, hogy várható életkor itt a legalacsonyabb (Európában!), a dohányzásra vezethető vissza kizárólagosan. De megfordítom az elméletedet: ha valóban úgy volna, hogy szerinted a dohányzás csak egy kisebb tényező az ilyen betegségek kialakulásánál és inkább a többinek van döntő szerepe, akkor például miért nincs ez így másutt? Ott talán nem ilyen káros a nem cigi/pia kombó?
Egyébként a cikk a rákról szól és nem a várható életkort alakító tényezőkről, viszont a cikk megjegyzi, hogy a halálozások között kiemelkedő a rákos megbetegedések aránya, amely kategóriában a tüdőrák a leggyakoribb, aminek oka elsődlegesen a dohányzás. Ennyi és nem több.

CSak jelzem, hogy a tüdőrákosok közt is nagy számban fellelhető a nemdohányos oldal. Az átlagéletkor meg igen is itt a legalacsonyabb, szinte legendásan. Az hogy a cikkedben felsorolt daganatos megbetegedéseken kivül cirka 5-6 létezik még, ami magas mortalitási mutatókkal rendelkezik , de az álltalad talált cikkben mélységes csend van róla. Mert ugye azt nehéz megmagyarázni a dohányzással, ha valakinek teszem azt végbél rákja van, ami szintén nem ritka eset. VAgy van aki a seggén szivja a cigit???? :omg:

#376 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 20:51

Idézet: Rozoga - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 21:43

CSak jelzem, hogy a tüdőrákosok közt is nagy számban fellelhető a nemdohányos oldal.

nagy számban = előfordul

Idézet

Az hogy a cikkedben felsorolt daganatos megbetegedéseken kivül cirka 5-6 létezik még, ami magas mortalitási mutatókkal rendelkezik , de az álltalad talált cikkben mélységes csend van róla. Mert ugye azt nehéz megmagyarázni a dohányzással, ha valakinek teszem azt végbél rákja van, ami szintén nem ritka eset. VAgy van aki a seggén szivja a cigit???? :omg:

Elolvastad a teljes cikket? (ott van csatolva) Abban van mindenféle rákról és igen, írnak a vastagbélrákról. Viszont mivel nem akartam az egész cikket idézni, csak a topic szempontjából releváns részt, így az már csak ott olvasható.

#377 Felhasználó inaktív   Rozoga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 14:13

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 21:51

nagy számban = előfordul

Elolvastad a teljes cikket? (ott van csatolva) Abban van mindenféle rákról és igen, írnak a vastagbélrákról. Viszont mivel nem akartam az egész cikket idézni, csak a topic szempontjából releváns részt, így az már csak ott olvasható.

Bence!!!! Keress már valami komolyt is lécci!!! :D

#378 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 14:49

Idézet: Rozoga - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 15:13

Bence!!!! Keress már valami komolyt is lécci!!! :D

komoly = ezt a cikket megcáfoló?  :think: :D

Ez a cikk a HVG-ben jelent meg, szvsz elég komoly, de hogy ne vádolj egyoldalúsággal (ti. hogy csak egy cikkel próbálom meg bizonyítgatni az igazam), keresek neked még néhányat. Nem most, majd estefelé. :)

#379 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 12:25

Minden dohányos suttyó, aki nem fogja fel hogy kevesebben vannak mint a nem-dohányzók és nekik kéne alkalmazkodniuk inkább.

Nem akarok retkesen büdös lenni azért, mert nekik ez jó, ez kb olyan hogy lefinghatnék mindenkit az utcán, mert az szórakoztató lenne számomra és beleszarnék hogy ők mit gondolnak erről. De nem teszem.

#380 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 13:23

Idézet: Rozoga - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 21:43

VAgy van aki a seggén szivja a cigit???? :omg:

Ez jó!!! :nevet2:
. . . a n y t h i n g

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +