HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:35

Idézet: Suicide - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 11:33

A dohányos-ellenesek közül hánynak van milyen autója?

Nincs. Én szegény vagyok :)
Hogy lesz-e? Nem tudom. Talán. :)
-- Legyen egy jó napod! --

#742 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:36

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 12:35

szerinted milyen autóm van :)

nagy piros?  :cool:

#743 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:37

10 év aktív dohányzás után már több, mint egy éve nem gyújtottam rá (gyógyszert nem használtam a leszokáshoz). Nagyon rossz volt az elején, de most azt kell mondjam, minden megváltozott. Érzek olyan illatokat, amiket eddgi nem éreztem, érzek olyan ízeket, amiket eddig nem éreztem. Elmúltak a folytogató reggeli köhögések, cigi nélkül is lehet a wécén a kábelezni, stb. Az egyetlen ami nehéz megszokni: más az íze a sörnek. Most már büdösnek és irritálónak találom a dohányfüstöt. Összefoglala, sokkal, de sokkal jobban érzem magam.
A dohányos tüdő bizony nem szép látvány. Amikor meglátom a tüdőt, szinte lerí róla, hogy az biza' nagy bagósé volt.
Elítélni továbbra sem ítélem el a dohányosokat. Kivéve azokat, akik azt nem kultúráltran végzik. Lehet úgy is dohányozni, hogy mást azzal ne zavarjak. Meggyőzni nem akarok egyetlen dohányost sem, hogy hagyja abba. Legfeljebb csak annyit mondanék, hogy próbálja ki, hogy milyen érzés egy év után a nem dohányzás.
A kocsmából a dohányzást kitiltani nagy bátorság kell. Az egyben a kocsma "bezárását" is jelenti. A többség nem hobbiból nyitotta a kocsmáját, hanem megélhetésből. A magyar ember meg milyen? Ha bánata van, ha nincs, iszik. Abból élnek a kocsmárosok, az alkeszokból. Olyan alkeszt meg nem láttam, aki ne dohányozzon. A kocsmakonkurencia meg hatalmas.
Az egyetlen élőlény aki füstöt szív be, az az ember.

#744 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:43

Meg nincs, de autot nem elvezetbol vesz az ember... ne vidd el erre a tarsalgast, nem erdemes osszekeverni a kettot.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#745 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 12:21

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 12:43

... de autot nem elvezetbol vesz az ember...

egy idő után már cigit sem...

kicsit jobban belegondoltam a dologba, és nem vagyok biztos benne, hogy nem "élvezetből" (inkább kényelemből) vesz az ember autót...

De tényleg nem kell elmenni ebbe az irányba...csak egy megjegyzés volt....

Szerkesztette: Suicide 2005. 01. 27. 12:21 -kor

#746 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 12:49

Idézet: Suicide - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 10:36

nagy piros?  :cool:

nagynak nem nagy de piros :))))
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#747 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 17:00

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 11:17

Én például nem tudom felfogni. Törékeny elmémnek egyszerűen túl nagy teher, és nem megy, akárhogy próbálom. Szerintem ez felfoghatatlan, különben is, és maximum nemdohányzók, jah, bocsánat, Nemdohányzók foghatják fel a súlyát. Pedig tényleg próbálok okosabb lenni, olvasok könyveket, olyanokat is, amiben alig vannak képek, és nem, nem, nem megy az istennek se. Nagyon rossz így, ezért is dohányzom, hogy minél előbb meghalhassak, és ne kelljen ilyen bután élnem.

Az idegeimet viszont bevallom, féltem.

Most ezt nem értem.
Mit nem értesz?
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#748 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 17:11

A jó kis reggeli hurutos dohányos köhögés milyen jó is! Persze tényleg rá lehet fogni, hogy, "meg vagyok fázva!". Egy fenét! Ilyenkor éjszaka kicsit próbál magáhoztérni a tüdő. A tüdőben a hurutot-turhát, kátrányt, koszt kis "csillámok" hajtják fölfelé. Ezeknek a mozgását, és koszkihajtó-tisztító hatását gátolja a jó kis dohányfüst. Namost éjszaka a gátló hatás csökken, a jó sok lerakódott kátrányba és turhába fulladva megpróbál tisztulni a tüdő. Reggeli jó kis hurutos köhögés ennek az egyik következménye.

:boa:  :boa:  :boa:

(egy kísérletben frissen kioperált felnyitott sertéstüdőn demonstrálták a hatást: az egyik oldali tüdőre tintátt fecskendeztek, és szemmel látható volt, ahogy elindult az anyag a hörgők felé. A másik tüdőre dohányfüstöt fújtak, ott a csillámok mozgása nagymértékben leleassult, leállt.)

A másik oka a jó kis krónikus hörghurut. Hmmm, milyen jó is az! Tesóm mint orvos tudna mesélni, pl pullmonológián (tüdőgondozó) a folyosón erősen dohányzó terhes kismamákról, elaszott bácsikról.

Az egy rossz duma, hogy "legalább hamarabb meghalok". Egy fenét. Szarabbul halsz meg.

Gondolom ki lehet találni, hogy nem dohányzok. A dohányfüst ugyanis megemeli a vérnyomásomat: kurva ideges tudok lenni. Nincs egy normális szórakozóhely ma már, ahol miután buliból hazaérkezel, nem _okádnád_el_ magad, miután megérzed a pulóvered gyomorforgató doányszagát.
:boa:  :boa:  :boa:

Szóval dohányozzatok csak nyugodtan. Sosem fogom megérteni mi a jó benne. Érettségibanketten egy slukkot szívtam, nem mondhassák, hoyg nem tudom miről beszélek. A szájamba belül lerakódott undorító lepedék, utána turházhattam kifelé. Kibaszott undorító dolog.

#749 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 17:53

Idézet: biglaci - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 11:37

10 év aktív dohányzás után már több, mint egy éve nem gyújtottam rá

(...)

Összefoglala, sokkal, de sokkal jobban érzem magam.

Anyám is már jó ideje (lassan húsz éve) abbahagyta a cigizést. Egyik napról a másikra. Azóta sem gyújtott rá :cool:
Kívánom, hogy neked is sikerüljön legalább ennyi  :respect:

(hogy mennyit számít a baráti kör "füstölgése", azt jól példázza sógoromék esete: már nem egyszer tették le a cigit hosszabb-rövidebb időre, viszont a dohányzók mindig visszahúzták őket  :()

#750 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 17:56

te tényleg egy kategóriába sorolod a kettőt?

de ha már szerinted egy kategória, akkor téged bezárnálak egy zárt terembe egy járó motorú autóval...
ja nem is eggyel, többel, mert sehol se 1 dohányos van, mindenhol több :)

na?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#751 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 18:04

ha még nem írtam, akkor megteszem :

dec 5.-e óta füstölök, de toleránsan másokra való figyelemmel: nem fújom rá senkire a füstöt...stb otthon soha! csak alapból füstös helyen etc. meg pl részegen...LOL

idáig kb 1,5 doboz ment le....

kb fél éve még megveszekedett antidohányos voltam....

de hát ugye megőrültem!!

Szerkesztette: WEbshark 2005. 01. 27. 18:30 -kor

#752 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:02

Marha! :omg:  :Đ

Te is olyan vagy, mint én? Felnőttkorodban hülyülsz meg? Dobd el ezt a sz@rt, amig nem késő!!!

Szerkesztette: Omega 2005. 01. 27. 19:04 -kor

#753 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:05

Idézet: WEbshark - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:04

idáig kb 1,5 doboz ment le....

Úgyérted, csak a mai napon? :eek:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#754 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:29

Elég régen láttam valamelyik hírtévén (bbc talán) egy riportot, hogy az ír kocsmákban hogy oldották meg a bagósokat. A bejárat elé csináltak valami fóliasátor-szerű izét, ahova ki lehet menni cigizni, illetve ahol nem volt, kint álltak a bejárati ajtó előtt. Némi kultúra kellene és a másik tisztelete és automatikus lenne a dolog.
A dohányzó/nemdohányzó résszel meg az a baj, hogy a pincér és egyéb személyzet nem választhat, hogy hova megy. Leginkább a munkavállalók érdekeit kívánják védeni, hisz nem várható el egy pincértől, vagy kocsmában dolgozótól, hogy más szarjátol legyen beteg.

Persze aki bagózik, nem csoda, hogy nem érzi, hisz a szaglóhámja is kiég (pláne annak a zseninek, aki az orrán ereszti ki). Szerencsére a szüleim pl. abbahagyták, bár látszik, hogy anyám dohányos volt, mert míg én megérzem a füstöt, ő nem.

Amit sosem fogok felfogni az az, hogy egy étteremben egyáltalán hogy lehet bagózni. Egy kocsmában, vagy diszkóban legyen, egye fene. Na de könyörgöm, aki kicsit is élvezni akarja a kaját, az mi a túrónak gyújt rá???
Még étteremben is kevés helyen lehet ténylegesen megoldani a dohányzók leválasztását, mert ritkán van két külön légtér.
Azt legalább már elértük, hogy az egyetemen nem bagóznak, kivéve azt a pár zsenit, aki képtelen kimenni az ajtón.

Szerkesztette: Yoisten 2005. 01. 27. 19:30 -kor

#755 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:44

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:29

Elég régen láttam valamelyik hírtévén (bbc talán) egy riportot, hogy az ír kocsmákban hogy oldották meg a bagósokat. A bejárat elé csináltak valami fóliasátor-szerű izét, ahova ki lehet menni cigizni, illetve ahol nem volt, kint álltak a bejárati ajtó előtt. Némi kultúra kellene és a másik tisztelete és automatikus lenne a dolog.

Ha jol ertelmezem akkor teged jobban zavarnak a kocsmakban dohanyzok, mint peldaul az a reszeg allat aki ordibal, veszekszik, neadjisten verekszik, fellok, beledkot leont rosszab esetben lehany, stb? Mert az aztan kultura ugye? En amikor nem dohanyoztam akkor is jobban zavartak ezek a dolgok, mint a dohanyfust..Vagy ki kellene tiltani a kocsmakbol az alkoholt is? Vagy kimenni a kocsma ele inni? Vicces lesz az olyan kocsma ahol nem lehet se inni se dohanyozni :)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#756 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 20:37

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 20:44

Ha jol ertelmezem akkor teged jobban zavarnak a kocsmakban dohanyzok, mint peldaul az a reszeg allat aki ordibal, veszekszik, neadjisten verekszik, fellok, beledkot leont rosszab esetben lehany, stb? Mert az aztan kultura ugye? En amikor nem dohanyoztam akkor is jobban zavartak ezek a dolgok, mint a dohanyfust..Vagy ki kellene tiltani a kocsmakbol az alkoholt is? Vagy kimenni a kocsma ele inni? Vicces lesz az olyan kocsma ahol nem lehet se inni se dohanyozni :)

Gratulálok. Nem jól érted. Az is zavaró ha paraszt módjára viselkednek vagy lehánynak.

Hogyan vonhatsz párhuzamot az alkohol és a cigi közé? Ha valaki iszik egy vagy két pohár bort attól a másiknak még nem lesz hányadék szagú a ruhája. De ami a legrosszabb, hogy egy akár 40 fős társaságban elég ha csak pár ember rágyújt, már attól a pár szál cigitől is olyan szaga lesz az ember ruhájának.

Szerkesztette: tocsa 2005. 01. 27. 20:37 -kor

#757 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 20:58

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:44

ha te elmész egy kocsmába, akkor hány ember füstjét, és mennyi ideig szívod?

hány részeg köt beléd, mennyi ideig zaklat, milyen gyakran hány le?

nem is tudom melyik a gyakoribb eset.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#758 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:04

Ritkan, az teny, de az is eppen eleg..Akkor is fel kellene fognotok, hogy  a kocsmaban a nem dohanyzok  vannak kevesebben..Sokkal kevesebben..Ha nem tetszik, nem mesz be, ergo nem leszel budos.. En peldaul nem gyujtok ra olyan tarsasagban (kocsmaban sem) ahol nem dohanyzo is van velem es tudom, hogy zavarja, de ezt nem varhatod el mindenkitol..Alkalmazkodas, nemdohanyzo helyseg, tavozas. Ezek a lehetosegek, lehet valasztani.

Szerkesztette: netcobra 2005. 01. 27. 23:05 -kor

#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#759 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:12

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:04

Ritkan, az teny, de az is eppen eleg..Akkor is fel kellene fognotok, hogy  a kocsmaban a nem dohanyzok  vannak kevesebben..Sokkal kevesebben..Ha nem tetszik, nem mesz be, ergo nem leszel budos.. En peldaul nem gyujtok ra olyan tarsasagban (kocsmaban sem) ahol nem dohanyzo is van velem es tudom, hogy zavarja, de ezt nem varhatod el mindenkitol..Alkalmazkodas, nemdohanyzo helyseg, tavozas. Ezek a lehetosegek, lehet valasztani.

Alkalmazkodás, dohányzó helység, távozás. Ezek a lehetőségek, lehet választani.

Majd ha a dohányosnak kell kérdezni - Elnézést, van dohányzó helység? -, az lesz igazságos. Nem az, hogy bemegyek egy szórakozóhelyre, és akkor nekem kell keresnem a helyet, ahol nincs bűz, nekem kell külön kérnem egy helyet, ahol nincs füst.

#760 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:13

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:04

Alkalmazkodas, nemdohanyzo helyseg, tavozas. Ezek a lehetosegek, lehet valasztani.

(Most kicsit demagóg leszek.)

Nem úgy volna logikus (és emberibb), ha azok alkalmazkodnának, akik ártanak a tevékenységükkel?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.