HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 06. 14:18

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 12:20

Ez egy badarság már ne is haragudj! Eleve a cigaretta növli a vérnyomást, tehát nem nyugató, hanem inkább élénkítő szer, a másik meg el ne képzeld már, hogy előnyös dohányozni! Ha egy nemdohányos leül öt percre ugyanúgy megnyugszik, ha nem sokkal jobban! Ez a megnyugtat dolog a dohányosok nagy téveseszméje, ugyanis az történik, hogy ha ideges leszel, a nikotinéhséged is megnő és ha elszívsz egy cigit akkor ez a rész elmúlik, na erre hiszik a dohányosok, hogy megnyugodtak!

a lényeg hogy azt hiszi hogy megnyugszik tőle.... miért szerinted a tévés kuruzslóknak mi a lényege? elhitetik veled hogy jobban vagy, el hiszed ideig óráig... :Đ
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1422 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 14:24

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:12

Lol, hát pont én vagyok, aki sosem csomagolom be a mondandómat, szal mellé ment ez a személyeskedés dolog... Nem gond, nem dőlt össze a világ.

Tudod úgy vagyok ezzel, hogy ha nem bírnám ki dohányzás nélkül, akkor nem mennék be a nemdohányzó étterembe/pubba/akárhová. Ez fordítva is igaz lenne, de nem igaz, mert a nemdohányzók bemennek oda, ahol lehet dohányozni, aztán ki akarják utálni onnan a dohányosokat. Szerintem az egyetlen és helyes megoldás az lenne, hogy minden vendéglátóhelyiségben lenne nemdohányzó és dohányzó rész, de semmiképp sem egy légtérben, mert akkor a bizonyos medence effektus jön elő, a belehugyozós és a nem belehugyozós résszel. Tehát csakis elszeparáltan működhet ez a rendszer. Ily módon nincs kirekesztve sem a dohányos, sem a nemdohányos. Erre kéne ráKÉNYSZERÍTENI az üzemeltetőket.

Remélhetőleg az üzemeltetőket 4-5 év múlva majd nem kell rákényszeríteni semmire, mert nem lehet majd sehol sem dohányozni. Aki füstölni akar, az kimegy az utcára. Az íreknél féltek attól, hogy nagyban csökken a forgalmuk, de ha jól emléxem 10% visszaesés volt és az is csak átmenetileg, mert később azok is 'felfedezték' a kocsmákat, akiket eddig a füst vagy más távol tartott.

A dohányzókat pedig joggal akarják kiutálni, mert én sem megyek oda mások asztalához és fingok az arcukba, még akkor sem, ha nagyon kell. Bemennél egy olyan helyre, ahol tömény fingszag van? Senki nem bagózik, de a fele társaság rotyogtat.
Ettől függetlenül én is jobban bírom a cigit, mint a fingszagot, de ez talán azért van mert sokkal többen bagóznak egy kocsmában, mint finganak.
3 sör elfogyasztása után már szerencsésen tompulnak annyira az érzékeim, hogy nem zavar a bagó. Mondjuk a ruhám és a hajam ettől függetlenül ocsmány szagú lesz.

Alapvetően első körben az éttermekből (tehát aki úgy hirdeti magát, hogy étterem és nem olyan kocsma ahol be lehet kapni valamit) kéne totál kitiltani a bagósokat. Talán az fájna nekik a legkevésbé, mert elismerem, hogy a kocsmákhoz és szórakozóhelyekhez még hozzátartozik a cigizés. Az étkezéshez azonban sosem tartozott.

#1423 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 14:25

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 13:34

Négy év múlva egyetlen kocsmában sem lehetne rágyújtani

Erdekes a gondolatmenet: nem a nemdohanyzo vendegeket, hanem az ott dolgozokat kivanjak ezzel vedeni...

Samott

Emlékeim szerint mindig is ez volt az alapvető gondoloat, hogy a vendég választhat, hogy bemegy-e a dohányzó helyre, de az ott dolgozó nem szólhat a vendégnek, ha dohányzik.

#1424 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 14:36

Mondjuk ebben a kultura dologban van valami, múltkorjában ebédelek egy kedvelt helyen, full tömve, fél egy, mindenki kajál, ki van írva, hogy 11-15 ig dohányozni tilos, erre pont a terem közepén egy kopasz meg a nője nyugodtan füstöl! Pofám leszakad!

Szerkesztette: Mikeee 2005. 06. 06. 14:37 -kor

#1425 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:00

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 15:36

Mondjuk ebben a kultura dologban van valami, múltkorjában ebédelek egy kedvelt helyen, full tömve, fél egy, mindenki kajál, ki van írva, hogy 11-15 ig dohányozni tilos, erre pont a terem közepén egy kopasz meg a nője nyugodtan füstöl! Pofám leszakad!

Én szombat éjjel a vonaton kizavartam két suttyót a peronra, mert a nemdohányzó kocsiban cigiztek. Én dohányzom, nem zavart (legfeljebb a pofátlanság), de a szemben ülő hölgyet nagyon zavarta. Lehúzta az ablakot, de akkor meg bevágott a hideg szél + szitáló eső, akkor felhúzta, de akkor meg láttam, hogy zavarja a füst, de nem mer szólni. Nosza, szóltam a két 13 éves terminátornak, hogy épp a nemdohányzó kocsiban dohányoznak, ballagjanak ki a peronra addig, amíg elszívják. Kis rábeszélés után felhagytak a nagyképűsködéssel és kimentek. Na, az ilyeneket én is felrúgnám, le sem esnének. Taplók. Viszont kaptam egy kedves mosolyt és egy köszönömöt cserébe. :)

#1426 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:26

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 16:00

...a két 13 éves terminátornak...

:look:  :nevet2:  :respect:

Pipázni kéne! Az nem annyira károsítja a szerveztet, mint a cigi. A cigiben a legnagyobb gáz az (1esek szerint az egész cigi gáz), hogy papírba van csomagolva, és a termelődött szén-monoxid a legártalmasabb a szervezetre.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1427 Felhasználó inaktív   akita 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:43

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 14:20

Ez egy badarság már ne is haragudj! Eleve a cigaretta növli a vérnyomást, tehát nem nyugató, hanem inkább élénkítő szer, a másik meg el ne képzeld már, hogy előnyös dohányozni! Ha egy nemdohányos leül öt percre ugyanúgy megnyugszik, ha nem sokkal jobban! Ez a megnyugtat dolog a dohányosok nagy téveseszméje, ugyanis az történik, hogy ha ideges leszel, a nikotinéhséged is megnő és ha elszívsz egy cigit akkor ez a rész elmúlik, na erre hiszik a dohányosok, hogy megnyugodtak!

egyetértek!!!!  :up:

én nem dohányzok, de hiába magyarázom barátnőmnek, ő is azzal jön h megnyugszik tőle....  :omg:

Szerkesztette: akita 2005. 06. 06. 15:44 -kor

"Lenni, vagy nem lenni"
"Bátraké a cseresznye!" és mindenkinek legyen szemcserés a papja :) !

#1428 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:48

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 14:20

Ez egy badarság már ne is haragudj! Eleve a cigaretta növli a vérnyomást, tehát nem nyugató, hanem inkább élénkítő szer, a másik meg el ne képzeld már, hogy előnyös dohányozni!...

itt nem is igazán arról van szó szerintem hogy a cigi kémiailag lenne nyugtató hatással, hanem inkább tudati szinten. egyfajta pótcselekvés. hányszor láttad már hogy pl filmekben valami parás esemény után mindenki rögtön rágyújtott, még az is aki nem dohányzik, hogy kicsit levezesse? az életben is sokszor így van. mivel általában amikor cigizel, akkor elmész valami helyre ahol szabad, ahol addigis nyugi van, és (szerintem), tudatalatt hozzászoksz ehhez: cigi=nyugi.

aztán lehet hogy csak én látom így.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1429 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 16:51

Idézet: obersmith - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 16:48

itt nem is igazán arról van szó szerintem hogy a cigi kémiailag lenne nyugtató hatással, hanem inkább tudati szinten. egyfajta pótcselekvés. hányszor láttad már hogy pl filmekben valami parás esemény után mindenki rögtön rágyújtott, még az is aki nem dohányzik, hogy kicsit levezesse? az életben is sokszor így van. mivel általában amikor cigizel, akkor elmész valami helyre ahol szabad, ahol addigis nyugi van, és (szerintem), tudatalatt hozzászoksz ehhez: cigi=nyugi.

:respect: no comment. Csak én nem tudtam így megfogalmazni!  :D  :respect:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1430 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 15:46

Majdnem 4 hónapig bírtam cigi nélkül, de aztán rágyújtottam most újra cigizgetek. Egy gyenge szar ember vagyok, de így jártam! :( Most megint kezdhetem elölről. Hát ez van. Sajnálom ...

#1431 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 15:50

nekem érdekes viszonyom fűződik a dohányzáshoz: a hétköznapokon nem kívánom, még ha kínálnak se. de ha pl kapok ajándékba (valakitől aki nemtudja hogy nemigazán szoktam :D ), akkor elszívom azt amit kapok, vagy ha buli/összejövetel van,  akkor jólesik. egyébként nem hiányzik, nem kívánom. sőt, pl az ajándék ciginél azt vettem észre, hogy mielőbb el akarom szívni, mert akkor ha nincs, legalább nem kívánom :D

az az évi pár szál kubai szivar viszont alap :cool: :)
Idézet (*Iguana*)

#1432 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 19:29

Idézet: obersmith - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 16:50

nekem érdekes viszonyom fűződik a dohányzáshoz: a hétköznapokon nem kívánom, még ha kínálnak se. de ha pl kapok ajándékba (valakitől aki nemtudja hogy nemigazán szoktam :D ), akkor elszívom azt amit kapok, vagy ha buli/összejövetel van,  akkor jólesik. egyébként nem hiányzik, nem kívánom. sőt, pl az ajándék ciginél azt vettem észre, hogy mielőbb el akarom szívni, mert akkor ha nincs, legalább nem kívánom :D

az az évi pár szál kubai szivar viszont alap :cool: :)

Hát nem tudom, hogy meddig fogod bírni, úgy hogy abszolút nem kívánod hétköznap! Lehet hogy életed végéig. Különbözőek vagyunk és ettől szép a világ! :D

#1433 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 20:02

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 20:29

Hát nem tudom, hogy meddig fogod bírni, úgy hogy abszolút nem kívánod hétköznap! Lehet hogy életed végéig. Különbözőek vagyunk és ettől szép a világ! :D

Igen, szarul érezném magam, ha olyan lennék, mint Ober... :nevet2: :lol:

Sorry Ober cimbi, nem tudtam kihagyni... :up:

#1434 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 09. 20:12

OFF: Drum! Már soha nem küldöd azt a privit nekem? Itt állok teljes kétségbeesés közepette. :( /OFF
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1435 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 20:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 21:12

OFF: Drum! Már soha nem küldöd azt a privit nekem? Itt állok teljes kétségbeesés közepette. :( /OFF

Off: Piftu, én nem tudok írásban válaszolni. Személyesen kell beszélnünk, de még nem tudom, hogy hogyan alakul a hétvégém. /off

#1436 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 22:33

Nagyjából egyetértek, kifejtettem már régebben.
Wherever you go, go with all your heart.

#1437 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 07:29

Hát nem tudom! Én kb. 7 évig cigiztem, és most, hogy nem dohányzok vettem észre, hogy nincs is szükségem a "nyugtató" bagózásra, mert sokkal nyugodtabb lettem alapból! Amikor dohányosan ideges voltam, szinte kifordultam önmagamból, ha nem tudtam cigizni azonnal (a nikotin utáni vágy ugye) mostmár ilyen egyáltalán nincs! Akármilyen mérges vagyok, meg se közelíti azt az érzést, amit akkor éreztem! Simán vissza tudom fogni magam, és pát perc múlva simán megnyugszok!

Szerkesztette: Mikeee 2005. 06. 10. 07:32 -kor

#1438 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 07:33

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 8:29

Hát nem tudom! Én kb. 7 évig cigiztem, és most, hogy nem dohányzok vettem észre, hogy nincs is szükségem a "nyugtató" bagózásra, mert sokkal nyugodtabb lettem alapból! Amikor dohányosan ideges voltam, szinte kifordultam önmagamból, ha nem tudtam cigizni azonnal (a nikotin utáni vágy ugye) mostmár ilyen egyáltalán nincs! Akármilyen mérges vagyok, meg se közelíti azt az érzést, amit akkor éreztem! Simán vissza tudom fogni magam, és pát perc múlva simán megnyugszok!

Ebben is van igazság különben! Cigi pont hogy felviszi a vérnyomást, de hát ugye itt a berögzött mozdulatok számítanak! :D

#1439 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 10. 10:51

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 21:41

Off: Piftu, én nem tudok írásban válaszolni. Személyesen kell beszélnünk, de még nem tudom, hogy hogyan alakul a hétvégém. /off

OFF: Egy rövid privit küldtem most! Feltétlenül nézd meg légyszíves! /OFF
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1440 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 11:44

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 21:02

Igen, szarul érezném magam, ha olyan lennék, mint Ober... :nevet2: :lol:

Sorry Ober cimbi, nem tudtam kihagyni... :up:

:box2:  :grrr:  :help:

Idézet (*Iguana*)

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.