HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 31. 09:39

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 19:20

normális szabályozással meg lehetne oldani a problémát... dohányzó/nem dohányzó helység tényleges szétválasztása. akkor mindenki eldönthetné hogy hová ül be és kész. van néhány hely ahol ez jól működik. :)

Ez azért nem jó, mert a legtöbb helyen ezt nem lehet megoldani, és az történne, hogy egy légtéren belül elneveznek egy részt dohányzónak és egy részt nem dohányzónak,.. Akkor meg inkább ne lehessen dohányozni. Ahol ez megoldható ott ok. :)

#1762 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 10:45

Idézet: Capri - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 10:39

Ez azért nem jó, mert a legtöbb helyen ezt nem lehet megoldani, és az történne, hogy egy légtéren belül elneveznek egy részt dohányzónak és egy részt nem dohányzónak,.. Akkor meg inkább ne lehessen dohányozni. Ahol ez megoldható ott ok. :)

szinte kivétel nélkül mindenhol ez van most pl.
éttermek stb. 1 légtér. 1ik asztal dohányzó, másik az nem :D
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1763 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 20:02

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 20:53

ha nem lenne tele az ország pl. a tömött buszmegállóban láncdohányzó taplókkal, akkor teljes mértékben egyetértenék.

naponta többször töltök időt tömött buszmegállóban és érdekes módon ez még sosem frusztrált (pedig régen se bírtam ha rámfújják a füstöt). szabadon jön megy a levegő, szal ha mellédáll egy dohányos odébb lehet menni 2 méterrel és probléma megoldva - nem fog utánad menni, hogy rád fújja a füstöt...  :) persze lehet méltetlankodni hogy nem vagy hajlandó tenni 2 lépést a másik irányba, mert miért nem a dohányos teszi meg stb... de az élet már csak ilyen, a másik vajmi keveset veszi figyelembe az igényeidet idegenként az utcán... akár egy dohányosról, akár egy tapló hajléktalanról van szó akit nem tudsz levakarni, vagy a bűzét még sokáig az orrodban érzed... akár vkiről aki ugyan nem dohányzik de fellök a lépcsőn.
másrészt pedig egy 2x2 sávos út melletti buszmegállóban az útról áradó szmog legalább annyira káros mint az a dohányfüst amit egy ilyen szituban néhány perc alatt belélegezhetsz. szvsz
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1764 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 20:06

Idézet: Capri - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 9:39

ezért mondtam hogy normális szabályozás kell. ki lehetne kötni pl. hogy ha nem lehet fizikailag elválasztani a 2 helységet akkor el kell dönteni hogy egyik vagy másik és jól láthatóan fel kell tüntetni. a vendéglátóst aki erre nem hajlandó jól meg lehetne büntetni, aztán előbb-utóbb hajlandó volna rá...
a kedves vendékek pedig eldönthetik, hogy mennek egy csak dohányzó, csak nem dohányzó vagy egy olyan helyre ahol rendesen el van választva a 2 helység és azon belül is szabadon eldönthetik hogy mit akarnak....
aztán ha télleg a nemdohányzók akarata győz (ők vannak többségben), akkor előbb-utóbb a dohányzó kocsma be fog zárni vagy szintén betiltja a dohányzást... ha meg nem, akkor a nem-dohányzók találhatnak maguknak kellemes helyet ahol nem zavarja őket a füst, és az miért kéne hogy zavarja őket hogy ugyanilyet találnak maguknak a dohányosok is ahol kedvükre láncdohányoznak. ennyi.

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1765 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 20:13

Én már több mint 115 napja nem cigizek,nem is fogok visszaszokni:) Bár hozzá kell tennem hogy könnyű dolgom volt, mert nem voltam durván rászokva, és úgy voltam vele hogy amíg nem vagyok függő, addig hagyom abba. Ellenben nem követendő példa, de néha néha megengedek magamnak egy szivart ;)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1766 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 20:14

Ez a topic szerintem mart ott ertelmet veszti, hogy pro es kontra. Pro NEM LETEZIK, ez egy szenvedely(betegseg), az ember termeszetesen nem dohanyzonak szuletik, csak kesobb elromik.

Olyan ez pont, mint az alkoholizmus, drogfugges, stb.....csak ez tarsadalmilag elfogadott egy bizonyos szinten.  :omg:
Ha majd a tettlegesseg is az lesz akkor jobb ha gyurunk majd mert street-fight lesz...

Aki dohanyzik sajat allaspontjat vedi, akar egy alkoholista, persze nincs igaza.
Mindenki szbadon dohanyozhat egy demokraciaban, de csak akkor ha masokat -nem dohanyzo embereket- nem zavar.

Nem kell a szoveg h tobbseg dohanyzik akkor az 1 normalis szivja a buzt....en radikalis megoldasok hive vagyok akkor ha mar ajozan esz nem gyoz a hulyeseggel sszemben.....

:cool:
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#1767 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 20:29

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 20:14

Nem kell a szoveg h tobbseg dohanyzik akkor az 1 normalis szivja a buzt....en radikalis megoldasok hive vagyok akkor ha mar ajozan esz nem gyoz a hulyeseggel sszemben.....

:cool:

nincsen rákényszerítve az 1 nemdohányzó hogy a dohányosok társaságát élvezze ;) a nemdohányzó józan eszére van döntve, hogy idejét kikkel tölti

én pedig azt gondolom hogy a radikális megoldások sokszor felesleges feszültséget szülnek, ami  még radikálisabb megoldást kívánhat :)

#1768 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 20:30

Idézet: Gery80 - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 20:13

Én már több mint 115 napja nem cigizek,nem is fogok visszaszokni:)

nekem asszem néhány nappal több  :p  :D

#1769 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 20:48

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 20:02

naponta többször töltök időt tömött buszmegállóban és érdekes módon ez még sosem frusztrált (pedig régen se bírtam ha rámfújják a füstöt). szabadon jön megy a levegő, szal ha mellédáll egy dohányos odébb lehet menni 2 méterrel és probléma megoldva - nem fog utánad menni, hogy rád fújja a füstöt...  :) persze lehet méltetlankodni hogy nem vagy hajlandó tenni 2 lépést a másik irányba, mert miért nem a dohányos teszi meg stb... de az élet már csak ilyen, a másik vajmi keveset veszi figyelembe az igényeidet idegenként az utcán... akár egy dohányosról, akár egy tapló hajléktalanról van szó akit nem tudsz levakarni, vagy a bűzét még sokáig az orrodban érzed... akár vkiről aki ugyan nem dohányzik de fellök a lépcsőn.
másrészt pedig egy 2x2 sávos út melletti buszmegállóban az útról áradó szmog legalább annyira káros mint az a dohányfüst amit egy ilyen szituban néhány perc alatt belélegezhetsz. szvsz

direkt tömött megállót írtam :) szerencsére nem nap mint nap van erről szó, de időnként előkerül néhány bunkó, akiket nem mindig olyan egyszerű kikerülni. egyébként pedig a nagykörút tényleg egészségtelen, de azt nem tudom kikerülni, viszont aki lehamuzza a lábam, azt igenis megkérem, hogy nagyon gyorsan függessze fel ilyen irányú tevékenységét :)
szóval szerintem van három csoport, a nemdohányzó, a kluturáltan dohányzó (nem fújja a buszba a füstöt, etc), meg a maradék tahó gyökerek.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1770 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 20:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 20:48

direkt tömött megállót írtam :) szerencsére nem nap mint nap van erről szó, de időnként előkerül néhány bunkó, akiket nem mindig olyan egyszerű kikerülni. egyébként pedig a nagykörút tényleg egészségtelen, de azt nem tudom kikerülni, viszont aki lehamuzza a lábam, azt igenis megkérem, hogy nagyon gyorsan függessze fel ilyen irányú tevékenységét :)
szóval szerintem van három csoport, a nemdohányzó, a kluturáltan dohányzó (nem fújja a buszba a füstöt, etc), meg a maradék tahó gyökerek.

az h vki tahó gyökér vagy sem teljesen független dolog a dohányzástól. :) szvsz

#1771 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 21:43

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 21:48

ja. vicces is amikor a sok sportember teker kerékpárral a körúton.  :Đ
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1772 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 21:45

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 20:30

nekem asszem néhány nappal több  :p  :D

most nemtom pontosan,(anyuéknál van felírva a naptárba :D) mert haldoklik az msn em,és hiába írom át,94 napra ugrik vissza mindig.  :think:
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1773 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:14

Na ma gondoltam egyet, és az utolsó fél doboz cigimet odaadtam a munkatársamnek, hogy hasznosítsa... remélem jól fogom bírni és végre befejezem ezt a hülyeséget... :rolleyes:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1774 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:54

én mára már eljutottam odáig, hogy kocadohányos lettem , és mikor néha rágyújtok heti 1 max 2 alkalom, már kezdem szarul érezni, mind magam, mind a cigit :p

#1775 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 14:58

Sajnos közel két év után pár hete ismét rágyújtottam és napi egy szálat szinte mindig szívok. Ma megpróbálok nem szívni.  :(

#1776 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:31

Idézet

...átlagban négy percet vesz el a munkából, míg az alkalmazott eljut a dohányzásra kijelölt helyre és visszaér onnan, a cigaretta elszívása pedig hat percet vesz igénybe. Egy nyolcórás műszakból mindez még egy mérsékelten szenvedélyes dohányos esetében is 60-80 perc körüli időt vesz el, és jelentősen csökkenti a produktivitást...

Fizetéslevonás járhat a dohányzásért?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1777 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:57

A monitor előtti munkahelyeken óránként kötelező 10 perces pihenő is 80 perc 8 óránként. Én az alatt szoktam rágyújtani, ha rámjön. Azt is levonják? :)

#1778 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 17:26

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:57

A monitor előtti munkahelyeken óránként kötelező 10 perces pihenő is 80 perc 8 óránként. Én az alatt szoktam rágyújtani, ha rámjön. Azt is levonják? :)

Az elő van írva, hogy addig a 10 percig, míg nem monitor előtt ülsz, addig nem kell dolgoznod? :]
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1779 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 17:43

Idézet: Samott - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:31

komoly. a következő meg az lesz , hogy nyakunkba akasztanak valami jelzést, mint a lidlis nőknek tették...

#1780 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 19:21

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:14

Na ma gondoltam egyet, és az utolsó fél doboz cigimet odaadtam a munkatársamnek, hogy hasznosítsa... remélem jól fogom bírni és végre befejezem ezt a hülyeséget... :rolleyes:

húha... egy kalappal :up: ha nagyon rá akarsz gyújtani és úgy érzed már nem bírod tovább akkor hívd fel egy ismerősöd aki már abbahagyta és tutira meg fog győzni hogy nincs értelme rágyújtani :) nekem bejött ;)

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.