Amúgy a cigaretta az orális fixáció miatt, a nikotin által a szervezetben keletkező endorfinok miatt és a reflexcselekvés miatt is nyugtató hatású. Mondjuk ez utóbbi csak rendszeres dohányosoknál. Érdekes, hogy egy láncdohányos ember nekem mégis ideges valaki benyomását kelti... persze lehet, hogy azért, mert az agyam már tudja, hogy biztosan ideges, hisz láncdohányos...
Dohányzás: pro és kontra
Elküldve: 2002. 08. 29. 13:08
Amúgy a cigaretta az orális fixáció miatt, a nikotin által a szervezetben keletkező endorfinok miatt és a reflexcselekvés miatt is nyugtató hatású. Mondjuk ez utóbbi csak rendszeres dohányosoknál. Érdekes, hogy egy láncdohányos ember nekem mégis ideges valaki benyomását kelti... persze lehet, hogy azért, mert az agyam már tudja, hogy biztosan ideges, hisz láncdohányos...
Elküldve: 2002. 08. 29. 14:07
Az élet is egy nagy szívás...
Idézet
Elküldve: 2002. 08. 29. 14:26
'Aki dohányzik, az meghal. Aki nem, az is.'
Elküldve: 2002. 08. 29. 14:27
Abban mindenkinek igaza van hogy a nemdohányosoknak az érdekeit védeni kell. De mi van a dohányosok érdekeivel?
A füstés a büz is igazán érdekes dolog, erröl nekem a kutyagumi jut eszembe, ha nem akarom hogy kutyasz@ros legyen a cipöm akkor nem lépek bele.
Egyébként engem pedig speciel a kocsik füstje zavar rettenetessen. Nem egy felemelő érzés amikor állok a körúton a villamosmegállóban és ott pöfékel egy IFA teherautó az ember képébe, azthiszem az egy perc alatt több káros anyagot juttat a levegöbe mint én az havi elszívott Pall-Mall Ligts cigarettáim.
A dohányzás szenvedélybetegség, az alkoholizmus is.
Manapság a cigaretta élvezeti cikk, miért nem élvezhetném a cigarettámat nyugodtan? Azért, mert mások bunkó módon teszik, belefujva a fustöt mások arcába?
Ha vannak az éttermekben elkülönitett dohányzó részek, akkor az alkoholfogyasztókat miért nem különitik el? Pedig azok között is vannak kemény alkoholisták akik kitudja hogy mit hánynak a nyakadba a buszon meg a metrón.
Az a dolog gygógyításának anyagi vonzatairól annyit, hogy szerintem a befizetett adó jóval több mint amit gyógyításra fordítanak.(mondjuk az állam nem fordit túl sokat az egészségügyre amúgysem) Ha meg nem dohányoznának annyian akkor meg kevesebb lenne a bevétele az államnak, igy nem igaz az a tézis hogy kevesebb dohányossal egy csomó pénzt megspórolna a társadalom.
Elküldve: 2002. 08. 29. 14:43
idézet:
Ezt írta safi:
IFA teherautó egy perc alatt több káros anyagot juttat a levegöbe mint én az havi elszívott Pall-Mall Ligts cigarettáim[/quote]
ez nem erv
ilyen alapon szabadon lehetne lopni is, hiszen hol van az egy gyilkossaghoz
az ado es alkohol mar erdekesebb kerdes
leginkabb annak kapcsan, h pl a marihuana nem okoz ilyen fizikai fuggoseget, de a karos hatasai sem ernek fol egyik cikkel sem
viszont nem ilyen jol adozhato es ez mar eleg a tiltashoz
Elküldve: 2002. 08. 29. 14:55
idézet:
ilyen alapon szabadon lehetne lopni is, hiszen hol van az egy gyilkossaghoz [/quote]
+- 2 év
ON
A kutyasz@rt könnyebb kikerülni, mint a dohányfüstöt...és a nemdohányosnak mindkettőből kijut, a dohányost legalább a füst nem zavarja![]()
Elküldve: 2002. 08. 29. 16:50
idézet:
Ezt írta Balheredobálós NeverGone, és tökei:
Régebben nagy dohányos voltam, szal "talpas" cigi rendületlenül... manapság már visszafogtam magamat...[/quote]
Rászokás: Savaria, Fecske, 5 éves terv. Függőség kialakulása: mezitlábas Symphonia. Katonaság: Munkás, Kossuth. Utána jobb anyagi körülmények: ismét mezitlábas Symphonia. Bölcs belátás: füstszűrős Symphonia. Magas vérnyomás, kórház: Helikon light. A következő stádium után nem dohányzom! De addig is jó volt!
Elküldve: 2002. 08. 29. 17:51
idézet:
Ezt írta shankey:
Rászokás: Savaria, Fecske, 5 éves terv. Függőség kialakulása: mezitlábas Symphonia. Katonaság: Munkás, Kossuth. Utána jobb anyagi körülmények: ismét mezitlábas Symphonia. Bölcs belátás: füstszűrős Symphonia. Magas vérnyomás, kórház: Helikon light. A következő stádium után nem dohányzom! De addig is jó volt![/quote]
- Hogy hívják a pozitiv gondolkodást egy szóval?
- shankey!
![]()
Letéptem ezt a hanga szálat...
Elküldve: 2002. 08. 29. 17:56
Idézet
Elküldve: 2002. 08. 29. 18:10
idézet:
Különben is, eccer úgyis megdöglök, szal tökmindegy... egy jós napra pontosan megjövendölte a halálomat, addig pedig nem nagyon érdekel...[/quote]
Minél később, annál jobb. Illetve... ez nem biztos, hogy igaz, a körülményektől függ. Az viszont igaz lehet, hogy ha életed egyetlen célja (és élvezete), hogy minél tovább tartson, biztos kihagysz olyan dolgokat, amikre az utolsó pillanatban örömmel emlékszel vissza. Vagy a fene tudja. Így gondolom, de nincs igazán tapasztalatom (mármint az utolsó pillanatról).
Elküldve: 2002. 08. 29. 18:13
idézet:
Ezt írta barbra:
- Hogy hívják a pozitiv gondolkodást egy szóval?
- shankey!
[/quote]
Nem tudom, említettem-e már, de igen rokonszenves teremtés vagy! Imádom azokat, akik nekem tetsző dolgokat mondanak rólam. Mindenki más úúúútálok!! (Ez nem igaz, de jól hangzott.)
Elküldve: 2002. 08. 29. 18:28
idézet:
Ezt írta Degeczi:
ez nem erv
ilyen alapon szabadon lehetne lopni is, hiszen hol van az egy gyilkossaghoz
az ado es alkohol mar erdekesebb kerdes
leginkabb annak kapcsan, h pl a marihuana nem okoz ilyen fizikai fuggoseget, de a karos hatasai sem ernek fol egyik cikkel sem
viszont nem ilyen jol adozhato es ez mar eleg a tiltashoz[/quote]
asszem nyitok egy legalize it topicot
Elküldve: 2002. 08. 29. 18:58
idézet:
Ezt írta shankey:
Nem tudom, említettem-e már, de igen rokonszenves teremtés vagy! Imádom azokat, akik nekem tetsző dolgokat mondanak rólam. Mindenki más úúúútálok!! (Ez nem igaz, de jól hangzott.)[/quote]
![]()
Elküldve: 2002. 08. 29. 19:03
idézet:
Ezt írta barbra:
[/quote]
Na, most félreérthető voltam. Kellemetlen, ha így sikerül, de előfordul. Szóval, az nem igaz, hogy alapból utálom azokat, akik nincsenek jó véleménnyel rólam. A többi o.k.
Elküldve: 2002. 08. 29. 19:08
Idézet
Elküldve: 2002. 08. 29. 22:36
idézet:
Na ilyenkor van úgy, hogy no komment...[/quote]
Yes, I do, too.![]()
Elküldve: 2002. 08. 30. 08:04
idézet:
Ezt írta barbra:
Yes, I do, too.[/quote]
So do I
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 08. 30. 10:42
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
What do you all do?[/quote]
Nothing, but we do it very well.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Súgó
A téma zárva.