HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#2701 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 12. 00:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 00:48

Jaja, szagok baromi gyorsan tudnak terjedni a levegőben.
Ha meg még egy kis légmozgás is rásegít, akkor tényleg messziről is megérezni.

Cégnél új klímát szarul kötözték be a szennyvizes lefolyóba, oszt visszaszívja a levegőt. Szerinted?
Make love not Wor.

#2702 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 12. 00:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 01:03

Cégnél új klímát szarul kötözték be a szennyvizes lefolyóba, oszt visszaszívja a levegőt. Szerinted?

Hát, akkor azt szó szerint szarul közötték be.
Meló után minden nap hajmosás? :Đ

#2703 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 01:14

Meló után minden nap hajmosás? :Đ

Meló végére már mindenki megszokta. Kivéve aki megfulladt :-D
Make love not Wor.

#2704 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 11. 12:05

Jó, családon belül lehet ... vagy itt-ott, ahol nem tartják be a szabályokat ...
De sokkal kevesebb a passzív dohányos, mint mondjuk a 70-.es években, ahol ugyanúgy szívhattad a cigit bárhol, mint a levegőt.

Nem családon belül.
Leírom, mert látszik, hogy ötlet sincs rá, miről is van szó:

Reggel kimegyek az ajtón, járda: cigifüst. Pesten ritka, hogy ne menjen előtted 3-4 ember akinek a füstjét szívod. Ha megelőzöd ott van megint pár.
Ugyanez koncentrálva a megállókban és a zebráknál. Ott 20-25 ember, nem kell ecsetelni hány szívja éppen átlagban. (Bocs, megállókban már nem szívják (már aki), csak a megálló mellett 1m-re, természetesen a szélirányra magasról szarva. Tehát ugyanaz mint régen, annyi, hogy mondjuk esőben nem áll be a fedett megálló alá összesimulva mindenkivel cigivel a kezében. Nagy fejlődés. :) )
A kitiltás óta mondjuk a járdán, egyéb helyeken is lehet kerülgetni őket, mert kint állnak csapatostól. Nyilván elkerülni lehetetlen így is. Érdemes elolvasni a cikkeket, hogy azóta hányan szenvednek emiatt felettük lévő ablakokban.
Hazaérek: társasház. 3-4 erkélyen szívják. 2-3 ember. Lehet szorozni... Láncdohányosok, tehát óránként/45 percenként. Minden 20. ablaknyitást nem kell 3 percen belül visszacsukni a füst miatt. Ha hétvégén mindenki otthon van akkor egész nap ez megy. Nem viccelek. Kinyitod, visszacsukod azonnal. Persze akkor már késő, mert bement a füst a szobába. És ezt bármely percben egész nap így teheted. Magánterület, joga van rá. Meg óránként 1 cigi az nem a világ, mit parasztkodok én, hogy ennyit sem bírok ki. Ja. Ha így lenne...

Amíg nem temetjük el a cigit addig ez lesz, felesleges ábrándozni arról, hogy nincs passzív dohányzás. Az a kurva füst mindenhol ott van. Ott volt a vendéglátósoknál, amíg ki nem tiltották (addig ott zavarta, akit zavar), most mindenhol máshol. Ahol épp ki van tiltva ott. De még mindig kb MINDENHOL rá lehet gyújtani a fentiek alapján. Elmenekülni pedig lehetetlen.

A fenti eset ha végiggondolod átlagos. Rengeteg embertől hallom ugyanezt a lakásra, a köztér, járda, megálló meg végképp mindenkinek ugyanaz.
Gyerek nincs, de mondjuk vicces lenne, ha 4 éves korig nem lehetne ablakot nyitni a lakásban...

#2705 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 09. 12. 15:38

A kitiltás óta mondjuk a járdán, egyéb helyeken is lehet kerülgetni őket, mert kint állnak csapatostól.

Ez az egyik legangyobb poén a kitiltásban. Így legalább füstös helyre nem ment be, aki nem akart. Most a füstöt hozták ki a helyek környékére.
Make love not Wor.

#2706 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 16:16

Gyerek nincs, de mondjuk vicces lenne, ha 4 éves korig nem lehetne ablakot nyitni a lakásban...

Akkor meg majd megkapod, hogy költözz el, ha annyira zavar.

#2707 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 20:21

...
Amíg nem temetjük el a cigit addig ez lesz, felesleges ábrándozni arról, hogy nincs passzív dohányzás. Az a kurva füst mindenhol ott van. Ott volt a vendéglátósoknál, amíg ki nem tiltották (addig ott zavarta, akit zavar), most mindenhol máshol. Ahol épp ki van tiltva ott. De még mindig kb MINDENHOL rá lehet gyújtani a fentiek alapján. Elmenekülni pedig lehetetlen.

A fenti eset ha végiggondolod átlagos. Rengeteg embertől hallom ugyanezt a lakásra, a köztér, járda, megálló meg végképp mindenkinek ugyanaz.

Ami füst a szomszéd erkélyről bemegy, az nagyon minimális, ez igazából nem passzív dohányzás, hogy jajj, 10 méterről megéreztem a füst szagát.
Persze megértem, hogy a szaga zavar, meg nem tetszik, de olyan világ csak egy lakatlan szigeten van, ahol senki sem zavar a legkisebb mértékben sem.

Nagyon mást nem tudsz tenni, veszel valami jó légfrissítőt, oszt' fújod, ha bejön a füstszag.
Vagy kihívod rá Stephen Kingtől a Leszoktató Rt.-t :D

Szerkesztette: Sparow2 2012. 09. 12. 20:25 -kor

#2708 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 20:32

Nem családon belül.
Leírom, mert látszik, hogy ötlet sincs rá, miről is van szó:

Reggel kimegyek az ajtón, járda: cigifüst. Pesten ritka, hogy ne menjen előtted 3-4 ember akinek a füstjét szívod. Ha megelőzöd ott van megint pár.
Ugyanez koncentrálva a megállókban és a zebráknál. Ott 20-25 ember, nem kell ecsetelni hány szívja éppen átlagban. (Bocs, megállókban már nem szívják (már aki), csak a megálló mellett 1m-re, természetesen a szélirányra magasról szarva. Tehát ugyanaz mint régen, annyi, hogy mondjuk esőben nem áll be a fedett megálló alá összesimulva mindenkivel cigivel a kezében. Nagy fejlődés. :) )

Megállóban eddig is szívták. Onnan látszott, hova kell állni majd a felszálláskor, amíg nem jött a villamos, hogy ahol a legtöbb csikk el volt dobva, ott szokott lenni a villamosajtó.
Meg azért nem mindegy, hogy fél méterről fújják a képedbe a füstöt, vagy 5 méterről. Messze kisebb dózisban kapod.

Most pl. le tudok menni úgy a vasútról a metróba, hogy nem gyújtanak rá körülöttem.
Régebben vonatból kiszálláskor már gyújtották a cigit, a metró bejárata előtt mindig cigiztek páran, stb ... Pedig én se szeretem a füstöt.

#2709 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 11:16

Valaki látott mostanában dohánytermékes reklámot?
Make love not Wor.

#2710 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 18. 12:16

Valaki látott mostanában dohánytermékes reklámot?

Tudtommal itthon már évek óta tilos, egy-két kivételtől eltekintve.

#2711 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 18. 12:58

Tudtommal itthon már évek óta tilos, egy-két kivételtől eltekintve.

Olimpiás topikban írtam, hogy a TVben egyik este valami csupa balfasz szóvivők műsora volt. Bár nem így konferálták fel, de lefordítottam magyarról magyarra :-D

Szóval csávó azért tiltakozott a dohányzás ellen, és új törvényt meg trafiktörvényt akar, mondván a mai dohányreklámok itt is inkább a fiatalokat célozzák meg, mert fiatalon dohányozni trendi, és a marketing meg hozzá társított image is ezt hangsúlyozza a reklámokban, kezdj el minél fiatalabban dohányozni, mert az jó.

Én meg hümmögtem, hogy akkor most mi van? Mert a Marlboro man az anno fiatalos laza trendi srác volt, az okés, de ezek szerint vagy eltévedt 20 évet, vagy nem tudom, mert én mintha reklámot sem látnék, de még azt is betiltották. F1 futamon a Camel felirat meg aztán az égadta világon semmi ilyesmit nem jelent. Bár Dext abból is biztos kihozna egy fasza összeesküvős elméletes akármit :-)
Make love not Wor.

#2712 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 18. 13:10

Én meg hümmögtem, hogy akkor most mi van? Mert a Marlboro man az anno fiatalos laza trendi srác volt, az okés, de ezek szerint vagy eltévedt 20 évet, vagy nem tudom, mert én mintha reklámot sem látnék, de még azt is betiltották.

Gyöngyösön pl. van egy régi Tabak Trafikos furgon, annak az oldalán is leragasztották a logót. Villanykaros gólyabálon szoktak lenni multifilteres csajok, őróluk se tehetünk ki képet a galériába, ha látszik a stand vagy bármilyen logó. Tudtommal reklám abszolút tilos, a logók megjelenítését is korlátozzák. Az elmúlt pár évben egyetlen bagózással kapcsolatos cucc jut az eszembe, ami ment tévében, az is arról szól, hogy ciki a cigi.

A tévés idiótákat meg le kell szarni, olyan is van, aki azt bizonygatja, hogy Jézus magyar volt, ha cserébe kap egy kis kameraidőt, a tévé meg vidáman leadja, mert vonzza a nézőket.

Szerkesztette: debaj 2012. 09. 18. 12:27 -kor

#2713 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 18. 13:25

A tévés idiótákat meg le kell szarni, olyan is van, aki azt bizonygatja, hogy Jézus magyar volt, ha cserébe kap egy kis kameraidőt, a tévé meg vidáman leadja, mert vonzza a nézőket.

Eddig rendben, csak amíg az ilyen guga-félék el vannak, addig nagy bajt nem csinálnak, azokat vonzza, akinek amúgy is baj van a fejében. Csókát nem tudom pontosan, de törvényelőkészítésben és ilyesmikben közreműködik, szóval bennfentes és ahogy kivettem, adnak a szavára, nem himihumi egyesületes megmondóembernek tűnt. Innentől meg zűrös, legalább legyen képben a dolgokkal.
Make love not Wor.

#2714 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 18. 13:50

Csókát nem tudom pontosan, de törvényelőkészítésben és ilyesmikben közreműködik, szóval bennfentes és ahogy kivettem, adnak a szavára, nem himihumi egyesületes megmondóembernek tűnt. Innentől meg zűrös, legalább legyen képben a dolgokkal.

Mondjuk sok bajt ezzel még nem csinál, legfeljebb jövő január egytől még az eddiginél is tilosabb lesz a reklám, meg addig se Paks helyére akar libalegelőt telepíteni. :-) Vagy véletlenül az ukrán nemzeti tévére kapcsolt, aztán úgy be volt szívva, hogy még értette is, reggel meg azt hitte, végig a magyareggyest bámulta.

#2715 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 20. 10:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 21:21

Ami füst a szomszéd erkélyről bemegy, az nagyon minimális, ez igazából nem passzív dohányzás, hogy jajj, 10 méterről megéreztem a füst szagát.
Persze megértem, hogy a szaga zavar, meg nem tetszik, de olyan világ csak egy lakatlan szigeten van, ahol senki sem zavar a legkisebb mértékben sem.

Nagyon mást nem tudsz tenni, veszel valami jó légfrissítőt, oszt' fújod, ha bejön a füstszag.
Vagy kihívod rá Stephen Kingtől a Leszoktató Rt.-t :D

Ne te mondd már meg mi a minimális nekem meg mennyi száll be. Épp ide fúj a szél, befelé az erkélyajtón. Vagy ezt nem tudtad? :)
Azt is írtam, hogy nem 1 emberről van szó, hanem 4-5-ről kb. Felszoroztad?
És ettől függetlenül meg igen:
A szaga is zavar, talán érthető módon. Én is tehetnék a lakásodba trágyát, vagy 5m-re az ajtód elé és vitatkozhatnánk azon, hogy mi minimális és mi nem, mit kéne elviselned.
A lényeg itt az, hogy baszottul nem akarom elviselni azt, ami más hülyesége és zavaró.

Pláne, hogy egészségkárosító is. Mert arról most lehetőleg ne nyissunk vitát, hogy milyen dózis halálos és milyen nem. Mintha erről 1-2 orvos is vitatkozna, gondolom te nem vagy a szakértők között. :) Egy gyereknek sem ugyanaz a dózis árt biztos, mint egy felnőttnek.

szerk: Csak, hogy valami konkrétat is mondjak, hogy érezi lehessen miről van szó:
Tényleg beáramlik a füst és elég sok. Nilyván vágn inem lehet, de ha bejött (ehhez elég 1 perc) akkor a büdös életben ki nem megy, ha nincs kereszthuzat. Ha valamit sikerül szellőztetni akkor is egy 15 perc, mire kiürül a szoba és nem érezni. (Kereszthuzat addig nem működik amíg el nem szívja az illető, hisz ha arról jön befelé a levegő akkor csak beszívja a többit is. Tehát ilyenkor 10 perc várakozás csukott ablakkal füstben ülve, majd keresztszellőztetés és abban reménykedés, hogy egy másik közben nem ül ki 5-10 percig ill. hogy még mindig van légmozgás.)
És egyszerűen zavar a füst. Büdös. Engem különösen, nyitott ablaknál aludva volt, hogy felébredtem rá, ahogy az alsó szomszéd kiült hajnal 4-kor, 5-kor, majd 6-kor füstölni.
De nem csak erről van szó, akárki járt nálunk mindenki érezte és zavarta 1-2 perc beáramlás után, tehát ránk fogni sem lehet, hogy ilyen az érzékenyek vagyunk. Ha otthagyod a lakást nyitott ablakkal akkor egész nap füsttel tele van, hazaérsz és rögtön érzed. volt már hogy szárított ruhák füstszagúak voltak, mert 3 órára nyitva maradt az ablak bukóra, tehát nem is totálban.

Ez szerintem nem a kompromisszumosan tűrhető szint, amit el lehetne így bagatellizálni, ahogy te teszed.
Példáként csak a trágyát tudom felhozni. Élj abban a szagban, még bajod sem lesz tőle. És ugyanúgy tök természetes, mert falun Józsi bá abban élt 70 évet. Ahogy mondjuk a szomszéd füstben.

Szerkesztette: vipi 2012. 09. 20. 11:04 -kor

#2716 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 20. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 17:16

Akkor meg majd megkapod, hogy költözz el, ha annyira zavar.

Igen. Az előző helyen is ugyanez volt, csak nem 4-5 hanem 2 emberrel. :)
Meg beszéltem már másokkal is, akiknél ugyanez a helyzet.
Mily meglepő! :)

Szerintem egyszerű matek, amit a tanácsolók nem érnek fel ésszel.
Mert asszem abban kiegyezhetünk, hogy a magyar városi lakosság nagy része nem nagy telkes családi házban lakik, hanem társasház-szerű összezsúfolt helyen.
Emellett meg már csak a felnőtt lakosságból dohányzok arányát kell megtekinteni, ami szintén pont elég magas nálunk. Innen már csak szorzás/osztás a valószínűség. :)

#2717 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 20. 11:10

Még egy gondolat:
Az mitől van, hogy az említett egyének nem bent a lakásban dohányoznak, hanem a teraszukon?
És amikor ez javasolva lett nekik akkor az a válasz jött, hogy "az úgy nem jó meg nem lehet"?

Akkor most őket, füstimádókat a füstös lakás valamilyen okból zavarja engem meg ne zavarjon?
Ez a leginkább érdekes kérdés, amire senki nem tud értelmes választ adni a dohányzók közül.

#2718 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 20. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 09. 20. 12:10

Még egy gondolat:
Az mitől van, hogy az említett egyének nem bent a lakásban dohányoznak, hanem a teraszukon?
És amikor ez javasolva lett nekik akkor az a válasz jött, hogy "az úgy nem jó meg nem lehet"?

Akkor most őket, füstimádókat a füstös lakás valamilyen okból zavarja engem meg ne zavarjon?
Ez a leginkább érdekes kérdés, amire senki nem tud értelmes választ adni a dohányzók közül.

Elszíneződik minden pl.

#2719 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 20. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 09. 20. 12:10

Még egy gondolat:

A bagósokat is zavarja a kifújt füst, nekik sem jó, ha büdösítik, meg elszínezik a saját lakásuk. Néha meg család küldi ki őket.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2720 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 20. 13:57

Naja. Kb. ugyanaz a helyzet, mintha az autóbuzikon kérnéd számon, miért nem szeretik a kipufogógázt. :-) Bunkóság, hogy az orrod alá fújják a füstöt, az nem vitás, de ha csak azok dohányoznának, akik szeretnek vastag füstben üldögélni, akkor senki se dohányozna. Amikor dohányoztam, én is igyekeztem nyílt térben, vagy legalább nyitott ablakban bagózni.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.