HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 07:39

Ezeket bezony én is gimiben tanultam, pontosan ugyanigy, hogy igaz e vagy sem nemtudom, mert relative kevés delorean szaladgál ma magyarországon ipari hulladékba öltöztetve, hogy megnézhessem vele valóban ugy volt e?
Amugy, szentek, és biblia, hogy off is legyek: Jézusról és Mária Magdolnáról nem derült ki, hogy a lábmosáson kivül más is csináltak e, és nem, nem azért mert olvastam a Da Vinci kód-ot, mondom ezt, mert nem olvastam. Bizonyos jelek arra mutatnak, hogy Jézusnak még testvérei is voltak, és ugye az sem elfelejtendő, hogy egyedül az ő utána kialakukt kereszténység ismeri el a szeplőtlen fogantatást, őt megváltónak és isten fiának, a zsidók, de még a mohamedánok is csak mint prófétát ismerik el, rendkivüli képességű embert, de nem félistent. És igy 2000 év távlatából, hogy valóban volt e az emlitett hölgyeménnyel kapcsolata vagy sem, volt e testvére vagy sem, tényleg szeplőtlenül fogant e, pro se kontra, nem fogja senki bebizonyitani. Az hogy a korabeli történetirás mennyire hiteles vagy sem, szintén elbírálhatatlan, főleg mert az eredeti szöveget relative kevesen olvassák, mert már az eredetit is úgy legozták össze, hogy a saját elveiket és nézeteiket megmagyarázzák vele, ennek ellenére maradtak benne minde forditási javitás, toldásfoldás ellenére kétes, két és többértelmű részek ugye.

#1002 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 2:03

Aki nem képes helyre rakni az e betűt a kérdőmondatban, az - számomra - másról árulkodik. Nekem, mint 'majdnem' magyartanárnak.

Mint "majdnem" magyartanár sürgősen merülj el a dolog hivatalos kezelésében és a hazai klasszikusokban, mert pillanatnyilag többet várnál  el mástól, mint az akadémiai nagyfejűek - csak azért, hogy a saját hülyeségeidet ne kelljen megvédened, és jóóóól előadhasd a hattyú halálát.

Amúgy pont ezzel dobtad el magadtól végleg a hitelesség utolsó morzsáit is, de ez már végképp ne zavarjon... Meg az se, hogy ha valaki melletted szól itt, akkor ennél - azaz egy vitatott, klasszikus példákkal jól megszórt, változóban levő nyelvi terület használatánál - jóval többért se szólsz neki.

Tehát: ha hattyút játszol, akkor legalább igényesen.
Elköltöztem :-)

#1003 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:26

Uraim, pls térjünk vissza a témához.  Személyes problémákat inkább privátban, ha kérhetem...

Egyébként az a helyzet (asszem már írtam egyszer), hogy a homoszexuálisok saját maguknak köszönhetik, hogy úgy vannak megítélve, ahogy. Ennek vesztesei azok a teljesen normális életet élő homo párok, akik nem járnak melegfelvonulásra, akik nem hírdetik teli pofával önnön felsőbbrendűségüket (stb).
Másik véleményem pedig az, hogy homoszexuális párok csak akkor fogadhassanak örökbe gyermeket, ha vállalják, hogy rendszeres gyermekcihomókusi vizsgálatra viszik a gyermeket. És nem az előítélet miatt, hanem egyrészt a gyermek, másrészt a saját érdekükben is. De legfőképp természetesen a gyermek érdekében. Nem eresztem most bő lére, mert ezer a melóm, ezt a postot is fél óra alatt sikerült leírnom... :D

#1004 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:32

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:26

Egyébként az a helyzet (asszem már írtam egyszer), hogy a homoszexuálisok saját maguknak köszönhetik, hogy úgy vannak megítélve, ahogy. Ennek vesztesei azok a teljesen normális életet élő homo párok, akik nem járnak melegfelvonulásra, akik nem hírdetik teli pofával önnön felsőbbrendűségüket (stb).

Hümm-hümm. Melegfelvonulások még sehol se voltak, a megítélésük meg már olyan volt... :think:

#1005 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:34

Sziasztok!

Szép nagyra dagadt a topic :)

Az örökbefogadással kapcsolatosan (bár most lehet, hogy nem leszek népszerű bizonyos körökben, de akkor is ez a véleményem):
Szerintem az örökbefogadás nem feltétlen a nemi identitástól függ, de az tény, hogy hazánkban lévő melegek nagyon nagy többsége abszolút alkalmatlan lenne gyereknevelésre. Most lehetne társadalmi szempontok szerint vizsgálni azt, hogy miért alakult ki a felelőtlenség, a gondolkodás hiánya, a Carpe Diem életszemlélet nagyon sok melegnél, de tény, hogy ha a saját életükre képtelenek felelősséggel lenni, akkor nem hiszem, hogy gyerekre van szükségük. De hozzáteszem, én is ismerek - bár ritka, mint a fehér holló - olyan személyt, akit alkalmasnak találnék (perpill) a gyereknevelésre. De itt hangsúly a személyen van. Vagyis nem meleg párról, hanem meleg emberről beszéltem. Sajnos olyan meleg párral még talán SOHA nem is találkoztam, akire gyereket bíztam volna.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1006 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:36

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:32

Hümm-hümm. Melegfelvonulások még sehol se voltak, a megítélésük meg már olyan volt... :think:

Mert már akkor is voltak bőséggel, akik viselkedésükkel kivívták a társadalom ellenszenvét.

#1007 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:41

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:26

Igazából mint már talán ebben a topicban is mondtam (de az is lehet, hogy nem...), a felvonulásokkal kapcsolatos aggályaim ott leledzenek, hogy:
Számomra abszolút hiteltelen az, amikor egy heteró körökben is jól ismert "éjszakai pillangó" ad át egy családjogi vagy egy gyermekek örökbefogadására vonatkozó törvénymódosítási javaslatot, ami a "tisztességes homoszexuális párok" hátrányos megkülönböztetésének megszüntetése ellen irányul.
Akkor eléri célját egy melegfelvonulás, amikor a felvonulás nem a tüllkabátokról, és a közerkölcs határát igencsak súroló öltözetű fizetett modellfiúkákról szól, hanem azokról az emberekről, akik nem ezt a fajta életet élik. Mert számomra hitelessé válna a gyermekek örökbefogadásáról szóló törvénymódosító javaslat, ha azt ötven olyan melegpár adná át, aki "hétköznapi életet él."
De mivel a látványelem a lényeg, illetve ma már sajnos cél sok esetben a "közbotrányokozás" is, így nem hiszem, hogy egy melegfelvonulás célbaérne. Nem több ez, mint ingyen húspiac egy napra...

SF

#1008 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:41

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:36

Mert már akkor is voltak bőséggel, akik viselkedésükkel kivívták a társadalom ellenszenvét.

Persze. Leginkább azzal, hogy szimplán melegek voltak, és nem tudtak ebből 'kigyógyulni' :)

#1009 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:45

Viselkedésükkel, ami jórészt kimerült abban, hogy volt pofájuk LÉTEZNI.
Amugy, a gyerekvállalásnál azt hiszem senki nem úgy értette, hogy gyereket minden melegnek, de azonnal. Birálják el, vizsgálják, megfelelőek a körülmények? Van e a szülőnek felelősségtudata elégséges? Rendelkezésre állnak a szükséges anyagi javak? Satöbbi.
De hogy csak azért mert MELEG, ne kaphasson gyereket, olyan, mint hogy dél-afrikában te néger voltál, akkor nem ihatttál abból a csapból, amiből a fehérek, sőt továbbmegyek, nem forg annyira közszájon, de a szabadság hazájában a Pentagonban is emiatt volt (és megmaradt) 2x annyi illemhely, mint azt a dolgozók száma+ a szükséges ráhagyás indokolná, vagy a Hoover-gát építésénél a néger és a fehér melósoknak külön falu volt felhúzva kijárási tilalommal, satöbbi. Azaz undoritó, középkori, rasszista, előitéletes hozzáállás, amit elfogadhatatlannak tartok.

#1010 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:54

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:34

...

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:45

...

Én is valahogy efféleképpen...

Idézet: Rive

...A magam véleménye: örökbefogadásnál mindig kifejezetten a leendő család és környezet alkalmasságát kell vizsgálni. A homoszexualitás önmagában nem lehet kizáró ok. Ugyanakkor a többség durva előítéletességének 'köszönhetően' sok esetben olyan mentális zavarokkal jár együtt, amik kizárják az alkalmasságot (sajnos itthon a legtöbb homo pár, illetve környezete ilyen).

#1011 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:54

Amugy, a gyerekvállalásnál azt hiszem senki nem úgy értette, hogy gyereket minden melegnek, de azonnal.

Egyetértek veled, de az a meglátásom, hogy bizony itt a lehetőségből előnyt kívánnak egyesek kovácsolni, illetve joggal visszaélni egyesek. Tipikus példája, hogy meleg vagyok, szarul dolgozom a munkahelyen, ki akarnak ezért rúgni, megkapom a felmondást és rohanok a Habeus Corpus Jogvédőkhöz, hogy kirúgtak, mert meleg vagyok.
Az egészben az a legrosszabb, hogy sokszor ez is van propagálva "belső körökben."

SF

#1012 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:01

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:41

Persze. Leginkább azzal, hogy szimplán melegek voltak, és nem tudtak ebből 'kigyógyulni' :)

Szerintem nem. Saját tapasztalat. Volt rá példa, hogy csaknem szájba kellett vernem egyet, mert a finom célzást nem értette (nem akarta érteni?), hogy én nem vagyok meleg, sőt, még csak nem is legyezgeti a hiúságomat, hogy tetszem neki és imádja a szőrös lábakat (rövidnaci volt rajtam). Ha ott akkor lepofozom, akkor nyilván azt kaptam volna a pofámba, hogy azért, mert meleg. Holott a viselkedése miatt, amiatt, hogy pofátlanul megsértette az intim szférámat annak ellenére, hogy tudattam vele: más a szexuális beállítottságom, mint neki.
Van ellenkező példám is. Itt a cégnél munkatársam valaki már több, mint 5 éve és csak pár hónapja tudtam meg véletlenül, hogy meleg. Napi munkakapcsolatban vagyunk, de soha még csak gyanút sem fogtam, pedig... khm... jó a szimatom. :)
Szóval ne akarjatok belémdumálni semmit... ;)

#1013 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:01

Ilyenkor meg kiad a közvetlen főnököd egy papirt, hogy igy dolgoztál meg úgy dolgoztál, ennyire nemjól és annyira nemjól, keres X akárhány tanút, beosztotta, középvezetőt, és kész.
Csak a másik oldalról, amikor kiderül hogy meleg vagy, akkor is megteheti ugyanezt igaztalanul, de mondhatnék egy cezaromán főnököt/főnöknőt a női/férfi alkalmazottal szemben, esetleg egy kis szexuális zaklatással fűszerezve, és bizonyitsd be ha kicsi vagy, hogy igazak e az állitásaid.

#1014 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:02

Hol írtam én ilyet?

#1015 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:04

Amugy, a gyerekvállalásnál azt hiszem senki nem úgy értette, hogy gyereket minden melegnek, de azonnal. Birálják el, vizsgálják, megfelelőek a körülmények? Van e a szülőnek felelősségtudata elégséges? Rendelkezésre állnak a szükséges anyagi javak? Satöbbi.
De hogy csak azért mert MELEG, ne kaphasson gyereket, olyan, mint hogy dél-afrikában te néger voltál, akkor nem ihatttál abból a csapból, amiből a fehérek, sőt továbbmegyek, nem forg annyira közszájon, de a szabadság hazájában a Pentagonban is emiatt volt (és megmaradt) 2x annyi illemhely, mint azt a dolgozók száma+ a szükséges ráhagyás indokolná, vagy a Hoover-gát építésénél a néger és a fehér melósoknak külön falu volt felhúzva kijárási tilalommal, satöbbi. Azaz undoritó, középkori, rasszista, előitéletes hozzáállás, amit elfogadhatatlannak tartok.

Te miről beszélsz tulajdonképpen? Rácz Karcsi nem kapott gyereket? Akkor?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1016 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:16

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:01

Szerintem nem.

Ezügyben nem a saját tapasztalat a mérvadó... Nézz körül kicsit, vegyülj el a 'nép' között. A melegekkel szemben nagyon durva előítéletek vannak, minden provokáció nélkül is. Ha van kedved, beleolvashatsz Netmaster utolsó linkjébe is: http://www.familyres...I_homokids.html
A környezet ugyanolyan hozzáállását megtalálod itthon is, hasonló intenzitással. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy nézz körül egy kicsit.
(Kezdheted mondjuk a dolog felvetésével a gondola.hu-n :p :D Az a szellemiség adja a hazai népesség ca. harmadának az elvi alapjait, még ha az intenzitásban és a cizelláltságban van is különbség... )

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:01

... Volt rá példa, hogy csaknem szájba kellett vernem egyet, mert a finom célzást nem értette (nem akarta érteni?), hogy én nem vagyok meleg, sőt, még csak nem is legyezgeti a hiúságomat, hogy tetszem neki és imádja a szőrös lábakat (rövidnaci volt rajtam).

Na itt egy érdekes dolog :D Az ugye elfogadott, hogy egy csaj pofánvágjon egy erőszakoskodó hímet. Illetve: akár tökön is rúgja, ha kell. Ezen az alapon paralel esetben én bizony felmentve érzem magam minden diszkrimináció vádja alól... Ha valaki úgy nyomulna rám, hogy azért férfi-nő viszonylatban már kijárna a pofon, akkor az illető azt meg is kapná, de izibe  :ninja:

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 30. 09:21 -kor

#1017 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:18

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:04

Te miről beszélsz tulajdonképpen? Rácz Karcsi nem kapott gyereket? Akkor?

Pont abban az esetben nem vagyok benne biztos, hogy jó döntés született. Még akkor is, ha a gyerek SZVSZ végülis jobb helyzetbe került a dolog végén.

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 30. 09:24 -kor

#1018 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:25

Rácz Karcsi kapott gyereket. Mert megfelelt a feltételeknek, mert nem kevéssé volt porondon a dolog, hogy csak azért mert transzvesztita, ne kapja meg a gyereket, mellesleg az anyja rábizta nemcsak azt a gyereket, de a többit is, egyedül él, és az isten tudja csak hogy homoszexuális e vagy transzvesztita vagy micsoda.
Amugy, az előitéletek a homoszexuálisokkal kapcsolatban nem azért vannak 90%ban, mert zaklatják a heterokat, kiváncsi lennék hányan estek át egyébként ilyenen Drummasteren kivül, engem pl az is qrvára zavar ha nő zaklat, nem azért mert felvonulásokra mennek, mert nemegy bazári majmot csinál magából, ezek jórészt csak a misztifikáció. Mint amikor azért utálom a cigányokat, mert lopnak. Nem a lopást utálod, vagy a lopós cigányt utálod, hanem a cigányt utálod. És megmagyarázod, hogy mert lop. Vagy mert sáleromálézik. Vagy üvölteti a zenét, joggingban jár, nemfúj orrot, különbenis a qrva anyját neki mercije van nekem meg bérletem, rohadt cigányok.....
Azért utálják a homoszexuálisokat, mert mások. Mert te egy puha, borotvált/gyantázott nőt raksz, ő meg egy fujjjjj.......mert te a kerek mellekre buksz, ő meg a lapos/szőrös mellkasra, akármire. Mert gyökeresen mást szeret mint te. Mint amikor leültetsz egy elvakult hondást egy elvakult vw-s mellé. Ölre mennek a dolog miatt, pedig gyakorlatilag emberek, férfiak, autóbuzik mindketten.
De nem sz*rom tovább a hülyeségek, nem kell szeretni őket. El kell fogadni. Erre naaaagyon jó az a reklám, ami a fujjjdivatfejszemétműanyagamcsi plázákban megy a filmek előtt, reklámként. Aki nem látta, elmesélném:
Liftbe három typish plázamuff belibben, kilógó has, tetkó, pusápp, mékápp, telcsi, ami kell, heherészés és társai. Belép egy takaritónő a következőn, takaritókocsi, műtőzöld köpeny, gumikesztyű, boglyahaj, az a tipikus MÁVnál klozetot savazó jóasszony, szag nem jön a vászononon át, de gondolom az is van. A 3 csaj elkezd röhögni, fujjjolni egymás közt, orrot legyezni, satöbbi, takaritónő csak áll és néz. Következő emelet, két csaj puszika-szióka és egyéb sz*rság, kiszáll. Tovább a lift, csaj nézeget, fanyalog, 1:1 a felállás, takaritónő oda se néz. Köv megálló, beszáll még 2 takaritónő kocsival, nagyfar, bibircsók, bajusz-szakáll, boglyahaj, satöbbi, amit csak az ember el bir képzelni. És most ők kezdenek el röhögni, hogy hogy árad a csajból a dezodorszag, hogy a hurka hogy buggyan át a forrógatyán, hogy milyen cserzett a szolitól a bőre, satöbbi, a csaj meg ég mint a rongy.
És a végszó a reklámban, ami ide is illik asszem: MINDENKI KERÜLHET KISEBBSÉGBE.

#1019 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:27

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:16

(Kezdheted mondjuk a dolog felvetésével a gondola.hu-n :p :D Az a szellemiség adja a hazai népesség ca. harmadának az elvi alapjait, még ha az intenzitásban és a cizelláltságban van is különbség... )

Kösz a linket, Rive :cool: :pokeas2:

#1020 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:29

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:16

Ezügyben nem a saját tapasztalat a mérvadó...

De, nekem az a mérvadó. Miért, neked nem a saját élményeid/tapasztalataid alakítják részben a véleményed valamiről? Hanem amit a "nép" mond? Mer' az a csordaszellem... :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.