HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:55

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:59

Házasság az speciel különneműek esetében köthető csak.

Mivel a házasság férfi és nő szövetsége. Én sem lehetek férfi létemre rendőrnő. :p
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1042 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:57

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:29

De, nekem az a mérvadó. Miért, neked nem a saját élményeid/tapasztalataid alakítják részben a véleményed valamiről? Hanem amit a "nép" mond? Mer' az a csordaszellem... :)

Normalis esetben igazad is volna, csak te most jelenleg politikai celzatu megdolgozas, tudatallapot modositasi kampf alatt allsz. "negy lab jo, ket lab rossz... negz lab jo, ket lab rossz..."
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1043 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:44

...

Hümm-hümm.

Írod:

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:42

...úgy nem működhet, hogy az egyik fél csak követel, de nem tesz a dolog érdekében.

Ugyanakkor írod azt is:

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:05

Nem is érdekel ...

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:49

... hogy mi váltja ki belőlük azokat a védekező reakciókat, amiket meg te utálsz ...

Azaz: nem vagy hajlandó megkeresni a téged ténylegesen zavaró dolognak az okát, hanem csak és kizárólag az okozatot hibáztatod? Mit tesz akkor az egyik fél - jelen esetben: Te - a nyugi érdekében?
Ugye: 

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:26

Egyébként az a helyzet (asszem már írtam egyszer), hogy a homoszexuálisok saját maguknak köszönhetik, hogy úgy vannak megítélve, ahogy.

Ez az, amit firtatok, és nem az volt a téma, hogy undorodsz-e vagy sem a homoszexualitástól. Messze nem csak a díszbuzik vannak úgy megítélve, ahogy.
Elköltöztem :-)

#1044 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:57

Normalis esetben igazad is volna, csak te most jelenleg politikai celzatu megdolgozas, tudatallapot modositasi kampf alatt allsz. "negy lab jo, ket lab rossz... negz lab jo, ket lab rossz..."

Néha komolyan elgondolkodom, hogy meddig lehet még sűlyedni :o Az, hogy valaki már egy durva előítélet kitárgyalását is csupán politikának lássa, az már tényleg mindennek az alja :down:

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 30. 11:07 -kor

#1045 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:14

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:44

A homoszexualitás nekem, mint megrögzött heteroszexuálisnak undorító és gyomorforgató dolog.

latod ez veled a baj. nem vagy eleg trendi :D

#1046 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:15

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:06

Néha komolyan elgondolkodom, hogy meddig lehet még sűlyedni :o Az, hogy valaki már egy durva előítélet kitárgyalását is csupán politikának lássa, az már tényleg mindennek az alja :down:

ne horogj kiscsibesz. nem all jol. azon kaptad magad, hogy neven neveztem amit csinalsz? hat ilyen az elet....

#1047 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:17

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:26

Egyébként az a helyzet (asszem már írtam egyszer), hogy a homoszexuálisok saját maguknak köszönhetik, hogy úgy vannak megítélve, ahogy. Ennek vesztesei azok a teljesen normális életet élő homo párok, akik nem járnak melegfelvonulásra, akik nem hírdetik teli pofával önnön felsőbbrendűségüket (stb).

Pontosan így van. Ez ugyanaz a jelenség, ami a cigányoknál is jelen van. A sok bűnöző, minden értékrendet felrúgó cigány miatt megítélik a rendes, becsületes, dolgos romákat is. És ez mindenhol így van: az iszunk-hányunk-belefekszünk-bőrcuccban járunk emberek miatt hiszi mindenki azt, hogy az összes rocker/metálos ilyen, hogy az összes felzselézett hajú fiatal hülye drogos diszkós, hogy az összes nagymellű szőke nő beképzelt p*csa, és a végtelenségig sorolhatnánk. És ezen mindaddig nem lehet változtatni, amíg a kirívó egyedeket el nem távolítják. Mert ha az ember meglát egy kifestett hímqrvát az utcán, akaratlanul is az jut eszébe, hogy "hülye b*zi", ha kirabolják, akkor az, hogy "mocskos cigány", és így tovább... és akárki akármit mond, ehhez nem nekünk kell változni, hanem nekik. Én alapvetően toleráns vagyok (sőt, sokkal toleránsabb mint a környezetemben levő emberek), de vannak dolgok, ahol meg kell húzni a határt.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1048 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:15

ne horogj kiscsibesz. nem all jol. azon kaptad magad, hogy neven neveztem amit csinalsz? hat ilyen az elet....

:bolond:

#1049 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:21

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:00

Azaz: nem vagy hajlandó megkeresni a téged ténylegesen zavaró dolognak az okát, hanem csak és kizárólag az okozatot hibáztatod? Mit tesz akkor az egyik fél - jelen esetben: Te - a nyugi érdekében?

Ez az, amit firtatok, és nem az volt a téma, hogy undorodsz-e vagy sem a homoszexualitástól. Messze nem csak a díszbuzik vannak úgy megítélve, ahogy.

A "nem érdekel"-t arra írtam, hogy "mi váltja ki belőlük azokat a védekező reakciókat, amiket meg te utálsz ..." Tehát az nem érdekel, hogy mi váltja ki. Az ő dolguk, ők számoljanak el vele. Egy habzó szájú álszent sem jobb, mint egy díszbuzi.

Szerk.: Közben rájöttem, hogy félreértettelek. Én azt hittem, hogy a melegeket ellenzők védekező reakcióiról beszélsz, de rájöttem, hogy a melegek védekező reakcióiról beszéltél. Erősítsd meg, utána válaszolok, hogy nehogy feleslegesen gépeljek... :D

A nyugi érdekében nem teszek semmit, amivel épp, hogy teszek a nyugi érdekében. A homoszexuálisok érdekeiért sosem fogok kiállni, mert én magam nem vagyok az. Ellenben ellenük sem teszek, hisz mint ahogy ahhoz sincs senkinek semmi köze, hogy otthon kivel mit csinálok az ágyban, vagy egyáltalán, hogy kivel élek, úgy nekem sincs közöm ahhoz, hogy ki kivel él és mit csinál. Ahhoz van csak közöm, hogy ha egy számomra  elfogadhatatlan szexuális beállítottságot, ill. annak tüllruhás, hímringyó "képviselőit" (nem véletlenül tettem macskakörömbe) a pofámba tolják és be akarnak férkőzni a magánszférámba. Ahhoz van közöm és az ellen felemelem a szavam.

#1050 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:21

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:17

:bolond:

hat igen. ez vagy te. egy nagy dedo.

#1051 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:29

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:17

Pontosan így van.

Fenéket így van. Amíg nem teszed nagyon-nagyon világossá, hogy ki - és nem pedig: kik - az elfogadhatatlan(ok) számodra, és csak 'cigányokról', 'buzikról', egyebekről szól a dolog, addig pont a társadalom - benne te magad is - termeli ki a kirívó eseteket. Különösen, mert ezek a címkék a gyakorlatban is nagyon súlyos hátrányt jelentenek, attól függetlenül, hogy az adott személy tényleg lop-e vagy sem: kivonul-e díszbuzinak vagy sem.

A társadalom dolga, hogy ne a címke szerint ítéljék meg az embert, hanem az alapján, ami. Amíg ez nem történik meg elfogadható mértékben, addig csöndben maradni se elég, mert vétkesek közt cinkos... Hogy is van tovább?

#1052 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:14

latod ez veled a baj. nem vagy eleg trendi :D

Hm, mások is mondták már... :D

#1053 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:31

Kicsit off.. de korábban írt egy magyar kisebbség lopásairól.
Én nem akarok megbélyegezni senkit, semmilyen csoportot sem..

De mive édesanyám a megyei bíróságon dolgozik, ezért láttam már pár jeggyzőkönyvet... ilyen katalógus féléket... meg hát amely ismerősömmel ott voltam, rákérdeztek a témára... hát eléggé egyértelmű volt a statisztika...

Magyarországon nagyjából 10 millió ember él.
Igaz nem mind a 10 millió cselekvőképes, nagykorú... És fogalmam sincs, hogy magyarország hány százaléka cigány.. De az bizonyos, hogy kisebbség.
És elfogadja valaki, han nem... ez akkor is tény marad.. a jegyzőkönyvek 90%-ában (és ez NEM túlzás)a kisebbségek álltal elkövetett bűncselekmények vannak...
De ha valaki hozzáfér, nem akarja elolvasni őket, mert nem ez a munkája, annak már a nevek alapján is kiderülhet a dolog...
De ezzel sem akarok megbántani senkit sem.
Statisztikailag igenis kimutatható lenne, hogy legalább egy nagyságrendel több a kisebbségek álltal elkövetett bűncselelkmények... Ha meg a lakosság számához, kisebbség számához viszonyítjuk.. akkor meg..
Kimagyarázható azzal, hogy elnyomottak..
De mikor kiutalják a nekik alanyi jogon járó vadonat új 150nm-es , kétszintes családi házat.. a parketta mégis jövőre már a szoba közepén lévő tűzben végzi...

Persze, én is ismerek rendes cigányokat, nem is egy-kettőt. Hanem eléggé sokat.
Sőt anyám, apám is... apám pl vallja, ha normálisak velük az emberek, akkor sokkal jobban meghálálják.. van is benne valami... megcsinálsz neki valamit ingyen, 200Ft, mert nincs pénze... akkor késöbb hoz 5 üveg sört... ezt egy magyar ember nem tenné (bocsánat emiatt, hiszen a cigány is magyar... de nem tudom hogy hívjam akkor a nem cigány magyarokat)

A másik...
Ha a rendőr lát egy gyilkost a kisebbségböl és  ne adj isten cigánynak/romának szólítja (nem érdekes, hogy a cigány is annak vallja magát), akkor szerencsétlen rendőr már hozzá sem mer nyúlni.. mert még a végén ő fog a börtönben rohadni, hogy hátrányos megkülönböztetésnek tette ki a gyilkost.
Ha jön a hatóság, akkor ő fenten hangoztatja, hogy ő kisebbség, hozzá ne nyúljanak.. nincs joguk.. elnyomják őket..., mert ő cigány és a cigány szervezetek tagja...
Ha a hatóság mondja, hogy cigány, akkor az már kész tragédia... bűntett.. alkotmányellenes...

Pont ugyanezt látom a homoszexuálisoknál is...
Ők  is mindig úgy élnek ezzel a szóval (mert megtehetik), ahogy nekik jól esik.
Egyszer ezzel hirdetik felsőbbrendűségüket... azért mert ők azok... (mint pl a felvonulások)
Ha viszont kijelented a bűvös szót, akkor azonnal megvádolnak, hogy elnyomod őket. (egy bírósági ügy.., megvádolják a független bíróságot, hogy ellenük itélnek, mert buzik...)

Engem sem zavarnak addig, amíg nem jönnek oda hozzám..
Bár már volt, hogy a sétálóutca elején odajött hozzám egy srác, hogy látni szeretné, ahogy kiverem...
Meg kérdezgetett szexuális szokásaimról.. hasonlók.. szerencsére jött a buszom..
Szóval ezeket nem nagyon szeretem.. sőt...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#1054 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:35

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:29

Fenéket így van. Amíg nem teszed nagyon-nagyon világossá, hogy ki - és nem pedig: kik - az elfogadhatatlan(ok) számodra, és csak 'cigányokról', 'buzikról', egyebekről szól a dolog, addig pont a társadalom - benne te magad is - termeli ki a kirívó eseteket. Különösen, mert ezek a címkék a gyakorlatban is nagyon súlyos hátrányt jelentenek, attól függetlenül, hogy az adott személy tényleg lop-e vagy sem: kivonul-e díszbuzinak vagy sem.

A társadalom dolga, hogy ne a címke szerint ítéljék meg az embert, hanem az alapján, ami. Amíg ez nem történik meg elfogadható mértékben, addig csöndben maradni se elég, mert vétkesek közt cinkos... Hogy is van tovább?

khmm.. na es akkor hogyis allunk az arabellenesseggel? Miert is tilos pl fejkendot viselni a francia iskolakban?

#1055 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:21

Szerk.: Közben rájöttem, hogy félreértettelek. Én azt hittem, hogy a melegeket ellenzők védekező reakcióiról beszélsz, de rájöttem, hogy a melegek védekező reakcióiról beszéltél. Erősítsd meg, utána válaszolok, hogy nehogy feleslegesen gépeljek... :D

Megerősítve... Az előítéletek, a kiközösítettség ellen minden elme védekezik. Ki így, ki úgy. A homoszexuálisok közül van, aki megerőszakolja magát, és megpróbál úgy tenni, mintha hetero lenne. Közben persze hordozza (és örökíti) a flusztráltságát... Akad, aki elrejtőzik. Akad, aki dacból beáll díszbuzinak... Sok lehetőség van. Közös jellemző, hogy amint a kiközösítettség megszűnik és ezek okafogyottá válnak, akkor pont annyira maradnak előtérben, amennyire más társadalmi csoportoknál, pl. a heteróknál (ott is megvan ugyanez a fajta kompenzáció).

Idézet

Ahhoz van csak közöm, hogy ha egy számomra  elfogadhatatlan szexuális beállítottságot, ill. annak tüllruhás, hímringyó "képviselőit" (nem véletlenül tettem macskakörömbe) a pofámba tolják és be akarnak férkőzni a magánszférámba. Ahhoz van közöm és az ellen felemelem a szavam.

Ha ez nem tetszik, akkora dolog okai ellen is fel kell lépned... Mert különben csak az okozatot kezeled. Innen csak egy lépés az álszentség.

#1056 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:29

Úgy gondolom, hogy a társadalom még mindíg meglehetősen toleráns a díszbuzikkal szemben. A nem díszbuzikkal szemben nem kell toleránsnak lenni, mert ők nem viselkednek/élnek úgy, hogy toleranciára kényszerítsenek bárkit. Utóbbiak vannak többen, amúgy, mégis az előbbiek miatt az utóbbiak is hátrányba kerülhetnek, valóban. Törvényszerű.

#1057 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:36

A személyeskedést kérném befejezni. Köszönöm.
Wherever you go, go with all your heart.

#1058 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:35

khmm.. na es akkor hogyis allunk az arabellenesseggel? Miert is tilos pl fejkendot viselni a francia iskolakban?

Keresztet nyakba is tilos :o Sőt, mindenféle vallási jelképet. Semmi köze a témához, de még a kisebbségek hátrányos megkülönböztetéséhez sem.

#1059 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:41

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:29

Es a reciprocitas?

#1060 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:35

A nem díszbuzikkal szemben nem kell toleránsnak lenni, mert ők nem viselkednek/élnek úgy, hogy toleranciára kényszerítsenek bárkit.

Tényleg érdemes lenne némileg beleásnod magad a történelmi előzményekbe. Nem a díszbuziságból ered a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetése, kirekesztettsége, illetve az őket érintő előítéletek, így aztán ezzel nem is lehet ezt magyarázni.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.