HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:25

Rácz Karcsi kapott gyereket.

Köszönöm. Tehát akkor jogszabályi akadálya nincs ugye?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1022 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:36

Nincs jogi akadálya, hogy a holdra menj. Akarsz? Oldd meg.

#1023 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:29

De, nekem az a mérvadó. Miért, neked nem a saját élményeid/tapasztalataid alakítják részben a véleményed valamiről? Hanem amit a "nép" mond? Mer' az a csordaszellem... :)

Nem az az érdekes, mit mond, hanem az: mit tesz... Mit ír. Milyenek az indulatai, az érzelmei... Próbáld ki, vesd fel a dolgot a gondolán :Đ A társadalom harmadának biztos nem volt a társadalom tizedég (talán) kitevő kisebbséggel annyi rossz 'tapasztalata', amennyit ott neked fel fognak sorolni :D

A saját vélemény nagyon sebezhető: egyszeri esetek gyűjteménye, amiket mindenki a saját szája íze szerint súlyoz, vesz figyelembe, vet el. Szét kell nézni kicsit, mielőtt egy saját véleményből megpróbál általánosítani az ember... Mert különben nem tesz mást, csak megadja magát a saját előítéleteinek. Ha valaki elveti a külső kontrollt, akkor nem a valóságot, hanem az álmait fogja megtalálni :)

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 30. 09:40 -kor

Elköltöztem :-)

#1024 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:25

Rácz Karcsi kapott gyereket. Mert megfelelt a feltételeknek, mert nem kevéssé volt porondon a dolog, hogy csak azért mert transzvesztita, ne kapja meg a gyereket, mellesleg az anyja rábizta nemcsak azt a gyereket, de a többit is, egyedül él, és az isten tudja csak hogy homoszexuális e vagy transzvesztita vagy micsoda.
Amugy, az előitéletek a homoszexuálisokkal kapcsolatban nem azért vannak 90%ban, mert zaklatják a heterokat, kiváncsi lennék hányan estek át egyébként ilyenen Drummasteren kivül, engem pl az is qrvára zavar ha nő zaklat, nem azért mert felvonulásokra mennek, mert nemegy bazári majmot csinál magából, ezek jórészt csak a misztifikáció. Mint amikor azért utálom a cigányokat, mert lopnak. Nem a lopást utálod, vagy a lopós cigányt utálod, hanem a cigányt utálod. És megmagyarázod, hogy mert lop. Vagy mert sáleromálézik. Vagy üvölteti a zenét, joggingban jár, nemfúj orrot, különbenis a qrva anyját neki mercije van nekem meg bérletem, rohadt cigányok.....
Azért utálják a homoszexuálisokat, mert mások. Mert te egy puha, borotvált/gyantázott nőt raksz, ő meg egy fujjjjj.......mert te a kerek mellekre buksz, ő meg a lapos/szőrös mellkasra, akármire. Mert gyökeresen mást szeret mint te. Mint amikor leültetsz egy elvakult hondást egy elvakult vw-s mellé. Ölre mennek a dolog miatt, pedig gyakorlatilag emberek, férfiak, autóbuzik mindketten.
De nem sz*rom tovább a hülyeségek, nem kell szeretni őket. El kell fogadni. Erre naaaagyon jó az a reklám, ami a fujjjdivatfejszemétműanyagamcsi plázákban megy a filmek előtt, reklámként. Aki nem látta, elmesélném:
Liftbe három typish plázamuff belibben, kilógó has, tetkó, pusápp, mékápp, telcsi, ami kell, heherészés és társai. Belép egy takaritónő a következőn, takaritókocsi, műtőzöld köpeny, gumikesztyű, boglyahaj, az a tipikus MÁVnál klozetot savazó jóasszony, szag nem jön a vászononon át, de gondolom az is van. A 3 csaj elkezd röhögni, fujjjolni egymás közt, orrot legyezni, satöbbi, takaritónő csak áll és néz. Következő emelet, két csaj puszika-szióka és egyéb sz*rság, kiszáll. Tovább a lift, csaj nézeget, fanyalog, 1:1 a felállás, takaritónő oda se néz. Köv megálló, beszáll még 2 takaritónő kocsival, nagyfar, bibircsók, bajusz-szakáll, boglyahaj, satöbbi, amit csak az ember el bir képzelni. És most ők kezdenek el röhögni, hogy hogy árad a csajból a dezodorszag, hogy a hurka hogy buggyan át a forrógatyán, hogy milyen cserzett a szolitól a bőre, satöbbi, a csaj meg ég mint a rongy.
És a végszó a reklámban, ami ide is illik asszem: MINDENKI KERÜLHET KISEBBSÉGBE.

Te most olyasmit akarsz bedumálni itt, amiről senki nem beszélt. :think: De miért?

#1025 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 30. 09:41

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:36

De miért?

Mer' nem csak neked ír  :wub: :p  :]

#1026 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:42

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:36

A saját vélemény nagyon sebezhető: egyszeri esetek gyűjteménye, amiket mindenki a saját szája íze szerint súlyoz, vesz figyelembe, vet el. Szét kell nézni kicsit, mielőtt egy saját véleményből megpróbál általánosítani az ember... Mert különben nem tesz mást, csak megadja magát a saját előítéleteinek.

Hja, de a közvélemény is saját véleményekből tevődik ki. Eszem ágában nincs szétnézni, mert akkor tényleg átmennék rasszistába/homoellenesbe/stb. Így, hogy a saját tapasztalataim alapján itélem meg a melegeket, kb arany középúton vagyok. Elfogadom a másságukat, tiszteletben tartom a magánéletüket, az intim szférájukat addig, míg ők is tiszteletben tartják az enyémet. Kényes egyensúly, amely fenntartásához mindkét félre szükség van, nem csak az egyikre. Mert úgy nem működhet, hogy az egyik fél csak követel, de nem tesz a dolog érdekében.

#1027 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:43

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:36

Nincs jogi akadálya, hogy a holdra menj. Akarsz? Oldd meg.

Nem akarok :p Annyit hozzátennék még, hogy mivel volt aki a holdra ment már (az analógiád szerint), így nem kéne ezt a vonalat eröltetni. X oldallal arrébb volt róla szó, hogy nem illetik meg ugyan azok a jogok őket mint a heterókat. Ezt próbáltam elmondani, hogy igen is, megilletik. Az előítélet meg olyan dolog, amivel sokat nem tudsz tenni, lassan lehet rajta változtatni, de kikényszeríteni, kierőszakolni nem lehet. Persze szigorúan szerintem. :p

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 08. 30. 09:49 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1028 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:44

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:41

Mer' nem csak neked ír  :wub: :p  :]

:D

#1029 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:49

:D Azért :D
Amugy én is igy vagyok velük, kutya bajom sincsen velük, és ő sem akarnak rám mozdulni.
Még sose akart egyse rámmozdulni, lehet benned van valami "olyan" Drum :D :D :D Igaz nő meg rám nem, ugyhogy 1:1 :D

#1030 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:42

Hja, de a közvélemény is saját véleményekből tevődik ki. Eszem ágában nincs szétnézni, mert akkor tényleg átmennék rasszistába/homoellenesbe/stb.

Így viszont sosem fogod megérteni, hogy mi váltja ki belőlük azokat a védekező reakciókat, amiket meg te utálsz :think: Pont ugyanabba a csapdába sétálsz bele, mint EGOKA itt valami 4-5-sok oldallal korábban:

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 9:58

OK, írom máshogy. Többször kifejtetted, hogy kifejezetten a szerencsétlen díszbuzikat nem bírod. Mert úgy érzed, hogy az ő utcára hurcolt magánszférájuk nem kompatibilis a saját közszféráddal. OK, ez ugye teljesen érthető: adott egy társadalmi elvárás a magánszféra helyével kapcsolatban, és amit a díszbuzik művelnek, az szexuális beállítódásuktól függetlenül túllépi ezt a mértéket.
Mások viszont kifejtették, hogy az egyes szélsőségesen előítéletes gondolkozású csoportok által a homoszexuálisok ellen táplált indulatok nem igazán elfogadhatók emberileg, társadalmilag, tudományosan. Sehogyan sem. De ebben a homoszexualitás kerül elő, nem a díszbuziság. A két dolog nem érinti egymást. 2-more (gyanítom) ugyanúgy nincs oda a díszbuzikért, mint pl. én sem.
De akkor miért Te válaszolsz, ha 2-more az alaptalan sztereotípiák ellen kelt ki?

Közben pedig sokan kihasználják a felkorbácsolt indulatokat, hogy továbboltsák az előítéleteiket.

#1031 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:54

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:42

Hja, de a közvélemény is saját véleményekből tevődik ki. Eszem ágában nincs szétnézni, mert akkor tényleg átmennék rasszistába/homoellenesbe/stb. Így, hogy a saját tapasztalataim alapján itélem meg a melegeket, kb arany középúton vagyok. Elfogadom a másságukat, tiszteletben tartom a magánéletüket, az intim szférájukat addig, míg ők is tiszteletben tartják az enyémet. Kényes egyensúly, amely fenntartásához mindkét félre szükség van, nem csak az egyikre. Mert úgy nem működhet, hogy az egyik fél csak követel, de nem tesz a dolog érdekében.

Ez a kérdéskör nem hiszem, hogy b.zispecifikus. Sokkal inkább globális jellegű. De tény, hogy egy heteroszexuális férfi "jobban veszi", ha az intim szféráját egy csinos hölgy sérti meg. Persze van olyan echteheteró homofób, aki a nőt is nyakoncsapná ezért.
Vagyis ez a szempont számomra nem képezheti "globális ítélet" alapját. Eseti és egyszeri.

Pl. ha lemegyek az Angyalba vagy a Capellába heteró létemre, és képes megnézni egy pasi a fenekemet, akkor jogos lenne a felháborodás? <> ha elmegyek egy heteró buliba meleg létemre, és képes szóbaállni velem egy nő, vagy esetleg nekiáll nyomulni, akkor jogos-e a felháborodás?

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1032 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:59

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:43

Nem akarok :p Annyit hozzátennék még, hogy mivel volt aki a holdra ment már (az analógiád szerint), így nem kéne ezt a vonalat eröltetni. X oldallal arrébb volt róla szó, hogy nem illetik meg ugyan azok a jogok őket mint a heterókat. Ezt próbáltam elmondani, hogy igen is, megilletik. Az előítélet meg olyan dolog, amivel sokat nem tudsz tenni, lassan lehet rajta változtatni, de kikényszeríteni, kierőszakolni nem lehet. Persze szigorúan szerintem. :p

Házasság az speciel különneműek esetében köthető csak.

#1033 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:05

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:49

Így viszont sosem fogod megérteni, (...)

Nem is érdekel. :)

#1034 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:06

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:59

Házasság az speciel különneműek esetében köthető csak.

Tulajdonképpen nem csak a házasság joga, hanem a családjogi rendelkezések nagytöbbsége ilyen, illetve ilyen volt. Beleértve az örökbefogadást, a házasságot és az öröklést is. Ma már azért kezdenek letisztulni a dolgok, pl. öröklés kérdésében már van használható jogi rendelkezés.

SF

#1035 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:09

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:06

Tulajdonképpen nem csak a házasság joga, hanem a családjogi rendelkezések nagytöbbsége ilyen, illetve ilyen volt. Beleértve az örökbefogadást, a házasságot és az öröklést is. Ma már azért kezdenek letisztulni a dolgok, pl. öröklés kérdésében már van használható jogi rendelkezés.

SF

Mármint törvényes öröklésben benne van már az élettársi kapcsolat is?

#1036 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:10

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:05

Nem is érdekel. :)

Akkor viszont ott a kérdés: a zsidók azért kerültek gázkamrába, mert zsidók, vagy azért, mert néhány agyabuggyant őrült gázkamrába küldte a zsidókat :think:

#1037 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:21

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:09

Igen, ha az élettársi kapcsolat papírra van fektetve. De már talán arra is volt precedens, hogy közjegyzői okirat nélkül bíróság megállapította az élettársi kapcsolatot meleg pár esetén. Legalábbis nekem valami így rémlik.

SF

#1038 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:21

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:09

Igen, ha az élettársi kapcsolat papírra van fektetve. De már talán arra is volt precedens, hogy közjegyzői okirat nélkül bíróság megállapította az élettársi kapcsolatot meleg pár esetén. Legalábbis nekem valami így rémlik.

SF

#1039 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:44

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:21

Igen, ha az élettársi kapcsolat papírra van fektetve.

Jogilag néhány év közös állandó lakcím esetén megállapítható az élettársi kapcsolat, ami közel annyi jogot biztosít, mint a házassági. Az már más kérdés, hogy azonos nemüeknél megállapításra kerül-e? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#1040 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:44

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:10

Akkor viszont ott a kérdés: a zsidók azért kerültek gázkamrába, mert zsidók, vagy azért, mert néhány agyabuggyant őrült gázkamrába küldte a zsidókat :think:

Ne keverjük a szezont a fazonnal. Az, hogy a homoszexualitáról, mint olyan mi a véleményem nem egyenlő azzal, hogy a homoszexuálisokról mi a véleményem. Mondom máshogy. Csak azért, mert szerintem a kutya elfogyasztása undorító és gyomorforgató dolog, még nem tartom az ázsiai embereket is undorítónak és gyomorforgatónak. Más a helyzet, ha kibelezett kutyatetemekkel az utcára vonulnának és hírdetnék, hogy kutyát enni jó és aki ezt nem tartja jónak, az szemét kiközösítő. Vagy ha esetleg elém tenne egy tányér kutyapecsenyét. Más helyzet lenne.

A homoszexualitás nekem, mint megrögzött heteroszexuálisnak undorító és gyomorforgató dolog. Ettől még nem tartok minden homoszexuálist egy kalap alatt undorítónak és gyomorforgatónak, hisz a pár hozzászólásommal feljebb említett kollégámmal szemben sem viselkedek másképp, mint mielőtt megtudtam róla, hogy meleg. S nem csak azért, mert kultúrembernek tartom magam (még ha oly konzervatív is), hanem azért, mert egész egyszerűen nem adott okot arra, hogy megváltozzam vele szemben. Az, hogy meleg, csak egy információ, ami engem nem érint. Attól még ugyanúgy végzi a munkáját, stbstbstb. Szóval továbbra is azt kérem, hogy ne magyarázz olyasmit a mondandóm mögé, amit nem is akartam mondani.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.