idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Ezt a komolytalan tömeget...[/quote]
Emlékeztetnélek, honnan indult ez a "mutasd az autódat, megmondom, ki vagy": [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=8&t=001266&p=2#000079"]https://www.hwsw.hu/...1266&p=2#000079[/url]
![]()
Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2003. 07. 24. 14:15
Elküldve: 2003. 07. 24. 14:16
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Ezt a komolytalan tömeget...
SF[/quote]
Neszójjábe!
Na, én befejeztem az offolást, bocs. Vigyáznom kell magamra, mert Sasfióka megnö, oszt eccer csak azt veszem észre, hogy faszagyerek vagyok, mert sassal a hátamon is tudok repülni.![]()
Elküldve: 2003. 07. 24. 14:51
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Yeah! Ott a pont! Nézzed csak meg az aláírásom "álmom, melyröl ébren álmodom" címü linkjét! Már persze ha eddig nem tetted volna meg...[/quote]
ó... hogyhogy még nem láttam:
viszont kicsit még tuningolni kellene. én valami masszívabb kivitelezésű rácsot értékelnék, meg lennének egyéb ötleteim is... de attól félek, mi... offolunk!![]()
Elküldve: 2003. 07. 24. 15:39
idézet:
Ezt írta shr:
ó... hogyhogy még nem láttam:
viszont kicsit még tuningolni kellene. én valami masszívabb kivitelezésű rácsot értékelnék, meg lennének egyéb ötleteim is... de attól félek, mi... offolunk![/quote]
Huszárvágás: akik ilyen autó iránt vágyakoznak, azok a közhiedelem szerint pusztán saját maszkulinitásukat akarják bizonyítani...
Elküldve: 2003. 07. 24. 16:21
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Neszójjábe!
Na, én befejeztem az offolást, bocs. Vigyáznom kell magamra, mert Sasfióka megnö, oszt eccer csak azt veszem észre, hogy faszagyerek vagyok, mert sassal a hátamon is tudok repülni.[/quote]
Értem!Szóval ezzel vállalod másságod, és most ezt vehetem felhívás keringőre?
"Sasfióka megnő....; Sassal a hátamon..." Hát azért ezek elég kétértelműek!
SF
Elküldve: 2003. 07. 24. 17:11
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Értem!Szóval ezzel vállalod másságod, és most ezt vehetem felhívás keringőre?
"Sasfióka megnő....; Sassal a hátamon..." Hát azért ezek elég kétértelműek!
SF[/quote]
Te meg még adod alá a lovat!![]()
Elküldve: 2003. 07. 25. 08:46
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Te meg még adod alá a lovat![/quote]
Még ló is lesz alattuk?Ez nekem már túl perverz...
Elküldve: 2003. 07. 25. 09:06
idézet:
Polgári szivárvány
Nemzeti érzelmű melegek polgári köre
A jobboldali homoszexuálisok odatűznék a piros-fehér-zöld mellé a szivárványszínű zászlót is.[/quote]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 07. 25. 09:41
idézet:
Ezt írta lameXpert:
[QB][/QB][/quote]
Erre inkább nem reagálok, mert rögvest bezárják a topicot.
Elküldve: 2003. 07. 25. 10:47
idézet:
Ezt írta lameXpert:
[QB][/QB][/quote]
Egyik ismerősöm mesélte, hogy a főnöke hogy járta meg ezzel. A főnök a Coop áruházak főnöke, aki mesélte pedig a titkárnője, és anno talán három-négy éve a szivárványszínű zászló volt az egyik jele a cégvezetésben a coopnak. Neki, mint igazgatónak természetesen ott figyelt egy kis krómos-aranyozott zászlótartó rúdon a hivatali íróasztalán a szivárványszínű zászló. De mivel kifelé nem használták, ezért nem volt egyértelmű, hogy ez a Coop egyik egyezményes jele... Egyszer aztán megkérdezte a titkárnőtől, hogy mondja már meg ugyan, hogy miért néznek rá oly furcsán egyes ügyfelek tárgyalások alkalmával... Mire a titkárnő nagy nehez kiderítette, hogy miről is van szó![]()
Azóta nem használják ezt a jelet
SF
Elküldve: 2003. 07. 28. 19:09
Elküldve: 2003. 07. 29. 09:25
idézet:
Ezt írta 2-More:
Erről az jut az eszembe amit a minap hallotam a tvben. Hogy a Peter,Paul and Mary szám, a Paff the mighty dragon nem a sárkányról szól, hanem arról, hogy mijen paff vagy ha rántod a gyepet. Mindenben ezt a rejtett b*zizást, nameg a zsidózást keresni, szerintem ez is tulzás. További ékes pédája ennek a nemrégibnen történt mizéria az ajándék karácsonyfadiszekkel, amik vörös 5águ csillagok voltak, amiben mindeki a "tiltott önkényuralmi jelképet" látta csak.[/quote]
Ez a Paffos cucc az Apádra ütök című filmben van, mostanában állandóan megy az HBO-n
Elküldve: 2003. 07. 29. 09:40
Elküldve: 2003. 07. 29. 10:10
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Nem keverem a pedofiliát a homoszexulatissal, csak szerintem a baj nem jár egyedül...[/quote]
Teljesen egyedül jár... A pedofília valamelyest nevezhető betegségnek, bár ez esetben az egész társadalom sürgős kezelésre szorul, ugyebár - gondolok itt a mai szemmel nézve... Hm... Kissé duci negyven évvel ezelőtti nőideálra, a mai anorexiás - gy.k. serdülőkori testalkatú - modellekkel és tinisztárok ellenében...
A homoszexualitás ezzel szemben, mint már többe is említették itt: leginkább genetikai alapokra vezethető vissza.
Ezzel kapcsolatban pedig illene elgondolkodni azon, hogy ha a jóval nagyobb hátránnyal járó gének elterjedtsége maximum pár tized százalék, akkor mi lehet vajon az az előny, amit ezek a gének biztosítanak az emberiség számára? Mi ellensúlyozza a hatalmas szelekciós hátrányt a homoszexualitás esetén? Igen nagy dolognak kell lennie, nemdebár?
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
El kéne jutni oda hogy kimondjuk: ez ferde hajlam, vagyis betegség. Nem kell feltétlenül kezeltetni, élhetünk vele társadalmilag elfogadható életet. Viszont a betegség szándékos terjesztése tilos.[/quote]
Tekintve, hogy genetikai alapjai vannak, nem terjeszthető.
Az ezzel kapcsolatos egyébb betegségekről - amik már valóban nevezhetők betegségnek - lentebb.
Olyan helyeken, ahol a homofóbia nem ennyire elterjedt, az egynemű párok által nevelt gyerekek körében végzett vizsgálatok tökéletesen igazolták a jelenség genetikai meghatározottságát: homo párok által nevelt gyerekek esetében is pontosan az egész társadalomra jellemző homo/hetero arány jelentkezett.
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Alapvetően rossz irányba megy ez a dolog. Manapság már a homofóbiát tartják betegségnek, és a homoszexualitást normális dolognak.[/quote]
Majdnem ez a helyzet.
A homoszexualitás nem kiküszöbölhető része az emberi génállománynak, de ha kiküszöbölhető is lenne: nem tudjuk, milyen pozitív hatása van a felelős géneknek, ami a hatalmas szelekciós nyomás ellenében is biztosította a fennmaradásukat.
Ellenben, a homoszexualitással kapcsolatos komplexusok - amiknek egyik legfőbb oka a homofóbia -, valamint azok következményei igen súlyosan terhelik a társadalmat, az egyént.
Ide tartozik a homoszexuálisok kultúrális elkülönülése, kasztosodása, a szexuális beállítódással kapcsolatos hátrányos megkülönböztetés, a személyes identitászavarok kezelése, a későn felkeresett orvos... Nagyjából azok a dolgok, amiket a homoszexualitásra szoktak hárítani, pedig az előítéletek megszüntével megszünnek, akkor is, ha a homoszexualitás maga megmarad.
Akkor meg - tiszta logika - mi is a valódi okuk? Hm?
Ezzel kapcsolatban:
idézet:
Ezt írta Arp:
Engem az basz föl amikor a TB fizeti az ilyen nemátalakító műtéteket. A rákosok meg a többi pedig csak dögöljön meg...[/quote]
A nem megfelelő nemi identitás okozhatnak - sőt, az itteni homofób környezetben rendszeresen okoznak - olyan problémákat, amiknél indokolt, azaz: jobb megoldás egy ilyen műtét.
Jó példa: a depresszió elleni kezelések, gyógyszerek támogatására igen súlyos összegeket fizet ki a TB, pedig a depressziós esetek többségében a betegség megfelelően kordában tartható lenne életmódbeli változtatásokkal is.
Hasonló: a keringési rendellenességek nagy többsége megelőzhető lenne rendszeres mozgással, megfelelő étkezéssel - az ennek elmulasztásából származó problémákat mégis támogatja a TB.
A transszexualitás ezzekkel ellentétben nem kezelhető szelídebb, olcsóbb módszerekkel: a társadalom által a transszexuálisokban okozott betegségek máshogy nem előzhetők meg.
[ 2003. július 29.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 29. 13:18
Elküldve: 2003. 07. 29. 14:00
idézet:
Ezt írta 2-More:
Ettől függetlenük ez csak az 1/3 része a dolognak, szükséges hozzá egy megfelelő/nem megfelelő környezet, illetve a nevelés, azaz ha ennek valamelyike hiányzik, korántsem biztos hogy kialakul.[/quote]
Alapvető tévedés.
Ca. olyan az ilyen 'nem kialakult' homoszexuális helyzete, mintha te kerülnél az antartktiszra egy százfős homo kutatócsoport közé, élethossziglan. Naná, hogy lenne elég problémád. Inkább mennél akár papnak is...
Érdekes módon a latens homo-k körében elterjedt és nagyon intenzív a homofóbia. (Vigyázat - egyirányú a kapcsolat! Lásd amerikai szépség...)
idézet:
AMugy szerintem az emberek többségét nem a homoszexualitás megléte zavarja, hanem annak ugymond propagálása, azaz a melgefelvonulások, nyilvánosan viselt meleg kitűzők, szalagok, stb stb. Jóhogy ennek örvén agyonverhetnék a papokat is, mert mért jár partedlivel, mit veri magát hogy ő bezzeg pap. [/quote]
Propagálni alapvetően értelmetlen, tekintve, hogy terjeszteni nem lehet. Az azonban releváns cél, hogy azok, akik eddig nem vállalták, vállalhatták fel a többségtől eltérő szexuális orientációjukat, bátran megtehessék, és ne alakuljonak ki náluk az ezzel kapcsolatos betegségek. Ez a felvonulások célja. A felvonulások fogadtatásából ítélve erre szükség is van.
A többi ugyanaz, mint a berlini LoveParade.
Elküldve: 2003. 07. 29. 14:18
Elküldve: 2003. 07. 29. 14:23
idézet:
Ezt írta Rive:
Alapvető tévedés.
Ca. olyan az ilyen 'nem kialakult' homoszexuális helyzete, mintha te kerülnél az antartktiszra egy százfős homo kutatócsoport közé, élethossziglan. Naná, hogy lenne elég problémád. Inkább mennél akár papnak is...
Érdekes módon a latens homo-k körében elterjedt és nagyon intenzív a homofóbia. (Vigyázat - egyirányú a kapcsolat! Lásd amerikai szépség...).[/quote]
Szerintem 2-More nem erre gondolt.
Arra, hogyha netalántán egy fiú gyermek apa nélkül nö fel (ergo nem mutatják meg neki mitöl férfi a férfi)... és szükebb családi környezetben csak nök találhatóak, akár a testvér(ei)t nézzük akár az édesanyát...
Tehát állandóan csak nök veszik körül.
Az emberben pedig megvan az a tulajdonság, hogy mindig az ismeretlen iránt érdeklödik, s szexuális téren sincs ez másképp.
Én elhiszem azt, hogy genetikai alapjai is vannak a homoszexualitásnak, de igenis számít a környezet és a neveltetés.
Persze attól még nem lesz valaki homó, hogy csak melegek veszik körül...
De majd jön 2-More és leírja a véleményét... remélem jól értelmeztem amit le akart írni.
Üdv,
Daneel_hu
Elküldve: 2003. 07. 29. 14:23
Senkit se lehet homónak nevelni. Ezt az agyalágyultságot nem tudom, honnan a fenéből szoptad, de nagyjából ugyanolyan marhaság, mint:
idézet:
Ezt írta LGDT:
Szerintem betegség, de nem kell őket bántani amíg engem békén hagynak, viszont gyereket nem kell adni nekik, mert az veszélyes, hiszen tudati szinten terjedhet, és így egyre több lesz. Ha nem kapnak gyereket, természetesen - mint mellékág - kihalnak, és csak néha keletkezik új.[/quote]
Elküldve: 2003. 07. 29. 14:31
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
Arra, hogyha netalántán egy fiú gyermek apa nélkül nö fel (ergo nem mutatják meg neki mitöl férfi a férfi)... és szükebb családi környezetben csak nök találhatóak, akár a testvér(ei)t nézzük akár az édesanyát...
Tehát állandóan csak nök veszik körül.
Az emberben pedig megvan az a tulajdonság, hogy mindig az ismeretlen iránt érdeklödik, s szexuális téren sincs ez másképp.
[/quote]
ez érdekes... nemtom. az én családomban csak nők voltak, de én nem kezdtem érdeklődni a férfiak iránt =) hogy más mit csinál, azt nem tudom. viszont elég ritka lehet, hogy valaki előtt abszolút nincs példa... az, hogy a szűk családban nők vannak, az kevés...
a gének és neveltetés szerepét tekintve a véleményem Rive-éhoz áll közel. a gének nagyon meghatározóak, a neveltetés el tud nyomni dolgokat, de átalakítani, hogy az eredendően benne levő dolgot simán átlépje... nem igazán.
mint ahogy a személyiség alapvető jellemvonásait sem lehet csak úgy átnevelni, véleményem szerint. a környezet pedig... formálja az ember gondolatait, sokaknál hoz azonosulási türekvéseket, de még az ember akarata is kevés, ha a saját behuzalozott dolgairól van szó...