HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 31. 08:49

idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Szándékos terjesztés alatt pl. a Sziget fesztiválon felállított melegsátor esetét értem. Ha olvasnál is, nem csak írogatnál, te is megérthetted volna.
Azt modják a tolerenciabajnokok hogy ne beszéljünk bele a szexuális szokásokba, és ez önmagában helyén is lenne. De ha én nem szólok bele az ő szokásaikba akkor kölcsönösség alaján az lenne a kérésem hogy a sok rainbow warrior is tűnjön el a nyilvános helyekről.
Ne is tudjam róluk hogy melegek vagy sem, és ez nem eltitkolás. Intézzék diszkréten a magánügyeiket.
[/quote]

Az említett sátor funkciója messzemenően nem a terjesztés volt - mint írtam: a szexuális beállítódást terjeszteni nem lehet. A toleranciát annál inkább...
Ezen túl, pusztán tájékozódásképpen: a kölcsönösség jegyében betiltatnád az összes szerelmesfilmet?
Ez a 'kölcsönösség' tulajdonképpen miről is szól?

[ 2003. július 31.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elköltöztem :-)

#162 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 08:54

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

Ezzel nem értek egyet. Mint már írtam egyszer valahol az elején, hogy tessék megnézni egy meleg felvonulás létszámát, vagy pest összes meleg szórakozóhelyének "befogadókapacitását" Ezek a számok elenyészőek a VÉLT homoszexuálisok számával. Soha nem fogjuk tudni, hogy pontosan mennyi az annyi, de szerintem az biztos, hogy igenis a kisebbség az aki vonaglik, aki leszólítja a normál embereket az utcán... Stb.

Csak ez a kisebbség elég hangos...

És igenis az átlag életet élő meleget lehúzzák, elnyomják, megalázzák, stb. a kisebbség hozzáállása és viselkedése alapján.

[/quote]

Légyszi mond meg hogy mire alapozod ezt a kijelentést. Honnan tudod hogy a többség úgymond átlag életet él, és a kisebség csinálja a balhét?
A közismerten meleg szórakozóhelyek befogadó képessége szerintem nem elég info ehez.

#163 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 07. 31. 08:56

Nem kellene (illene?) nicket változtatnod? A logined pont megfelelne...

[ 2003. július 31.: special szerkesztette a hozzászólást ]

#164 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 08:57

Ha a meleg sátor úgy funkcionál, ahogy annak funkcionálnia kell, nincs vele semmi gond. Miért ne hallhatna az ember előadást arról, hogy mit jelent elfogadni, miért ne hallhatna előadást arról, hogy mi is az AIDS...

Nem kell izolálni... Mert a fentebb elhangzottak alapján e is "átjött"

Tény, hogy a magánéletet nem kell utcára vinni, de könyörgöm, egy meleg nem azért meleg, mert pasikkal fekszik le. Ennél sokkal több! Csak sajnos ezt sokan nem látják.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#165 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 08:58

idézet:
Ezt írta Rive:

Az említett sátor funkciója messzemenően nem a terjesztés volt - mint írtam: a szexuális beállítódást terjeszteni nem lehet. A toleranciát annál inkább...
Ezen túl, pusztán tájékozódásképpen: a kölcsönösség jegyében betiltatnád az összes szerelmesfilmet?
Ez a 'kölcsönösség' tulajdonképpen miről is szól?

[ 2003. július 31.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A szigeten a fogékony korban levő tizenéves fiatalokat célozzák. Lehet hatni rájuk, erről kár is vitatkozni.

#166 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:01

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

...egy meleg nem azért meleg, mert pasikkal fekszik le...

SF
[/quote]

Tényleg nem, mert egy meleg nő nőkkel fekszik le. :p

Egyébként áruld el, mitől meleg egy meleg, ha nem szexuális irányultságától, ti. saját neméhez vonzódik szexuálisan, ergo pasik pasikkal hálnak, nők meg nőkkel?

#167 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
A szigeten a fogékony korban levő tizenéves fiatalokat célozzák. Lehet hatni rájuk, erről kár is vitatkozni.[/quote]

Valóban merőben felesleges erről vitatkozni. A szexuális beállítódás a tények alapján döntően genetikai meghatározottságú, így terjeszteni nem lehet.

A fiatalok meg valóban a legfogékonyabbak a toleráns viselkedés elsajátítása iránt.

#168 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Ha a meleg sátor úgy funkcionál, ahogy annak funkcionálnia kell, nincs vele semmi gond. Miért ne hallhatna az ember előadást arról, hogy mit jelent elfogadni, miért ne hallhatna előadást arról, hogy mi is az AIDS...

Nem kell izolálni... Mert a fentebb elhangzottak alapján e is "átjött"

Tény, hogy a magánéletet nem kell utcára vinni, de könyörgöm, egy meleg nem azért meleg, mert pasikkal fekszik le. Ennél sokkal több! Csak sajnos ezt sokan nem látják.

SF
[/quote]

Mindenféle gúnyolódás vagy cinizmus nélkül: te meleg vagy?

#169 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:02

idézet:
Ezt írta Ombuccmann:

...erről kár is vitatkozni.
[/quote]

Persze, hisz' te mondtad vala! :D :p Sínbohóc.

#170 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:06

idézet:
Ezt írta Rive:

Valóban merőben felesleges erről vitatkozni. A szexuális beállítódás a tények alapján döntően genetikai meghatározottságú, így terjeszteni nem lehet.

[/quote]

Én nem vagyok hűdeszakértő, de azért a meghatározottságot erősnek érzem...én a legfrissebb tudásom szerint genetikailag csak a hajlamot lehet kimutatni, azaz mindenkiben megvan a hajlam a saját neme iránti vonzódásra, csak ezt a legtöbb embernél teljesen elnyomja ugye a hereoszexuális vonzódás. Másoknál erősebb ez a jelenség genetikailag. Azonban a felcseperedő gyermekben kialakul az irányultság. Arról még nem olvastam tanulmányt, hogy milyen tényezők vannak erre hatással (talán túl komplex az ember környezetéből érő ingerek összetétele ahhoz, hogy elemezni lehessen?).

#171 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:07

idézet:
Ezt írta Rive:

A fiatalok meg valóban a legfogékonyabbak a toleráns viselkedés elsajátítása iránt.
[/quote]

Mi a helyzet pl a látens homoszexuálisokkal?

#172 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:12

idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Mi a helyzet pl a látens homoszexuálisokkal?[/quote]

Mi a helyzet velük?

Mit tippelsz, mennyibe kerül a genetikai beállítódás ellenére a társadalom által erővel beléjükvert fals hetero 'vonzalom' által okozott lelki defektusok, és másodlagos hatásaik kezelése?
Hány embert tesznek tönkre az ilyen problémák?

Filmajánló: Amerikai szépség.

#173 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:13

idézet:
Ezt írta special:
Én nem vagyok hűdeszakértő, de azért a meghatározottságot erősnek érzem...én a legfrissebb tudásom szerint genetikailag csak a hajlamot lehet kimutatni, azaz mindenkiben megvan a hajlam a saját neme iránti vonzódásra, csak ezt a legtöbb embernél teljesen elnyomja ugye a hereoszexuális vonzódás. Másoknál erősebb ez a jelenség genetikailag. Azonban a felcseperedő gyermekben kialakul az irányultság. Arról még nem olvastam tanulmányt, hogy milyen tényezők vannak erre hatással (talán túl komplex az ember környezetéből érő ingerek összetétele ahhoz, hogy elemezni lehessen?).[/quote]

A szexuális beállítódás döntően genetikai meghatározottságú.

Ezt erőszakkal átállítani nem lehet: a kényszerből viselt maszkok sokba kerülnek - mindenkinek.

Az elfogadható kényszer mértéke persze kérdéses. Kérdéses?

#174 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:14

idézet:
Ezt írta Ombuccmann:

Mindenféle gúnyolódás vagy cinizmus nélkül: te meleg vagy?
[/quote]

Alapvetően lényegtelen a kérdés, de ha már így megkérdezted, igen.

SF

#175 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:16

idézet:
Ezt írta Rive:

A szexuális beállítódás döntően genetikai meghatározottságú.

Ezt erőszakkal átállítani nem lehet: a kényszerből viselt maszkok sokba kerülnek - mindenkinek.

Az elfogadható kényszer mértéke persze kérdéses. Kérdéses?
[/quote]

Tehát az ösztönös szexuális irányultság születéskor (megfoganáskor?) eldőlt?

#176 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:21

idézet:
Ezt írta Rive:

Mi a helyzet velük?

Mit tippelsz, mennyibe kerül a genetikai beállítódás ellenére a társadalom által erővel beléjükvert fals hetero 'vonzalom' által okozott lelki defektusok, és másodlagos hatásaik kezelése?
Hány embert tesznek tönkre az ilyen problémák?

Filmajánló: Amerikai szépség.
[/quote]

Láttam, nagyon jó film.
Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett. Nekem alapvetően nincs bajom a homoszexualitással, amíg az valóban a magánélet területén marad. Van viszont sok olyan helyzet ami ellenérzést vált ki a többségből, és mikor ezek ellen felszólalnak, a melegek a kisebbségi jogaik mögé akarnak bújni, pedig amit ott csinálnak azt valóban nem kéne.

#177 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:23

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

Alapvetően lényegtelen a kérdés, de ha már így megkérdezted, igen.

SF
[/quote]

Ahhoz képest néha "érdekesen" fogalmazol:

idézet:
Beszélgethetünk arról, hogy miért csak a "típusbuzikat" mutatja a média...[/quote]

Ezzel az információval más tartalmat nyer a mondandód, azonban figyelembe kellett volna venni, hogy a publikum ezzel nincs tisztában.

#178 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:25

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

SF
[/quote]

Mi a különbség a hetero és a homo kapcsolat között a szexuális együttlét formáján kívül? A kapcsolat többi vonatkozásában az (szerintem) ember-ember reláció számít, ott pedig már nem a nemi hovatartozás a lényeg.

#179 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:30

idézet:
Ezt írta Ombuccmann:

Mi a különbség a hetero és a homo kapcsolat között a szexuális együttlét formáján kívül? A kapcsolat többi vonatkozásában az (szerintem) ember-ember reláció számít, ott pedig már nem a nemi hovatartozás a lényeg.
[/quote]

Erre a kérdésedre nem tudok válaszolni. Ugyanis egyik oldalon állok, a másikat nem ismerem. Amúgy valóban ember-ember kapcsolatról van szó. Legalábbis nálam. Ami a topic nyitásában motívált az az, hogy hogyan vélekednek most az emberek erről a dologról. A meleg kapcsolat is emberi kapcsolat. Legalábbis számomra.

Illetve talán van különbség a szexuális együttlét formáján kívül is. Pont az amiről a topic szól. Tolerancia.

SF

#180 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 09:44

idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Láttam, nagyon jó film.
Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett. Nekem alapvetően nincs bajom a homoszexualitással, amíg az valóban a magánélet területén marad. Van viszont sok olyan helyzet ami ellenérzést vált ki a többségből, és mikor ezek ellen felszólalnak, a melegek a kisebbségi jogaik mögé akarnak bújni, pedig amit ott csinálnak azt valóban nem kéne.
[/quote]

idézet:
Ezt írta Rive:
Én inkább úgy látom, hogy egyesek daccal reagálnak az előítéletekre, mások meg inkább meghúzzák magukat, és csendben tűrnek. A harmadik meg megfelelési kényszertől hajtva akkor is alkalmazkodni akar, ha belebetegszik. Ez más kiközösített csoportoknál is így van. [/quote]

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Az emberek előítéletet nem KisPistára hoznak, hanem ha kispista meleg, és hülyeséget csinál, akkor a melegek a hülyék, hiába él NagyJózsi boldog életet, hiába tesz le dolgokat az asztalra, hiába tartja el a párját, segíti a szüleit, foglalkozik testvére gyermekével, hiába támogat HASZNOS alapítványokat, mégis hülye buzi lesz SOK ember szemében. [/quote]

Azaz, mi lenne, ha - pro és kontra - egy-egy eset ellen kelnél ki, az általánosítás helyett?

A hozzászólásod első részére: OK, a szexualitás - meg a hozzátartozó dolgok - maradjanak szigorúan a magánélet részei.

Szigorúan a kölcsönösség jegyében, kérlek, mondd meg nekem, hogy én, mint hetero, ezek után hol merhetek ismerkedni?

Tudod, kölcsönösség... Ha az egyik így, akkor a másik is.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.