Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2003. 07. 29. 14:46
Elküldve: 2003. 07. 29. 14:53
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
Szerintem 2-More nem erre gondolt.
Arra, hogyha netalántán egy fiú gyermek apa nélkül nö fel (ergo nem mutatják meg neki mitöl férfi a férfi)... és szükebb családi környezetben csak nök találhatóak, akár a testvér(ei)t nézzük akár az édesanyát...
Tehát állandóan csak nök veszik körül.
Az emberben pedig megvan az a tulajdonság, hogy mindig az ismeretlen iránt érdeklödik, s szexuális téren sincs ez másképp.
Én elhiszem azt, hogy genetikai alapjai is vannak a homoszexualitásnak, de igenis számít a környezet és a neveltetés.
Persze attól még nem lesz valaki homó, hogy csak melegek veszik körül...
De majd jön 2-More és leírja a véleményét... remélem jól értelmeztem amit le akart írni.
Üdv,
Daneel_hu[/quote]
Értem én, hogy mit akartok írni, de kérlek vedd figyelembe: a kultúrális evolúció sokkal gyorsabb, mint a genetikai. Márpedig, az elmúlt egy-két évezred durva szelekciós nyomása sem volt képes eltűntetni a homoszexualitást.
Ez, úgy vélem, elég erős érv a túlnyomóan genetikai meghatározottság mellett.
Elküldve: 2003. 07. 29. 19:59
Az már csak külön öröm hogy valaki abból a ködös sz*rból amit irtam, ki tudta hámozni amire gondoltam.
Elküldve: 2003. 07. 30. 08:13
Elküldve: 2003. 07. 30. 09:38
Mint már írták, nem kell ebből divatot csinálni. Élni kell vele, viszont el kell fogadni. Ha egy meleg ember erre nem képes, rémálom lesz az élete.
És tudom, hogy nehéz úgy élni vele, hogy folyamatosan támadnak, a társadalmi normatíva pedig tuszkol azzal, hogy légy típusbuzi, nincs szükséged normális életre, esélyed sincs a jóra, minden meleg kurva, ezek nem méltóak az emberi életre,... stb. Miért?
SF
Elküldve: 2003. 07. 30. 10:32
idézet:
Ezt írta 2-More:
Durva szeleciós nyomás ide vagy oda, mivel a népesség sokkal jobban terjed, valamint a földrajzi távolságok könnyebb áthidalhatóságából fakadóan az eddig relative szük helyre zárt génkészlet sokkal nagyobb körben tud elterjedni. Amugy a nevelés. Asszem irtam, hogy a nevelést, illetve a nevelés hiányát értem alatta. Ha valakit vernek gyerekorában és szadomazo felnőtté nő, az is egyfajta nevelés következménye. Ha meg valakit nem nevelnek valamire, ami egyébként szükséges lenne, akkor megint másmilyen személyiséggé alakul. Továbbá, ha valakit tudatosan vagy csak ugy simán nevelnek a b*zik ellen, akkor abból nagy valószinüséggel nem lesz az, mégha a hajlam meg is van benne. Persze ismételem, ilyenkor már bejönnek mindenféle lelki defektusok. Amugy agressziv szelekció a homokkal szemben. Aki egész életében agglegény, vagy nem keresi a női társaságot, az lehet hogy hordozza az homoszxualitás génjét, de nevelés vagy környezet okán taszitja is. Ennek ellenére vele nem szükségszerüen hal ki a gén is, hisz mint emlitettem, nőágon öröklődik, mint a vérzékenység.
Az már csak külön öröm hogy valaki abból a ködös sz*rból amit irtam, ki tudta hámozni amire gondoltam.[/quote]
elég világosan írtál, imho.
persze, a nevelésnek is van hatása, de nem egyértelmű és az alapvető személyiségjegyeket és egy csomó hatást nem lehet csak úgy kinevelni az emberből.
ugyanaz a környezet és nevelés egészen mást képes kihozni az emberekből. s ha pl valakit vernek a szülei (elég alantas dolog), az lehet, hogy szintén verekedős szülő lesz (mert hüje. nem érezte, hogy az szar?! ja, pár ponton nem túl magas a toleranciám. bár a fentiről is árnyaltabb azért a leírtnál a véleményem), de lehet, hogy mindenképpen el fogja kerülni (hisz tudja, hogy az káros, elidegenítő, etc. volt nála). meg ilyenek. azt persze nem tudom, hogy a genetikai homoszexuális emberekben ez a dolog mennyire erős és mennyit érnek az egyéb hatások... valószínűleg igen nagy a szórás, mint ahogy egyeseknél a többi ember véleménye nagyon, betegesen fontos (hasonulási törekvések akár saját jellemzői ellenében), mások... izé, társadalmi lények (biztos van értelme, csak nekem nem tetszik...), megint mások tesznek az egészre magasról, a véglet pedig az, akik betegesen különbözni és botránkoztatni akarnak. s az érzékenység is más.
mellesleg szerintem a verés nagyon gyönge ok a szadomazo egyedek kialakulásában. kell hajlam, bár valamilyen szinten igen sokakban benne van valami efféle... de ez végképp ingoványos talaj. olvastam már SM topikot (nem túl sokáig), ők is igen sokfélék (a 2 alapvető típuson kívül persze), ha eleve kiszedjük a pancser divatolókat is. némelyik szánalmas, komplexussal küzdőnek tűnő példány, bár én a legnormálisabbat sem tudom igazán megérteni. azonkívül mélységes intoleranciát és lenézést tapasztaltam a "normálisak" irányában, azoknak a szexualitását halálosan unalmasnak tartva. szerintem az ilyen véleménnyel rendelkező lény lelki finomsága és fantáziája a gyenge, ha az SM-et kiszedve csak unalmat talál...
Elküldve: 2003. 07. 30. 10:39
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Nekem az a véleményem, hogy nevelés hatására nem lesz meleg egy ember, a genetikai adottság sem elegendő ahhoz, hogy meleg legyen, mint ahogy az sem elegendő hozzá, hogy milyen a környezete. Ezen dolgok együttes jelenléte nyomán alakulHAT ki a melegség.
Mint már írták, nem kell ebből divatot csinálni. Élni kell vele, viszont el kell fogadni. Ha egy meleg ember erre nem képes, rémálom lesz az élete.
És tudom, hogy nehéz úgy élni vele, hogy folyamatosan támadnak, a társadalmi normatíva pedig tuszkol azzal, hogy légy típusbuzi, nincs szükséged normális életre, esélyed sincs a jóra, minden meleg kurva, ezek nem méltóak az emberi életre,... stb. Miért?
SF[/quote]
a genetikai adottság erejéről nincs elég infóm, az én véleményem szerint erősebb annál, mintsem könnyedén, viszonylag problémamentesen (értsétek jól, ha már nemtom megfogalmazni rendesen) élhessen átnevelve... de persze nem TUDOM.
szerintem nem lehet olyan vészes együttélni vele, ha az ember nem az a társadalomra figyelő riadt kis őzike, hanem a saját életét élő ember. nem is tudom, miért kéne mindenkinek tudnia az ember irányultságáról, de a vadidegenek amúgysem számítanak. max lebuzizzák néha az embert, na és? lepereg, mint kutyáról a víz. nem? a durvább akciók pedig nem megszokottak. igaz, én is tapasztalom, hogy nem mindenki olyan, mint én, hogy a saját életét éli s nem köt kompromisszumokat emberi kapcsolataiban, ha nem megy, hát vége, az emberek pedig mondjanak, amit akarnak... de ha valaki a saját útját akarja járni, akkor nem árt eldobni a másokhoz igazodást az olyan dolgokban, ami csak az emberre magára tartozik, s másoknak semmi alapjuk beledumálni, csak éppen lelkesen teszik.
Elküldve: 2003. 07. 30. 10:47
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
Arra, hogyha netalántán egy fiú gyermek apa nélkül nö fel (ergo nem mutatják meg neki mitöl férfi a férfi)... és szükebb családi környezetben csak nök találhatóak, akár a testvér(ei)t nézzük akár az édesanyát...
Tehát állandóan csak nök veszik körül.
[/quote]
Akkor olyan lesz mint a Leslie cica a ValóVilágban. Többen rávágták hogy csőbuzi a gyerek, aztán lehet hogy mégse...
Elküldve: 2003. 07. 30. 11:02
idézet:
Ezt írta shr:
...ami csak az emberre magára tartozik, s másoknak semmi alapjuk beledumálni, csak éppen lelkesen teszik.[/quote]
Ehhez képest, immár három oldalon, elég ocsmányul sikerült egyes hölgyeknek/uraknak ez a mutatvány. És még nincs vége?!?
[ 2003. július 30.: special szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 30. 11:17
idézet:
Ezt írta special:
Ehhez képest, immár három oldalon, elég ocsmányul sikerült egyes hölgyeknek/uraknak ez a mutatvány. És még nincs vége?!?[/quote]
Nem is lesz, amíg akár az akciók, akár az ellenakciók széles körben botránynak számítanak.
Ui.: az egész mai 'felvilágosult' világ is ugyanígy, szándékosan okozott botrányokkal indult. Úgy látszik, ez valahogy kell a társadalmi tehetetlenség legyőzéséhez...
[ 2003. július 30.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 30. 11:29

Írok inkább címet, a feladást meg számold le

Elküldve: 2003. 07. 30. 15:43
Amugy a vérzékenységhez: Meglepődnél Rive ha tudnád pontosan, de alighanem én is, hogy az utóbbi 50 évben a különféle genetikai defektusokok milyen elképesztően széles körben terjednek, kezdve a nyilt hátgernictől a Down-kórig. Mivel manapság azt is életben tartják, aki 6,5 hónapra született, és halál selejetes a génkészlete, sőt az ilyenek még nyugodtan szaporodhatnak is, ezen egyáltalán nem is lehet csodálkozni.Nem mondom az egy kóser dolog volt, amikor az amerikaiak az 40-50es években, de még a 60asok közepéig is, sterilizáltak embereket ambulánsan, akiknek defektes, szellemi fogyatékos, skizo, stb stb volt a családjában. Mi több, érdekes volt az is, bár ennek már kissé összeesküvés elmélet szaga van, hogy akiket a 80évek eleje felé, az AIDS virus megjelenés környékén, hepatitis ellen oltottak, és meleg volt, azoknak a 80% százaléka lett AIDSes a rákövetkező 2 évben. Egyszóval az amerikaiak ugyszólván náci módszereket is alkalmaztak az elkorcsosulás ellen, amit manapság (mármint az elkorcsolsuéást) olyannyira védenek a szent orvostudomány nevében. A szelekciót gyakorlatilag kiütötték a nyeregből, az egyház ebből a szempontból ráadásul még akadályozza is, hogy szűréseket végezhessenek a meg nem született magzaton, ugyhogy lehet azon csodálkozni, ha a legkülönfélébb testi, lelki, szellemi defektusok ilyen abnormális mértékben terjdenek?
Elküldve: 2003. 07. 30. 16:24
idézet:
Ezt írta 2-More:
A szelekciót gyakorlatilag kiütötték a nyeregből, az egyház ebből a szempontból ráadásul még akadályozza is, hogy szűréseket végezhessenek a meg nem született magzaton, ugyhogy lehet azon csodálkozni, ha a legkülönfélébb testi, lelki, szellemi defektusok ilyen abnormális mértékben terjdenek?[/quote]
no meg gondolom, az ember mindenféle machinációja, amit a világban véghezvissz magas szintű technikai tudásával és alacsony szintű rálátásával és egyebeivel, az sem tesz jót a dolgoknak.
azt azért szerintem is meg lehetne csinálni, hogy aki totál elmebeteg és még saját magát sem tudja ellátni, annak ne legyen már gyereke (mert az nem kérdezi női és tini újságok rovataiban, hogy hogyan kell csókolózni meg ilyesmik, hanem tudja magától)... lehet, hogy majd itt lenáciznak ezért is, de szerintem az nem egészséges. nem enyhe szintről beszélek...![]()
Elküldve: 2003. 07. 31. 07:51
Ami viszont nagyot változott: a hozzáállás.
Száz éve egy funkcionáló skizofrénre valami faluban legföljebb annyit mondtak: fura egy alak. Ma kezelni kell, mert a többi 'normális' ember nem képes megfelelő módon együttélni a másságával.
Az összes genetikai alapú betegség nyoma megtalálható a történelemben, a vérzékenységtől kezdve az autizmusig, az előző száz év pedig, ami valóban hozzátett valamit a genetikai eredetű betegségek esetén a születéskor várható élettartamhoz, nem olyan hosszú idő, hogy bármi mérhető változás következzen be a génkészletben.
Ugyanakkor, a jelenlegi fejlődés mellett egy-két generáción belül várható a komolyabb genetikai eredetű rendellenességek kezelhetősége mindenféle náci jellegű és nagyon könnyen elszaladó módszer nélkül is.
Ráadásul, a magzatok genetikai rendellenességeinek szűrése, előrejelzése már ma is megoldott, alkalmazott, legtöbb helyen elfogadott módszer.
[ 2003. július 31.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 31. 07:59
idézet:
Ezt írta Rive:
.
Ui.: az egész mai 'felvilágosult' világ is ugyanígy, szándékosan okozott botrányokkal indult. Úgy látszik, ez valahogy kell a társadalmi tehetetlenség legyőzéséhez...[/quote]
vagy, hogy úgy mondjuk, az "egységbe kovácsoláshoz".....
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 07. 31. 08:28
idézet:
Ezt írta shr:
a genetikai adottság erejéről nincs elég infóm, az én véleményem szerint erősebb annál, mintsem könnyedén, viszonylag problémamentesen (értsétek jól, ha már nemtom megfogalmazni rendesen) élhessen átnevelve... de persze nem TUDOM.
szerintem nem lehet olyan vészes együttélni vele, ha az ember nem az a társadalomra figyelő riadt kis őzike, hanem a saját életét élő ember. nem is tudom, miért kéne mindenkinek tudnia az ember irányultságáról, de a vadidegenek amúgysem számítanak. max lebuzizzák néha az embert, na és? lepereg, mint kutyáról a víz. nem? a durvább akciók pedig nem megszokottak. igaz, én is tapasztalom, hogy nem mindenki olyan, mint én, hogy a saját életét éli s nem köt kompromisszumokat emberi kapcsolataiban, ha nem megy, hát vége, az emberek pedig mondjanak, amit akarnak... de ha valaki a saját útját akarja járni, akkor nem árt eldobni a másokhoz igazodást az olyan dolgokban, ami csak az emberre magára tartozik, s másoknak semmi alapjuk beledumálni, csak éppen lelkesen teszik.[/quote]
Biztosan van olyan homo, aki teljes mértékben a megszokott életformát élné, csak a szexuális szokásai különbözőek a többségtől, és az ő helyzetét nagyban nehezítik az előítéletek. Kérdés hogy az össz homo létszámnak mekkora része lenne ez, és mekkora része viselkedik nem elfogadható módon. Szerintem (sajnos) az utóbbiak többségben vannak.
Különbséget kéne tenni a női és férfi homo-k között. A nők általában nyugodtabban és kultúráltabb élnek egynemű kapcsolatban, és velük szemben nem olyan erős az ellenérzés sem, valószínüleg pont emiatt. A meleg hímek jelentős részben saját maguknak köszönhetik az elutasító magatartást.
Elküldve: 2003. 07. 31. 08:34
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Biztosan van olyan homo, aki teljes mértékben a megszokott életformát élné, csak a szexuális szokásai különbözőek a többségtől, és az ő helyzetét nagyban nehezítik az előítéletek. Kérdés hogy az össz homo létszámnak mekkora része lenne ez, és mekkora része viselkedik nem elfogadható módon. Szerintem (sajnos) az utóbbiak többségben vannak.
Különbséget kéne tenni a női és férfi homo-k között. A nők általában nyugodtabban és kultúráltabb élnek egynemű kapcsolatban, és velük szemben nem olyan erős az ellenérzés sem, valószínüleg pont emiatt. A meleg hímek jelentős részben saját maguknak köszönhetik az elutasító magatartást.[/quote]
Ezzel nem értek egyet. Mint már írtam egyszer valahol az elején, hogy tessék megnézni egy meleg felvonulás létszámát, vagy pest összes meleg szórakozóhelyének "befogadókapacitását" Ezek a számok elenyészőek a VÉLT homoszexuálisok számával. Soha nem fogjuk tudni, hogy pontosan mennyi az annyi, de szerintem az biztos, hogy igenis a kisebbség az aki vonaglik, aki leszólítja a normál embereket az utcán... Stb.
Csak ez a kisebbség elég hangos...
És igenis az átlag életet élő meleget lehúzzák, elnyomják, megalázzák, stb. a kisebbség hozzáállása és viselkedése alapján.
Az emberek előítéletet nem KisPistára hoznak, hanem ha kispista meleg, és hülyeséget csinál, akkor a melegek a hülyék, hiába él NagyJózsi boldog életet, hiába tesz le dolgokat az asztalra, hiába tartja el a párját, segíti a szüleit, foglalkozik testvére gyermekével, hiába támogat HASZNOS alapítványokat, mégis hülye buzi lesz SOK ember szemében.
Tudom, hogy ez alapján általánosítani nem szabad, mert mindig vannak értelmesek, akik egyénileg IS tudnak értékelni. De valamiért a társadalom perpill így gondolkodik.
SF
Elküldve: 2003. 07. 31. 08:34
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Biztosan van olyan homo, aki teljes mértékben a megszokott életformát élné, csak a szexuális szokásai különbözőek a többségtől, és az ő helyzetét nagyban nehezítik az előítéletek. Kérdés hogy az össz homo létszámnak mekkora része lenne ez, és mekkora része viselkedik nem elfogadható módon. Szerintem (sajnos) az utóbbiak többségben vannak.[/quote]
Én inkább úgy látom, hogy egyesek daccal reagálnak az előítéletekre, mások meg inkább meghúzzák magukat, és csendben tűrnek. A harmadik meg megfelelési kényszertől hajtva akkor is alkalmazkodni akar, ha belebetegszik. Ez más kiközösített csoportoknál is így van.
idézet:
Különbséget kéne tenni a női és férfi homo-k között. A nők általában nyugodtabban és kultúráltabb élnek egynemű kapcsolatban, és velük szemben nem olyan erős az ellenérzés sem, valószínüleg pont emiatt. A meleg hímek jelentős részben saját maguknak köszönhetik az elutasító magatartást.[/quote]
A női és a férfi homoszexualitás között inkább a hetero hímek sovinizmusa 'teszi' a különbséget, legalábbis szerintem.
Elküldve: 2003. 07. 31. 08:44
idézet:
Ezt írta Rive:
[QB]
idézet:
------------------------------------------------------------
Ezt írta Ombuccmann:
El kéne jutni oda hogy kimondjuk: ez ferde hajlam, vagyis betegség. Nem kell feltétlenül kezeltetni, élhetünk vele társadalmilag elfogadható életet. Viszont a betegség szándékos terjesztése tilos.
------------------------------------------------------------
Tekintve, hogy genetikai alapjai vannak, nem terjeszthető.
Az ezzel kapcsolatos egyébb betegségekről - amik már valóban nevezhetők betegségnek - lentebb.
[QB][/quote]
Szándékos terjesztés alatt pl. a Sziget fesztiválon felállított melegsátor esetét értem. Ha olvasnál is, nem csak írogatnál, te is megérthetted volna.
Azt modják a tolerenciabajnokok hogy ne beszéljünk bele a szexuális szokásokba, és ez önmagában helyén is lenne. De ha én nem szólok bele az ő szokásaikba akkor kölcsönösség alaján az lenne a kérésem hogy a sok rainbow warrior is tűnjön el a nyilvános helyekről.
Ne is tudjam róluk hogy melegek vagy sem, és ez nem eltitkolás. Intézzék diszkréten a magánügyeiket.