Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:30
A mai, modern liberális gondolkodás szerintem nincs 100 éves sem, nem tudjuk, pontosan hová vezetne a törvények ilyen értelmű liberális átalakítása a Bolygó teljes szintjén (hogy összevethető legyen a keresztény vallással).
van az tobb mint 300 eves is (John Locke-ot ajanlom a figyelmedbe), es ha nem is az egesz bolygon (ahol a "vacak kis" nyugati keresztenyseg igencsak kisebbsegben van), de europaban azota is fontos politikai nezopont. hogy a 300 eves, vagy a 2000 eves legypiszok az emberiseg 100.000 eveben mit jelent, azt majd kifejtheted. szerintem mindketto nevetseges olyan biologiai dolgok vizsgalatanal mint a homoszexualitas.
Idézet
Az erősen szabályzott élet az elmúlt 2000 évben bizonyított.
hat AZ az erosen szabalyozott elet, amirol Te beszelsz, az ugyan messze nincs 2000 eves, csak ugy a fele, ketharmada. a 2000 eves keresztenyseg szempontjabol a jelenleg magat XIII Benedeknek hivo ember csak egy, a tucatnyi patriarka kozott, es olyan elvadult(!) nezeteket vallo szakadar csoportot vezet, akik nem fogadjak el pl. a papok kozotti hazassagot sem. most oszinten, miert lenne erdekes ennek az embernek a velemenye, akit meg az europai keresztenyek tobbsege sem fogad el(!) ebben a kerdesben? (lasd keleti keresztenyseg, reformacio..)
Idézet
Hagyjuk már békén szerencsétlen ókori görögöket!
Az a társadalom elpusztult/átalakult, ha a tökéletesség példaértékű netovábbja lett volna, akkor ma is fennmaradt volna, létezne.
hagyjuk mar beken azokat a szerencsetlen keresztenyeket! ha (vigyazat ironizalok!) a tarsadalmuk valoban olyan peldaerteku lett volna, akkor ma is fennmaradt volna. de hat sajnos az elmult 200(!) evben sajnos az allam egyre jobban eltavolodott az egyhaztol, kereszteny allam mar nem is maradt, es a legtobb demokracia szigoruan kimondja az egyhaz es az allam kulonvalasztasat.
nos mivel itt, ha jol ertem nem egyhazi kerdesekrol beszelunk, es maximum jogi kerdesek merulnek fel, szerintem nincs sok ertelme egyhazi ertekeket keresni benne. pont az elmult 200-300 ev miatt! szoval ebreszto!!!!