Nagyon gázos lett ez a topik

Patológiás eset, ahogy néhányan az ellenkező eredményekre vonatkozó bizonyítékok hiányosságainak felderítésével próbálnak igazolni egy olyan előítéletet, amire viszont semmi bizonyíték sincs. Emellett agyatlan előítéletességük bizonygatása kedvéért megpróbálják teljesen elvetni a valósággal való szembesítésnek még a lehetőségét is.
Homofóbok, vigyázat! Tapasztalati tény, hogy a homofóbok között sokkal több a latens homoszexuális, mint a társadalom bármely más rétegében. Szóval csak óvatosan, mazsolák!
[quote name='Diablovazze' date='2005. aug. 26., péntek - 20:51']... A linked alapján az jött le, hogy nincs semmiféle adat arra, hogy káros/nem káros a gyerekre, ha meleg szülők nevelik.[/quote]
Nem éppen... Csak arra nincs adat, hogy bármilyen szinten is káros lenne a bármely nemű homo nevelő. Arra van adat, hogy nem káros
[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 26., péntek - 22:17']Az itt beszélgetők közül - ha jól sejtem - talán egyedül nekem van olyan korú gyerekem, akit már nevelni kell/lehet.[/quote]
A gáz ott van, hogy ez alapján már arra is feljogosítva érzed magad, hogy homo párok gyerekeit is megítéld... Látatlanban. Homo párok által nevelt gyerekekről egyedül akkor lehetne jogosan véleményed (tekintve, hogy a tudományosságnak a látszatát is elutasítva csak a közvetlen tapasztalat általánosítását erőlteted), ha homo lennél, gyereket nevelnél (legalább tucatot), és elb@sznád...
[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 26., péntek - 22:17']Emiatt tartom azt (két gyereken kipróbálva!!!), hogy a gyerek igenis a vele azonos nemű szülő viselkedésbeli tükörképe lesz. [/quote]
Magyarán: arra vagy büszke, hogy fingod nincs, mi a különbség a viselkedés és a szexuális orientáció között.
[quote name='ottokar' date='2005. aug. 26., péntek - 23:20']A baj ott van hogy nem is annyira a csoport mint inkább Peti diktálja az értékrendet. [/quote]
A gyerekek önértékelése messze kevésbé áll szilárd talajon, mint a felnőtteké (pedig az is elég képlékeny tud lenni). A csoport (illetve a csoport vezetője) nagyon fontos szerepet tölt be a gyerek számára abban, hogy az éppen aktuális viszonyoknak megfelelően képes legyen definiálni önnön személyiségét. Ez természetes jelenség.
[quote name='ottokar' date='2005. aug. 26., péntek - 23:20'] Makarenkói pofon? [/quote]
Makarenkót szegényt inkább hagyjuk. Nem ide tartozik, és nem igazolja a nevelői/szülői pofonokat (merthogy alapból is kifejezetten nem a gyerek-gyerek, hanem a fenőtt-gyerek erőszakra utal, ugye. Nem való ide.)
[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 26., péntek - 23:27']...Ezt én is így gondolom, bár a nejem igyekszik a széltől is óvni (de hát egy JÓ anyának ez a dolga!). Én mindig hagyom, hogy érezze az élet szelét a fiú. Hiszen a bölcsit/óvodát/iskolát meg tudjuk választani neki, na de ÉLETből egy van, ugyanaz mindenkinek![/quote]
Lóf@szt. Az 'elég jó anya'
kifejezetten és csakis a gyerek igényeinek megfelelő mértékben nyújt védelmet, és nem ebben van a különbség a két szülő szerepe között.
[quote name='ottokar' date='2005. aug. 27., szombat - 11:29']Hát nagyrészük igen. Volt egy eset mikor bankrabló gyereket az anyja házában letartóztatott a rendőrség, és szerencsétlen idős asszony hiába bizonygatta hogy ő nem bankrablónak nevelte a gyerekét, a jelenlevő "pszihológus" olyan minősíthetelenül beszélt vele, mintha tényleg tehetett volna bármiről. Ez a "szakember" biztosan azokból a csodás könyvekből szerezte ismereteit, és nem az életből. És a TV csatornákon is lehet élvezni sokszor tanult barátaink gyöngyszem eszmefuttatásait melyeknek csak a valósághoz nincs köze, annál inkább a brilliáns "szakkönyvekhez".[/quote]
1. Igen, bizony sokszor én is nagyon szívesen kipicsáznék néhány, a valóságtól totál elrugaszkodott szülőszerűségt. Néha olyan rombolást tudnak csinálni egy-egy gyerek személyiségében, hogy egy lánctalpas hadosztály se különbet...
2. Ha nem tudod megkülönböztetni szegény depend 'bevállalja?' média-sztárpszichót a pszichológiátó, pszichoterápíától, akkor az a saját problémád, kezeld vagy kezeltesd...
[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 27., szombat - 12:50']A példáim főleg saját, kétszeresen megszerzett tapasztalatokon alapszanak. Ezért hitelesebbek, mint egy olyanvalakié, aki híján van az adott tapasztalatnak.
Ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, mennyire szüksége van egy gyereknek egy azonos nemű (normális!) szülőre, ahhoz nem kell homoszexuális kapcsolatban élnem, elegendő, ha heteroban tapasztalom ezt. Mivel a
gyerek a kulcsszó, ő pedig ugyanazt kívánja(ná), akárki is az, aki gondozza.[/quote]
A példáid csak a saját gyerekeid illetve családod életére jellemzőek, máshol nem érvényesek. Pont az általánosítás
egyetlen releváns módját: a széles körű kutatást utasítod el
egyetlen egy, ki tudja mennyire reálisan értelmeztett személyes érintettségű példa alapján...
[quote name='special' date='2005. aug. 27., szombat - 13:19']...Ahogyan Rive is mondta, szociális és össztársadalmi szempontból a gyermel minél hamarabbi szocializációja a tudományosan támogatandó...[/quote]
Hümm-hümm. Csak a pontosság kedvéért: részemről nem a minél hamarabbi, hanem a
gyerek pillanatnyi képességeinek megfelelő maximális szocializáció a preferált. Nem mindegy

A gyerek mindig pontosan jelzi, hogy mire képes. De erre túl nagy csoportban nem igazán lehet figyelni...
[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 27., szombat - 13:20']Nem kéne keverni a pedagógiát, a tanítást a gyerekneveléssel. Mert nem ugyanaz. Az egyik egy TANULT, felnőtt korban elsajátított ismeretanyag, a másik pedig egy természetes, ösztönös folyamat. Legalábbis akkor jó.[/quote]
Hiányos... Csak akkor jó, ha a 'természetes, ösztönös' egy jó pedagógiát valósít meg. Azaz: a pedagógia tanulása során kialakulnak a megfelelő módszerek, reakciók, viselkedésminta, és a későbbiekben ez kerül alkalmazásra a gyakorlatban. A 'természetes, ösztönös' pedagógia sajnálatos módon 'természetesen' vezetett a nádpálcához... És csak az általad kárhoztatott tudomány vezetett végre odáig, hogy nem kell szellemileg megnyomorítani, betörni egy gyereket, ha tanítani akarjuk.
[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 27., szombat - 13:20']Örökbefogadható fehér gyerekekért sorba állnak a lehetséges hetero nevelőszülők is, nekik sincs elég örökbeadható. A cigány pedig nem kell (hangsúlyoznám SZERINTEM) a meleg/leszbi pároknak sem. Ha tévednék, akkor elnézést.[/quote]
Tévedsz.
Mint már említettem, azokon a helyeken, ahol a 'felsőbb' vezetés kiállt az 'árvaházak' (még egy ilyen alkalmatlan szót a hazai helyzetre, brrr...) dolgozóinak saját munkájukat védő hozzáállása ellen, ott sikerült gyakorlatilag
teljesen kitakarítani az állami nevelőotthonokat.
[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 27., szombat - 13:20']Érdekes, nemrég, amikor az azonos neműek társkapcsolatáról írtam, és azt írtam, hogy a melegek is teljes ÉRZELMI életet kívánnak élni, akkor megkaptam, hogy elsősorban az azonos nemű azonos neművel folytatott szexuális együttléte határozza meg a kapcsolatukat, nem az érzelmek.
Most itt meg mégis?[/quote]
Már akkor is igen-igen hangsúlyosan korrigálásra került az, amit most mégis megpróbálsz érvként felhasználni... Ezt az általad választott módszert lásd a 'demagógia' címszó alatt. Vagy keresheted a szakkönyvek szelektív látásmód és az előítéletek kapcsolatát taglaló fejezeteiben is...
[quote]De akkor - kérdezném - hogy jön ide a tolerálható(?) melegfelvonulás? Ami ugyebár az intítótéma volt gyakorlatilag. Azokban a tarka, hiányos öltözetekben akarják bizonyítani egy elég vaskalapos társadalomnak, hogy ők igenis, alkalmasak gyereknevelésre? Csak én érzem az ellentmondást? Nem akarom elhinni...[/quote]
Ismét demagógia... Az emlegetett felvonulás itt a legtöbb embernek sérti a szemét, és semmi köze az örökbefogadáshoz...
Szerkesztette: Rive 2005. 08. 29. 09:20 -kor