HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 28. 12:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 3:04

Ennyi jött le összesen belőle? Az nem zavar, hogy rosszul értetted, amit írtam?

Őszintén? Nem, és nem is akarom a jövőben a hozzászólásaidat többet olvasni, értelmezni.
Wherever you go, go with all your heart.

#942 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 12:39

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 9:03

Már megnint ezeke a sztereotipák, hogy a melegek megdugják a rájuk bizott kisgyereket, ráadásul écesek is...

Hihetetlen, miket képzelsz bele a mondanivalómba. :(

#943 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 13:02

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 13:35

Nem tudok róla, hogy felfogadtalak volna magyartanáromnak.
Ha azt akarta mondani, amit te állítasz, akkor ez fogalmazási, nem szövegértési hiba.
Úgy lett volna helyes, hogy "a kutatási eredmények nem mutatnak olyan tendenciákat, hogy a homo párok alkalmatlanok lennének a szülői szerepre".

Kivételesen egyet kell értsek Veled.
Gondolkoztál már ma?

#944 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 13:05

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 11:19

Azaz, több nő ver férfit, mint ahány férfi nőt. És vajon hány férfi nem vallja be még ezek mellett, hogy az asszony időnként jól elveri?

Hát, ha nőtöl kapott pofon már erőszak, akkor aláírom, én még nőt nem ütöttem meg, de ők engem már annál inkább. :Đ Hol lehet elégtételt vennem? :D
Az nevet utoljára, aki először üt.

#945 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 13:30

Idézet: leslie - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 14:05

Hát, ha nőtöl kapott pofon már erőszak, akkor aláírom, én még nőt nem ütöttem meg, de ők engem már annál inkább. :Đ Hol lehet elégtételt vennem? :D

Pereld be a női nemet :D.

#946 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 14:30

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 13:37

Őszintén? Nem, és nem is akarom a jövőben a hozzászólásaidat többet olvasni, értelmezni.

Forget it. Csak kicsit felhúztam magam...

#947 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 14:59

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 15:30

Forget it. Csak kicsit felhúztam magam...

Peace.
Nem a véred kell nekem, csak vitatkozunk. :)
Gondolkoztál már ma?

#948 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 17:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 14:02

Kivételesen egyet kell értsek Veled.

Én erre már nem is akartam reagálni, mit lehet erre még mondani? Belinkel valamit, oda van írva feketén fehéren, de én vagyok a hülye, mert azt értem ami oda van írva, nem azt amit ő akar belemagyarázni.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#949 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 18:07

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 13:35

Ha azt akarta mondani, amit te állítasz, akkor ez fogalmazási, nem szövegértési hiba.
Úgy lett volna helyes, hogy "a kutatási eredmények nem mutatnak olyan tendenciákat, hogy a homo párok alkalmatlanok lennének a szülői szerepre".

Még kábé ötvenféleképpen megfogalmazhatta volna, és mind jó lett volna. Ott van az orrotok előtt az egész szöveg amiben tételesen áttekintik a személyiség fejlődésének különböző aspektusait, én ugyan nem fogok tovább könyörögni, hogy olvassatok.

Ja, hogy nincs rajta sapka  :nevet2:.

#950 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 20:16

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 19:07

Még kábé ötvenféleképpen megfogalmazhatta volna, és mind jó lett volna. Ott van az orrotok előtt az egész szöveg amiben tételesen áttekintik a személyiség fejlődésének különböző aspektusait, én ugyan nem fogok tovább könyörögni, hogy olvassatok.

Ja, hogy nincs rajta sapka  :nevet2:.

"Nincs olyan kutatási adat, amely meleg férfiak vagy leszbikusok alkalmatlanságát bizonyítaná a szülői szerepre."

Ha nincs adat, akkor az azt jelenti, hogy nincs adat.
Ha meg van adat, de azok közül EGYIK SEM támasztja alá, hogy alkalmatlanok lennének, akkor tanuljon meg magyarul fogalmazni az idézett szöveg írója.

Továbbra is fenntartom, hogy amerikai példákat és amerikai vizsgálati eredményeket ráhúzni egy olyan társadalomra, ami úgy agyi/társadalmi érettségben, mint gazdaságilag kb. 40 évvel le van maradva, hááát, finoman szólva is ostobaság.

Majd ha a homoszexualitás bevallottan azt fogja a köznépnek is jelenteni, hogy két azonos nemű szereti egymást, és nem azt, hogy az egyik hapsi s.ggbed.gja a másikat, akkor majd vissza lehet térni erre.
Majd ha egy rendőri igazoltatásnál az igazoltatott nem úgy kezdi a szabályosan bemutatkozó rendőrnek, hogy "Mi a f.szt akarsz b.meg?", hanem szépen felrakja a két kezét a kormányra és úgy várja, mit óhajt a rendőr, és ha majd nálunk is azt fogják - nevelési célzatból - mutatni a TV-kben (mint az amerikaiban), hogy Jacko, az Isten hogyan megy át a fémkereső kapun, mint bárki más földi halandó, és nem azt látjuk, hogy egy 8 milliárt Ft-ot sikkasztott bűnöző barátságosan kaszinózik a kihallgatását végző bíróval, na akkor majd vissza lehet erre térni.
Addig viszont rengeteg más - és lássuk be - fontosabb dolgunk van/lenne, mint a melegek gyerekörökbefogadásáról társalogni.
Sajna a magyar nyakas, nem hiszi el, hogy nem lehet kihagyni fejlődési szakaszokat. Nekünk is végig kell zötyögni azt az utat, amit a nálunk fejlettebbek akkor tettek, amikor még nálunk dúlt a kommunizmus. Esetleg gyorsabban lehetNE haladni, ha...
De kihagyni belőle, azt nem.
Gondolkoztál már ma?

#951 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 20:56

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 21:16

"Nincs olyan kutatási adat, amely meleg férfiak vagy leszbikusok alkalmatlanságát bizonyítaná a szülői szerepre."

Ha nincs adat, akkor az azt jelenti, hogy nincs adat.
Ha meg van adat, de azok közül EGYIK SEM támasztja alá, hogy alkalmatlanok lennének, akkor tanuljon meg magyarul fogalmazni az idézett szöveg írója.

Látom, te is kákán gazdagodtál meg :). Sőt, talán nyelvtant is tanultál, és akkor a mellékmondatok szerepét, értelmezését sem nekem kell a szádba rágni. Egy dolog nem derül ki ebből a mondatból, hogy lenne valamilyen kutatási eredmény ("adat") a témával kapcsolatban, ezért bátorkodtam a cikk többi részét is elolvasásra javasolni. Boldog vagyok, hogy ezt a lényeges kérdést több nap után végre sikerült tisztázni.

Idézet

Továbbra is fenntartom, hogy amerikai példákat és amerikai vizsgálati eredményeket ráhúzni egy olyan társadalomra, ami úgy agyi/társadalmi érettségben, mint gazdaságilag kb. 40 évvel le van maradva, hááát, finoman szólva is ostobaság.

Ez részben igaz. Örömmel olvasom, hogy te is a társadalom érettségét tekinted az egyik legnagyobb gondnak. Igaz, Amerikában is megoszlanak a vélemények a homoszexuálisok örökbefogadási jogáról, de ha már eljutnánk oda, hogy a "normálisok" nem leprásként kezelnék őket, már óriási előrelépés lenne. Kezdjük is a sztereotípiák eloszlatásánál. Ja, és egy kis tolerancia sem ártana - habár azt nem tudunk tanítani mindenkinek, de el lehet kezdeni az embernek a saját gyerekénél.

#952 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 08:22

Nagyon gázos lett ez a topik :( Patológiás eset, ahogy néhányan az ellenkező eredményekre vonatkozó bizonyítékok hiányosságainak felderítésével próbálnak igazolni egy olyan előítéletet, amire viszont semmi bizonyíték sincs. Emellett agyatlan előítéletességük bizonygatása kedvéért megpróbálják teljesen elvetni a valósággal való szembesítésnek még a lehetőségét is.

Homofóbok, vigyázat! Tapasztalati tény, hogy a homofóbok között sokkal több a latens homoszexuális, mint a társadalom bármely más rétegében. Szóval csak óvatosan, mazsolák!

[quote name='Diablovazze' date='2005. aug. 26., péntek - 20:51']... A linked alapján az jött le, hogy nincs semmiféle adat arra, hogy káros/nem káros a gyerekre, ha meleg szülők nevelik.[/quote]
Nem éppen... Csak arra nincs adat, hogy bármilyen szinten is káros lenne a bármely nemű homo nevelő. Arra van adat, hogy nem káros :omg:

[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 26., péntek - 22:17']Az itt beszélgetők közül - ha jól sejtem - talán egyedül nekem van olyan korú gyerekem, akit már nevelni kell/lehet.[/quote]
A gáz ott van, hogy ez alapján már arra is feljogosítva érzed magad, hogy homo párok gyerekeit is megítéld... Látatlanban. Homo párok által nevelt gyerekekről egyedül akkor lehetne jogosan véleményed (tekintve, hogy a tudományosságnak a látszatát is elutasítva csak a közvetlen tapasztalat általánosítását erőlteted), ha homo lennél, gyereket nevelnél (legalább tucatot), és elb@sznád...

[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 26., péntek - 22:17']Emiatt tartom azt (két gyereken kipróbálva!!!), hogy a gyerek igenis a vele azonos nemű szülő viselkedésbeli tükörképe lesz. [/quote]
Magyarán: arra vagy büszke, hogy fingod nincs, mi a különbség a viselkedés és a szexuális orientáció között.

[quote name='ottokar' date='2005. aug. 26., péntek - 23:20']A baj ott van hogy nem is annyira a csoport mint inkább Peti diktálja az értékrendet. [/quote]
A gyerekek önértékelése messze kevésbé áll szilárd talajon, mint a felnőtteké (pedig az is elég képlékeny tud lenni). A csoport (illetve a csoport vezetője) nagyon fontos szerepet tölt be a gyerek számára abban, hogy az éppen aktuális viszonyoknak megfelelően képes legyen definiálni önnön személyiségét. Ez természetes jelenség.

[quote name='ottokar' date='2005. aug. 26., péntek - 23:20'] Makarenkói pofon? [/quote]
Makarenkót szegényt inkább hagyjuk. Nem ide tartozik, és nem igazolja a nevelői/szülői pofonokat (merthogy alapból is kifejezetten nem a gyerek-gyerek, hanem a fenőtt-gyerek erőszakra utal, ugye. Nem való ide.)

[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 26., péntek - 23:27']...Ezt én is így gondolom, bár a nejem igyekszik a széltől is óvni (de hát egy JÓ anyának ez a dolga!). Én mindig hagyom, hogy érezze az élet szelét a fiú. Hiszen a bölcsit/óvodát/iskolát meg tudjuk választani neki, na de ÉLETből egy van, ugyanaz mindenkinek![/quote]
Lóf@szt. Az 'elég jó anya' kifejezetten és csakis a gyerek igényeinek megfelelő mértékben nyújt védelmet, és nem ebben van a különbség a két szülő szerepe között.

[quote name='ottokar' date='2005. aug. 27., szombat - 11:29']Hát nagyrészük igen. Volt egy eset mikor bankrabló gyereket az anyja házában letartóztatott a rendőrség, és szerencsétlen idős asszony hiába bizonygatta hogy ő nem bankrablónak nevelte a gyerekét, a jelenlevő "pszihológus" olyan minősíthetelenül beszélt vele, mintha tényleg tehetett volna bármiről. Ez a "szakember" biztosan azokból a csodás könyvekből szerezte ismereteit, és nem az életből. És a TV csatornákon is lehet élvezni sokszor tanult barátaink gyöngyszem eszmefuttatásait melyeknek csak a valósághoz nincs köze, annál inkább a brilliáns "szakkönyvekhez".[/quote]
1. Igen, bizony sokszor én is nagyon szívesen kipicsáznék néhány, a valóságtól totál elrugaszkodott szülőszerűségt. Néha olyan rombolást tudnak csinálni egy-egy gyerek személyiségében, hogy egy lánctalpas hadosztály se különbet...
2. Ha nem tudod megkülönböztetni szegény depend 'bevállalja?' média-sztárpszichót a pszichológiátó, pszichoterápíától, akkor az a saját problémád, kezeld vagy kezeltesd...

[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 27., szombat - 12:50']A példáim főleg saját, kétszeresen megszerzett tapasztalatokon alapszanak. Ezért hitelesebbek, mint egy olyanvalakié, aki híján van az adott tapasztalatnak.

Ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, mennyire szüksége van egy gyereknek egy azonos nemű (normális!) szülőre, ahhoz nem kell homoszexuális kapcsolatban élnem, elegendő, ha heteroban tapasztalom ezt. Mivel a gyerek a kulcsszó, ő pedig ugyanazt kívánja(ná), akárki is az, aki gondozza.[/quote]
A példáid csak a saját gyerekeid illetve családod életére jellemzőek, máshol nem érvényesek. Pont az általánosítás egyetlen releváns módját: a széles körű kutatást utasítod el egyetlen egy, ki tudja mennyire reálisan értelmeztett személyes érintettségű példa alapján...

[quote name='special' date='2005. aug. 27., szombat - 13:19']...Ahogyan Rive is mondta, szociális és össztársadalmi szempontból a gyermel minél hamarabbi szocializációja a tudományosan támogatandó...[/quote]
Hümm-hümm. Csak a pontosság kedvéért: részemről nem a minél hamarabbi, hanem a gyerek pillanatnyi képességeinek megfelelő maximális szocializáció a preferált. Nem mindegy :) A gyerek mindig pontosan jelzi, hogy mire képes. De erre túl nagy csoportban nem igazán lehet figyelni...

[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 27., szombat - 13:20']Nem kéne keverni a pedagógiát, a tanítást a gyerekneveléssel. Mert nem ugyanaz. Az egyik egy TANULT, felnőtt korban elsajátított ismeretanyag, a másik pedig egy természetes, ösztönös folyamat. Legalábbis akkor jó.[/quote]
Hiányos... Csak akkor jó, ha a 'természetes, ösztönös' egy jó pedagógiát valósít meg. Azaz: a pedagógia tanulása során kialakulnak a megfelelő módszerek, reakciók, viselkedésminta, és a későbbiekben ez kerül alkalmazásra a gyakorlatban. A 'természetes, ösztönös' pedagógia sajnálatos módon 'természetesen' vezetett a nádpálcához... És csak az általad kárhoztatott tudomány vezetett végre odáig, hogy nem kell szellemileg megnyomorítani, betörni egy gyereket, ha tanítani akarjuk.

[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 27., szombat - 13:20']Örökbefogadható fehér gyerekekért sorba állnak a lehetséges hetero nevelőszülők is, nekik sincs elég örökbeadható. A cigány pedig nem kell (hangsúlyoznám SZERINTEM) a meleg/leszbi pároknak sem. Ha tévednék, akkor elnézést.[/quote]
Tévedsz. Mint már említettem, azokon a helyeken, ahol a 'felsőbb' vezetés kiállt az 'árvaházak' (még egy ilyen alkalmatlan szót a hazai helyzetre, brrr...) dolgozóinak saját munkájukat védő hozzáállása ellen, ott sikerült gyakorlatilag teljesen kitakarítani az állami nevelőotthonokat.

[quote name='*Macika*' date='2005. aug. 27., szombat - 13:20']Érdekes, nemrég, amikor az azonos neműek társkapcsolatáról írtam, és azt írtam, hogy a melegek is teljes ÉRZELMI életet kívánnak élni, akkor megkaptam, hogy elsősorban az azonos nemű azonos neművel folytatott szexuális együttléte határozza meg a kapcsolatukat, nem az érzelmek.
Most itt meg mégis?[/quote]
Már akkor is igen-igen hangsúlyosan korrigálásra került az, amit most mégis megpróbálsz érvként felhasználni... Ezt az általad választott módszert lásd a 'demagógia' címszó alatt. Vagy keresheted a szakkönyvek szelektív látásmód és az előítéletek kapcsolatát taglaló fejezeteiben is...

[quote]De akkor - kérdezném - hogy jön ide a tolerálható(?) melegfelvonulás? Ami ugyebár az intítótéma volt gyakorlatilag. Azokban a tarka, hiányos öltözetekben akarják bizonyítani egy elég vaskalapos társadalomnak, hogy ők igenis, alkalmasak gyereknevelésre? Csak én érzem az ellentmondást? Nem akarom elhinni...[/quote]
Ismét demagógia... Az emlegetett felvonulás itt a legtöbb embernek sérti a szemét, és semmi köze az örökbefogadáshoz...

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 29. 09:20 -kor

Elköltöztem :-)

#953 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 29. 08:43

Adalék: ahogy visszanéztem, a szexuális orientcáió kialakulásával kapcsolatban és a pszichoanalitikusok, míg Rive meg esetleg mások a biológusok és pszichológusok álláspontját, verzióját adtuk elő. Csak a korrektség kedvéért, még nem eldöntött kérdés.

Ez vonatkozik az orientáció mibenlétére is. Én a "mindenki biszexuális" irányzatot tartom a legszimpatikusabb magyarázatnak. Másik iskola, de szerintem teljesen kompatibilissé tehető az előzővel, a "három szexuális orientáció" irányzata, amely szerint az emberek hasonlóan kis aránya mutat kizárólag homo vagy heteroszexuális vonásokat, míg a többségnek igenis voltak/vannak/lehetnek biszexuális fantáziái, élményei, vagy akár nemi aktusai. Ezeknek utána lehet olvasni, ezek nem vegytiszta elméleti hipotézisek, hanem kutatási eredményekre alapozott elméletek.

További kellemes buzizást.

#954 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 09:59

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 15:15

A bibi az, hogy ez nem az én alapfeltevésem (sajnos nem vagyok olyan okos, hogy ilyen téziseket állapíthassak meg) hanem nálamnál ezerszer okosabb emberek írták le.

A bibi az, hogy ezeknek a nagy fejeknek a várakozásait meg a tapasztalatok nem szeressék igazolni :omg: De ne zavarjon...

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 15:23

Ja igen, elárulok még valamit: senki nem tisztán hetero vagy homo. Minden ember magában hordoz némi nemi vonzódást mindkét nem iránt, csak a legtöbb esetben egyik dominánsan kerül ki. A biszexualitás ismert jelenségekor az orientációk kiegyenlítettebben jelentkeznek.

Pontosan... Igazából kifejezetten az a ritka, ha valaki tisztán homo vagy tisztán hetero....
(Ja, és azokból, akik ezzel nem tudnak megbírkózni, általában homo- vagy heterofóbok lesznek :D )

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 16:04

Mellesleg megjegyzem, korábban pontosan ezt cáfolták sokan (itt a fórumban), hogy kialakulna.

Ja, meg a mellszövet sem 'kialakul', meg a szexuális érdeklődés felnőtt formája sem 'kialakul', meg a gyerek személyisége sem 'kialakul'... Marhára fárasztó a folyamatos félreértelmezési ingerenciád ellen küszködni :o

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 18:12

Ha egy gyerek 6 éves koráig a családi burokban él, az elég nagy probléma. Bölcsöde, de óvoda lenne a szerencsés minimum a szocializálódáshoz. Ja és igen, valóban sok pszichológus szerint az első évek döntőek.

Az első évek sokmindenben döntőek, de közel sem mindenben. Fontosak: az első években nagyon könnyű végleg 'elszúrni' egy gyereket. De sajnos később sem nehéz...

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 19:42

Szóval felejtsd el. A legbutább, legprimitívebb szülőknek is vannak ösztöneik. Amik kiválóan működnek évszázadok óta. Lehet, hogy nem is tudnak olvasni, de gyereket csinálni és BECSÜLETESRE nevelni azt általában igen.

Marhára sokba került a társadalomnak, mire az általad favorizált primitív ösztönökből kivakaróztunk végre. Ha nincsenek sokoldalú, magadévá tett ismereteid, akkor 'ösztöneidtől' függetlenül elb@szhatod a gyereket. Lásd az első gyerek speciális helyzetével foglalkozó felméréseket, trónörökös-betegséget, egyebet... Ami némi olvasottsággal, gondolkozással, a primitív ösztönök átgondolásával megelőzhető.

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 19:56

Miféle tudományos eredményekkel szemben? Kik a gyereknevelés Nobel díjas professzorai?

Azokkal a tudományos eredményekkel szemben, amik prímán megmondják, hogy milyen elvek mellett lesz vagy nem lesz valakiből jó eséllyel normális, egészséges gyerek. Aztán, hogy ezeket az elveket sikerül vagy nem sikerül átültetni a gyakorlatba, már más kérdés... Ettől függytlenül maguk az elvek a megfigyelések szerint stimmelnek.

A többi demagógia.

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 29. 10:59 -kor

#955 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 10:11

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 2:54

Érdekes olvasmány angolul tudóknak: Children Of Homosexual Parents Report Childhood Difficulties.
Kíváncsi vagyok a reakciókra :). Ja igen, aki bármilyen következtetést von le az itt olvasottak alapján, kérem azt is ossza meg, mivel támasztja alá (cím alapján ítélők kíméljenek, vagy inkább olvassanak).

Huh :eek: Elég durva, ahogy a közösség mérgez :( Szinte mindegyik esetben tisztán tettenérhető, ahogy a szűkebb közösség kiközösíti a homo szülő/szülők gyerekét. Különösen fájdalmas ez azokban az esetekben, ahol az interjú gyerekkorú alannyal készült :( Külön fájdalmas, hogy ugyanazokat a paneleket gyakorlatilag itthon is egy az egyben megtaláljuk: folyamatos alkalmazásban állnak, itt a topikban is, de a köznapokban is... Legyen szó bármilyen negatív megítélésű csoportról.

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 29. 10:27 -kor

#956 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 10:41

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 9:22

Nem éppen... Csak arra nincs adat, hogy bármilyen szinten is káros lenne a bármely nemű homo nevelő. Arra van adat, hogy nem káros :omg:

Ezt magyarázd már el nekem - mint egy hülyének - szépen szájbarágósan, hogy ez hogyan lehet?

#957 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 10:51

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 11:41

Ezt magyarázd már el nekem - mint egy hülyének - szépen szájbarágósan, hogy ez hogyan lehet?

Megfigyelt csoport: azonos körülmények között élő homo és hetero szülők/nevelők gyerekei. Ha a homo nevelők károsak, akkor a gyerekeik között valami kár észlelhető. Ha nem károsak, akkor ilyen kár nem észlelhető.
A jelenlegi felmérések szerint ilyen kár nem észlelhető. Azaz: jelen felmérések bizonyítékok arra, hogy homo nevelők/szülők nem hatnak károsan a gyerekeikre. Azaz: jelen felmérések bizonyítékok az ellen, hogy a homo szülő/nevelő károsan hatnak a gyerekeikre.

Ennyire egyszerű.

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 29. 11:01 -kor

#958 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 10:55

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 11:11

Huh :eek: Elég durva, ahogy a közösség mérgez :( Szinte mindegyik esetben tisztán tettenérhető, ahogy a szűkebb közösség kiközösíti a homo szülő/szülők gyerekét. Különösen fájdalmas ez azokban az esetekben, ahol az interjú gyerekkorú alannyal készült :( Külön fájdalmas, hogy ugyanazokat a paneleket gyakorlatilag itthon is egy az egyben megtaláljuk: folyamatos alkalmazásban állnak, itt a topikban is, de a köznapokban is... Legyen szó bármilyen negatív megítélésű csoportról.

Kb. ezt verklizem én is oldalakon keresztül, csak hát az egyéni tapasztalat, ami semmit sem ér....

Nem egy jól fésült kutatási anyag, angol nyelven...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#959 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 11:01

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 11:51

Megfigyelt csoport: azonos körülmények között élő homo és hetero szülők/nevelők gyerekei. Ha a homo nevelők károsak, akkor a gyerekeik között valami kár észlelhető. Ha nem károsak, akkor ilyen kár nem észlelhető.
A jelenlegi felmérések szerint ilyen kár nem észlelhető. Azaz: a homo nevelők/szülők a jelenlegi észlelések szerint nem hatnak károsan a gyerekeikre.

Ennyire egyszerű.

Itt a homo szülőkön van a hangsúly, vagy azonos nemü "szülők"-ön? Mert teszem azt az apuka homo, attól még van ott egy apuka és egy anyuka, tehát "normális", hétköznapi a család. Két apukánál ezt már nehezebb elhinni. :) Mint írtam, semmi bajom a melegekkel, viszont nem örülnék, ha engedélyeznék a házasságot és a gyerekek örökbefogadását.

#960 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 11:04

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 12:01

Itt a homo szülőkön van a hangsúly, vagy azonos nemü "szülők"-ön? Mert teszem azt az apuka homo, attól még van ott egy apuka és egy anyuka, tehát "normális", hétköznapi a család. Két apukánál ezt már nehezebb elhinni. :)

... közben szerkesztettem a hozzászólást, így talán világosabb.

A topik eddig a homoszexualitásról szólt, ahogy az idézett felmérések is. Nem vagyok kompetens annak eldöntésében, hogy ezen felmérések eredményei mennyire relevánsak nem homo, de egy háztartásban élő azonos nemű emberek által nevelt gyerekek esetére.

A magam véleménye: örökbefogadásnál mindig kifejezetten a leendő család és környezet alkalmasságát kell vizsgálni. A homoszexualitás önmagában nem lehet kizáró ok. Ugyanakkor a többség durva előítéletességének 'köszönhetően' sok esetben olyan mentális zavarokkal jár együtt, amik kizárják az alkalmasságot (sajnos itthon a legtöbb homo pár, illetve környezete ilyen).

Ui+1.: itt igenis fontos a különbségtétel. Nagyjából-egészében ugyanis arról a különbségről van szó, hogy a zsidók azért kerültek-e gázkamrába, mert zsidók, vagy azért, mert néhány agybeteg őrült gázkamrába küldte a zsidókat...

Ui.: külön felhívnám a figyelmedet, hogy ha ilyen irányban akarsz tovább tapogatózni, akkor figyelembe kell venned azon hetero nő/férfi családokat is, ahol a szoptatási időszak után nem a nő marad otthon a gyerekkel...

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 29. 11:15 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »