HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:38

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 9:49

Nekem ugyan semmi bajom velük amíg engem nem találnak meg, de azt senki ne bizonygassa már, hogy ez normális. Eleve kis százalékban vannak jelen és az élet minden területén azért a többség a mérvadó és ez így is van rendjén. A másik meg, hogy nem tudnak olyan funkciókat ellátni amik a természet törvényszerűségeihez tartoznak. Mi ez ha nem eltérés a normálistól?

Nédda, egy normális hozzászólás. Nem lesz ez így jó...
Gondolkoztál már ma?

#1282 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:39

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:34

A helyi törzsközönség ca. 200 fő. Ebből statisztikailag max 4-10 fő homoszexuális hajlamú, de fene tudja, hányan ismerték ezt föl. Meg némi szórás van a minta körül is...

Amúgy meg: mintha korábban emlegettél volna valahány homoszexuális ismerőst hasonló véleménnyel és körülményekkel, nem :confused:

Igen, ismerek meleget, aki Sasfiúhoz hasonlóan teljesen rendben van, de vele sem beszélgettem ilyen témákról. Közvetve persze hallottam, hogy elutasítják és kiröhögik a díszbuzikat, mégis egyre többen vannak évről évre az Andrássy úton. Nem értem én ezt. :think:

#1283 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:47

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:39

Igen, ismerek meleget, aki Sasfiúhoz hasonlóan teljesen rendben van, de vele sem beszélgettem ilyen témákról. Közvetve persze hallottam, hogy elutasítják és kiröhögik a díszbuzikat, mégis egyre többen vannak évről évre az Andrássy úton. Nem értem én ezt. :think:

Azért azt tegyük hozzá, hogy az az évről évre több inkább kevesebb. Mi amikor csináltuk, akkor a hivatalos statisztika, és a valós létszám közel egyezett, ma már ez nem így van.

De azt is hozzá kell tenni, hogy 200 aktív szexuális férfiből bizony nem 2-10 a meleg, hanem közelíti a létszám a huszat, sőt vannak területek és csoportok, ahol bizony meg is haladja ezt. Persze kérdés, hogy mennyire számoljuk bele a biszexualitást, és a látens homoszexuálisokat is. De az biztos tény, hogy 200-ból nem kettő a meleg. (Kiindulva olyan irányú tapasztalataimból, hogy általános iskolai osztálytársaim, 10 fiúból kettő, középiskolai osztálytársaim, hét fiúból 1 (én), kolesz fiúszint, negyven fiúból legalább öt, lakótömbünkben tizenhat lakásból kettőben lakik meleg pár, vagyis messze nem egy százalék az arány, csak ha a hétköznapi dolgokat veszem alapul)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1284 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:35

23-as példa?

Nem lenne jobb, ha ELŐTTE ODAFIGYELVE gondolkoznál, mielőtt leírsz valamit?
Na jó mivel Tőled úgysem várhatom el, leírom én, hogy BOCS, TÉVEDTÉL.

Előfordul :) Ez nem érinti az érvek súlyát. Legföljebb arra elég, hogy ápolhasd egy kicsit a hitelességed romjait :)

Idézet

Mélységükben differenciált fogalmak hiánya? Esetleg az a baj, hogy 6-8 évesen nem érezték még a saját testünkön, milyen az anális szex?

Érdekes képzettársítások jutnak eszedbe a 'mélység' fogalmáról :D

Idézet

Nadebocsánat, nem Amerikáról volt szó a "tanulmányban"????

Jó, most találd ki még azt is, hogy az amerikaiak egyedfejlődése a gyermekkorban gyökeresen különbözik a magyarokétól, biztos genetikai háttere van :D

Idézet

Pár hsz-szel ezelőtt még azt írtad, hogy az első állam, ahol nem húzzák naponta az orrára, mert elfogadják...

Linkelj, idézz, mert ez így megint egy orbitális csúsztatás kezdete részedről :) Amúgy igen: sokkal jobban elfogadják, mint itthon. És még ott is ilyen a helyzet.

Idézet

Az amrikai rohadtul nem érdekel, mert én már nem fogom életben megérni, hogy elérje kis országunk azt a szintet, ahol most Amerika van (sem gondolatilag, sem gazdaságilag), az itthoniak pedig az itthoni állapotot nem tudják átlépni.
Ergo fölösleges, amit javasolsz.

Persze, ezt is ugyanúgy elutasítod, mint bármit, ami netán arra vezetne, hogy össze kelljen vetned a hiedelmeidet a valósággal.
Elköltöztem :-)

#1285 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:48

Jokat mosolygok magamban ezeken a hozzaszolasokon.
Szerintetek mindenki latens homoszexualis, vagy homofob, aki nem osztja a nezeteiteket.
Ez nalatok zsigerbol jon, aki mer szolni egy szerintetek rossz szot, az egybol ezt kapja.
Egy kezemen meg tudom szamolni, hogy a topicban hozzaszolok kozul ki az, aki erdemileg, tapasztalatbol tud hozzaszolni a dologhoz.
Ertem ez alatt, hogy a legtobb embernek nincsenek gyermekei, csak nezetei.
Ha egyszer eljuttok odaig, hogy nem csak elmeleti sikon osztjatok itt az eszt, akkor eleg sok emberkenek meg fog valtozni a nezete.
En is azt mondtam fiatalabb koromban, hogy tokeletes szulo leszek, nem fogom elkovetni azokat a hibakat, amiket en annak tartottam a neveltetesem soran.
A szomszedom peldaul buzi, megis eleg jol el szoktunk beszelgetni, kartyazni, etc..
Semmi bajom nincs vele, de ha egyszer megtudnam, hogy a tudtom nelkul behivta magahoz barmelyik gyerekemet, akkor gondolkodas nelkul kibaszom a gangrol.
A regebbi topicban volt egy hazigazda, aki szinten mas volt.
Megkaptam tole a homofob, latens jelzoket ugyanugy, ahogy ti most itt dobalodztok veluk.
A fejebe vette, hogy en latens vagyok, es megmutatja az igazi enemet.
Elmentem vele egy altala meghatarozott barba.
Maig nem tudom, ezzel mit is akart bizonyitani.
Nem reszletezem, de egy normalis embernek nem kivanom azt az elmenyt, amit akkor ateltem.
Es ahelyett, hogy itt homofoboztok, inkabb olvassatok el par nyomtatott "szakirodalmat".
Melegen ajanlom a sexpiaci korseta cimu dokumentum szosszenetet.
Ezenkivul reklamalhattok meg ezer helyen, de a KSH statisztikai oldalait vissza kene allitani, eleg tanulsagos olvasmany volt meg par evvel ezelott.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#1286 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:52

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:38

Persze, kórházban használt vérkészítmények közé is becsúszik néha egy HIV-es zacskó.
Én a hüvelyi és anális szexet hasonlítottam össze.

NEM!!!!!

Pontosan ugyanazzal a metódussal szűrjük a vérkészítményeket, mint az EU-ban és Amerikában bárhol.
KIZÁRT dolog, hogy HIV-vírus kerülhessen jópár éve vérbe/vérkészítménybe.
Azelőtt (ha jól tudom 7-8 éve volt az utolsó eset???) valóban voltak akik vérkészítménytől fertőződtek meg, bár csekély számban, persze aki belekerült abba csekély számba, azt ez nem vigasztalta.

Kérlek nézz utána, ha tudsz, linkkel bizonyíts, ha nem, akkor pedig lásd be, hogy ezt rosszul tudtad.
Gondolkoztál már ma?

#1287 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:55

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:55

Te is lehettél volna meleg, ha a sors úgy alakul. Egy ember nem maga választja meg a szexuális irányultságát. Az kialakul különböző okokból.

Namost megint hülyének érzem megam.
Megint ott tartunk, hogy a szexuális irányultság kialakul, nem veleszületett dolog???

Egyszer már el kéne dönteni, hogy mi is az igazság...
Gondolkoztál már ma?

#1288 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 16:01

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:08

2: Mondjuk a halott fiam miatt lettem ideges. Számomra és számára is sértő volt amit írtál és nagyon rosszul esett :rolleyes: Úgyhogy hanyagoljuk a témát.

Nézd, remélem nem gondolod rólam, hogy bármiben is ilyesmire célozgatnék, amit írtam annak semmi köze konkrét személyekhez, ennek tekintetében a gerinctelen húzást és az egyéb szokásos jelzőidet kikérem magamnak. Megértem, ha a téma téged rosszul érint, tiszteletben tartom (mint láthatod, az előbb is észrevettem magam), részvétem.

Idézet

3: Segítséget adok, ha kérnek. De ha követelőznek, azt nem szeretem, akkor nem segítek, sőt, arra sem veszem a fáradtságot, hogy megértsem a problémájukat. Ismétlem nyomatékosan: ha segítségre van szükségük, mert egyedül nem tudnak megbírkózni a problémákkal (de milyen problémák???), akkor nem követelőzni, hőbörögni és utcára vonulni meg tüntetni kell. Szerintem. Érdekes módon Te is és Rive is kikerülitek azt a témát, hogy miért csak a társadalmonak kell alkalmazkodni, toleránsnak, megértőnek és segítőkésznek lennie a melegekkel szemben? A melegek miért nem akarnak minezek lenni a társadalommal szemben? Oda-vissza alapon?

Követelőznek? Hőbörögnek? Utcára vonulnak? Tüntetnek? A melegek? Hol? Egy évenkénti utcai felvonulásról tudok, az sem tüntetés (hú, nem is tudom hogyan lehet egy ilyet kibírni). Mit várnak el tőled azon kívül, hogy hagyd őket élni a maguk életét? És mi bajuk van a heteroszexuálisok viselkedésével?

#1289 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 16:30

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:47

Előfordul :) Ez nem érinti az érvek súlyát. Legföljebb arra elég, hogy ápolhasd egy kicsit a hitelességed romjait :)

Érdekes képzettársítások jutnak eszedbe a 'mélység' fogalmáról :D

Jó, most találd ki még azt is, hogy az amerikaiak egyedfejlődése a gyermekkorban gyökeresen különbözik a magyarokétól, biztos genetikai háttere van :D

Linkelj, idézz, mert ez így megint egy orbitális csúsztatás kezdete részedről :) Amúgy igen: sokkal jobban elfogadják, mint itthon. És még ott is ilyen a helyzet.

Persze, ezt is ugyanúgy elutasítod, mint bármit, ami netán arra vezetne, hogy össze kelljen vetned a hiedelmeidet a valósággal.

Ez volt a tévedésed beismerése?
Tanulságos...

Nekem nem, sőt most, hogy leírtad, csak most asszociáltam rá. Nem szükséges, hogy értetlenebbnek játszd meg magadat, mint amilyen a valójában vagy, értetted Te nagyon jól, mire gondoltam.

Nem gyökeresen, hanem ALAPJAIBAN. Ami még erősebb, mint a gyökeresen. Genetikai háttere azonban nincs. Csak társadalmi, de az viszont az első másodperctől.

Na, álljunk csak meg kissé!
Hiedelmeid Neked vannak, hogy milyen lehet az, ha van gyereked. Hiedelmeid Neked vannak, hogy milyen lehet az, ha valaki meleg (mert Te nem vagy az ugye, saját bevallásod szerint, csak ész nélkül véded őket, bár nem kértek meg rá.) Hiedelmeid Neked vannak, mert nem élsz kint, de Te papírról is kiválóan tudod, milyen is a kinti élet.
Te, legalább tetted már a lábadat Amerika földjére? Voltál legalább már kint legalább 1-2 hetet, hogy megérezd, mit jelent az a fogalom, hogy fényévnyi távolság?
Vagy Neked ehhez sem kell személyesen megszerzett tapasztalat, tökéletesen meg tudod alkotni a saját - tökéletes - véleményedet 8-10 olyan emberéből, aki ismert olyat, aki már majdnem volt kint???
Gondolkoztál már ma?

#1290 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:14

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:16

Nem a panelek jellemzőek, hanem a használatuk. Az pedig aszexuális, a mögöttük rejlő fogalmak mélységükben differenciálatlanok, kategóriaszerűek. A korosztálynak megfelelően.

Rive fenntartom, hogy ezek a panelek maguktól nem jelennek meg. csakis akkor, ha otthon kapacitálják erre e gyereket. 14-15 éves korig a gyerek befogad. nem tipikus, hogy egy ovodában vagy egy elemi iskola alsó évfolyamain alapos lenne az okítás a hetero/homoszexualitás tárgykörében. a differenciálatlanság nem érv, mert ez még a felnőtt társadalom alacsonyan iskolázott rétegeire is áll.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1291 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 18:14

Rive fenntartom, hogy ezek a panelek maguktól nem jelennek meg

Ezt eddig senki nem tagadta. Megint (sokadszorra) rámutatnék, hogy ezek a gyerekek nem normális családi környezetben nőttek fel.

#1292 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:27

Azt hiszem, hogy ha ez a mentalitás, hozzáállás és gondolkodásmód jönne lefelé a nyilvános csatornákon is, akkor ez a topic nem is lenne és akkor nem lenne meleg "ügy" sem. Ahogy Te tudsz normálisan élni és gondolkodni - csakúgy, mint a melegek többsége - akkor a kisebb, de annál hangosabb csoport miért nem? :think:

Ha ez csak a homoszexuálisokra lenne igaz, akkor érteném a csodálkozásodat, de így? Függetlenül a szexuális beállítottságtól, mostanában divat a szélsőség, emrt azt kapja fel a média, és sok az exhibicionista, akinek attól lesz boldog az estéje, ha bármi áron is, de írnak róla, bekerül e TVbe. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#1293 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:33

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 17:22

Ezt eddig senki nem tagadta. Megint (sokadszorra) rámutatnék, hogy ezek a gyerekek nem normális családi környezetben nőttek fel.

Kérdés. Jól van ez így?

#1294 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 18:33

Kérdés. Jól van ez így?

Természetesen nem. És ennek ellentettjét szintén senki nem állítja :). Valóban, ha nem lennének a nemi identitászavarban szenvedők sztereotípiák szerinti életvitelre kényszerítve, kevesebben próbálkoznának a társadalom elvárásainak megfelelve heteroszexuális párkapcsolattal, melyek idővel becsődölnek, magukkal rántva a házastársat és a gyermeket is. Ezért is fontos a megértés, tolerancia, én meg ezért szajkózom ezt újra, sokadszor.

Szerkesztette: Netmaster 2005. 08. 31. 17:53 -kor

#1295 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 18:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 17:30

Nekem nem, sőt most, hogy leírtad, csak most asszociáltam rá. Nem szükséges, hogy értetlenebbnek játszd meg magadat, mint amilyen a valójában vagy, értetted Te nagyon jól, mire gondoltam.

Na, álljunk csak meg kissé!
Hiedelmeid Neked vannak, hogy milyen lehet az, ha van gyereked. Hiedelmeid Neked vannak, hogy milyen lehet az, ha valaki meleg (mert Te nem vagy az ugye, saját bevallásod szerint, csak ész nélkül véded őket, bár nem kértek meg rá.) Hiedelmeid Neked vannak, mert nem élsz kint, de Te papírról is kiválóan tudod, milyen is a kinti élet.
Te, legalább tetted már a lábadat Amerika földjére? Voltál legalább már kint legalább 1-2 hetet, hogy megérezd, mit jelent az a fogalom, hogy fényévnyi távolság?
Vagy Neked ehhez sem kell személyesen megszerzett tapasztalat, tökéletesen meg tudod alkotni a saját - tökéletes - véleményedet 8-10 olyan emberéből, aki ismert olyat, aki már majdnem volt kint???

Csak tudnám, miért próbálsz olyan sületlenégekkel fárasztani, amik már az első reflexív értelmezéseken megbuknak :o

Mellesleg állítólag pedagógus vagy. Bennem ezirán nem csekély kételyek merültek fel, miután a következőkhöz:

Idézet

A fiatalok interjúszövegeiben jól tettenérhető a korosztályra jellemző nyelvhasználat: mélységükben differenciált fogalmak helyett kategóriákat használnak, rövid, egyszerű gondolatokra épülő egyszerű mondatokat sorolnak egymás után, kevés szóval.

csak ennyi kommentárod volt: 

Idézet

Mélységükben differenciált fogalmak hiánya? Esetleg az a baj, hogy 6-8 évesen nem érezték még a saját testünkön, milyen az anális szex?

Az már csak a hab a tortán, hogy rajtam kéred számon az értelmezés hiányát.

Na, ez az, amiről szóltam: még az origo politikai fikatopikjainak szinvonalát is alulról pedzegeted. Kapd össze magad, ha akarsz valamit :) A gyerekes-toporzékolós 'akkorisnekemvanigazamésmindenúgyműködikamilyennekénakarom' hisztirohamok errefelé nem igazán játszanak.

Idézet

Nem gyökeresen, hanem ALAPJAIBAN. Ami még erősebb, mint a gyökeresen. Genetikai háttere azonban nincs. Csak társadalmi, de az viszont az első másodperctől.

Ezt a hülyeséget meg aztán már végképp nem lehet itt a moderálás veszélye nélkül tartalmának megfelelően minősíteni.

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 31. 18:43 -kor

#1296 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 18:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 18:14

Rive fenntartom, hogy ezek a panelek maguktól nem jelennek meg. csakis akkor, ha otthon kapacitálják erre e gyereket.

Pont ez a fájó ezekben a riportokban... Majd' mindegyik gyerek arról számol be, hogy a környezete a szüleivel kapcsolatban ezeket jóóól megmondja neki. A környezet megkülönböztet: kiközösít. Rombol. Igen, ez bizony nem jó. Ezzel kapcsolatban nézd vissza kérlek a homoszeuális örökbefogadásról általam korábban írtakat :)

Idézet

a differenciálatlanság ... még a felnőtt társadalom alacsonyan iskolázott rétegeire is áll.

Természetesen. De ettől még a gyerekekre (korosztály, képességek szerint) kifejezetten jellemző a mértéke: speciális területenkénti megoszlása :)

#1297 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:38

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 14:06

3 000 / 10 000 000 = 3 / 10 000 = 3 / 100 % = 0,03% (és persze ez a szám csak valamivel nagyobb lehet, mert a szexuálisan aktív népesség nem tízmillió)
Amúgy meg imádom ezt a hozzáállást, szépen segíti a szexuális úton terjedő betegségek továbbterjedését (van jópár a HIV-en kívül, ugyebár). Van aki évek múltán jön rá, hogy a normális lány/fiú csúnyán átverte, de még azzal sincs kisegítve, ha az illető pár hónap után vallja be töredelmesen, hogy neki van egy "kis" baja...

De azt is vedd fiigyelembe, hogy a normális lányok között mennyi lehet az aidses. Aki nem lotyó és rendezett körülmények között él.

Szerkesztette: Mikeee 2005. 08. 31. 19:40 -kor

#1298 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:53

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 19:10

Ezt a hülyeséget meg aztán már végképp nem lehet itt a moderálás veszélye nélkül tartalmának megfelelően minősíteni.

Szóval akkor sosem voltál még az Egyesült Államok területén.
Te alapból vagy ilyen okos.
Persze minek is saját tapasztalat, vannak a neten olyan 'tanulmányok', amik megmondják a frankót kész is a saját vélemény...
Gondolkoztál már ma?

#1299 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:07

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:38

De azt is vedd fiigyelembe, hogy a normális lányok között mennyi lehet az aidses. Aki nem lotyó és rendezett körülmények között él.

Én azért inkább bíznék az időnkénti szűrésben (pl. ha valaki hosszabb távú kapcsolatot képzel el valaki mással), mint a rendezett körülményekben :). Ilyen bagatell dolgon kár lenne elrontania az embernek az életét (aztán később esetleg másét is).

#1300 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:09

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 18:16

Pont ez a fájó ezekben a riportokban... Majd' mindegyik gyerek arról számol be, hogy a környezete a szüleivel kapcsolatban ezeket jóóól megmondja neki. A környezet megkülönböztet: kiközösít. Rombol. Igen, ez bizony nem jó. Ezzel kapcsolatban nézd vissza kérlek a homoszeuális örökbefogadásról általam korábban írtakat :)

altrenatív sztori, ami szerintem paluzibilisebb.

Adott Kinga, homoszexuális szülők gyereke és adott mondjuk Eszter heteroszexuális szülők gyereke. Eszter és Kinga barátnők. valahol egy távoli ovoda Felső csoportjában...

E: Képzeld Kinga apu és anyu elvitt a vidámparkba.
K: Anyut mondtál?
E: Igen, tudod aki tegnap is értem jött.
K: Nekem nincs anyukám..
E: Miért nincs?
K: Nem tudom, de nincs. Van apu és Géza bácsi. Jó barátok, mind a ketten nagyon szeretnek és énis szeretem őket.
E: Énis imádom mind anyut mind aput. nagyon szomorú lennék, ha nem lenne anyu.
K: Mesélj nekem anyuról..

hazamenés, Eszterék:
Anyu te tudtad, hogy Kingának nincs anyukája.
Anya: Esztikém, biztos hogy volt, csak valami történt vele.
E: Mégis mi történhetett?
Anya: sajnos nem tudom, nehéz dolgok ezek. szerintem örüljünk annak, hogy Kinga is legalább olyan boldog mint te. Ugye ígyvan, Esztikém.

hazamenés, Kingáék:
K: Szia Géza bácsi, sokat beszélgettem arról Eszterrel, hogy neki van anyukája, nekem meg nincs
Géza bácsi:.....

És Géza bácsiban ott van a tüske a heterokkal szemben. És Géza bácsi ezt nehezen kezeli. Pontoisabban azt kezeli nehezen, hogy konfliktusba kerül a választott szexusa miatt az élettársa (örökbefogadott) gyerekével. Kinga, az apa és Géza bácsi között feszültség formálódik és sajnos itt kezdődik meg Kinga beavatása abba, hogy "minket bánt a többség és bántani fog mert mi mások vagyunk"

Kingát nem bántotta a kutya sem, csupáncsak Eszter rácsodálkozott arra,hogy náluk másképp van mint Kingáéknál. A reciprocitás elve alapján Kinga is rácsodálkozik arra, ami eszteréknél van. csak Kinga azt látja, hogy több ovis tőársa esetén van ugyanaz, mint Eszternél van, és bizony azt tapasztalja, hogy az ő családjuk a nem megszokott...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »