HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:13

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 13:10

/off
Ezekben valószínűleg igazad van. Csak míg az jólétben élő szül átlag 1.5 gyereket, addig a roma 8-at. Lehet, hogy nem él 80 évig, de ha csak 40 évvel számolunk, idővel akkor is négyszer annyian lesznek.

Kétségtelenül így van.
Gondolkoztál már ma?

#2102 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:36

Nem KSH adat alapján mondom, feltételezem, hogy ilyen adat nincs is. Csak a tapasztalat és a józan ész mondat velem ilyeneket.

#2103 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:03

Ez így kezd  :offtopic: lenni egy kicsit...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2104 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:03

Idézet: Warton - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 13:36

Nem KSH adat alapján mondom, feltételezem, hogy ilyen adat nincs is. Csak a tapasztalat és a józan ész mondat velem ilyeneket.

Miért ne lehetne? És valószínűleg pont az állna benne, amit leírtál.
Gondolkoztál már ma?

#2105 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 18:55

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:40

A hetero pároknak akkor nem lehet gyermekük, ha valamelyik félnek kóros és permanens elváltozása van. A meleg pároknak akkor sem, ha makkegészségesek. Kár csűrni csavarni, ez az a mérkőzés, amelyben a melegek sosem nyerhetnek, mert nincs az a jogvédő szervezet, amelyik átírhatná a biológia, az élettan és a természettudomány alapjait.

És még sapka sincs rajtuk... Eldöntöd végre, hogy biológiai vagy pszichológiai szempontból próbálod bizonyítani? Egyrészt lehet egészséges homoszexuális párnak is gyermeke, például egy esetleges korábbi heteroszexuális kapcsolatból. De elmélkedhetünk az őskori matriarchális társadalmakról is, ahol ugyebár szűkebb család mint olyan nem is létezett...

Marad a másik opció, amit te is csak a saját elmélkedéseiddel támasztasz alá. Tapasztalt pszichomókus vagy? (vagy csak szigorúan TB alapon találkozol velük?  :Đ)

#2106 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 22:01

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:04

A filozófia igen sokszor hasznos (sőt), de megfogahatatlan tudomány, amely sok esetben szubjektivitáson alapul (értelemszerűen). Nem beszélve arról, hogy a filozófia tudománya az egyik legerősebben konzervatív, a tradíciókat szem előtt tartó tudomány. Ha pl egy filozófusnak azt mondod, hogy Arisztotelész "A lélekről" c. trilógiája baromság, valószínűleg elevenen felnégyel. Akkor is, ha nem is olvasta a 3 könyvet. Sőt, ha mesterét, Platónt csak a szádra veszed, ugyanaz fog történni. :D
arra akartam kilyukadni, hogy modern tudományt, ahol sorra dőlnek meg elméletek és nap mint nap hihetetlen kreativitás és elvonatkoztatási készség kell, nos a modern tudományt a konzervatív alapú filozófiával kicsontozni... Persze ez csak az én barbár agyam szüleménye, nem olvastam sehol.
Szóval egy szakági szakember szakvéleményének jobban örülnék.

Az a szakági "szakember" megfelelő filozófiai alap nélkül - ami nem szubjektív, mint ahogy Heisenberg határozatlansági relációja sem szubjektív, pedig pontosan arról beszél, hogy nem lehet pontosat tudni -, pontosan ugyanolyan "díszbuzi" lehet, mint amelyek ellen "kikelsz". Mert ugye jól értem, hogy nem azok ellen kelsz ki magadból, akik nem tehetnek arról, hogy a természet mivel "ajándékozta" meg őket.
És ugye jól értem, hogy ezeket az embereket nem akarnád "visszazavarni a sor vége mögé" az örökbefogadáskor sem?

Vagy félreértelek?  :think:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2107 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 22:04

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 9:01

Mellesleg abban igaza van Diablonak, hogy amíg a természet rendje által létrejött hetero párok, akiknek az egyik tagja pl terméketlen éveket kell végigharcolniuk gyermek örökbefogadásáért, addig a meleg párokról hallani sem akarunk.

Annyiban van igaza, hogy nem akartok hallani róla. Semmi másban. 

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2108 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 11:41

Idézet: Warton - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 13:36

:offtopic:
Remélem most az egyszer tényleg jót írok.
Volt anno, és erre tisztán emlékszem, olyan ingyenes képeslap kampány, ami a romák/cigányok kirekesztése ellen folyt (mint ha valahol azt hallottam volna, hogy a cigány szót mindenki jobban szereti,mert a roma felnőtt cigány férfit jelent, de ebben már nem vagyok biztos). A képslapokat én pl a debreceni plázűban a Cinema City bejáratánál láttam anno, ahol az ingyenes Est magazint lehet szedni. Ezeken a képslapokon olyanok voltak, hogy bal oldalt mindig egy fehér gyerek (jó, tudom..., de mit írjak helyette?), jobb oldalt egy cigány gyerek, és általában a kor variálodótt, vagyis mind kettő csecsemő, mindkettő 12 év körüli, stb. A csecsemős képeslapon volt rajta, hogy egyiküknek x évvel kisebb a várható  életkora, mint a másiknak, vagy valami hasonló. Gondolom valami felmérésből szedték össze az adatokat, tehát valahol csak létezhet ez a felmérés.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#2109 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 14:47

Igen, biztos, hogy van ilyen és az is biztos, hogy van alapja. Bizonyított tény, hogy minél magasabb életszínvonalon él egy ország, annál jobban kitolódik a felső életkor. Náluk pedig igen alacsony még mindig az életszínvonal. Amelyiküknél nem, ott nem is halnak olyan korán...
Gondolkoztál már ma?

#2110 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 15:08

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:12

Tehát Te is meleg vagy, vállalod, és most küldetésednek tekinted, hogy megvédd előlünk a magyarországi melegtársadalmat.

Ha sok időd van...

Öööö... ha elolvasod rendesen, akkor rájössz, hogy azt írtam, hogy vannak meleg barátaim, akiktől én ezeket a könyveket kaptam. Ennek megfelelően kicsit kompetensebbnek érzem magam az átlagtól, aki sosem beszélt még egyetlen meleggel sem, nincs is az ismerősei között, és egyetlen sor szakirodalmat sem olvasott még az egészről. Ezért veszem a bátorságot, hogy firkálgassak ebben a témában. Szerintem ebből nem az következik, hogy meleg vagyok. Bár ha az lennék, se tehetnék semmit ellene.

Szerkesztette: Fec 2006. 05. 13. 15:16 -kor

#2111 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 15:14

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 16:08

Öööö... ha elolvasod rendesen, akkor rájössz, hogy azt írtam, hogy vannak meleg barátaim, akiktől én ezeket a könyveket kaptam.

RENDESEN elolvastam.
Lehet így is és úgy is érteni. Te így értetted, én meg úgy. Mostantól én is így értem.

Ettől függetlenül a fogadatlan prókátor szerepet továbbra sem tudom hová tenni.

Vannak itt, akik valóban, BEVALLOTTAN melegek, szoktak is postolgatni igen kulturált formában.
Erre kik védik harcosan a melegek jogait?
Igen, akik kijelentik, hogy ők még véletelnül sem melegek!
Gondolkoztál már ma?

#2112 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 15:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 16:14

RENDESEN elolvastam.
Lehet így is és úgy is érteni. Te így értetted, én meg úgy. Mostantól én is így értem.

Ettől függetlenül a fogadatlan prókátor szerepet továbbra sem tudom hová tenni.

Vannak itt, akik valóban, BEVALLOTTAN melegek, szoktak is postolgatni igen kulturált formában.
Erre kik védik harcosan a melegek jogait?
Igen, akik kijelentik, hogy ők még véletelnül sem melegek!

Tehát akkor minden liberális meleg. Gratula...

#2113 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 15:19

És minden fókavédő egyben fóka is, stb. Vagy akik úgy általában egy kisebbség érdekében szót emelnek, azok maguk is eleve odatartoznak. Érdekes gondolat. És tuti nem olvastad el rendesen, max azt az egy sort. Amit előtte írtam, azt nem.

Szerkesztette: Fec 2006. 05. 13. 15:21 -kor

#2114 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 15:24

*Macika*  :omg:

Szerkesztette: Netmaster 2006. 05. 13. 15:24 -kor

#2115 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 17:11

Ejnye. Valld be te is, hogy igazából meleg vagy!  :D  :omg:

#2116 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 17:21

Idézet

A pápa elítéli az élettársi kapcsolatot

XVI. Benedek pápa ismét elítélte az élettársi együttélést és külön megemlítette a homoszexuális kapcsolatot. Az egyházfő bírálta az embriókkal folytatott tudományos kutatásokat, s a férfi és nő házasságán alapuló családot a társadalom tartóoszlopának nevezte.

(index.hu)

#2117 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 17:24

Nem tudom kinek mérvadó egy ember véleménye, akiről tudunk rá nézve finoman szólva is visszás dolgot. De ez már megint  :offtopic:  lenne...

#2118 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 17:30

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 18:21

Nézd, tiszteletből nem mondok erős véleményt erről.
A keresztény egyház az elmúlt ~2000 év alatt jól elvolt, elkölcsi tartást adva sokmilliárd embernek.
Innentől a véleményük - szerintem - számít.

A mai, modern liberális gondolkodás szerintem nincs 100 éves sem, nem tudjuk, pontosan hová vezetne a törvények ilyen értelmű liberális átalakítása a Bolygó teljes szintjén (hogy összevethető legyen a keresztény vallással).

Az erősen szabályzott élet az elmúlt 2000 évben bizonyított. A liberalizmus meg még nem.

Elméletileg nem kizárható, hogy - bizonyos embereknek - jobb lenne az a fajta társadalmi berendezkedés, de a kisebbségnek el kell fogadnia azt, hogy a többség ezt nem így látja.
Mint ahogyan az elmúlt hónap választási eseményeit is el kell fogadni mindenkinek, azoknak is, akik az alulmaradt,  >40 %-nyi választópolgár között vannak.
Gondolkoztál már ma?

#2119 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 17:41

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 18:30

A mai, modern liberális gondolkodás szerintem nincs 100 éves sem, nem tudjuk, pontosan hová vezetne a törvények ilyen értelmű liberális átalakítása a Bolygó teljes szintjén (hogy összevethető legyen a keresztény vallással).

:omg: (ma már másodszor) Buddhizmusról hallottál már?
És úgy mellesleg a kereszténység kétezer évéből sem lennék mindenre büszke.

Idézet

Mint ahogyan az elmúlt hónap választási eseményeit is el kell fogadni mindenkinek, azoknak is, akik az alulmaradt,  >40 %-nyi választópolgár között vannak.

Ami ugyebár nem azt jelenti, hogy a >40%-nyi választópolgárral nem kell törődni, csak a "többséggel"...

Szerkesztette: Netmaster 2006. 05. 13. 17:43 -kor

#2120 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 17:46

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 18:41

1. Buddhizmusról hallottál már?
És úgy mellesleg a kereszténység kétezer évéből sem lennék mindenre büszke.

2. Ami ugyebár nem azt jelenti, hogy a >40%-nyi választópolgárral nem kell törődni, csak a "többséggel"...

1. Természetesen. Csak azt nem, hogy a buddhizmus elismerné a melegeket. De ez biztosan az én hibám.
2. Olvasd el még egyszerr, hogy mit írtam!
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.