HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 21. 08:33

Volt anno egy 'poltopik' ahol Integerrel és a többiekkel eléggé kiveséztük ezt a témát, legalább 100 hozzászólás erejéig volt róla szó...

Kár hogy törölve lett - vagy csak egyszerüen nem találom. :) :eek:
RDaneel_hu

#22 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 09:17

Engem a melegek nem különösebben érdekelnének, ha nem vernék a nyálukat állandóan. Ahogy Jimmy is kifejtette, ha annyi - és csak annyi - lenne a különbség egy meleg és egy hetero között, hogy az egyik a saját neméhez vonzódik, semmi gond, de legalábbis kevesebb gond/juk/ lenne. Ìgy azonban, hogy felvonulnak, hogy a médiában nyomják az igét, hogy "Büszke vagyok, hogy meleg vagyok! Melegnek lenni jó!" Söt, majdnem azt mondják, hogy "Gyere, próbáld ki Te is!" Azért álljon meg a menet. Nem érdekel, ha 2 pasi valamelyik lakásban jól kikormolja egymást, nekik ez a jó, kész. Számomra undorító és gusztustalan - söt abnormális -, de ez szubjektív vélemény, és ha nekik jó, akkor csinálják. Azonban ne hírdessék ezt a genetikai/agyi/lelki/nemtommilyen aberrációt semmilyen színen, mert elég ha tudok róla, látni nem szeretném. Ès hallani sem. Azt pedig, hogy a leendö gyermekem majd nöi ruhába öltözött pasikat lásson rohangálni, azt meg egyenesen nem akarom. Nem háborodok fel azon, ha mondjuk egy meleg pár kézenfogva sétál az utcán. A gyomrom felfordul ugyan, de semmi több. Viszont ha ugyanaz a pár oly hevesen nyilvánítja ki egymás iránti érzelmét, hogy súrolja a közszeméremszértés fogalmát, akkor kinyílik a bicska a zsebemben. Ha a melegek egyenlö társadalmi elbírálást szeretnének, akkor semmi mást nem kell tenniük, mint úgy élni, mint a társadalom. Kész. Èn sem szervezek hetero felvonulást, és nem akarok köztéren/kapualjban/nyilvános WC-ben/fürdök kabinjában szeretkezni a feleségemmel, és nem viselkedek pofátlanul kihívóan. Pont. A melegek saját maguknak köszönhetik az egyre növekvö éllenszenvet a társadalom részéröl. Ès sajnos azok a melegek is ide tartoznak, akik az ágyon kívül teljesen normális életet élnek, mert vannak ilyenek is. Ök azok, akikröl soha nem derül ki, hohy mások. Nem azért, mert bujkálnak, vagy valami, hanem azért, mert nem reklámozzák és nem büszkélkednek vele. Csak élnek, mint bárki más.

#23 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 10:00

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Csak a miheztartás végett: a pávatollas, rózsaszín bugyiba öltözött és kifestett viháncoló képviselőik, és a melegparádék szerintem nagyon is tehetnek arról, hogy ilyen a megítélésük. Könnyebben fogadnák el őket, ha azt látnák rajtuk, hogy normális, hétköznapi emberek, akik egyszerűen csak a saját nemükhöz vonzódnak.[/quote]

Ez nagyon helyes meglátás, 100%-ig egyetértek. A téma címét meglátva valami ilyesmit akartam idevetni :)

(Félig) személyes tapasztalat: egyetemen 4 évig laktam együtt egyik barátommal (koliban, később albérletben; nem is ez a lényeg). Őt elsőben a kollégiumban beosztották két fickó mellé, akiről az együttlakás alatt igen hamar kiderült a "hovatartozása" (lásd rózsaszín fésű, rózsaszín fogkefe, krémek, síkosítók a polcon, képek a párjáról, stb). Mivel a barátom diszkrét ember, én csak durván fél év után szereztem tudomást az egészről. A srác teljesen szimpatikus, normális, picit érzékeny (értsd: sértődékeny) gyerek volt, de egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy "valami furcsa" vele kapcsolatban. Az ilyen típusú emberekkel szemben egyáltalán nem nehéz toleránsnak lenni.

Másrészről egy teljesen személyes tapasztalat: 7 évig hosszú hajam volt. (Hosszú: hátközépig érő.) Hátulról meglehetősen sokszor néztek lánynak :D (Ez is megérne egy misét, csomó hülye szituáció adódott ebből...) Párszor viszont nem néztek lánynak, sőt! Kifogtam néha pár meleget, a lelkesebb fajtából. Nem részletezem; legyen elég annyi, hogy köszönőviszonyban nem voltak a fentebb említett, diszkrét, normális sráccal. Az ilyenek kapcsán jut eszembe, hogy aki toleranciáról beszél lépten-nyomon, az miért nem képes maga is tolerálni az én (hozzá képest való) másságom...

Természetesen nem szeretnék általánosítani, mindössze a Jim által leírtakat szerettem volna picit alátámasztani.

#24 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 10:14

Őszinte leszek... engem csak egy dolog zavar. Ahová nézek buzik teremnek, vagy róluk beszélnek, vagy védik őket, vagy babusgatják, vagy gyilkolják, vagy kínozzák, stb.... Miért nem lehet végre abbahagyni a nagy melegfrontozást. Olyan, mint a régi amcsi filmekben a sok kényszernéger szereplő. Minden régi sorozatba "kötelező" volt egy néger pozitív szereplő, ha volt negatív is.

A heteroszexről kevesebbet beszélnek mostmár az emberek. Egy kisgyerek hamarabb tud a homokosokról, minthogy a gólya story-t elfelejtené... Hogy úgy mond divat lett ez az egész. Ráadásul a társadalom kezdi normális dologként elfogadni ezt az egészet. :(

Fogadjuk el őket, de ne támogassuk!

Üdv.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#25 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 10:30

idézet:
Ezt írta LightBringer:
Egy kisgyerek hamarabb tud a homokosokról, minthogy a gólya story-t elfelejtené...[/quote]

Erről a legkevésbé sem a homokosok, leszbikusok, biszexek tehetnek. Ezt a média szemére kell vetni, ugyanúgy, mint a valóságsókat, a 06-90-es SMS-küldős nyereményjátékokat, a brazil sorozatokat, a lesifotókat, a "sztárokat", a "dugtam-nyaltam-lőttem-loptam" tóksókat, a műanyag zenéket, meg a többit.

#26 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 11:44

Na igen a média, a francia forradalom a felfedezője és Roosevelt a megvalósítója. Az elsőről inkább nem beszélnék, mert a sok csigazabáló... na mind 1. Viszont Roosevelt a gazadsági világválság miatt folyamodott ezen eszközhöz (élásd kandallo előtti beszélgetés, sok nyilvános szereplés...), arra találták ki, hogy a népet megnyerjék, elhitessék vele, hogy minden fasza, minden szép és jó. Ma kb ugyan ezt teszik, csak nem elhitetnek, hanem hülyítenek. Eddig az volt, hogy jaj a feketék, szégények... amikor ez lejátszott, akkor jöttek a különböző nemi abnormalitások és most is itt tartunk.
Valaki említette a valóságshowkat. Na ez az amitől én abbahagytam a tv nézést. Egyszerűen hányok ettől, már a Barátok Közt is erősen forgatta a gyomromat de ezek!
Na de vissza a témához:
A médiának mint azt előttem igen bölcsen írtátok tényleg nagyon sok köze van ennek a szemléletnek a terjesztéséhez. Nemrég utaztam a buszon és felszállt egy csoport fiatal gyerek (10-9-8-7 éveseknek néztek ki vegyesen), erre az egyik nagyobb darab gyerek nekiáll a homosexuálisakról dumálni, hogy hát mekkora, hogy buzik megint felvonúltak és, hogy szerintem is joguk van hozzá és remélem, hogy odaadják nekik a gyereket... (érv valami valóság show vagy talkshowból valaki mondott valami okosságot). Ez a kis pöcs meg megnézi és a 9 éves gyereknek ezt terjeszti. Nem értem, hogy milyen szülő az aki ezt megengedi a gyerekének, de én a tv közelébe sem engedném.
És voltak még hasonlók, így pl nemrég mentem a városban, moszkva vagy valmelyik téren átsietve egy fura alak a kezembe nyomott egy papírt én zsebrevágtam, nem néztem meg. Felszálltam a villamosra, telefon, mikor leraktam eszembe jutott a fecni, kiveszem, erre micsoda, valami buzi gyűlésre egy hírdetés, valami felvilágosítással együtt! Na azt hittem, hogy leugrom a villamosról. Én 18 vagyok, ráadásul van ész a hajam alatt (nem önfényezés miatt mondom), így meg tudom ítélni, hogy mi helyes, mi nem. De gondoljatok bele, ha ezt egy szerencsétel, I love Majka vagy ki trikóba járó hülyegyerek kapja meg!
Tényleg nem lenne semmi problémám a melegekkel, ha nem mutogatnák magukat, tartsák meg othhonra, ott nyugodtan, de hogy a nyílt utcán hírdetni, hogy meleg vagyok... na ne! Ez nem amerika, ott cinálhatják, de ez elvileg egy nagy történelemmel és kultúrával bíró ország, könyörgöm, ne csesszük már szét!

[ 2003. július 21.: Nevl szerkesztette a hozzászólást ]
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#27 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 12:25

idézet:
Ezt írta Nevl:
Ez nem amerika, ott cinálhatják, de ez elvileg egy nagy történelemmel és kultúrával bíró ország, könyörgöm, ne csesszük már szét![/quote]

Ugyanez megy Nyugat-Európában is, ahol szintén van történelem és kultúra. A média a "fejlődés" velejárója. Hidd el, hogy a történelmi Mongóliában nincs ilyen (se ilyen média, sem hasonló demonstrációk), de ott nem is írhatnád az aláírásodba, hogy

idézet:
AMD TBred-B 1800+, Thermaltake Volcano 9, Abit KD-7, 256 MB Brand DDR, Saphire ATI Radeon 9100 64MB DDR, SB Live 1024, DTK CA-074W-U2 Ház [/quote]

(Ja, Sapphire, 2 pével.)

A demonstrációkra esetenként szükség van. Inkább az a nem mindegy, ezek a demonstrációk milyen stílusban kerülnek megrendezésre.

Egy csendes melegdemonstráció az esélyegyenlőségért (*) szerintem sokkal hatásosabb lenne, mint a Jim által felhozott lila boás-smárolós dzsembori.

*: miért tüntetnek a melegek az esélyegyenlőségért, a társadalmi elfogadottságért? Hol vannak hátrányban? Kettőt tudok: házasságkötés, gyerekek örökbefogadása. Egyéb? Egyébként meg valóban a csapból is ez folyik, divat lesz leszbikusnak lenni. Nem lennék 16 éves; ha a csajok egymást viszik el, mi marad? :D

#28 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 12:30

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Szerintem egy meleg valaki (feltéve, hogy épeszű meleg valaki az illető) nem fogja melegnek nevelni a gyerekét, talán épp azért, mert egy épeszű meleg illető nálad is jobban felfogja az emberként őt is megillető szabadságot.
[/quote]

ebben is van valami... amúgy tényleg nem úgy megy, hogy na most melegnek nevelik és az lesz. a példa követéséről már lehet vitatkozni... de a tudati hatást illeti, olyan úgyis van. manapság úgy érzem, kezd divat lenni a dolog, s biztos vagyok benne, hogy sokak, akikben nincs erős taszítás a dologgal szemben, csak úgy színesítőnek kipróbálják. mint annyi minden, általam pótcselekvésnek nevezett szexuális dolgot, ami eszükbe sem jutna, ha nem látnák sok helyen, tehát ők sem maradnak szürke is emberek, mert az snassz...

idézet:
Én sem szívlelem a gondolatot, hogy egy gyereknek egy apja és egy 'anyja' legyen, de a szeretet ugyanúgy megkaphatja tőlük, mint ahogy például nem kaphatja meg egy heteroszexuális pártól. No és hátha eltanul tőlük egy kis toleranciát, vagy nyitottságot.

Csak a miheztartás végett: a pávatollas, rózsaszín bugyiba öltözött és kifestett viháncoló képviselőik, és a melegparádék szerintem nagyon is tehetnek arról, hogy ilyen a megítélésük. Könnyebben fogadnák el őket, ha azt látnák rajtuk, hogy normális, hétköznapi emberek, akik egyszerűen csak a saját nemükhöz vonzódnak. Még így leírva is sokkal békésebben hangzik, mint bármelyik másik elnevezésük...ja, és ez persze magánvéleményem volt...
[/quote]

egyetértek :) a "jogokat" amúgy sem értem, miért járna nekik valami plusz? :eek: a házasodás kivétel, tőlem nyugodtan, az úgyis csak egy papír. bár egyesek biztos szentségtörésnek veszik. én nem.
tehát: extra jog és büszkeség... ne már... a tolerancia más dolog, de azért feleslegesen vonulgatnak, nem úgy megy.

én egyrészt tisztelem a privát dolgokat (sem nekem, sem másnak nem árt vele, hát akkor...? a társadalmi kötelességekkel meg egyéb marhaságokkal ne fárasszon senki), meg amúgyis meg tudom érteni azt, akiben nincs belehuzalozott irányultság, illetve az nem a szokásos. én sem vagyok normális, nincs ösztönből bennem semmi fix vonzalom. esztétikailag pedig a nők tetszenek jobban :)

nem tudom, manapság konkrétan mekkora a megbélyegzés, azt tapasztalom, hogy a megszokottság még nem hozta el a közönyt és teljes toleranciát (mint annyi, sokkal rosszabb dolognál). engem és a Kedvest hetente köcsögöznek le, meg egyszer egy félrészeg végig szapult minket a metrón =) tovább még nem mentek. mindössze azért, mert hidrogénszőke haja van és szép hosszú körmei, az Y kromoszómái pedig nem látszanak annyira. az emberek néha igen könnyen sorolnak be valakit egy nembe... :rolleyes: én első találkozásunkkor tudtam, hogy biológiailag hím, pedig akkor ki is volt festve. egy kis figyelmet kéne szentelni a dolgoknak, amikről éppen döntést hozunk...

[ 2003. július 23.: shr szerkesztette a hozzászólást ]

#29 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 12:34

idézet:
Ezt írta Satch:

ha a csajok egymást viszik el, mi marad? :D
[/quote]

Hát a biszex csajok, természetesen! :cool: :)

#30 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 12:38

idézet:
Ezt írta shr:

egyetértek :)...
[/quote]

A tudati hatás így még rosszabb formában éri a fiatalokat...maradi apu és maradi anyu nézetei a TV-ből tanult dolgokkal karöltve szerintem talán még többet is árthatnak, mint Sanyi apu és Béla anyu gyaníthatóan toleránsabb és épeszűbb válaszai... :)

#31 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 12:41

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Szóval amit még nem mondtam, hogy egyes szakemberek állítása szerint a biszexualitás eredendő dolog, ugyanis minden ember úgy születik, hogy szereti magát, azaz van egy azonos nemű személy az életében, akihez vonzódik szexuálisan IS. És ebből alakul majd később ki, gének, hormonok, nevelés, stb. (ezt mindenki döntse el maga, hogy melyik nézetet hiszi/vallja) segítségével.
[/quote]

jaja, én is olvastam már érdekes dolgokat. a freudisták különösen jeleskednek ebben. egyesek szerint mindenki vonzódik szexuálisan kiskorában ellenkező nemű szülőjéhez. szerintem ez marhaság, persze azt mondanák, így van, ezért is tiltakozom... eh.

annyi igaz, hogy az embernek kell valami pozitív szexuális töltettel rendelkeznie a saját nemére jellemző jegyek felé, szóval nem taszíthatják teljesen, mert akkor saját magára nézve is taszítást, undort érezne és úgy nem lehet =) de ez és a kívánás persze tökmás.
hajajj, itt kevés nő van, pedig érdekelne, hogy az úgy van, hogy bele van kódolva, hogy a hímek tetszenek vagy mi...? mert a férfiakat értem, az ideálishoz hasonlító (sok ideális van, tudom :)) női test az ott van a szeren. de hogy valaki a férfitestekre vágyjon és a nőiek taszítsák (mint a férfiakat a férfiak, legalábbis olvastam már effélét), az nekem magas. no, mindegy, hagyjuk. elég nekem a saját kis életem, nem kell mindennel tisztában lennem, úgysem tudok.
ja meg még annyit, hogy Müller Péternél olvastam, s lehet benne valami, hogy a guruk tanítványai olykor szexuális érzéseket is táplálnak mesterük felé, nemtől függetlenül, persze ez nem egészen olyan, mint egy normál fizikai... a szexualitás is többrétegű, lelki, érzelmi, szellemi szintje is akad. s talán a lényege, az őt felépítő erő vagy minek nevezzem ölthet más formákat is, pl egy elbűvölő naplemente szemlélésekor...? vannak ilyesféle vélemények is.

#32 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 12:49

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
...Sanyi apu és Béla anyu gyaníthatóan toleránsabb és épeszűbb válaszai... :)[/quote]

A melegek toleránsabbak és épeszűbbek lennének? :confused:

Tudom, Te nem is mondtál ilyet, azaz nem általánosítottál. De miért lenne valaki attól toleránsabb, hogy az életében masszívan szembe kellett néznie az intoleranciával?

Szerintem a gyerek szempontjából igencsak kérdéses az azonos neműek örökbefogadásának kérdése. Nyilvánvaló, hogy a gyereket nagyrészt nem otthon érnék a káros hatások. (Mondjuk ezt definiálhatnánk is, mi az a káros hatás. Látni Béla aput + Sanyi anyut egymásnak jóéjt-puszit adni a károsabb, vagy látni Béla aput és Saci anyut, amint azon civakodnak, ki menjen le a non-stopba egy kis vodeszért...) Viszont kezdve az ovitól egyészen gimnáziumig 100%, hogy sz@rrá csúfolnák Béla és Sanyi kis kedvencét. A gyerekek brutálisan őszinték, szabadszájúak tudnak lenni...

#33 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 12:51

idézet:
Ezt írta Satch:

Idézet

[QB]
kiderült a "hovatartozása" (lásd rózsaszín fésű, rózsaszín fogkefe

aaaaaaaarrrrrrrrrrrggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhh!
toleranciám egyik legdurvább szakadéka a rózsaszín iránti dühödt ellenérzésem :)
csak mert valaki homoszexuális, mit szeret a rózsaszínen... :confused: pont egy barbilányból kellett belekerülnie egy adagnak...? egyébként számomra az is logikus lenne, hogy nem feminin egy homokos fiú, hanem annyira antifeminin, hogy nőt még ágyban sem tud elviselni... gondolom, sokféle fajta van. egyszer gondoltam rá, hogy átgondolom, mennyiféle. mert amilyen aberrált vagyok, egyik téma, ami érdekel, az ez. elfér a sokezer másik mellett.

#34 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 13:01

idézet:
Ezt írta Satch:

A melegek toleránsabbak és épeszűbbek lennének? :confused:

Tudom, Te nem is mondtál ilyet, azaz nem általánosítottál. De miért lenne valaki attól toleránsabb, hogy az életében masszívan szembe kellett néznie az intoleranciával?

Szerintem a gyerek szempontjából igencsak kérdéses az azonos neműek örökbefogadásának kérdése. Nyilvánvaló, hogy a gyereket nagyrészt nem otthon érnék a káros hatások. (Mondjuk ezt definiálhatnánk is, mi az a káros hatás. Látni Béla aput + Sanyi anyut egymásnak jóéjt-puszit adni a károsabb, vagy látni Béla aput és Saci anyut, amint azon civakodnak, ki menjen le a non-stopba egy kis vodeszért...) Viszont kezdve az ovitól egyészen gimnáziumig 100%, hogy sz@rrá csúfolnák Béla és Sanyi kis kedvencét. A gyerekek brutálisan őszinték, szabadszájúak tudnak lenni...
[/quote]

Őőőő, igen, a pont ott van, nem írtam, hogy a legelső hozzászólásomban már említett értelmes emberekre gondoltam...A többiben sajnos egyet kell, hogy értsek, nem tudom, melyik lenne a jobb. Csak annyit tudok, amit már írtam is...attól még, hogy meleg pár nevel fel egy gyereket, lehet jobb sora , mint egy 'átlagos' családban felnövőnek - és lehet, hogy nyitottabb, toleránsabb emberré válik.

#35 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 13:04

idézet:
Ezt írta Satch:

[/quote]

Ja, ezt meg neglizsáltam... :)

Szerintem, ha egy értelmes valaki néz szembe az intoleranciával egész életében, az tuti nem akar majd intoleráns lenni, ha olyan helyzetbe kerül...és valószínűleg ezt is adja tovább, ha felnevel valakit...

#36 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 13:11

idézet:
Ezt írta shr:
...hanem annyira antifeminin, hogy nőt még ágyban sem tud elviselni... [/quote]

Lenne minnel tobb ilyen. De komolyan. Tobb csaj jut nekunk, egeszsegeseknek! :D Eljenek a biszex nok! :cool:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#37 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 13:26

Hi!

Topicindito hozzaszolasra:

En szemely szerint nem szeretem oket, de nem is vetem meg... bar manapsag mar kicsit elegem van abbol, hogy "divatot" akarnak csinalni ebbol (lasd kereskedelmi csatorna valogsagshow-ja, felvonuasok stb)... ezt nem nezem jo szemmel, mert szvsz befolyasolhat (foleg fiatal) embereket (ugyan ugy mint egy "meno" rajzfilm vagy reklam is). 1szoval nincs semmi bajom a buzikkal/travesztikkel (a leszbikkel foleg ;) ) de maradjonak a seggukon es ne veregessek a melluket a mediaban, hogy ez milyen meno

Szerk : Most latom, hogy van mar errol szo a topicban... sorry csak az elso hozzaszolast olvastam meg mikor ezt irtam

[ 2003. július 21.: Sniper szerkesztette a hozzászólást ]
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#38 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 21:24

Nekem van homo ismerősőm, és az ő baráti körét is megismertem.
El kell mondjam, furcsa társaság, de ennek ellenére ugyanolyan jófej, értelmes srác, akivel lehet barátkozni.

Persze azt az elején leszögeztem neki, ha csak rosszul is néz rám, kibököm a szemeit.

#39 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 21:35

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Ja, ezt meg neglizsáltam... :)

Szerintem, ha egy értelmes valaki néz szembe az intoleranciával egész életében, az tuti nem akar majd intoleráns lenni, ha olyan helyzetbe kerül...és valószínűleg ezt is adja tovább, ha felnevel valakit...
[/quote]

Sajnos ebben nem vagyok annyira biztos. Sajnos az intolerancia gyűlöletet szül és a gyűlölet is gyűlöletet (hú ezt látná egy magyartanár). De persze biztos van olyan ember, aki megbocsát az őt éveken át bántalmazóknak és elviseli haláláig a megvetést, de ez az ember vagy pap vagy Jézus valamilyen reinkarnációja kéne, hogy legyen :), mert még egy különösen békeszereteő embernek is megvannak a maga határai. Amikor ezek a határok átszakadnak, akkor indul el egy végtelen gyűlölethullám egy meberben.

A másik, ha megnézitek, a világ társadalmai "aberrálódnak", sexuálisan már olyan uram bocsá fszságokat csinálnak sokan, hogy az leírhatatla, nézzétek meg a sok szadós német pornót, meg állat sex, necrofilia, dendrofilia, mi jöhet még, lesz aki a levegőre is izgulni fog? Az egész meg kell, hogy jegyezzem a nagy szocialista forradalommal indult Moszkvában (ez nem vicc, a fiatalok mnden utcasarkon nekiálltak..., egy csöpp túlzással). Szerintem ez vezetett el oda, hogy már a homosexálisok a heterosexuálisok fölé fognak emelkedni, mert nekik joguk van arra...
Egyébként érdekes: az ókori Egyiptomban a homosexualitás szinte mindennapos dolog volt, nem csináltak belőle nagy ügyet, egyenlőként kezelték őket és általánosan elfogadott volt. Ha ők ezt el tudták érni (tehát a melegek nem akartak mindunatalan több jogot és a heterosexuálisok nem gyűlölték nyilvánosan, nem ölték, üldözték a másik oldalt), akkor mi ezt miért nem tudjuk megtenni? Ráadásul ez 5000 éve volt! Mi meg ma a fene fejlett high-tech társadalmunkban nem vagyunk képesek rá.

[ 2003. július 21.: Nevl szerkesztette a hozzászólást ]
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#40 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 21:40

idézet:
Ezt írta Nevl:

Sajnos ebben nem vagyok annyira biztos. Sajnos az intolerancia gyűlöletet szül és a gyűlölet is gyűlöletet (hú ezt látná egy magyartanár). De persze biztos van olyan ember, aki megbocsát az őt éveken át bántalmazóknak és elviseli haláláig a megvetést, de ez az ember vagy pap vagy Jézus valamilyen reinkarnációja kéne, hogy legyen :), mert még egy különösen békeszereteő embernek is megvannak a maga határai. Amikor ezek a határok átszakadnak, akkor indul el egy végtelen gyűlölethullám egy meberben.

A másik, ha megnézitek, a világ társadalmai "aberrálódnak", sexuálisan már olyan uram bocsá fszságokat csinálnak sokan, hogy az leírhatatla, nézzétek meg a sok szadós német pornót, meg állat sex, necrofilia, dendrofilia, mi jöhet még, lesz aki a levegőre is izgulni fog? Az egész meg kell, hogy jegyezzem a nagy szocialista forradalommal indult Moszkvában (ez nem vicc, a fiatalok mnden utcasarkon nekiálltak..., egy csöpp túlzással). Szerintem ez vezetett el oda, hogy már a homosexálisok a heterosexuálisok fölé fognak emelkedni, mert nekik joguk van arra...
Egyébként érdekes: az ókori Egyiptomban a homosexualitás szinte mindennapos dolog volt, nem csináltak belőle nagy ügyet, egyenlőként kezelték őket és általánosan elfogadott volt. Ha ők ezt el tudták érni (tehát a melegek nem akartak mindunatalan több jogot és a heterosexuálisok nem gyűlölték nyilvánosan, nem ölték, üldözték a másik oldalt), akkor mi ezt miért nem tudjuk megtenni? Ráadásul ez 5000 éve volt! Mi meg ma a fene fejlett high-tech társadalmunkban nem vagyunk képesek rá.

[/quote]

Mert mi azóta 'civilizálódtunk'...és az emberek ingerküszöbe egyre nő, egyre kevesebb dolog van, ami felizgat, teljesen eltompultunk, stb... :(

Amúgy amit írtam, abban bízom, de nem tuti, hogy igaz... :(

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.