HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#1981 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 18. 11:31

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 12:06

Jól mondod. Csakhogy a kirekesztettségből, a mások által való állandó lenézésből illetve elnyomásból nagyon könnyen alakul ki az emberben a gyűlölet. Innen pedig hadd ne mondjam tovább.

Láttad a Pápa mondására a hőbörgőket, egy mondatra képesek gyilkolni is. Én nem nézem őket másnak mint amik. Ha egy katolikus jelképre mondanak valamit, a katolikusok nem szólítanak fel gyilkolásra. Ennyi a különbség, meg még sok más. És kik nyomják el a muzulmánokat? A saját uraik.

#1982 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 11:49

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 12:06

Jól mondod. Csakhogy a kirekesztettségből, a mások által való állandó lenézésből illetve elnyomásból nagyon könnyen alakul ki az emberben a gyűlölet. Innen pedig hadd ne mondjam tovább.

Te is jól mondod! Nekem azzal van problémám, hogy éppen úgy érzem, hogy a muzulmán világ próbálja kirekeszteni a többi vallásos embert, illetve az ateistákat, vagyis mindenki mást.

Idézet

Bouyeri fényes nappal hidegvérrel meglőtte, megkéselte, és kis híján lefejezte egy konyhakéssel az Amszterdamon éppen átbicikliző van Goghot. A gyilkos a bírósági tárgyaláson lemondott védelméről, és nem is hozott fel saját védelmében semmit, sőt az utolsó tárgyalások egyikén közölte: ha tehetné, vallási meggyőződésből újra ölne. Egy Koránt markolva közölte: "a törvény arra kényszerít, hogy mindazoknak a fejét vegyem, akik sértegetik Allahot és a prófétát".

A hollandok ezek szerint elnyomó és kiközösítő nép? (a gyilkosság után mondjuk elkezdődött arrafelé egy vonulat, ami könnyen eljuthat idág... ami tökéletesen beleillik abba a képbe, amit Te felvázoltál)

Ott van a karikatúra-botrány. Dán követséget gyújtogattak egy primitív rajz miatt, amit 2 nap alatt elfelejtett volna az olvasója, de most valamiért  mégis szóba került, miért?
Egy olyan társadalomnak estek neki, ahol ennél ezerszer durvább verbális atrocitások érték a keresztények legszentebb jelképeit, a zsidókat, az ateistákat, az amcsikat, a franciákat... jóformán minden embercsoportnak kijutott a -szintén- primitív kifigurázásból.
Egy olyan társadalomnak estek neki, ami befogadja őket, szabadon gyakorolhatják a vallásukat, de ez nem elég nekik. Ők úgy akarják a vallásukat gyakorlni, hogy minden fölé emeljék azt. (más vallások, szólásszabadság, törvények stb.)
Teszik ezt úgy, hogy iránban holokauszt-tagadó karikatúrákat állítanak ki állami támogatással. Azt szabad, ezt nem szabad.
(Ők gyújtogathatnak, mi kirekesztők vagyunk)

Vagy hozhatom a százszor emlegetett londoni példát. A két robbantás között voltam kint, a reptéren egy turbános arab nézte az útleveleket és vizsgálta a megérkezőket. Rengeteg arab/fekete ember él kint és sehol nem láttam, hogy akár csak sandán néztek volna rájuk. Ki közösítette ki a jóformán még alig élt kölköket, akik robbantottak?

Franciaország detto... az iskolákból kitiltották a vallási jelképeket, az arabok visítottak, hogy akkor őket most diszkriminálják. (a kereszteket ugyanúgy leszedették, mint a csadort)

Valaki tényleg megpróbál kirekeszteni valakit, de vajon ki?
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#1983 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 18. 12:00

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 12:49

Te is jól mondod! Nekem azzal van problémám, hogy éppen úgy érzem, hogy a muzulmán világ próbálja kirekeszteni a többi vallásos embert, illetve az ateistákat, vagyis mindenki mást.

A hollandok ezek szerint elnyomó és kiközösítő nép? (a gyilkosság után mondjuk elkezdődött arrafelé egy vonulat, ami könnyen eljuthat idág... ami tökéletesen beleillik abba a képbe, amit Te felvázoltál)

Ott van a karikatúra-botrány. Dán követséget gyújtogattak egy primitív rajz miatt, amit 2 nap alatt elfelejtett volna az olvasója, de most valamiért  mégis szóba került, miért?
Egy olyan társadalomnak estek neki, ahol ennél ezerszer durvább verbális atrocitások érték a keresztények legszentebb jelképeit, a zsidókat, az ateistákat, az amcsikat, a franciákat... jóformán minden embercsoportnak kijutott a -szintén- primitív kifigurázásból.
Egy olyan társadalomnak estek neki, ami befogadja őket, szabadon gyakorolhatják a vallásukat, de ez nem elég nekik. Ők úgy akarják a vallásukat gyakorlni, hogy minden fölé emeljék azt. (más vallások, szólásszabadság, törvények stb.)
Teszik ezt úgy, hogy iránban holokauszt-tagadó karikatúrákat állítanak ki állami támogatással. Azt szabad, ezt nem szabad.
(Ők gyújtogathatnak, mi kirekesztők vagyunk)

Vagy hozhatom a százszor emlegetett londoni példát. A két robbantás között voltam kint, a reptéren egy turbános arab nézte az útleveleket és vizsgálta a megérkezőket. Rengeteg arab/fekete ember él kint és sehol nem láttam, hogy akár csak sandán néztek volna rájuk. Ki közösítette ki a jóformán még alig élt kölköket, akik robbantottak?

Franciaország detto... az iskolákból kitiltották a vallási jelképeket, az arabok visítottak, hogy akkor őket most diszkriminálják. (a kereszteket ugyanúgy leszedették, mint a csadort)

Valaki tényleg megpróbál kirekeszteni valakit, de vajon ki?

A muzulmán azt mondja én vagyok az igazhítű. Mi következik ebből? Hogy te nem. Sőt majd elfelejtettem más vallásúra azt mondja: hitetlen.

#1984 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 12:11

Nem a muzulmán hitről van szó, azért ne keverjük!
A keresztények is azt mondják, hogy a pokolra fogok jutni... egy viszonylag szűk embercsoportról van szó, akik állítólag elkeseredettségből gyilkolják halomra a körülöttük élő embereket. (és csak mellékesen muzulmánok , legalábbis szerintem)

---
szerk.: nyelvtan

Szerkesztette: lamalion 2006. 09. 18. 12:51 -kor

#1985 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 12:21

bár jól végiggondolva nem tudom különválasztani a vallást és a terrortámadásokat, de ettől függetlenül továbbra is úgy gondolom, hogy az iszlám csak eszköz.

----
szerk.:
vagy most ellentmondtam önmagamnak?  :think:

szerintetek szét lehet választani azt, amit a vallás mond, és amit a nevében tesznek?

Szerkesztette: lamalion 2006. 09. 18. 12:44 -kor

#1986 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 18. 12:49

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 13:21

bár jól végiggondolva nem tudom különválasztani a vallást és a terrortámadásokat, de ettől függetlenül továbbra is úgy gondolom, hogy az iszlám csak eszköz.

----
szerk.:
vagy most ellentmondtam önmagamnak?  :think:

szerintetek szét lehet választani azt, amit a vallás mond, és amit a nevében tesznek?

Nézted azt az esztelen gyilkos örjöngést ami a Pápa beszéde után volt? Mit vársz ezektől? Az utcán nem a terroristák örjöngtek. De ezek sem voltak egy szikrával különbbek.

#1987 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 18. 12:54

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 13:11

Nem a muzulmán hitről van szó, azért ne keverjük!
A keresztények is azt mondják, hogy a pokolra fogok jutni... egy viszonylag szűk embercsoportról van szó, akik állítólag elkeseredettségből gyilkolják halomra a körülöttük élő embereket. (és csak mellékesen muzulmánok , legalábbis szerintem)

---
szerk.: nyelvtan

Milyen hit az amely azt mondja ha megölöd ellenségedet a paradicsomba jutsz, de azt hogy ki az ellenséget a hitszónok mondja meg.

#1988 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:19

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 11:49

Én azon csodálkoztam, hogy az egyik angliai reptéren volt nekik külön imádkozó szoba. :eek:

#1989 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:36

Idézet: Asker - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 21:43

wazze legalább a nándorfehérvári csatát hozzad...  ;)

Micsinájjak wazze nekem nem az jön be  :Đ

#1990 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:41

Ottokar:

Amiért elbizonytalanodtam az az, hogy létezik legalább 3 fő és vagy egy tucat mellékirányzata az iszlámnak, a három fő irányzatnak (szunnita, síita, kharidzsita) is van legalább 3-4 irányzata...  őszintén megvallva ennél sokkal többet nem tudnék mondani, ezért nem merek ennyire egyértelmű következtetést levonni.

Irodalmi környezetben (nem kortárs) az iszlám mindig békés vallásként került a látókörömbe, ha viszont a híradóból köszönt vissza...  :reklamacio:

#1991 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 18. 14:13

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 14:41

Ottokar:

Amiért elbizonytalanodtam az az, hogy létezik legalább 3 fő és vagy egy tucat mellékirányzata az iszlámnak, a három fő irányzatnak (szunnita, síita, kharidzsita) is van legalább 3-4 irányzata...  őszintén megvallva ennél sokkal többet nem tudnék mondani, ezért nem merek ennyire egyértelmű következtetést levonni.

Irodalmi környezetben (nem kortárs) az iszlám mindig békés vallásként került a látókörömbe, ha viszont a híradóból köszönt vissza...  :reklamacio:

Irakban mit csinálnak a békés siiták és szunniták? Ma ez van.

#1992 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 14:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 15:13

Irakban mit csinálnak a békés siiták és szunniták? Ma ez van.

Átfogalmazva: akkor is ezt csinálnák-e, ha mondjuk a görög mitológiából ismert istenekben hinnének?

Attól még különböznének tőlünk, bevándorolnának, lehetnének keresztény-ellenesek és nem biztos, hogy kevésbé lennének radikálisok.

(remélem érthető a gondolatmenet)

------

Abban egyetértünk, hogy milyenek... leírtam egy terjedelmes hsz.-ben. Egyedül abban vagyok bizonytalan, hogy ebben mennyire van szerepe az iszlámnak, mint hitnek.

#1993 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 15:00

ha profán akarok lenni:

a vallás alakítja az embert, vagy az ember alakítja a vallást?

#1994 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 18. 15:03

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 15:52

Átfogalmazva: akkor is ezt csinálnák-e, ha mondjuk a görög mitológiából ismert istenekben hinnének?

Attól még különböznének tőlünk, bevándorolnának, lehetnének keresztény-ellenesek és nem biztos, hogy kevésbé lennének radikálisok.

(remélem érthető a gondolatmenet)

------

Abban egyetértünk, hogy milyenek... leírtam egy terjedelmes hsz.-ben. Egyedül abban vagyok bizonytalan, hogy ebben mennyire van szerepe az iszlámnak, mint hitnek.

"Milyen hit az amely azt mondja ha megölöd ellenségedet a paradicsomba jutsz, de azt hogy ki az ellenséget a hitszónok mondja meg. "

Ez mindent elmond, több nekem nem kell.

#1995 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 16:42

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 16:00

ha profán akarok lenni:

a vallás alakítja az embert, vagy az ember alakítja a vallást?

Szerintem mind a kettö hélyes.

#1996 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 08:40

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 13:49

Nézted azt az esztelen gyilkos örjöngést ami a Pápa beszéde után volt? Mit vársz ezektől? Az utcán nem a terroristák örjöngtek. De ezek sem voltak egy szikrával különbbek.

Olvasgattál híreket a pápaválasztás előtt?
Már akkor megjegyezték, hogy nem lenne jó pápának a múltja miatt.
Most kimutatta a foga fehérjét.
Hogy II. János-Pál pápát miért akarták megölni, nem tudom.
De ennek nincs helye ilyen magas méltóságban.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1997 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 08:41

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 9:40

Állítólag János Pált a KGB akarta megölteni, persze ez lehet kacsa is...  :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1998 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 19. 09:37

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 9:41

Állítólag János Pált a KGB akarta megölteni, persze ez lehet kacsa is...  :)

És logikailag mi értelme lett volna?

#1999 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 19. 09:53

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 9:40

A muzulmánok viselkedésének nem sok köze van a Pápához. Salman Rusdit is meg akarták ölni, a karikatúrák se tetszettek nekik, ezek még azt is meg akarják határozni hogy a világ bármely országában mit írjanak mi jelenjen meg.

#2000 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 09:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 10:37

És logikailag mi értelme lett volna?

Már nem emlékszem, valahol olvastam egy cikket, de ha gondolod, utánakereshetek.

Na, hát ez nem tartott soká.

cikk 1

cikk 2

pár sor

Szerkesztette: Diablovazze 2006. 09. 19. 09:58 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99