HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 27. 12:24

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 11:16

...

Ámen. :)

#842 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 27. 12:53

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 12:54

Pinochet amerikai támogatással került hatalomra, az uralkodó arisztokrácia embereként. Legfontosabb feladata éppen a lumpenek vállán felemelkedő Allende-félék féken tartása volt. Szóval, nem ilyen egyszerű a helyzet.

Allende a baloldal támogatottjaként demokratikus választáson került hatalomra. Pinochet azonban fegyveres katonai hatalomátvétellel. Tény hogy az amerikaiaknak nem imponált a baloldal és támogatták, de főként a chilei nagytőkések voltak akik pénzeléssel és bujtogatással kirobbantották a teherautófuvarozók sztrájkját hogy megbuktassák Allende kormányát, és mikor az nem sikerült akkor lépett fel fegyveresen Pinochet a törvényesen megválasztott hatalom ellen. Hogy milyen szemét volt ez az ember arra példa hogy kiadta a légierőnek a parancsot ha Allende elhagyná repülőn Chílét, akkor lőjék le a gépet. Mellesleg felajánlotta Allendének hogy a légierő gépén elhagyhatja Chílét. Aztán hogy hány tízezer embert gyilkoltak le akik véletlen se voltak lumpenek.

Szerkesztette: ottokar 2005. 08. 27. 12:57 -kor

#843 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 27. 13:11

"Az olaszországi fasizmus nem egy vékony lumpenrétegre támaszkodva vette át a hatalmat. Illetve lehet őket lumpeneknek hívni, de akkor sok jómunkásembert, földművelőt, értelmiségit hívsz annak."

Na pontosan ez az aki Mussolini mellé állt az már nem volt nevezhető rendes embernek. Hiába radikalizálódott később már csírájában is fellelhető volt az a borzalmas ellentmondás ami nyilván nem mérséklődött hanem erősödött. Dehát így volt ez a nácipárt programjával is, normális ember elhihette azt a sok bárgyúságot ami ott le volt írva? (Németország ott van ahol németek élnek. Minden német egyesüljön nagy németországban.)

#844 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 16:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 12:11

"Az olaszországi fasizmus nem egy vékony lumpenrétegre támaszkodva vette át a hatalmat. Illetve lehet őket lumpeneknek hívni, de akkor sok jómunkásembert, földművelőt, értelmiségit hívsz annak."

Na pontosan ez az aki Mussolini mellé állt az már nem volt nevezhető rendes embernek. Hiába radikalizálódott később már csírájában is fellelhető volt az a borzalmas ellentmondás ami nyilván nem mérséklődött hanem erősödött. Dehát így volt ez a nácipárt programjával is, normális ember elhihette azt a sok bárgyúságot ami ott le volt írva? (Németország ott van ahol németek élnek. Minden német egyesüljön nagy németországban.)

Nem olvastam a nácipárt programját és nem tudom mennyire volt belátható Mussolini gonoszsága...

Viszont voltam ma lent a ligetben kosarazni csak azt felejtettem el hogy ma van a lumpenparádé! :D Vicces volt leizzadva szembesétálni a parádézni igyekvő tömeggel... :D

#845 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 27. 18:28

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 17:16

Nem olvastam a nácipárt programját és nem tudom mennyire volt belátható Mussolini gonoszsága...

Viszont voltam ma lent a ligetben kosarazni csak azt felejtettem el hogy ma van a lumpenparádé! :D Vicces volt leizzadva szembesétálni a parádézni igyekvő tömeggel... :D

A Mussolini által alapított il Fascio di Nascombattimento-nak pld az alaptétele az volt leegyszerűsítve: ezek a mocskos munkások hőbörögnek, sztrájkolnak, míg mi a vérünket hullattuk a világháborúban! Majd adunk Mi a pofájuknak! Mi rendet teremtünk! Kik haraptak rá erre az egyébként borzalmasan logikátlan demagóg programra? Pénz nélkül nincs fasizmus. A Hitleri program sincs benn a történelemkönyvekben? 1/3 oldal.

#846 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:06

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 13:53

de főként a chilei nagytőkések voltak akik pénzeléssel és bujtogatással kirobbantották a teherautófuvarozók sztrájkját hogy megbuktassák Allende kormányát

Milyen ismerős sztori.....
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#847 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:13

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 13:53

Aztán hogy hány tízezer embert gyilkoltak le akik véletlen se voltak lumpenek.

Egy szóval sem mondtam, hogy csak a lumpik támogatták Allendét, és azt sem, hogy akárcsak egyet is le kellene lőni közülük bárhol a világon.

#848 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:33

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 21:06

Milyen ismerős sztori.....

Klasszikus fasiszta hatalomátvétel, még Hitler is kisinas lehetett volna mellette, mert ő legalább a parlamenten keresztül jutott hatalomra, míg Pinochet bombáztatta a chilei parlamentet.

#849 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:34

Hitler meg a Reichstagot gyújtatta fel, nagy különbség...

#850 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:08

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 21:34

Kohl meg az SPD(?) székházát, mégis fasza csávó
A fene se tud kiigazodni ezen a világon.

Szerkesztette: Miki2 2005. 08. 27. 21:11 -kor

#851 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:10

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 21:33

Klasszikus fasiszta hatalomátvétel, még Hitler is kisinas lehetett volna mellette, mert ő legalább a parlamenten keresztül jutott hatalomra, míg Pinochet bombáztatta a chilei parlamentet.

Én egészen másra gondoltam a "Milyen ismerős a sztori" poszttal.

#852 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 21:34

Gőring gyújtatta fel.

#853 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:30

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 22:10

Nem vagyok gondolatolvasó.

#854 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:35

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 20:10

Off

Jaja. Lassan a taxis sztrájk is bekerülhetne a tankönyvekbve, csak ki kellen már deríteni kik is álltak a háttérben. Meg akkor már Szabó Albi munkásságát is kifejthetnék bővebben...

On

Benne van a tankönyvben egy eredeti kivonat/részlet Hitler programjából? Tükörfordítás németről? Ha a Mein Kampf be van tiltva, nem hiszem, hogy náci programokkal fertőznék a gyermekek lelkét...

Szerkesztette: Karesz 2005. 08. 27. 21:36 -kor

#855 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:36

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 20:30

Nem vagyok gondolatolvasó.

Úgy látszik én az vagyok. :D

#856 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 22:03

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 22:35

Meg akkor már Szabó Albi munkásságát is kifejthetnék bővebben...

Meg Bácsfy Diana hercegnőét is :D

#857 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 22:08

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 21:03

Meg Bácsfy Diana hercegnőét is :D

Off

:D Néztük ma a Csengetett Mylordot haverommal és bölcsen megállapította, hogy külsőleg mennyire hasonlít Ivy, a cselédlány Diára minden magyar úrnőjére, csak sajnos ideológiailag sokkal fejletlenebb. :D
Egyébként gyakran látom ŐT a hetes busz hátsó ülésén könyvet olvasgatni, de még sosem mertem vele beszélgetésbe elegyedni...  Majd egyszer összeszedem magam. :D :cool:  :omg:

#858 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 22:19

Én csak simán odamennék, hátrasimitanám a hosszű, zsiros haját abból az elragadóan kráteres, himlőhelyesen pattanásos arcából, nehogy még gellert kapjon a 9*19es Parabellum, nekinyomnám a homloka közepének a Beretta 92F-t, amit csőre táraznék hogy 16 skuló legyen benne 15 helyett, és addig rángatnám a ravaszt, amig a hátsó ablak nem lenne egyöntetűen szürkés-rózsaszin az agyvelejétől, vagy az ujjam fel nem hólyagosodna a ravaszon.
Mellesleg, a Csengetett Mylordot nem fikázni, az kiráááj :D

#859 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 22:33

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 23:08

Egyébként gyakran látom ŐT a hetes busz hátsó ülésén könyvet olvasgatni, de még sosem mertem vele beszélgetésbe elegyedni... 

Én inkább a (titkosrendőr) papájával szeretnék beszélgetni egy hazugság-eltüntető és titokfeloldó ital társaságában.

#860 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 23:51

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 21:19

Én csak simán odamennék, hátrasimitanám a hosszű, zsiros haját abból az elragadóan kráteres, himlőhelyesen pattanásos arcából, nehogy még gellert kapjon a 9*19es Parabellum, nekinyomnám a homloka közepének a Beretta 92F-t, amit csőre táraznék hogy 16 skuló legyen benne 15 helyett, és addig rángatnám a ravaszt, amig a hátsó ablak nem lenne egyöntetűen szürkés-rózsaszin az agyvelejétől, vagy az ujjam fel nem hólyagosodna a ravaszon.
Mellesleg, a Csengetett Mylordot nem fikázni, az kiráááj :D

Off

Nem fikáztam, szeretem nagyon én is Meldrumékat. :)

Ami Frau Bácsfit illeti nem tudom miért haragszol rá, illetve miért veszed komolyan. Abba most ne menjünk bele hogy provokáció volt-e vagy sem, de azt azért lehetett látni mennyire komolytalan a dolog. Úgy is komolytalan, hogy még baráti körnek is kevés ahányan vannak/voltak, meg úgy is hogy Bácsfi hiteltelen annak aminek kikiáltották mindenféle szempontból. Más tészta. Apropó imádom a bolognai spagettit! :D

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.