HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 16:07

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:55

Es legfokepp: miert a polgari lakossagot tamadjak, miert nem inkabb az amerikai megszallokkal harcolnak?

Samott

Na ez a jó kérdés, ezt nem értem én sem. :think:

#902 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 16:52

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:54

Ime egy forras a valosag kereseseben - mellesleg valoban 37" korul esett 24 ora alatt, amit es nem neveznek "atlagos" nyari esonek.

Végre egy rendes leírás az esetről  :respect:
Amikor ez történt, akkor egyébként Texasban voltam, és nem sok szó esett róla  :( Szóval a média tulajdonságairól engem nem kell meggyőzni...

Idézet

mellesleg valoban 37" korul esett 24 ora alatt, amit es nem neveznek "atlagos" nyari esonek.

Igen, én sem. De az a kérdés, hogy ez van közelebb az ottani átlagos nyári esőhöz, vagy az orleansi 18". Nem tudom a választ, csak érdekelne. Tény, hogy az indiairól ezt írja:

Idézet

some reports suggest that it was a new Indian record.

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:54

Amugy az uzenet nem ez volt, nem a szamok harca ez, hanem az embersege.

Pont ebből a szempontból nem látok különbséget. Már csak ezért sem:

Idézet

Citizens were angered by the apathy of the government. Raasta rokos (stopping vehicular traffic) were staged at 16 places in Mumbai in 24 hours, as thousands of citizens came out in the streets to condemn the "failure of the civic and state administration" and shouted slogans against offices of Reliance Energy at Vakola, Dahisar, Oshivara, Goregaon and other areas.

#903 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 12. 17:53

Idézet: Warton - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 9:18

Egy gépkocsit mikor láttak el felségjelzéssel?! :rolleyes:
Akkor mondjuk a sniper is terrorista, mert nem lehet látni. :rolleyes:

Né má, mi van rajta. :)

Kép

Kép

Kép

#904 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 12. 17:57

Idézet: gxa - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 13:28

Ez is egyfajta harcmodor. A célpont az, ami megkülönbözteti a partizánt/szabadságharcost stb. a terroristától.  :sandor:

Szerintem sokak tekintenék sértőnek (teljes joggal), ha a gondolatmenetet követve terroristának neveznénk azokat, akik '56-ban az oroszok ellen harcoltak.

Az viszont megint egy komoly kérdés, hogy az ilyen harcmodor az ott szolgáló katonákra milyen hatással van... Ennek fényében valóban nem csodálkozom azon, ha ártatlanok is halnak meg, mert a katonának a saját és társai élete múlik azon, hogy tizedmásodpercek alatt jó döntést hozott-e...

Idézet

A korabeli hadijog nem tiltotta az ellenséges fél harcosainak kivégzését abban az esetben, ha azok nem viseltek egyenruhát ill. megkülönböztető jelzést, nem álltak felelős vezető parancsnoksága alatt, fegyvereiket nem nyíltan viselték és nem tartották be a nemzetközi egyezményekben kodifikált
háborús viselkedés normáit.
Ennek értelmében a világháború folyamán minden hadsereg kivégezte azokat a személyeket, akik a partizán harcmodort választották. A hadijog azonban nem engedélyezte a kivégzést pusztán gyanú miatt, a túszok kivégzését pedig csak abban az esetben engedte meg, amennyiben azt az ellenség jogsérto tevékenysége teszi szükségessé és a megtorlás arányban áll a másik fél jogsértésével. Falvak felgyújtása és a lakosság lemészárlása nem volt megengedett. Ennek ellenére német részről
kezdettől fogva úgy kívántak hadat viselni a Szovjetunióval szemben, hogy ezeket a szabályokat megszegik. Német parancsok megengedték, sot adott esetben előírták a kollektív büntetések alkalmazását, túszok és gyanúsak kivégzését. Kivégzendőnek számítottak a politikai tisztek és az összes partizán, még azok is, akik önként megadták magukat vagy át akartak állni német oldalra.

#905 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:11

Es legfokepp: miert a polgari lakossagot tamadjak, miert nem inkabb az amerikai megszallokkal harcolnak?

Samott

Legkisebb ellenállás... Pont ez teszi őket terroristává...

#906 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:13

Idézet: landler - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:53

Né má, mi van rajta. :)

Kép

Kép

Kép

:omg:

Nem kötözködni kellene hanem belegondolni a dolgokba.

#907 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:20

Idézet

Falvak felgyújtása és a lakosság lemészárlása nem volt megengedett. Ennek ellenére német részről
kezdettől fogva úgy kívántak hadat viselni a Szovjetunióval szemben, hogy ezeket a szabályokat megszegik. Német parancsok megengedték, sot adott esetben előírták a kollektív büntetések alkalmazását, túszok és gyanúsak kivégzését. Kivégzendőnek számítottak a politikai tisztek és az összes partizán, még azok is, akik önként megadták magukat vagy át akartak állni német oldalra.

És ennek mi köze a terrorizmushoz?

#908 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 19:23

Idézet: gxa - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:11

Legkisebb ellenállás... Pont ez teszi őket terroristává...

De ok pont a polgari lakossagot szeretnek "felszabaditani" az amerikai "elnyomas" alol...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#909 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 19:59

Szerintem a terroristák úgy gondolják, hogy az iraki lakosság elleni terrorakciókkal tudják rávenni az iraki kormányt valamire... vagy nem tudom... :think:

#910 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 10:43

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 20:23

De ok pont a polgari lakossagot szeretnek "felszabaditani" az amerikai "elnyomas" alol...

Samott

Nekem is pont ez a problémám, hogy fel kéne tenni a kérdést, hogy akkor kiért/miért is harcolnak... Az már látszik, hogy nem a muszlimokért...

Warton: Szerintem ne keressünk logikát ebben, lásd amit fent írtam...

#911 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:28

Idézet: gxa - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 9:43

Nekem is pont ez a problémám, hogy fel kéne tenni a kérdést, hogy akkor kiért/miért is harcolnak... Az már látszik, hogy nem a muszlimokért...

Warton: Szerintem ne keressünk logikát ebben, lásd amit fent írtam...

Az is egy érdekes kérdés, hogy kiért és miért harcolnak. Viszont érdekes lenne megvizsgálni, hogy kiknek és miknek is jó a jelenleg a világban kialakult helyzet, ami megszilárdulni látszik.

#912 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:49

Samott

Mert ezzel érnek el eredményt. Közvetlen harcban, a megszákkókkal szemben nem sok esélyük lenne, a lakosság elleni támadások (kombinálva az Amerika-ellenes propagandával) ezzel szemben könnyen a megszálló hadsereg ellen fordíthatják a lakosságot "Menjetek el, miattatok gyűlölnek/ölnek minket a honfitársaink" (paradox egy elmélet, de a tapasztalat sajnos igazolja :( ). Amúgy azért nem csak a lakosságot ölik, bőven kapunk híreket konvojok, hadtestek elleni támadásokról is.

#913 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:34

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 19:28

Az is egy érdekes kérdés, hogy kiért és miért harcolnak. Viszont érdekes lenne megvizsgálni, hogy kiknek és miknek is jó a jelenleg a világban kialakult helyzet, ami megszilárdulni látszik.

Mint ahogy azt is, hogy terrorakciókkal jobbá lehet-e tenni...

#914 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 14. 11:20

Ezek nem harcolnak senki ellen. Ezeket azok bujtogatják akik a hatalmukat féltik mindenkitől és embereket rá tudnak venni arra hogy ezt csinálják. Kik ezek? Nem nehéz kitalálni. Kik azok akik elvesztenék hatalmukat és befolyásukat az egész iszlám világban bármilyen demokratizálódás eredményeképpen?

#915 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 14. 12:27

Megejtően ecseteli sok hozzászóló hogy ezek milyen kilátástalanságban nyomorban élnek. Kik ennek az okozói? Hová lesznek az olajmilliárdok? Pont azok küldik a halálba őket akik a nyomorukat okozzák, akik a hatalmuk fenntartására költik a milliárdok nagy részét!

Szerkesztette: ottokar 2005. 09. 14. 12:29 -kor

#916 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 22:06

oo

Szerkesztette: Capri 2005. 09. 14. 22:06 -kor

#917 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 22:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 10:20

Ezek nem harcolnak senki ellen. Ezeket azok bujtogatják akik a hatalmukat féltik mindenkitől és embereket rá tudnak venni arra hogy ezt csinálják. Kik ezek? Nem nehéz kitalálni. Kik azok akik elvesztenék hatalmukat és befolyásukat az egész iszlám világban bármilyen demokratizálódás eredményeképpen?....

...Megejtően ecseteli sok hozzászóló hogy ezek milyen kilátástalanságban nyomorban élnek. Kik ennek az okozói? Hová lesznek az olajmilliárdok? Pont azok küldik a halálba őket akik a nyomorukat okozzák, akik a hatalmuk fenntartására költik a milliárdok nagy részét!

Ez most mennyiben kapcsolódik az én felvetésemre? Én azt feszegettem, hogy fel kéne tenni azt a kérdést, hogy kinek jó most? Kinek lett jobb?

#918 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 12:20

Ezek nem harcolnak senki ellen. Ezeket azok bujtogatják akik a hatalmukat féltik mindenkitől és embereket rá tudnak venni arra hogy ezt csinálják. Kik ezek? Nem nehéz kitalálni. Kik azok akik elvesztenék hatalmukat és befolyásukat az egész iszlám világban bármilyen demokratizálódás eredményeképpen?

Bárki ki tud találni érdekes elméleteket.
Szerintem meg az egész mögött az amik vannak.

2000 környéke. Az amcsi olaj kezd fogyni. Új területek, lelőhelyek kellenek. 2001. bumm. máig nem tisztázott mi történt. Viszont ürügynek, oknak jó, szóval... Kiválóan megalkotott forgatókönyv: "mocskos terroristák, menjünk keletre. De ha azonnal olajra megyünk, az gyanús. Ott van Afganisztán, lenyomjuk, aztán jöhet az olaj." A terrorcselekmények megszaporodtak. Kinek is jó ez? Terroristákra fogni, az embereknek beadagolni, hogy fúj arabok, fúj terroristák. Hogy miért arab emberek robbantgatnak? Rengeteg a nyomorgó. Őket könnyű rávenni ilyesmire, elég, ha a család kissé kilábal a nyomorból. Minden beleillik a képbe.

De összességében soha nem fogjuk megtudni, ki is áll az egész mögött valójában.
42

#919 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:54

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 20:42

Hogy miért arab emberek robbantgatnak? Rengeteg a nyomorgó. Őket könnyű rávenni ilyesmire, elég, ha a család kissé kilábal a nyomorból. Minden beleillik a képbe.

Mert afrikaban nincsenek nyomorgok... itt bukik el az elmeleted. Meg azon, hogy majd 70 dollaron all az olajar... ha igazad lenne akkor most 10 dollar lenne es nem 65.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#920 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 15. 19:59

Szal Bear Te úgy gondolod, hogy az amcsik felbéreltek néhány nyomorgó embert, hogy kövessenek el különböző terrorrcselekményeket irakban, hogy amerika azt mondhassa, hogy még nem vonulhatunk ki, mert még nem tettünk rendet? :think:

Hümm... Kicsit összeesküvés elméletes szaga van, de azért tetszik... :up:  :)

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.