HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:05

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:01

Nem forgattam ki. Magyarázd el légyszíves mire gondoltál, mert akkor nem értem...  :think:

Azt mondta hogy a zsidók bosszúálóbbak, mint az arabok. Akkor most ők miért nem lődöznek ki rakétákat németországra? Lenne miért bosszút álniuk (meg is tudnák tenni, sztem. mág atombombájuk is van), de szerintem nem hogy bosszúálóak, hanem inkább nagyon is engedékenyek, gondolok itt a területek átadásásra.

#1422 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:09

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:24

Ha a te gondolatmeneted (vallásod) alapján jól lennének megítélve a dolgok, akkor ugyanezt mondhatnák a muszlimok is. Elvégre miért lenne a te vallásodnak igaza az övékkel szemben??? (Halkan hozzáteszem: ők sajna így gondolják :() Nagyon fals megközelítés... Itt tényleg az egyszerű emberi ésszel-szívvel kellene nézni a dolgokat (Mint ahogy nem így nézik a szembenálló felek sem :()

Különben is a South Parkból már rég kiderült, hogy a mormonoknak van igazuk. :Đ  :Đ
Faster! Harder! Cadaver!

#1423 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:12

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:09

Különben is a South Parkból már rég kiderült, hogy a mormonoknak van igazuk. :Đ  :Đ

Pontosan... sot, Saddam is a mennybe kerul. :Đ

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1424 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:14

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:01

Ezt gondolom nekem címezted :D

Neked hát :Đ

Idézet: Guga

Mindig Istennek van igaza ;) 

Teljesen megértem hogy a hited alapján állítod fel az értékítéletedet, de hit csak a személy "sajátja". Semmiféle állami/háborús indoklásként, okként nem használható. Mert ha ez így jól lenne, akkor ennyi erőből valami idióta szekta is bármit megtehetne mert hát az meg az ő vallása...

Nyilván van teremtő nálatok is és annak akarata, igazsága, amivel nem tudtok, nem lehet szembe szállni.

Pont nem :) Semmi nem befolyásolhat ha nem akarom. De ez nem ide tartozik...

Az arabok ugyanúgy Ábrahám gyermekeinek hívják magukat, csak Ők nem az ígéret gyermekei, nem Ábrahám örökösei.

Erre sajnos nem tudok mit mondani, mert a Koránt sajnos nem ismerem. Egyszer meghallgatnám az erőszakosnak tartott részeket egy normális Imám (muszlim "pap") magyarázatában. Valahogy a szélsőséges gyíkoknak nem hiszem el a mondandóját... Te mire gondoltál pontosan amikor ezt mondtad:  :think:

Ezért ez a nagy terrorizmus a mai napig.

Légyszi ne bibliai idézettel válaszolj, hanem foglald össze. (Én elhiszem neked, hogy az alapján nyilatkozol ;) )
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1425 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:15

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:09

:nevet:  :Đ :up:

#1426 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:18

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:05

gondolok itt a területek átadásásra.

S, hogy kerültek arra a területre a diaszpórák, mikor 2000 évig nyomuk sem volt ott?
Előtte sem ott ékltek, de ugye Isten nevében mindenkit kiírtottak, mivel Isten azt a földet nékik ajándékozta, aztán Jézus halála után hirtelen nyomuk veszett, szétszórattak a világba, majd 2000  év elteltével hirtelen felbukkannak, hogy helló világ, és az ENSZ is mehet a sunyiba, sőt az USA is folyamatosan megvétózza. Ha nem ismerném a Bibliát viccnek tartanám. De ez Isten akarata.

Ha te magadat hívőnek és Isten akaratához méred nem pedig topikokhoz, akkor nyilván felismernéd az írásokból, hogy így kellett megtörténnie. Ha Isten a magyarokat választotta volna ki az igazság hirdetésére és ezzel ellentétben mindenkit kutyának tartottunk volna, akkor mi mentünk volna gázkamrába.

A zsidók pedig így jártak:

Ez 12,16 
De meghagyok közülök kevés férfiakat a fegyvertől, éhségtől s döghaláltól, hogy elbeszéljék minden útálatosságukat a pogányok közt, a kik közé mennek, s hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr.

-------------------------

1. Dn 4,12
De gyökerének törzsökét hagyjátok meg a földben, és vas és ércz lánczokba verve a mező füvén; égi harmattal öntöztessék, és a barmokkal legyen része a föld füvében.

3. Dn 4,23
Hogy pedig mondák, hogy a fa gyökereinek törzsökét hagyják meg: országod megmarad néked, mihelyest megismered, hogy az Ég uralkodik.

#1427 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:20

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:01

Ezt gondolom ...
... a mai napig.

Ez mind szép és jó, csak nem ebbe a topicba való. Én direkt nem akartam így megközelíteni a problémát. Tényleg befejezhetnéd ezt itt.

Lényeg a lényeg, amit én gondolok a témáról és részemről ezzel le is zárom: Izrael 1 dolgot szeretne. Elég sok nyomorúságon és szenvedésen mentek már keresztül, szeretnének a földjükön, -amitől korábban megfosztották őket- nyugodtan, békében élni, és nem azon rettegni minden nap, hogy vajon este látják-e még egymást a családtagok, és az egész napjukat rettegésben kell eltölteniük.
Tudnátok így élni? Minden nap azon rettegve vajon este látjátok-e még az asszonyt, vagy a gyerekeiteket, minden nap úgy élni hogy vajon egy terrorista mikor és hol robbant? Így akartok élni? Nem lehet ebben a kérdésben azt kijelenteni, hogy: nem érdekel se arab, se zsidó...
Márpedig ezek elhatározták: addig nem nyugszanak, amíg az összes zsidót a tengerbe nem fullasztják. Uttána jövünk mi és mindenki aki különbözik tőlük. És ez nem elfogultság, hanem tisztánlátás.

#1428 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:24

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:05

Azt mondta hogy a zsidók bosszúálóbbak, mint az arabok. Akkor most ők miért nem lődöznek ki rakétákat németországra? Lenne miért bosszút álniuk (meg is tudnák tenni, sztem. mág atombombájuk is van), de szerintem nem hogy bosszúálóak, hanem inkább nagyon is engedékenyek, gondolok itt a területek átadásásra.

Azokra a területekre gondolsz amiket háborúban a környező országoktól loptak el? Mert jelentősen nagyobb Izrael területe most mint amit az ENSZ meghatározott.

#1429 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:26

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:20

Ez mind szép és jó, csak nem ebbe a topicba való. Én direkt nem akartam így megközelíteni a problémát. Tényleg befejezhetnéd ezt itt.
...
És ez nem elfogultság, hanem tisztánlátás.

Ahm. Csak úgy poénból lapozz már vissza két oldalt, ahol éppen azt ecsetelted, hogy Isten a zsidóknak ajándékozta azt a földet és hogy az az ővék. Te keverted ide az egész vallást. Aztán előkerül egy olyan ember, aki picit tájékozottab a vallási fronton, hirtelen már nem ide tartozik?

Meg ha már. Ugye az észak-libanont is azért kellet földig rombolni, mert a csúnya terroristák már ott is fészket vertek? Nem arról volt szó, hogy a Hezbollah csak Dél-Libanont tartja ellenőrzés alatt? Akkor mit kerestek az izraeliek északon?

A zsidó pedig bosszú álló nép. Most nem keresem ki neked a Tóra idevágó fejezetét, de benne van, hogy minden zsidóért ha jól tudom 10 nem zsidónak kell meghalnia. De a tévedés jogát fenntartom.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#1430 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:26

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:20

Elég sok nyomorúságon és szenvedésen mentek már keresztül, szeretnének a földjükön, -amitől korábban megfosztották őket- nyugodtan, békében élni, és nem azon rettegni minden nap, hogy vajon este látják-e még egymást a családtagok, és az egész napjukat rettegésben kell eltölteniük.
Tudnátok így élni?

Már bocs, de mit keresnek azon a földön? Minden népet kiírtottak, akik előttük ott éltek :)

Bár mi sem vagyunk különbek, mint honfoglalók. Akár ma is megtehetném, hogy felmegyek a negyedikre, mindenkit kardélre hányok és utána sírok hogy hagyjanak békén a rokonaik, csak békében akarok élni a saját emeletemen :D
Mindezt csak a tisztánlátás végett, hogy nem úgy kezdődik ám minden, hogy visszaütött. A zsidóság eredete és igazi lakhelye nem a jelenelegi Izrael, amit a béke földjének hívnak. Soha nem volt béke és soha nem ott laktak.
Minden népet megöltek csecsemőtől az öregekig és szépen betelepedtek s ha valaki merészelte Őket megkérdezni, hogy mi a szitu, akkor előgöngyölítették a tekercseiket, hogy Isten monddá...

#1431 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:31

Hélóhéló, nekem is válaszoljál mert még kénytelen leszek panaszt tenni, hogy megkülönböztetsz :Đ

#1432 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:38

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:31

Hélóhéló, nekem is válaszoljál mert még kénytelen leszek panaszt tenni, hogy megkülönböztetsz :Đ

Igen, mindenkinél különb (elektromos töltés) vagy :Đ  most pedig megyek húzni a lóbőrt, holnap reakció várható :cool:  :omg:  :D

#1433 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:42

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:26

Már bocs, de mit keresnek azon a földön? Minden népet kiírtottak, akik előttük ott éltek :)

Bár mi sem vagyunk különbek, mint honfoglalók. Akár ma is megtehetném, hogy felmegyek a negyedikre, mindenkit kardélre hányok és utána sírok hogy hagyjanak békén a rokonaik, csak békében akarok élni a saját emeletemen :D
Mindezt csak a tisztánlátás végett, hogy nem úgy kezdődik ám minden, hogy visszaütött. A zsidóság eredete és igazi lakhelye nem a jelenelegi Izrael, amit a béke földjének hívnak. Soha nem volt béke és soha nem ott laktak.
Minden népet megöltek csecsemőtől az öregekig és szépen betelepedtek s ha valaki merészelte Őket megkérdezni, hogy mi a szitu, akkor előgöngyölítették a tekercseiket, hogy Isten monddá...

Hát, most leírtál ide néhány részigazságot, de ez így nem kerek.
Meg ez tényleg nem tartozik ide.

#1434 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:48

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:26

Ahm. Csak úgy poénból lapozz már vissza két oldalt, ahol éppen azt ecsetelted, hogy Isten a zsidóknak ajándékozta azt a földet és hogy az az ővék. Te keverted ide az egész vallást. Aztán előkerül egy olyan ember, aki picit tájékozottab a vallási fronton, hirtelen már nem ide tartozik?

Meg ha már. Ugye az észak-libanont is azért kellet földig rombolni, mert a csúnya terroristák már ott is fészket vertek? Nem arról volt szó, hogy a Hezbollah csak Dél-Libanont tartja ellenőrzés alatt? Akkor mit kerestek az izraeliek északon?

A zsidó pedig bosszú álló nép. Most nem keresem ki neked a Tóra idevágó fejezetét, de benne van, hogy minden zsidóért ha jól tudom 10 nem zsidónak kell meghalnia. De a tévedés jogát fenntartom.

HUH. Te aztán kened-vágod a témát. 1 mondat erejéig -belátom- írtam ezt. Mint történelmi tényt. DE. Én nem írtam több oldalas kioktató, tele bibliai idézetekkel teli hsz-eket.

#1435 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:48

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:42

Most, hogy eldöntötted, akkor tartsam magam ehhez :think:

Ha már bárminek is nyílvánítottad a hozzászólásomat, akkor inkább nyilvánítás helyett mondd el mi a helyes megközelítés szerinted és hol a helye?

A terrorizmus csak is a zsidók miatt van és a hozzáállásuk miatt. Nem a nigériaiak, nem a maldív szigeteken élők, nem a svédek, nem a  litvánok miatt. Kifejezetten a zsidók miatt, csak más elnyomott és más eszközhöz nem nyúlni tudó népek is igénybe vették (lásd: csecsenek).

#1436 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:58

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:48

Most, hogy eldöntötted, akkor tartsam magam ehhez :think:

Ha már bárminek is nyílvánítottad a hozzászólásomat, akkor inkább nyilvánítás helyett mondd el mi a helyes megközelítés szerinted és hol a helye?

A terrorizmus csak is a zsidók miatt van és a hozzáállásuk miatt. Nem a nigériaiak, nem a maldív szigeteken élők, nem a svédek, nem a  litvánok miatt. Kifejezetten a zsidók miatt, csak más elnyomott és más eszközhöz nem nyúlni tudó népek is igénybe vették (lásd: csecsenek).

Akkor most ezzel azt állítod, hogy a zsidók halljanak meg?  :mad:

#1437 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:02

Ja és akkor London, Madrid, és az Usa? Visszatérve az eredeti témához.
Az is a zsidók miatt volt? Miattuk öltek a terroristák ártatlan nem zsidó embereket?
...gondolkozz már egy kicsit, ember!  :omg:

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 13. 21:04 -kor

#1438 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:06

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:42

Azok után, hogy tényleg te vetted elő a vallási megközelítést, valóban fura tőled hallani ezt.

#1439 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:06

Azok után, hogy tényleg te vetted elő a vallási megközelítést, valóban fura tőled hallani ezt.

Az a helyzet, hogy Izraeltől nehéz elvonatkoztatni a vallást, de én csak minimális szinten említettem meg.
Ezzel szemben Gugától több oldalas tanulmányt olvashattunk, ami egyébként (a biblia, és történelmi ismereteimre alapozva) nem egészen kerek és nem a teljes igazság, de én nem érzek rá kényszert, hogy ezt itt kifejtsem.

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 13. 21:14 -kor

#1440 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:20

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 22:11

Az a helyzet, hogy Izraeltől nehéz elvonatkoztatni a vallást, de én csak minimális szinten említettem meg.
Ezzel szemben Gugától több oldalas tanulmányt olvashattunk, ami egyébként (a biblia, és történelmi ismereteimre alapozva) nem egészen kerek és nem a teljes igazság, de én nem érzek rá kényszert, hogy ezt itt kifejtsem.

Akkor ne tedd. Akinek nem válaszolnak, az előbb-utóbb csendben marad, de ez gondolom, nem újdonság.

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.