HWSW Informatikai Kerekasztal: PARAJELENSÉGEK, avagy "Az Igazság Odaát van !" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PARAJELENSÉGEK, avagy "Az Igazság Odaát van !" Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 04:39

amúgy sokszor van az, ha valaki vagy valami(macska, kutya) bejön a szobába, hangtalanul, és nem nézek oda, akkor is tudom, hogy valaki bejött, egyszerűen érzem. viszont nagyon szokszor van az, hogy ugyanezt érzem, de mégsincs bent senki.

meg sokszor van az, hogy a macskám több percig meredt szemekkel bámul, tulajdonképpen semmit, totál kuss van, senki sincs a lakásban.
JóSebesség

#142 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 13. 06:24

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 5:39

amúgy sokszor van az, ha valaki vagy valami(macska, kutya) bejön a szobába, hangtalanul, és nem nézek oda, akkor is tudom, hogy valaki bejött, egyszerűen érzem. viszont nagyon szokszor van az, hogy ugyanezt érzem, de mégsincs bent senki.

meg sokszor van az, hogy a macskám több percig meredt szemekkel bámul, tulajdonképpen semmit, totál kuss van, senki sincs a lakásban.

Az elcsökevényesedett infraszem - ami például a kígyóknál ki van fejlődve, ezek alapvetően evvel találják meg az áldozatukat, nem szemmel - még dolgozik. Csak sokszor félreértjük a jelzéseit. :)

#143 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:03

Na és az mért van, hogy kutyák, macskák, de főleg kutyák gyakran néznek a semmibe? Az én kutyám amikor még élt rengetegszer csak ült az udvar közepén és határozottan figyelt valamit. Volt hogy éjszaka hazajöttem a városból, a kutya meg odajött hozzám majd leült az udvarra és nézett a kapu felé.

A fejével meg követett valamit. Nézem énis, mondom miazisten ez. De nem láttam semmit. Figyeltem én is mint az állat de semmit se hallottam, semmit se láttam. A kutya meg nem tudom mit nézett, de valamit határozottan követett a szemével. Ugyanabba az irányba néztünk, akárhogy erőltettem meg az érzékszerveimet sajnos nem láttam semmit. De akkor mit láthatnak a kutyák amit mi nem?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#144 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:12

Gondolom amikor úgy tűnik, h. a kutya mereven bámul a semmibe, vagy a szemével követ számunkra észlelhetetlen dolgokat, akkor igazából a látása háttérben dolgozik, esetleg stand by üzemmódban van, a többi érzékszervével szemben, a hallása, szaglása fullspeed üzemmódban szkenneli a világot.
Állítólag a kutyaféléknek kimondottan rossz a látásuk szürkületben, éccaka.
Mi emberek hajlamosak vagyunk túlértékelni a szemet, mint érzékszervet...
Nem tom ez-é a magyarázat, majd ha kutya leszek, elugatom a titkot
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#145 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:13

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 11:03

De akkor mit láthatnak a kutyák amit mi nem?

Pl. apró bogarat. Te nem hallod, nem látod, a kutyák/macskák azonban igen. Az én macskám is sokszor "mered a semmibe", és ennek leggyakrabban az a vége, hogy ugrik egyet, a kis mancsával elkap valamit, aztán megeszi :)
Vagy egy porszemet, ami lebeg a levegőben. Ezek a jószágok nagyon szeretnek nézelődni, és egy porszem ugyanolyan érdekes lehet nekik, mint nekünk egy levegőben szálló nejlonzacskó.

#146 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:15

Idézet: 7of9 - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 11:12

Állítólag a kutyaféléknek kimondottan rossz a látásuk szürkületben, éccaka.

Ez így igaz, az emberek szürkületi, átmeneti vakságát is farkasvakságnak hívják.

#147 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:22

Idézet: debaj - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 11:15

Ez így igaz, az emberek szürkületi, átmeneti vakságát is farkasvakságnak hívják.

Télleg.
Lehet az történik, hogy a kutya/macska észlel egy számunkra érzékelhetelen cuccot /pl. egy szagot/hangot/ és megpróbálja a szemével beazonosítani a forrását.
Okos vagyok, ugye?  :)

Szerkesztette: 7of9 2005. 10. 13. 10:23 -kor

#148 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:55

Idézet: 7of9 - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 11:22

Okos vagyok, ugye?  :)

Pláne ha még kapcsolatban lennél a kollektívával ;)

#149 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:00

Idézet: debaj - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 11:55

Pláne ha még kapcsolatban lennél a kollektívával ;)

:offtopic:
Mé ne lennék? Csak némi alkohollal stimulálnom kell a nanoszondáimat.

#150 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:21

Idézet: 7of9 - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 12:00

:offtopic:
Mé ne lennék? Csak némi alkohollal stimulálnom kell a nanoszondáimat.

Ez mé lenne offtopic? Mert ez igenis parajelenség! Én legalábbis parázok a borgtó' :nevet2:

#151 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:23

Asszimiláljalak?  :)

#152 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 10. 14. 14:49

"De akkor mit láthatnak a kutyák amit mi nem?"

Millió dolgot, és nemcsak látnak, érzékelnek.

#153 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 10. 14. 15:10

Sok dolog ami parajelenségnek van definiálva a topicban vagy közönséges mindennapi jelenség, vagy hallucináció.

#154 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 14. 15:34

Idézet: 7of9 - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 11:12

Gondolom amikor úgy tűnik, h. a kutya mereven bámul a semmibe, vagy a szemével követ számunkra észlelhetetlen dolgokat, akkor igazából a látása háttérben dolgozik, ....

A trópusi méhek például érzéketlenek a 600 nm-nél nagyobb hullámhosszúságú fénysugarakra, ez azt jelenti, hogy a vörös színt nem látják. Amit elvesztettek a színképtartomány egyik végén, azt bepótolják viszont a másikon: nemcsak az ibolyakék színeket, hanem az ibolyántúli sugarakat is érzékelik – ez számunkra már láthatatlan.

A hangya az 510 nm-es tiszta zöld színre a legérzékenyebb, de a vörös árnyaltot ő sem látja. A halak színes látásához sem fér kétség, hiszen a párkeresés időszakában többek között ragyogó színeikkel vonják magukra a másik nem figyelmét. Ugyanígy pompáznak a madarak is. A békák és a gőték szintén érzékelnek színeket, de a sárgára és a vörösre ügyet sem vetnek.

Az emlősállatok is megkülönböztetnek bizonyos színárnyalatokat, de csak egyes majmoknak van kifejezetten jó színlátásuk. A macskák a kéket, zöldet látják, a vöröset nem.

#155 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 20:07

Ezer éves a topik, de szerintem egyedül ide illik:

Már az elején le kell szögeznem, hogy "hithű" atesista és materialista vagyok, nem hiszek a természefelettiben.

Interneten való kalandozásom közepette akadtam rá Mitar Tarabich nevére. Az ITT található cikk szerint, egy XIX. sz-i analfabéta szerb paraszt félelmetesen pontos próféciákat adott a XX. és ami még ijesztőbb a XXI. századról. "Ha a hír igaz" megjósolta a szerb és az európai történelmet napjainkig: a két világháborút, Titot, a modern technika vívmányait, az űrkutatást(!), az ész és az intelligencia előtérbe kerülését, az elidegenedést az emberek között és megannyi más dolgot (a jelenre és a jövőre például a környezetszennyezés miatti katasztrófát, sok kisebb háborúcskát, majd III. világháborút, azután pedig örökké tartó békét).
A fentiek eléggé elbizonytalanítottak, hiszen a próféciák sok helyen teljesen egyértelműek, nem olyan rébuszok mint Nostredamuséi és olyan pontosak, hogy józan, tudományos magyarázatként csak a szándékos hamisítás kínálkozik. Sajnos interneten csak a fennti szöveg másolatat találtam, semmi olyat, ami kritikus szemmel vizsgálná Tarabich próféciáit. Más tud valamit bővebben erről a rejtélyes próféta-jelöltről?

#156 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 13:36

http://index.hu/poli...lvar/hinta1026/

Na ez mi lehet?  :think:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#157 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 13:50

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 14:36

Szél. :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#158 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 14:08

jaja, amikor a széllel szemben jön, akkor befordul az ülőlap úgy, h csak egy vékony U látszik belőle
szélnek "háttal" pedig az ülőke oldalát mutatja

a 2. videón jól látszik (elsőn nem tudom, mert azt nem néztem)
Ciciman is on borda

#159 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 14:31

Szeretem ezt a fórumot, itt mindenki egyből tudja a választ mindenre :)

Idézet

A legegyszerűbb magyarázatnak az erős szelet tartják többen is, a videókon ugynais jól látható és hallható, hogy igen szeles környékről van szó. Mások ezzel ellenkezve viszont arra mutatnak rá, hogy akkor miért csak az egyik hinta leng, illetve hogy miért leng ki mindtkét irányba közel egyforma amplitúdóval.

:think:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#160 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 15:09

székirányba be kell tenni egy marha nagy lapot, pl egy óriásplakátot. de akkor esetleg megállnának a hinták, és oda a szenzáció.

szerk: vagy pedig a csúszda alatt elkezdene mélyülni a homokban a gödör, mert a szellemek elkezdenének csúszdázni :Đ

Szerkesztette: qnadam 2007. 10. 26. 15:10 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10