HWSW Informatikai Kerekasztal: Living in America - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Living in America Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 07. 11. 23:24

idézet:
Ezt írta Integer:

Szerintem válaszolj csak nyugodtan. Vitassátok meg, ha nem sért másokat, nem szólok bele.

Ps. Az aktuálpolitikát, bármilyen kisebbségi csoport sértegetését természetesen nem hagyom.
[/quote]

Szerinted van ertelme ilyesmi mondatok mellett:

"Ez "természetesen" nem tetszett a régóta Izraelita párti Egyesült Államoknak"

inkabb hagyjuk... :(

Olyan jo kis vitatkozos topic lett, inkabb ne rontsuk el! :D

(Meg ha erdetileg teljesen marsol is szol, mint amire nyitottam. :) Sebaj, nekem tetszik. :))

#62 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 11. 23:35

No offense, piftuka! :)

Csak ahhoz keszulj fel rendesen, hogy kioktathass! :D

Reszemrol nincs harag. :)

#63 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 12. 07:26

Ezt Irtad Integer
idézet:

amerikai gyorsétteremben étkezni,

amerikai termékeket vásárolni (lsd. Intel vagy AMD procik, GM és márkái, sportszergyártók termékei, kozmetikumgyártók termékei),

amerikai filmeket nézni,

amerikai képregényeket olvasni,

amerikai írók könyveit olvasni (Albee vagy Williams helyett lehet ugye Mrozeket, Jókait vagy Harold Pintert, bár az amerikai dráma középiskolában tananyag - milyen meglepő, de az ókori, az orosz vagy az euróai dráma mellett),

amerikai művészek alkotásait megtekinteni/vásárolni,

amerikai angolt tanulni,

amerikai gyógyszerkészítményeket vásárolni.

[/quote]

Ezek azok a dolgok, melyek nem kotelezoek, amiket irtal mindig az osszemosodott termek-szarmazasrol irsz. Irtam, hogy ez igy nem erdekes, mert valoban nehez 100%-an egynemzeti gyartmanyt talalni. Te a fennti dolgokat mint a nem kotelezo amerikai(nak mondott) szellemi /anyagi es kulturalis termekek listajat hoztad fel + az uditok (e.g. Koca kola ) nagyon komoly szerepet jatszanak a vilaggazdasagban. A fennti lista az amerikai aggilis rabeszeles akka "raeroszakolas" fobb vonalai. Most az eroszak mint te is irtad
idézet:

Ezt úgy ahogy van nem értem. Senki nem kényszerít senkit. A kényszerítés az, amikor valakit akarata ellenére, erőszakkal (fizikai, érzelmi, egzisztenciális) rábírnak egy olyan cselekvésre, amit egyébként magától nem szeretne megtenni.

[/quote]

Kiemeletem a fontos kifejezeseket. Az amerikanizalodas folyamatosan tortenik tobb modon:
- negativ kampany az alternativak ellen
- domping szeruen elarasztani a piacot
- a tomegtajekoztatasi es szorakoztatasi mediakat elarasztani ezen ideologia es termekskala informacioival. Azt te sem modnhatod komolyan hogy ez nem egyfajta agymosas.

Most nem arrol beszelek, hogy milyen bena es eletkeptelen az alternativa (az igy van sajnos), hanem hogy mint ahogy a gaz gyorsabban fejlodik, mint a gazdanoveny, igy szepen lassan elfojta azt.

Tudat alatti eroszakolas.

Integer te nem vagy atlag, de most nem rolad van szo. Mo-n ha jol neztem a legtobben kozepiskolai vegzettseggel rendelkeznek, kulfoldi nyelvek kozul talan egyet sem ismernek. Konyvet evente 2-3 vesznek, ami kozul egy sem irodalmi mu. Ujsagot olvas, de jellemzoen a sport oldallal, receptekkel, erdekessegekkel kezd. ;)
Ehes, bemegy egy etterembe, ami a legkozelebb van az otthonaval. Nagyon komoly eselye van annak, hogy nem "magyaros" etterembe jut. Van valasztasa? Van, nem is ilyesmit akart enni eredetileg, de ra van kenyszeritve, mert nem latott a kozelben alternativat.
Egy magyar atlagvasarlo nem fog katalogusokat bongeszni ha bemegy es ker egy fajdalomcsillapitot es kap valamit ami a legtobb van a raktaron, az ICN-tol. (no jo ez felig meddig yugo termek :) ), egy atlagvasarlot nem erdekli, hogy a Coca cola Ortofoszfor savat tartalmaz amely a cukorral kombinalva a fogait szetmarja, a csontjaibol a kalciumot kivonja. Miert? Mit lat minden nap a tv-n. "Coca-Cola Elni jo", "Hi Rambo, have some Coke!" erzelmileg rahangoltak hogy neki jo az az udito. TFH hogy nem izlik neki, kenyszeritve erzi magat hogy o is igyon, mert nem akar kilogni a sorbol, olyan ciki hogy te csak Piroska szorpot iszol.

Ha te lusta vagy es nem nezel korul mashol, hanem csak mondjuk a Bin Laden tv-t nezed, amin unos-untalan az atombomba vilagbeket termto lehetoseget taglaljak kozvetlenul es finom tudatalatti rahatassal, akkor te is elobb-utobb elhinned ezt a huleseget, vagy szimplan begolyozol.

Tapasztalhattuk, hogy a politikaban is van ilyesfajta agymoso tevekenyseg, ahol egy partot kenyszeritenek masokra (finom modszerekkel, ugy hogy az illeto nem is veszi eszre vagy az agymosas miatt elveti a masik lehetoseget), szerencsere van valasztas, mert nem egy oldalu a media (me'g), ez nem mondhato el az amerikai kultura befolyasara, amolyan kulturalis gyarmatositas.

Nem azt mondom hogy ez csak rossz, de USA-ban sokkal kemenyebben eroltetik a nemzeti ontudatot es nem engedik azt hogy mondjuk az europanizalodas megtortenjen.

idézet:

Ezt megint nem értem. A vevő igényei szerint alakul a kínálat. Azt kapja, ami jól fogy. Egy kereskedelmi tévé dolga nem az amerikai , vagy bármely más kultúrvonal mellőzése.
[/quote]

Szerinted ez tenyleg igy van? Marketing:
Az embereknek meg kell mondani mit szeressen, az nem jo ha a sajat izlese szerint cselekszik, mert akkor gondolkozni fog es valasztani fog. (Coca-Cola Csucs ez az erzes). Tudod hogy keletkezik egy atlagos slager. Valamiert valaki felkapja a radioban es naponta 20-30x leadja, elobb utobb benn ragad a fejedben es dudolod, esetleg meg is tetszik. Ott a managerek mondjak meg, hogy mi a slager, hiaba van 100x jobb/tartalmasabb alternativ zene, ha az a szomoru valosagrol szol, ami ugye nem penzkoltesre osztonzo erzes.

[ 2002. július 12.: mocsi szerkesztette a hozzászólást ]
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#64 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 07:54

jo ez a topic, most egy szofosasom van :)

Nemzeti kultura es eroltetese vagy ranevelese:
Nem muszaj hogy egy termek csak magyar munkaero allitson elo ahhoz hogy magyar legyen. A pick, gyori keksz, csabai langolt stb. mind kulfoldi tulajdonosi strukturaval rendelkezik, de a mult es a hagyomany alapjan batran kijelenthetem hogy ezek magyar termekek.
Most oszinten nincs igazan kiforrott es tisztazott "Magyar identitas" altalanos szinten. tobb evtizedig volt egy magyar kep, de hirtelen jott egy II vilaghaboru, majd jott egy teljesen mas kep, ez semmive foszlott a rendszervaltas utan. A tortenelmi magyar nemzeti ertekeken kivul persze. Azt kell irnom, hogy az "magyar" iranyvonal amit az elozo kormany megpengetett igen is volt, kerlek most ne terjunk ki a visszassagokra ami ezen jelszavak alatt tortentek, azokkal en sem tudok egyet erteni.

Kulturalis termekek teren a magyar film tud nagyon jo is lenni, foleg miota Jancso egy kicsit lenyugodott. :) De mint irtad nem ismerik a nagyon-magyar urak az ertekeket, mert nem talalnak sok mas alternativat a TV/PC duett mellett. Ok a tobbseg, de magadbol indulj ki, te korulnezel mikozben setalsz a utcan.
En bevallom, hogy szinhazba evente csak 2x megyek, mert utalok oltonyozni, de a Muvesz mozi es az Orokmozgo torzsvendege vagyok,+ meg a Ster Century-nak, mert az a legjobb mozi most itthon.
En politikailag ugyan nem allok "jobban" de szivesen atrandulok a masik felre is, mert kivancsi vagyok a masik velemenyere, van amikor el is fogadom. Ahogy nezem az ilyen hozza allas nem mondhato elterjedtnek, az embereknek konnyebb szemellenzovel maszkalni az utcan es azt tenni amit mondanak nekik.

#65 Felhasználó inaktív   Integer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 12. 08:11

Én úgy érzem, hogy minden felvetésre ott a válasz az utolsó, kissé hosszúra sikeredett hozzászólásomban. Kellemetlen lenne ismételni magamat, és csökkentené a mondandóm hitelességét is, ezért nem teszem.

Elmondtam amit gondoltam, te is elmondtad. Másképp látjuk a világot, de ez nem baj. Egészen egyszerűen csak kiveséztük a témát, és nem szerencsés visszakanyarodni. Meghallgattuk egymást, jó volt. Maradjunk ennyiben.

Üdv.
Minden Medve szereti a mézet...

#66 Felhasználó inaktív   Integer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 09:13

[url="http://"http://news.bbc.co.uk/hi/english/in_depth/middle_east/2001/israel_and_the_palestinians/"]Israel and the Palestinians - full coverage by BBC (angol)[/url]

[url="http://"http://news.bbc.co.uk/hi/english/static/in_depth/world/2001/israel_and_palestinians/key_maps/"]Térképekkel[/url], [url="http://"http://news.bbc.co.uk/hi/english/static/in_depth/world/2001/israel_and_palestinians/timeline/"]ókortól napjainkig tartó történelmi áttekintéssel[/url], [url="http://"http://news.bbc.co.uk/hi/english/static/in_depth/middle_east/2002/voices/"]az ott élők hozzászólásaival.[/url]

idézet:

The struggle between the Israelis and the Palestinians is one of the most enduring and explosive of all the world's conflicts.

It has its roots in the historic claim to the land which lies between the eastern shores of the Mediterranean Sea and the Jordan river.

For the Palestinians the last 100 years have brought colonisation, expulsion and military occupation, followed by a long and difficult search for self-determination and for coexistence with the nation they hold responsible for their suffering and loss.

For the Jewish people of Israel, the return to the land of their forefathers after centuries of persecution around the world has not brought peace or security. They have faced many crises as their neighbours have sought to wipe their country off the map.

[/quote]

#67 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 09:30

idézet:
Ezt írta T2k:
No offense, piftuka! :)

Csak ahhoz keszulj fel rendesen, hogy kioktathass! :D

Reszemrol nincs harag. :)
[/quote]

Harag részemről sincsen. Kioktatni végképp nem akartalak, inkább be akartam mutatni az "érem másik" oldalát is, ahogy azt már írtam. A televízió csak az egyik forrás volt, mint írtam, könyveket is olvastam. Ez persze privát dolog volt, mert anno az iskolában a történelemnek ezt az időszakát valymi keveset taglalták. Ezért amit írtál, hogy az ember ezt már korábban megtanulja, nálam sajnos nem áll meg. Hidd el én örültem volna a legjobban, ha anno többet tanulhatunk, de nemcsak erről, hanem az egész újkori politikáról, ami nagyon érdekel engem. Ezért kerestem más forrásokat. Ebbe a TV is beletartozik, de mint mondottam a szakirodalmak is.
Azt kell, hogy mondjam ennek ellenére, ha neves történészek készítenek egy dokumentumfilmet, azt el lehet fogadni hiteles forrásnak. Nem a Saturday Night Live Show-ról beszélek... :D Discovery Chanell, nem egy kacsamagazin !
Kioktatni azért nem is áll szándékomban, mert nem ismerlek. Lehet, hogy egy 50 éves 3 diplomás, tanárember vagy (azért nem baj, hogy tegezlek ugye ? ;) ), aki történetesen történelmet tanít. Vagy nem; de nem számít.
De...egyrészt nem cáfoltad meg állításaimat és ne haragudj, de az nem válsz, hogy idézel és azt mondod "inkább hagyjuk"...
Bármennyire is próbálok leásni tudatom mélyére Izrael Állam alapítása 1949-re esik.
Másrészt, remélem nem tagadod le, hogy léteztek/léteznek szélsőséges izraeli SIONISTA erők, akik az általad "gustustalannak" titulált terrorcselekményeket követtek/követnek el. Ez tény, azért nem írtam azt az első hozzászólásombn, hogy "SZERINTEM léteznek olyan....".
Az izraelita párti USA helyett azt is írhattam volna, hogy zsidó párti, de akkor megintcsak megvádolnak, hogy rasszista vagyok. Ennek a dolognak nagyon egyszerű vonatkozásai vannak. Az USA-ba is rengeteg zsidó vándorolt ki. A zsidók, mint embercsoport NAGYON tehetséges nép. Ezt senki nem vitatja. Náluk az állandó tanulás kötelezően előírt dolog. Nagyon intelligensek, rátermettek; nem véletlen, hogy a sivatagból rövid idő alatt a világ egyik legfejlettebb államát hozták létre. Ezek szintén tények, ugye egyetértesz (mert már félve írom le, hogy tény) ? Az is jellemző, hogy pont emiatt a rátermettség miatt sokan magas pozíciókba küzdötték magukat és küzdik ma is a világ sok részén. Az amerikai gazdaságnak(cégek, bankok) jelentős részét ők irányítják, emellett a médiákban is jelentős tulajdont vallhatnak magukénak. A gazdaságnak és a médiáknak pedíg nagyon nagy befolyása van a politikára, bár ez nem csak az USA-ban van így. Ezért nem csoda, hogy USA régóta Izrael párti. Ezért írtam, amit írtam, érted ?
És még annyit szeretnék mondani, hidd el, nem vagyok az a "buzgómócsing", aki leírja a véleményét és aztán másnak egy szót sem hagy és csak a saját véleményét fogadja el minden körülmények között. Én respektálom a te véleményedet és fontos lenne nekem, ha TÉNYEK-el cáfolnád, esetleg hagynád jóvá egyes részeit annak, amit írtam. Kérlek, igenis írd le véleményedet, hátha tanulok, tanulunk belőle ! Különben is, ha nem érdekelne a véleményed, akkor nem is vetemedtem volna arra, hogy beleírjak a TOPIC-ba !

Üdvözlettel: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#68 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 09:51

Integer, Mocsi !

Csak egy érdekesség jutott eszembe olvasván, amit írtatok.
Azt tudtátok, hogy a világ nagy részén a Mikulás piros-fehér ruhája a Coca-Cola-nak köszönhető ? Ez nem vicc. Marketing szakon oktatják ill. egészen pontosan a reklám és marketing hatásainál kerül szóba. Részletezem. A harmincas évekig Amerikában, akárcsak a világon mindenhol a Mikulást püspüki ruhában ábrázolták. Fehér palást, lila csíkokkal, arany keresztekkel a ruhán és püspöksisakban. Ez megtekinthető régi képeslapokon, rajzokon. Aztán egyik karácsonykor a Coca-Cola egy reklámjához felhasználva (utóbbi a mai napig tart) piros-fehérbe öltöztette,cola-t nyomott a kezébe és így jelentek meg a képeslapok, hirdetmények, plakátok. Ez annyira bevált, hogy az USA-ban és a világ sok más részén-közte Magyarországon is-azóta is piros-fehér a Mikulás ruhája !
Érdekes, hogy pl. a skandináv országokban a mai napig püspökként ábrázolják, de a volt Szovjetunió túlnyomórészt görög-keleti vallású országaiban (Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna stb) is szintén még régi őltözékében pompázik !!! Ennyit a reklám hatásairól...

#69 Felhasználó inaktív   Integer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 09:51

idézet:
Ezt írta piftuka:
Bármennyire is próbálok leásni tudatom mélyére Izrael Állam alapítása 1949-re esik.
[/quote]

Csak pontosítanék. Izrael állam deklarálása 1948 május 14-én történt Tel Avivban.

A bevándorlás pedig nem a második világháborúval, hanem az elsőt lezáró nemzetközi egyezmények után kezdődött.

Azért is ajánlom a BBC ide vonatkozó oldalait, mert egyrészt nagyon pontosan dokumentált (tele van jobbnál-jobb linkekkel), másrészt mert tárgyilagos, és mindkét félről leszedi a keresztvizet.

#70 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 10:13

idézet:
Ezt írta piftuka:
........Azt tudtátok, hogy a világ nagy részén a Mikulás piros-fehér ruhája a Coca-Cola-nak köszönhető ? Ez nem vicc. .........[/quote]

Csak csúsztatás, as usual......

idézet:

1920's: The image of Santa had been standardized to portray a bearded, over-weight, jolly man dressed in a red suit with white trim.
1931: Haddon Sundblom, illustrator for The Coca-Cola ™company drew a series of Santa images in their Christmas advertisements until 1964[/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#71 Felhasználó inaktív   Integer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 10:21

idézet:
Ezt írta piftuka:
Csak egy érdekesség jutott eszembe olvasván, amit írtatok.
Azt tudtátok, hogy a világ nagy részén a Mikulás piros-fehér ruhája a Coca-Cola-nak köszönhető ? [/quote]

Nem ismerem a történetet. És megmondom őszintén, hogy amig ezt el nem olvastam, eszembe sem jutott volna párhuzamot vonni, és gyanítom, hogy másnak sem.

Így a történet igazából akkor a legjobb marketing-fogás, ha csak marketing okokból találták ki. Hiszen ki gondolna egyébként erre?

Különben is. A Ferrari színe is piros. A Vodafone meg fehér, kvázi M. Schumacher autója tisztára a Mikulásra hajaz...

Azonban ha a piros színt el is vetjük mint Haddon Sundblom "találmányát", azért abban szinte minden forrás egyetért, hogy eredetileg ez a pufi, pirospozsgás, nagypapa-szerű Mikulás valóban az említett illusztrátor kreálmánya.

Ettől függetlenül továbbra sem kell a kólára gondolni. Egy Haddon Sundblom nevű ember viszont megérdemli, hogy megjegyezzük a nevét.

Ps. lameX-nek köszönet az infóért

[ 2002. július 12.: Integer szerkesztette a hozzászólást ]

#72 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 10:34

idézet:
Ezt írta Integer:

Csak pontosítanék. Izrael állam deklarálása 1948 május 14-én történt Tel Avivban.

A bevándorlás pedig nem a második világháborúval, hanem az elsőt lezáró nemzetközi egyezmények után kezdődött.

Azért is ajánlom a BBC ide vonatkozó oldalait, mert egyrészt nagyon pontosan dokumentált (tele van jobbnál-jobb linkekkel), másrészt mert tárgyilagos, és mindkét félről leszedi a keresztvizet.
[/quote]

Jogos a két pont. Másrészt visszaolvasva hozzászólásomat, valóban kihagytam azt, hogy a NAGYOBB SZÁMÚ bevándorlás a II. vh után kezdődött. Mert amúgy a bevándorlások kezdete valóban ez I: vh utánra tehető.

#73 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 12:45

idézet:
Ezt írta piftuka:

Jogos a két pont. Másrészt visszaolvasva hozzászólásomat, valóban kihagytam azt, hogy a NAGYOBB SZÁMÚ bevándorlás a II. vh után kezdődött. Mert amúgy a bevándorlások kezdete valóban ez I: vh utánra tehető.
[/quote]

Úgy vélem kezdünk elkanyarodni a témától. Most az Amerikai Egyesült Államok vagy Izrael? Vagy ez a kettő egy?

#74 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 12:52

idézet:
Ezt írta Restart:

Úgy vélem kezdünk elkanyarodni a témától. Most az Amerikai Egyesült Államok vagy Izrael? Vagy ez a kettő egy?
[/quote]

Annyiban igen, hogy nagyon eros az izraelita lobby USA-ban, mivel ide vandorolt ki a vh-ban az europai zsido nepesseg nagy resze (aki meg megtehette :( RIP ). USA volt az aki legutoljara itelte el Izrael allam politikajat szomszedai es a palesztin nepessege fele.

[ 2002. július 12.: mocsi szerkesztette a hozzászólást ]

#75 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 12:54

idézet:
Ezt írta mocsi:
.........izraelita lobby ........[/quote]

:eek: :eek: :eek:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#76 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 12:58

idézet:
Ezt írta ****X****:

:eek: :eek: :eek:
[/quote]

Izraelita felekezetu nem MP emberek tarsasaga, melyek befolyasolassal igyekeznek a sajat celjaikat megvalositani torvenyhozasban.
A zsido kifejezest nem szeretem hasznalni, mert kezd az pejorative a rossz/gonosz kifejezesekkel egyenertekuvel lenni a mai vilagban.

#77 Felhasználó inaktív   szucsg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 14:35

"Látom, kellemetlen helyzetbe hoztalak,..."

Ez eddig nem sokaknak sikerült, te nem vagy köztük

"válaszolni pedig nem tudtál."

Továbbra is azt állítom, hogy a kérdéseidre valójában nagyon is jól tudod - vagy azt gondolod, hogy tudod - a választ.
Tehát én válaszoltam :p

"Erre a kérdésre nem is lehetett, hiszen az egyetlen válasz az lett volna, hogy igazad van,"

Kissé unilaterális a gondolkodásod; nem vall liberális felfogásra.

"ez az erőltetés dolog érzelmeken alapuló túlzás volt."

IMHO inkább alulbecsülte a T. fórumozó a probléma jelentőségét, de ez már értelmezésbeli különbség.

"Még egy apróság. Visszatetsző például az, amikor valaki nem tud válaszolni a vitapartnerének érvekkel,"

A topic 29. hozzászólása igazolja, hogy nem tudod, mi a különbség az "erőltetés" és a "kötelezés" között.

"ezért személyeskedéssel próbálja hiányos vagy kultúrálatlan vitakészségét pótolni."

Amennyiben valóban kultúrálatlan volt a hozzászólásom, készséggel megkövetlek.
SzG
1. 'Remember: Linux's just like wigwam: no windows, no gates, apache inside.' :)
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
3. Nem vagy elég részeg, amíg a padlón nem keresel kapaszkodót...

#78 Felhasználó inaktív   Integer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 16:03

Jaj, szucsg, te semmit sem változtál.

Saját renomémat rontanám, ha belemennék egy ilyen témától teljesen eltérő adok-kapokba. Régen talán érdekelt volna, sőt izgatott volna a lehetőség. Azóta azonban sok minden történt, így nem szándékozom ezen rágódni. Ezért aztán: köszi, jó volt veled, de itt végeztünk is. Legalábbis részemről.

A többiekkel azért tartalmas beszélgetést folytattunk, köszönet érte.

Üdv.

#79 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 16:04

idézet:
Ezt írta mocsi:

Izraelita felekezetu nem MP emberek tarsasaga, melyek befolyasolassal igyekeznek a sajat celjaikat megvalositani torvenyhozasban.
A zsido kifejezest nem szeretem hasznalni, mert kezd az pejorative a rossz/gonosz kifejezesekkel egyenertekuvel lenni a mai vilagban.
[/quote]

IMHO nem vallási kérdés, márpedig az a szó, amit használsz az azt jelöli... ami jóval több mint csúsztatás.
A többiről, nos az a véleményem, jobb lenne, ha Integer törölné a topicot.
¤

#80 Felhasználó inaktív   Integer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 16:13

idézet:
Ezt írta ****X****:

A többiről, nos az a véleményem, jobb lenne, ha Integer törölné a topicot. [/quote]

Köszi az észrevételt, lamex, tudod, hogy adok a véleményedre, hiszen a kezdetektől jelen vagy a hwsw fórumain.

Ti pedig azt tudjátok jól, hogy én milyen kényes vagyok a fenti (még csak levegőben lógó) kérdésekre. Véleményét egészen addig azonban mindenki elmondhatja, amig azzal nem sért vagy fenyeget másokat, akár csak szóban is. Megítélésem szerint még nem jutottunk el erre a pontra.

A probléma egyébként létezik, akkor is ha nem beszélünk róla. Csak esetleg lehet félreértelmezni, vagy félremagyarázni, ami például a globalizáció terén ma igen divatossá vált, és ezt némelyek szívesen ki is használják. Talán közösen könnyebb válaszokat találni, mint egymásnak feszülve.

A másik kérdésről. A világ egyik "forró pontja" az izraeli-palesztin konfliktus, amiből mindkét fél jócskán kiveszi a részét. Beszélni lehet róla, hiszen helyzet van.

(Privát megjegyzésem: egyértelmű azonban, hogy egy ennyire bonyolult szituációban mára már nem a felelősöket kell keresni, vagy egymásra mutogatni, hanem törekedni a békére. Amit egyébként terrorral nem lehet kikényszeríteni itt sem, ott sem.)

Sajnálatos, hogy ezt a témát bizonyos hazai politika körök, ki tudja miért, de napi szintre emelték. Itt azonban enélkül is meg lehet vitatni bizonyos kérdéseket és csak ezen ok miatt nem találom indokoltnak a téma lezárását.

Ehhez azonban olyan vitapartnerek és társak kellenek, akik jelenleg is kultúrált formában, szélsőséges megnyilvánulások nélkül tudnak beszélgetni a témáról. Én eddig teljesen meg voltam elégedve ezzel a résszel. (Természetesen bizonyos nevek felbukkanásának nem örülnék, sőt, az egyenes út lenne a biztos záráshoz.)

Szóval árgus szemmel figyelek, és ha úgy ítélem meg, hogy rossz irányt vesz a dolog, akkor majd intézkedem.

Aki úgy gondolja, hogy már ez is túlzás, forduljon hozzám bizalommal levélben, és az indokait fontolóra veszem.

Addig is kellemes kikapcsolódást mindenkinek! Nyár van, napsütés, élvezzétek amig lehet!

Üdv.

[ 2002. július 12.: Integer szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6