HWSW Informatikai Kerekasztal: Living in America - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Living in America Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 30. 23:33

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 12:52

Singapore Airlines-al már többször repültem és eddig őket találtam a legjobbnak. Szuper a gép, az étel, a kiszolgálás. A következő mondjuk a Quantas, de az étel nem a legjobb és minden stuard extra meleg.  :D

Qantas, hat hmm... iden repultem veluk parszor, de nem estem hasra toluk. Miota BA tulajdon lett, azota elkurvultak. Meleg stuardokat Northwest/KLM-en fogtam ki. Nyugdijas nagymama sztyuvikat meg rendszeresen Malev jaratokon.

#262 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 00:36

Ami érdekes a Quantas-nál, hogy célponttól is függ milyen minőséget kapsz.  :rolleyes: Amire legtöbbször használtam őket eddig az a Sydney-Tokyo oda-vissza volt és annak tényleg mindig jó a minősége, de egyszer mentem velük máshova akkor meg olyan jó közepes volt. Ha már meleg stuardokról van szó: egyszer a gép hátuljában ültem középen és körülöttem az ausztrál balett férfi tagjai meg egy csapat épp nem dolgozó Quantas stuard.  :D Semmi drasztikus nem történt, de akkor is....  :D

#263 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 06:11

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 1:36

Ami érdekes a Quantas-nál, hogy célponttól is függ milyen minőséget kapsz.  :rolleyes:

ellenpélda: még jóval az öbölháború előtt az iraki airways cairói járatára több embert engedtek föl, mint ahány hely volt, fölhajtották a karfákat és a hármas helyre leültek 4-en.  :) helyi járat. :D
viszont a gyári csomagolású 4xAA elemet 'elkobozták' tőlem :D  :D a biztonság, ugye  :omg:

Szerkesztette: perzecutor 2008. 11. 01. 06:16 -kor

Business as usual. We fucked up everything.

#264 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 08:51

Ha már ennyire a repülésről beszélünk akkor megkérdezném, hogy a biztonsági ellenőrzéskor gondom lehet e majd abból a három kis titán darabból amit most raktak be a lábfejembe? :Đ (komolyan, nem viccből kérdezem) Eddig csak levettem az övet és pityegés nélkül mentem át, de láttam embereket, akiknek levetették a cipőjét, kézi szkennerrel nézték őket végig, stb. Kijelzi a kapu azt a három kis titán szöget?
Mellesleg erről jut eszembe, hogy egyes reptereken amikor levetetik a cipődet nem adnak semmit és zokinban kell mászkálni egy darabig ott ahol mások cipőben. Jellemző a japánokra, hogy ők adnak pacskert Nariita reptéren, de már nem emlékszem hol nem adtak mivel velem sosem fordult még elő. :cool: lehet ez érdekes lesz nekem a jövőben...

#265 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 10:24

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 9:51

Ha már ennyire a repülésről beszélünk akkor megkérdezném, hogy a biztonsági ellenőrzéskor gondom lehet e majd abból a három kis titán darabból amit most raktak be a lábfejembe?   :

asszem kell orvosi igazolás, de pontosan nem tudom milyen formában.
nekem is van egy vasdarab egy éve a combomban, 700e ft áfásan  :D , mondták, hogy reptéren ezzel esélytelen vagyok, de mivel nem kellett utaznom, ezért nem is jártam utána.

#266 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 10:24

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 9:51

Ha már ennyire a repülésről beszélünk akkor megkérdezném, hogy a biztonsági ellenőrzéskor gondom lehet e majd abból a három kis titán darabból amit most raktak be a lábfejembe? :Đ (komolyan, nem viccből kérdezem) Eddig csak levettem az övet és pityegés nélkül mentem át, de láttam embereket, akiknek levetették a cipőjét, kézi szkennerrel nézték őket végig, stb. Kijelzi a kapu azt a három kis titán szöget?
Mellesleg erről jut eszembe, hogy egyes reptereken amikor levetetik a cipődet nem adnak semmit és zokinban kell mászkálni egy darabig ott ahol mások cipőben. Jellemző a japánokra, hogy ők adnak pacskert Nariita reptéren, de már nem emlékszem hol nem adtak mivel velem sosem fordult még elő. :cool: lehet ez érdekes lesz nekem a jövőben...

Jo esellyel nem veszik eszre. Apam terdeben is van ket kapocs, es sehol nem jelzett be a kapu.
while (!sleep) sheep++;

#267 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 10:30

Idézet: Emvy - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 11:24

Jo esellyel nem veszik eszre. Apam terdeben is van ket kapocs, es sehol nem jelzett be a kapu.

ezzel nem játszanék, mert aztán egyszer bejelez....és ottragad  a transferben napokig. :)

#268 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 10:43

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 11:30

ezzel nem játszanék, mert aztán egyszer bejelez....és ottragad  a transferben napokig. :)

Hm, hogy erted, hogy nem jatszanal vele? Nem jatszik azzal senki -- ha kerdezik, akkor meg kell mondani, hogy mi a helyzet. Nem egyedi eset, nyilvan ismerik a biztonsagiak.
while (!sleep) sheep++;

#269 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 11:10

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 11:24

asszem kell orvosi igazolás, de pontosan nem tudom milyen formában.
nekem is van egy vasdarab egy éve a combomban, 700e ft áfásan  :D , mondták, hogy reptéren ezzel esélytelen vagyok, de mivel nem kellett utaznom, ezért nem is jártam utána.

Jövő héten megyek megint a kórházba majd rákérdezek, de sztem ilyen kis "szögekhez" nem kell. Az enyém nem tudom mennyi volt, szerencsére a biztosító fizet majd mindent, mert erre felé tuti horror áron adnak ilyen kis titán szögeket.  :Đ

#270 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 07:41

Sziasztok!

Jó, hogy ráleltem erre a topicra, mert mostanában sokat foglalkoztat a gondolat, hogy menni kéne az országból...és ha megyek akkor oda, ahova mindig is szerettem volna. Ez New York vagy LA.
Mondjuk nekem az lenne a kérdésem, hogy ha ki akarok menni, úgy hogy dolgozni, meg kint élni, azt nem lehet csak úgy minta az eu-n belül, ugye. Akkor milyen lehetőségei vannak az embernek ehhez?
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#271 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:00

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 12:10

Jövő héten megyek megint a kórházba majd rákérdezek, de sztem ilyen kis "szögekhez" nem kell. Az enyém nem tudom mennyi volt, szerencsére a biztosító fizet majd mindent, mert erre felé tuti horror áron adnak ilyen kis titán szögeket.  :Đ

Én úgy tudom, hogy a fémdetektor csak a mágnesezhető fémeket mutatja ki, namost,  a titán nem az. De mégha az is lenne, szerintem bőven azalatt a mennyiség alatt van, amit még kimutat a ketyere. Mindenesetre, egy igazolás nem árthat.

#272 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:05

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 8:41

Sziasztok!

Jó, hogy ráleltem erre a topicra, mert mostanában sokat foglalkoztat a gondolat, hogy menni kéne az országból...és ha megyek akkor oda, ahova mindig is szerettem volna. Ez New York vagy LA.
Mondjuk nekem az lenne a kérdésem, hogy ha ki akarok menni, úgy hogy dolgozni, meg kint élni, azt nem lehet csak úgy minta az eu-n belül, ugye. Akkor milyen lehetőségei vannak az embernek ehhez?

Persze, vannak, csak jóóóó macerás. De kb a világon mindenhol az van, hogy óóóó gyere turistának, költsd a pénzed, takarodj haza, de ha bevándorolni akarsz akkor coki. Még ausztráliába se valami egyszerü, pedig ott még kevesen is vannak.

Gondolom valamilyen tanulós történetben egyszerü kijutni, illetve, babysitteres mókát szokták még feszegetni. Kinnti rokon nem árt, meg perfekt nyelvtudás, della, mázli, illetve, hogyha vannak biztos elképzeléseid hogy hova mész, mert azzal hogy ki akarok menni VALAMIT csinálni, azzal tuti elhajtják az embert. Illetve, azt olvastam, legegyszerübben akkor lehet kidobbantani, ha beáll az ember  szemforgatónak valami szektába, pl scientológusnak, törtem is a fejem rajta egy darabig, hogy már csak a hecc kedvéért :D

#273 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:11

nyelvtudás rendben van, sajnos rokon nincs, csak régi jóbarát, aki mondta, hogy segít amiben kell. Ő anno kiment vízummal, majd elvett egy öregasszonyt jópénzért, hogy kint maradhasson. Na ez a verzió nekem nem kell :D  eleinte szívesen vállalnék pultos/felszolgáló esetleg konyhai munkát. Nem tudom pontosan mi kell ahhoz, hogy az ember a saját szakmájában tudjon kint dolgozni. Mert ok hogy egy itt megszerzett diplima ott nem azt jelenti, mint itthon, de hátha megy vele valamire az ember.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#274 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:11

Ide Ausztráliába sem könnyű, kivéve akkor ha valami hiányszakma a  te szakmád és van benne pár éves gyakorlatod is. Gondolom USA-ba is hasonló lehet.

#275 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:26

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 9:11

nyelvtudás rendben van, sajnos rokon nincs, csak régi jóbarát, aki mondta, hogy segít amiben kell. Ő anno kiment vízummal, majd elvett egy öregasszonyt jópénzért, hogy kint maradhasson. Na ez a verzió nekem nem kell :D  eleinte szívesen vállalnék pultos/felszolgáló esetleg konyhai munkát. Nem tudom pontosan mi kell ahhoz, hogy az ember a saját szakmájában tudjon kint dolgozni. Mert ok hogy egy itt megszerzett diplima ott nem azt jelenti, mint itthon, de hátha megy vele valamire az ember.

a legjobb ha kimész turistaként, és kint keresel valami kókány főiskolát, minimális tandíjjal, és beiratkozol
ezt megcsinálta két orosz haverom, együtt dolgoztunk, vízumunk lejárt, ők meg gondolták maradnak még, aztán ez lett
valami heti $50 a tandíjuk, és a felsőoktatás mellett legális mukavállalásit kapsz, amivel azért könnyű

Nagy bérekre ne számíts, minimálbér $6-7, de bolti eladónak szinte azonnal felvesznek, illetve rengeteg munkahely van, jellemzően azért $8-10-es órabért lehet találni. Nagyvárosokat meg inkább kerüld el, többszörösen drágább az élet, mint egy párszázezres kisebb helyen.
nyelvtudástól meg nem kell félni, délebbre jellemzően csak az beszél angolul a benzinkúton, gyorsétteremben, akinek fizetsz :Đ

Ha érdekel még valami akkor kérdezz bátran, 23 államban dolgoztam/utaztam összesen, szép emlékek :up:

Szerkesztette: Syner 2008. 11. 03. 08:29 -kor

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#276 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:27

Az a baj, hogy megetetik az embereket ezzel, hogy menjél külföldre, és majd mint a filmekben a dolgozó lány, először pultot vaxolsz, és a végén a rockefeller plaza tetején ér a halál 78 éves millomosasszonyként egy brazil testépitő karjaiban. A gond az, pont ahogy másban is, hogy az emberek hajlamosak a pozitiv példákat kiemelni, és elfogadni mint alap, normális, igaz, én meg ugyanigy vagyok a negativval, de egy valami tény: minden sikerre vagy 5x annyi bukás jut. Tudom, mindenkinek van ismerőse aki kiment kűffődre, és már a reptéren felszipkázta egy multi isten után második embernek, csak nekem meg van tucat ismerősöm fejenként másik tucattal, a világ négy sarkából, aki az első pár hónap után seggel tolatott vissza hungarisztánba.
Persze, nem vitatom, van akinek bejön az élet, van akinek itthon is. Csak a világ szűkebb lett az utóbbi X évben, és már nem úgy mennek a dolgok, hogy gyere cipő hamm,ilton.

Egyvalami biztos: pucér seggel kimenni, hacsak az ember nem cefet mákos, az öngyilkosság. Legalább annyi dudvának kell lenni a számlán, hogy legalább pár hónapot el tudjon karistolni az ember kenyéren és vizen,  mert elég ciki mikor a netcaféból kell ismerősöknek irkálni, hogy tuccadnipénct?

#277 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:32

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 8:27

Egyvalami biztos: pucér seggel kimenni, hacsak az ember nem cefet mákos, az öngyilkosság. Legalább annyi dudvának kell lenni a számlán, hogy legalább pár hónapot el tudjon karistolni az ember kenyéren és vizen,  mert elég ciki mikor a netcaféból kell ismerősöknek irkálni, hogy tuccadnipénct?

Egyetertek. Epeszu ember 1 evi magyar fizuja nelkul nem megy ki. En 4 millio forintot eltem el angliaban addig, mire megjott az elso fizetesem.

Ez 5 honapra volt eleg... elso honap az lebecolas, az ember orul, ha el... 2-3-4ik honap munkakereses... az en munkahelyemen pedig volt 1 honapos runner-seg, ami azt jelenti, hogy fizetes nelkuli betanulo ido, majd 3 honapi proba ido ehberert.

Szoval csak ugy kiugrani nem szabad, joelore elkell tenni a penzeket az utazasra es igencsak megkell fontolni, hogy az ember hova megy es mit akar csinalni.

Nem hiszek a "majd valami csak lesz..." felfogasban. Tepere's nelkul nincs semmi.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#278 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:38

Én azt nem értem miért vágynak az emberek arra, hogy egy idegen országban, rohadt messze ahova még kijutni is nehéz, plusz sokba kerül elmenjenek bolti eladónak 8 dollárért?

Nekem ez magas. :D

#279 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:42

Mert szimplan szabadulni akarnak a magyar szarbol? (Ahogy en is akartam... most 3 ev kenyszerpiheno Magyarorszagon, de amint tudok megyek vissza. Kezdem ugy erezni, hogy ez a 3 ev is tobb lesz mint kellene.)

A penz nem minden... de a nyugodtabb/jobb elet viszont nekem minden.
(En sem a penzert mentem ki... a szakmai kihivas-elorelepes illetve a jobb eletminoseg (nem szinvonal) kedveert. Ez valakinek bejon, valakinek nem. Evvan... )

Ja es megvalami... Mo-n szinte minden a nyamvadt politika korul forog... Angliaban akkor volt szo a politikarol, amikor en szoba hoztam. Ez azert marhara nem mindegy...

Szerkesztette: Boba 2008. 11. 03. 08:44 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#280 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 08:44

Idézet: Kory - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 9:38

Én azt nem értem miért vágynak az emberek arra, hogy egy idegen országban, rohadt messze ahova még kijutni is nehéz, plusz sokba kerül elmenjenek bolti eladónak 8 dollárért?

Nekem ez magas. :D

más a légkör, és szvsz USA-ban olcsóbb az élet, nem vicc

Szerkesztette: Syner 2008. 11. 03. 08:45 -kor

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14