idézet:
Ezt írta Netmaster:
Elég gyakran írják viszont tévesen ÁFÁ-s számla igénynek az áfásszámla-igényt.[/quote]
Kifejezetten örülök, hogy felhoztad. Példának okáért nagyon tapasztalt pedagógus kollégáim meglepődtek egy akadémiai kiadású gazdasági-pénzügyi helyesírási szótáron. Pl. általános forgalmi adó; általánosforgalmiadó-visszaigénylés.
Mind a kettő helyes, sőt, így kell őket írni...
MuszáJ 2., avagy bosszantó helyesírási hibák + nyelvhasználat az interneten
Elküldve: 2002. 10. 03. 21:07
Elküldve: 2002. 10. 03. 22:45
Elküldve: 2002. 10. 03. 23:06

Elküldve: 2002. 10. 03. 23:06
idézet:
Ezt írta Netmaster:
Másik érdekesség: hideg víz, vízcsap, de hidegvíz-csap - ezek a helyes írásmódok.[/quote]
hideg vízcsap is![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 10. 03. 23:51
idézet:
Ezt írta LAMExPERT:
hideg vízcsap is[/quote]
Ja igen, kihagytam, hogy a kettő összevonásának helyes írásmódja.
Elküldve: 2002. 10. 04. 21:54

Elküldve: 2002. 10. 04. 23:07
idézet:
Ezt írta guga , a legjobb állapot:
aylayl[/quote]
Megint kezdedd?
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2002. 10. 05. 09:50

Elküldve: 2002. 10. 07. 21:20

Elküldve: 2002. 10. 08. 06:35
idézet:
Ezt írta guga , a legjobb állapot:
Na!?[/quote]
idézet:
- Mama, neked van Bibliád? - Van fiam még két üveggel, bontsak egyet? [/quote]
(Kár, hogy a félkövér nem látszik...)
[ 2002. október 08.: satriani szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 10. 09. 13:49

Szóval helyesen: teLjhatalmú. (Ti. "teljes hatalom van a kezében".)
Elküldve: 2002. 10. 09. 17:07
idézet:
Ezt írta satriani:
Másik topicból: "tejhatalmú"... Valaki bevágott alá egy tehenet fejő cowboy-t, remélem, merő jóindulatból![]()
Szóval helyesen: teLjhatalmú. (Ti. "teljes hatalom van a kezében".)[/quote]
Hali
Pedig,ha tudnád,hogy mekkora hatalma van a tejnek.
Én például nem szeretek szaladgálni.De ha,csak egy pohárral iszom belőle,akkor rögtön futnom kell.
Mi ez,ha nem hatalom?![]()
-------------
Hali UFO
[ 2002. október 09.: ufonauta szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 10. 09. 22:30
idézet:
Ezt írta ufonauta:
Pedig,ha tudnád,hogy mekkora hatalma van a tejnek.
Én például nem szeretek szaladgálni.De ha,csak egy pohárral iszom belőle,akkor rögtön futnom kell.
Mi ez,ha nem hatalom?![]()
[/quote]
Akkor ebből kiindulva meghonosíthatnánk ékes nyelvünkben a "kakaóhatalom" (én az elmúlt héten), a "babhatalom", "kecsöphatalom", "kannásborhatalom" szavakat![]()
Elküldve: 2002. 10. 09. 22:51
idézet:
Ezt írta satriani:
Akkor ebből kiindulva meghonosíthatnánk ékes nyelvünkben a "kakaóhatalom" (én az elmúlt héten), a "babhatalom", "kecsöphatalom", "kannásborhatalom" szavakat[/quote]
Hali
Jó ötlet!
Orvosnál:
-Még mindig tart a krónikus hasmenése Krovacsek úr?
-Nem doktor úr.Most éppen hatalmi válságban vagyok.
------------
Hali UFO
Elküldve: 2002. 10. 10. 10:56
Tényleg! Meg tudja valaki mondani, mit jelent a fönt említett (sic!) szócska? Annyit tudok, hogy latinul 'így' a jelentése. Gondolom, arra használják, hogy ha esetleg nem decens dolgokat idéznek valahol, akkor ezzel jelölik, hogy ez egy szó szerinti idézet volt. Vagy hülyeséget gondolok?
Elküldve: 2002. 10. 10. 12:22
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Tejhatalom: Tej rulez (sic!)!
Tényleg! Meg tudja valaki mondani, mit jelent a fönt említett (sic!) szócska? Annyit tudok, hogy latinul 'így' a jelentése. Gondolom, arra használják, hogy ha esetleg nem decens dolgokat idéznek valahol, akkor ezzel jelölik, hogy ez egy szó szerinti idézet volt. Vagy hülyeséget gondolok?[/quote]
Nem jársz messze az igazságtól
Azt szokták jelölni e szócskával - függetlenül a téma non-decentiájától-, hogy ahonnan idéznek, ott írták/mondották (sic!).
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 10. 10. 13:29

Elküldve: 2002. 10. 12. 15:44
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
'Most raktam fel egy irc sciptet, es , nem tetszik le akarom torolni, es bemegyek, a control panel aott az add/remove be , es megtalalom a proggi nevet rakattintuk, es eszt irja ki:You must first exit mirc before uninstal. Es retrey, vagy cancel, retry sokaig nyomom, der semmi keppen nem csinal semmit, ujra ejon a retrey, cancel, es a szoveg!!MIt tegyek??Segitsetek!!!!!!!!!'
[/quote]
Ez király!
De nem csak a helyesírási hibák a durvák, hanem maga a kérdés is nevettető
Olvassátok csak el!![]()
Elküldve: 2002. 10. 14. 00:00
idézet:
Ezt írta satriani:
Tessék azt a nyamvadt muszáj szót pontos jével írni!
Egyre több helyen látom "muszály"-ként leírva, és nagyon szúrja a szemem. Bocsesz.
Akinek nem inge...
Tehát még egyszer helyesen:
muszáj.[/quote]
uszály muszáj dumálj...
(uszályt jól írtam!?)
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-
Elküldve: 2002. 10. 14. 19:57
idézet:
Ezt írta Arp:
De a szájat már pontossal. Úgyhogy abból kell képezni[/quote]
Jah... A tehén szája= muszáj
Üdv: W.