HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 10. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 12. 10. 13:10

Sziasztok!

Erre válaszolnátok?
Van esetleg gyorsított eljárás a biztosítóknál az engedményezés végrehajtásához?

Kösz!

Szia,

Nekem anno az volt, 2008-ban, hogy biztosítónál meg kellett adni kedvezményezettet. Az pedig a bank volt. Az engedményezést nem tudom, mit jelent itt...
Már ha jól értettem és arról van szó, hogy ha pl. meghalsz (bocs), akkor az életbiztosítást a bank kapja...

#1542 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 10. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 10. 13:23

Szia,

Nekem anno az volt, 2008-ban, hogy biztosítónál meg kellett adni kedvezményezettet. Az pedig a bank volt. Az engedményezést nem tudom, mit jelent itt...
Már ha jól értettem és arról van szó, hogy ha pl. meghalsz (bocs), akkor az életbiztosítást a bank kapja...

Hát valami ilyesmi, csak itt nem életbiztosításról van szó, hanem vagyonbiztosításról. Ez is hasonló, hogy a bank is kedvezményezett, ha pl. leég a lakás vagy ilyesmi. Nekem is volt már 2008-ban hasonló, de nem emlékszek mennyi idő alatt csinálták meg.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1543 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 10. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 10. 13:23

Szia,

Azt jelenti, hogy ha kár van, vagy megsemmisülés, a bank kapja a lóvét a hitel erejéig. Életbiztosításnál ugyanígy (szerződő halála)

Kolontár-Devecser esetében viszont, ha jól emlékszem, a bankok lemondtak a hiteles házak biztosítási pénzeiről, az a kárra fordíthatták a biztosítási pénzt.
Meg is találtam: itt az egyik sajtóközlemény:
https://www.kh.hu/pu...egyedev_/5.html

Szerkesztette: Kory 2011. 12. 10. 16:29 -kor

#1544 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 12. 10. 13:33

Hát valami ilyesmi, csak itt nem életbiztosításról van szó, hanem vagyonbiztosításról. Ez is hasonló, hogy a bank is kedvezményezett, ha pl. leég a lakás vagy ilyesmi. Nekem is volt már 2008-ban hasonló, de nem emlékszek mennyi idő alatt csinálták meg.

A kérdés már nem aktuális. Kiderült nincs átfutási idő, az engedményezést helyben elintézik a biztosítónál, a biztosító ad egy formanyomtatványt, amin szerepel a banki hitelszerződés száma és egyéb adatai. Ez már elég a banknak, nincs külön átfutási idő.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1545 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 20:51

Viszont egy másik kérdést feltennék még.

Szóval a CHF lakáshitelt új Ft hitellel váltom ki, ráadásul kettővel is, ugyanis a szóban forgó lakásra nem adtak annyi hitelt, amennyi Ft kell a végtörlesztéshez, ezért egy másik ingatlanra még felveszek egy kisebb összeget szabadfelhasználású hitellel. Szóval lényeg az hogy két ingatlan is meg lesz terhelve. A kettő bőven fedezi a felvett hitelt.

Ma már kicsit felpiszkálták az agyam, mert mielőtt elkezdtük az egészet hivatalosan kitölteni, benyögték, hogy előírtak még egy életbiztosítást is. Nagy nehezen, de még ebbe is belementem, ez is havi 10eFt plusz kiadás. A bank saját biztosítójánál lesz kötve. Elkezdte kérdezgetni, hogy volt-e műtétem, meg minden hasonlót az egészségügyi állapotról. Én meg nagy naívan el is mondtam az igazat, miszerint 2009-ben volt egy kisebb műtét.

Később kapok egy emailt, hogy vigyem már be a 2009-es műtét zárójelentését. Na ezen a ponton kicsit bepöccentem. A s*gg*mbe már nem akarnak felnyúlni, egy sz*ros lakáshitel miatt? Két ingatlant is megterhelek miatta, megfizetem a szükséges (nem kicsi) kamatot, odamegy a fizetésem, az életbiztosításba is belementem, mit akarnak még?

Végül a konkrét kérdésem: van joga a biztosítónak a saját személyes orvosi irataimhoz? Ez már kicsit személyes jogokat sért, úgy vélem. Megtagadhatom a zárójelentés bemutatását???

Szerkesztette: batagy 2011. 12. 12. 20:57 -kor

#1546 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 12. 12. 20:51

Viszont egy másik kérdést feltennék még.

Szóval a CHF lakáshitelt új Ft hitellel váltom ki, ráadásul kettővel is, ugyanis a szóban forgó lakásra nem adtak annyi hitelt, amennyi Ft kell a végtörlesztéshez, ezért egy másik ingatlanra még felveszek egy kisebb összeget szabadfelhasználású hitellel. Szóval lényeg az hogy két ingatlan is meg lesz terhelve. A kettő bőven fedezi a felvett hitelt.

Ma már kicsit felpiszkálták az agyam, mert mielőtt elkezdtük az egészet hivatalosan kitölteni, benyögték, hogy előírtak még egy életbiztosítást is. Nagy nehezen, de még ebbe is belementem, ez is havi 10eFt plusz kiadás. A bank saját biztosítójánál lesz kötve. Elkezdte kérdezgetni, hogy volt-e műtétem, meg minden hasonlót az egészségügyi állapotról. Én meg nagy naívan el is mondtam az igazat, miszerint 2009-ben volt egy kisebb műtét.

Később kapok egy emailt, hogy vigyem már be a 2009-es műtét zárójelentését. Na ezen a ponton kicsit bepöccentem. A s*gg*mbe már nem akarnak felnyúlni, egy sz*ros lakáshitel miatt? Két ingatlant is megterhelek miatta, megfizetem a szükséges (nem kicsi) kamatot, van náluk lekötött pénzem is, és az életbiztosításba is belementem, mit akarnak még?

Végül a konkrét kérdésem: van joga a biztosítónak a saját személyes orvosi irataimhoz? Ez már kicsit személyes jogokat sért, úgy vélem. Megtagadhatom a zárójelentés bemutatását???

A zárójelentés elvileg azért kell, hogy az egészségi állapotodról legyen infó! Minél egészségesebb vagy, annál kisebb a kockázat -> annál kisebb a biztosítási díj. Elvileg...

#1547 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 20:57

Szerintem simán, ez bevett gyakorlat. Érthető is teljesen.

#1548 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 12. 12. 20:57

Szerintem simán, ez bevett gyakorlat. Érthető is teljesen.

Mármint mi a bevett gyakorlat? A megtagadás vagy a zárójelentés bemutatása?

#1549 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 12. 12. 20:58

Az, hogy kérik. Benne van a szerződésben, hogy mindent elmeséltél, ennek megfelelően ha később kiderül, hogy mégsem, az szerződésszegés. Innen csak a biztosítón múlik, hogy árat emel, felmondja a szerződést vagy továbbmegy (elvégre magánokiratban valótlant állítasz, ha elhallgatod a kezelést).

#1550 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 00:10

CHF végtörlesztés idegen banki forinthitellel: eddig 17 alkalommal voltam ügyintézni, talán holnap vége.
Csak én látom úgy, hogy ennek nem feltétlenül így kellene mennie?

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 12. 13. 00:12 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1551 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 00:14

A s*gg*mbe már nem akarnak felnyúlni, egy sz*ros lakáshitel miatt? Két ingatlant is megterhelek miatta, megfizetem a szükséges (nem kicsi) kamatot, odamegy a fizetésem, az életbiztosításba is belementem, mit akarnak még?

a lelkedet
és meg is kapják
hogy mosolyogva vagy fogcsikorgatva írod alá a szerződést, az már csak vérmérséklet kérdése...

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 12. 13. 00:14 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1552 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 00:14

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 12. 13. 00:10

CHF végtörlesztés idegen banki forinthitellel: eddig 17 alkalommal voltam ügyintézni, talán holnap vége.

És mennyire gyakori, hogy a Ft hitel törlesztőrészlet magasabb lesz, mint a CHF hitel törlesztőrészlete?

#1553 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 00:22

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 12. 13. 00:14

És mennyire gyakori, hogy a Ft hitel törlesztőrészlet magasabb lesz, mint a CHF hitel törlesztőrészlete?

elvileg nem lehetseges
az utolso 3 havi torlesztod atlaganal nem lehet magasabb az uj torleszto
mi legalabbis ezt az infot kaptuk a kivalto banktol - aztan lehet, hogy ezt a bank szabta meg egyenileg, pedig par evet sporolhattunk volna a futamidon. Jobb ezen hamar tulesni.

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 12. 13. 00:25 -kor

#1554 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 00:42

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 12. 13. 00:22

elvileg nem lehetseges
az utolso 3 havi torlesztod atlaganal nem lehet magasabb az uj torleszto
mi legalabbis ezt az infot kaptuk a kivalto banktol - aztan lehet, hogy ezt a bank szabta meg egyenileg, pedig par evet sporolhattunk volna a futamidon. Jobb ezen hamar tulesni.

Mondjuk magára a kiváltó hitelre ez nálam is igaz, alacsonyabb a törlesztő, csakhogy nálam még kellett egy második, kiegészítő hitel is, amiből az "önrészt" állom, ezért nekem a szumma Ft magasabb mint a CHF-es. A CHF-es 65eFt körül mozgott, novemberben 69eFt volt. A kiváltó hitelem törlesztője az akciós kamatperiódus elteltével 54eFt, az "önrészhez" a másik szabadfelhasználásúm 15eFt, az szumma 69eFt, azaz én mostani CHF árfolyamon egálban leszek (olyan mintha kb 250 Ft-os árfolyamon rögzíteném a CHF-et. :bolond: ) Ehhez jön 10eFt életbizti, így nekem kb 80eFt lesz a törlesztő a mostani kb 70eFt helyett. Hozzáteszem, 2008-ban amikor felvettem, asszem 37eFt-tal számoltam, (akkor 150 Ft körül volt a CHF). :box2:

#1555 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 01:44

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 12. 13. 00:42

Mondjuk magára a kiváltó hitelre ez nálam is igaz, alacsonyabb a törlesztő, csakhogy nálam még kellett egy második, kiegészítő hitel is, amiből az "önrészt" állom, ezért nekem a szumma Ft magasabb mint a CHF-es. A CHF-es 65eFt körül mozgott, novemberben 69eFt volt. A kiváltó hitelem törlesztője az akciós kamatperiódus elteltével 54eFt, az "önrészhez" a másik szabadfelhasználásúm 15eFt, az szumma 69eFt, azaz én mostani CHF árfolyamon egálban leszek (olyan mintha kb 250 Ft-os árfolyamon rögzíteném a CHF-et. :bolond: ) Ehhez jön 10eFt életbizti, így nekem kb 80eFt lesz a törlesztő a mostani kb 70eFt helyett. Hozzáteszem, 2008-ban amikor felvettem, asszem 37eFt-tal számoltam, (akkor 150 Ft körül volt a CHF). :box2:

Azonos futamidő mellett? :think: Akkor mi indokolja, hogy végtörlessz?

#1556 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 01:49

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 12. 12. 20:58

Természetesen joga van a biztosítónak tudni. Te az adatlapon bevallod, hogy mik történtek neked, és ő erről kérhet részletes információt, orvosi jelentést.
Ha kiderül, hogy valamit nem vallottál be, akkor érvényteleníthetik a biztosításod, és feljelenthetnek. Amúgy a magyar gyakorlat viszonylag jóhiszemű, önbevallásos, a kórházak, klinikák nem jelentenek a biztosítók felé. A szerződés szerint ha bármi történik veled, akkor azt jelentened kell. Ha ezt elmulasztod, akkor szerződést szegsz. De ha ez nem derül ki öt éven belül, akkor elévül a vétséged, nem marasztalhatnak el, nem tagadhatják meg a fizetést. Igaz ez a szerződéskötéskori bevallásra is.
Mivel ők arra kötnek biztosítást, hogy te még egy darabig talpon maradsz, persze, hogy érdekli őket, hogy vagy. Ha megtagadod az információszolgáltatást, akkor ők megtagadhatják a szolgáltatást.

#1557 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 08:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 12. 13. 01:44

Azonos futamidő mellett? :think: Akkor mi indokolja, hogy végtörlessz?

Igen azonos futamidő mellett. Nos hát igen, a havi törlesztőm ugyan magasabb lesz, de az össz-tartozás jelentősen csökken! Ha úgy döntök, akkor a másik lakást eladhatom, és az összegből rendezhetem kb pont az egész hitelt. Ha viszont maradok a CHF-en, akkor jóval többet kellene befizetni, ha erre sor kerül. Akkor a másik lakás még csak nem is fedezné a befizetendő összeget. A másik, hogy így a későbbiekben bármikor könnyebb előtörleszgetni. Bármikor előtörlesztek majd, az mind 180 Ft-os CHF árfolyamnak felel meg, hisz a Ft hitel összege annak felel meg. Azért a tervem az hogy legalább az "önrészt" adó szabadfelhasználású hitelt 1-1,5 éven belül visszafizetem, akkor már azért barátságosabb lesz a részlet.

Ha az előtörlesztést vagy későbbi végtörlesztést nézem, akkor mérlegeltem, hogy mi az esélye, hogy 180 Ft-ra visszamegy a CHF... nos úgy gondoltam semennyi.

A havi részletem jelentős mértékben nem emelkedik. Persze ha sokkal lejjebb megy a CHF, akkor havi részlet szempontból rosszabbul jérok, de megint, mennyi az esélye, hogy a CHF a mostaninál lejjebb megy? Ezt nem tudom, talán nem sok, de ugye még följebb is mehet...

Szerkesztette: batagy 2011. 12. 13. 08:07 -kor

#1558 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 08:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 12. 13. 01:49

Természetesen joga van a biztosítónak tudni. Te az adatlapon bevallod, hogy mik történtek neked, és ő erről kérhet részletes információt, orvosi jelentést.
Ha kiderül, hogy valamit nem vallottál be, akkor érvényteleníthetik a biztosításod, és feljelenthetnek. Amúgy a magyar gyakorlat viszonylag jóhiszemű, önbevallásos, a kórházak, klinikák nem jelentenek a biztosítók felé. A szerződés szerint ha bármi történik veled, akkor azt jelentened kell. Ha ezt elmulasztod, akkor szerződést szegsz. De ha ez nem derül ki öt éven belül, akkor elévül a vétséged, nem marasztalhatnak el, nem tagadhatják meg a fizetést. Igaz ez a szerződéskötéskori bevallásra is.
Mivel ők arra kötnek biztosítást, hogy te még egy darabig talpon maradsz, persze, hogy érdekli őket, hogy vagy. Ha megtagadod az információszolgáltatást, akkor ők megtagadhatják a szolgáltatást.

Értem, köszi az infókat!

#1559 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 12. 13. 00:10

Hát egyrészt normális országban eleve nem lenne CHF végtörlesztés fix árfolyamon...
Másrészt pedig nyilván tartanak be a bankok, igyekeznek úgy megcsinálni, hogy ne lehessen büntetni őket érte... :(

#1560 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 13. 09:18

Hát egyrészt normális országban eleve nem lenne CHF végtörlesztés fix árfolyamon...
Másrészt pedig nyilván tartanak be a bankok, igyekeznek úgy megcsinálni, hogy ne lehessen büntetni őket érte... :(

Mindenki ezt csinálná.

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.