Idézet: gene - Dátum: 2011. 12. 13. 11:34
szerintem pedig törvénytelen árukapcsolás hitelhez biztosítást köttetni, mivel ha a hitelfelvevő meghal, akkor ott van fedezetként az ingatlan.
Ugyanezt én is jeleztem, az volt a reakciójuk, hogy ők "nem gyűjtenek ingatlanokat", és hogy a jelzálog csak az alapja az egésznek, de azon érvényesíteni nem akarnak semmit.
Sajnos a központban előírták az életbiztit, nagyon nem tudok és az ügyintéző se, vele semmit csinálni. Az igazság az, hogy már a 2008-as eredeti CHF hitelnél is kellett volna, de akkor sikerült ügyesen elkerülnöm.
A mostani viszont úgy lesz kötve, hogy csak kb fele megy a haláleseti biztosításra, a másik fele befektetés jellegű és egyfajta önkéntes nyugdíjnak fogható fel.
Ez persze nem nyugtat meg engem, mert plusz 10eFt is jelentős összeg, de már ez van.
Idézet: gene - Dátum: 2011. 12. 13. 11:34
batagy, melyik banknál intézed a hitelkiváltást?
Ez nem publikus, nem akarok senkit befolyásolni vagy nyíltan véleményt formálni konkrét bankról. Ahol én intézem, egyébként minden szempontból nagyon korrektek, egyedül ez a biztosítás bosszant kicsit. Könnyen lehet hogy más bankoknál is hasonló szitu állt volna elő.
Szerkesztette: batagy 2011. 12. 13. 12:03 -kor
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P