HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 24. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 24. 11:50

Persze, hogy idefele utkozben egy nagy feknel elokerult a kartya. Mind1 itt vagyok, megszuntetem a szamlat es megyek mashova....

Máshol sem fogják elmondani. Nincs nekik előírva, mást meg nem mondhatnak, csak ami elő van írva.

#1642 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 24. 11:58

Máshol sem fogják elmondani. Nincs nekik előírva, mást meg nem mondhatnak, csak ami elő van írva.

Ha tényleg azért nem mondja el mert nem szabad, akkor bekaphassák. Ilyen nagy business az a letiltási díj nekik?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#1643 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 24. 11:58

tehát előírás szerint azt kell mondani:

"letiltottam, 10ezer forint lesz"

és nem mondhatja azt:
"10ezer forint lesz a letiltás, biztos le akarja-e tiltani?"

mondtam hogy ez így nem korrekt, stb, akkor mégse tiltatom le, közölte már késő blabla, tartsam a telefont mert még ezmegaz kell. rányomtam a telefont, kapja be. próbált visszahívni, de kinyomtam.

a számlát persze nem tudtam megszüntetni, mert tegnap használtam a kártyát, és az még nincs elszámolva.
viszont a 10ezer forint még nincs beterhelve, és menjek csütörtökön. ügyintéző szerint azonnal be kellett volna terhelni, úgyhogy csodálkozott, mondta ha csütörtökig beterhelik akkor meg tudom reklamálni...

cibről mi a vélemény?

Szerkesztette: WiZARD 2012. 01. 24. 12:27 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1644 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 24. 12:26

tehát előírás szerint azt kell mondani:

"letiltottam, 10ezer forint lesz"

és nem mondhatja azt:
"10ezer forint lesz a letiltás, biztos le akarja-e tiltani?"

mondtam hogy ez így nem korrekt, stb, akkor mégse tiltatom le, közölte már késő blabla, tartsam a telefont mert még ezmegaz kell. rányomtam a telefont, kapja be. próbált visszahívni, de kinyomtam.

a számlát persze nem tudtam megszüntetni, mert tegnap használtam a kártyát, és az még nincs elszámolva.
viszont a 10ezer forint még nincs beterhelve, és menjek csütörtökön. ügyintéző szerint azonnal be kellett volna terhelni, úgyhogy csodálkozott, mondta ha csütörtökig beterhelik akkor meg tudom reklamálni...

cibről mi a vélemény?

Fogalmam sincs, mi van a könyvükbe írva, de azt kell mondani és biztosan azt is mondta. Ha szerinted nem, akkor lehet panaszkodni, rögzítve van a felvétel.

CIB-nél sem kérdeznek vissza, tapasztalat. :Đ

#1645 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 24. 11:17

az mennyire korrekt/normális eljárás, hogy ha elvesztem a kártyámat, akkor miután ezt bejelentem, azután közli, hogy oké, akkor ez 10ezer forint, és ennyi. nem lehet visszavonni, nem mondhatom hogy mégse stb...

(10ezer forintot megért volna, hogy ne jelentsem be. inkább elutalom a lét, és amúgy is máshol akartam számlát nyitni)

mert szerintem ez úgy lenne korrekt, hogy közli, hogy ez 10ezer ft lesz, és biztos vagyok-e benne stb...

Akkor köszönöm, nem kérem mégsem.
Ha azt mondja, hogy kötelező lennie kártyának a számlához, akkor úgyis máshol akartál számlát nyitni, akkor meg még a számlát is megszüntetheted.

#1646 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 24. 11:29

de ezt mi a qrvaannyáért nem mondja az a tetű a telefon túl végén?
miután megkérdeztem tőle, hogy ha otthon mégis megtalálom, akkor tudok-e vmit csinálni...

na mind1, eddig csak gondolkoztam hogy másik bankhoz megyek, ezek után biztos.

csak kérdés, hogy hova. tipp?

Rá kellett volna kérdezni, hogy mennyibe kerül.
Bármit csináltatsz, előtte meg kell beszélni/kérdezni az árát.

#1647 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 24. 15:55

Rá kellett volna kérdezni, hogy mennyibe kerül.
Bármit csináltatsz, előtte meg kell beszélni/kérdezni az árát.

Átlagemberként megijedsz, hogy nincs meg a kártyád, természetes reakcióként , főleg a tájékoztatásnak megfelelően letiltod. A díjon nem is szabad meglepődni, mert ezt tartalmazza az üzletszabályzat. Alkudozni akarnál, ha én lennék a call centeres? Annyit mondanék neked, hogy ha sokallod akkor ne tiltasd le. Ennyi.
Az mondjuk tényleg bosszantó, hogy érthető nyelven, át átlag nénike számára is le lehetne írni, nem az üzletszabályzat hivatalos nyelvén, amit úgysem olvas el, hanem egy szórólap, vagy mittudom én formában.
De nem a call centeres a hibás. Felhívod, jaj nincs meg a kártya, mit mond, tiltsd le. Ha alkudozik ajánl bármit, főleg ha közli a 10 rugót akkor azt mondod, hogy jaj aranyoskám az sok píz. Közben lenyúlják a nyugdíjadat aztán a sztárügyvéd majd jól visszapereli az összeget a call center rögzített hívása alapján.
ha nincs kártyát és elveszted a brifkódat, akkor kinek lehet reklamálni? ha csak egy kártyád veszik el, akkor jó esetben nem a mögötte álló pénzed veszik. ha letiltod. Ja, hogy pénzt kér érte a bank, mert fasz voltál? Felháborító! Pedig "demokrácija" van!!!!! nekünk csak jogaink vannak, semmi más...

#1648 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 24. 18:20

Átlagemberként megijedsz, hogy nincs meg a kártyád, természetes reakcióként , főleg a tájékoztatásnak megfelelően letiltod. A díjon nem is szabad meglepődni, mert ezt tartalmazza az üzletszabályzat. Alkudozni akarnál, ha én lennék a call centeres? Annyit mondanék neked, hogy ha sokallod akkor ne tiltasd le. Ennyi.
Az mondjuk tényleg bosszantó, hogy érthető nyelven, át átlag nénike számára is le lehetne írni, nem az üzletszabályzat hivatalos nyelvén, amit úgysem olvas el, hanem egy szórólap, vagy mittudom én formában.
De nem a call centeres a hibás. Felhívod, jaj nincs meg a kártya, mit mond, tiltsd le. Ha alkudozik ajánl bármit, főleg ha közli a 10 rugót akkor azt mondod, hogy jaj aranyoskám az sok píz. Közben lenyúlják a nyugdíjadat aztán a sztárügyvéd majd jól visszapereli az összeget a call center rögzített hívása alapján.

Persze, akinek a nyugdíját lenyúlják, meg akinek sok a 10e ft, az biztos sztárügyvédet fog fogadni :D
Egyébként egy olyan esetet sem tudok, hogy sztárügyvéd perelt volna vissza lopott kártyával levett pénzt.
De ha van is ilyen eset, hagyjuk már a meséket, hogy ezért nem tudta előre benyőgni, hogy mennyi az annyi, mert nem volt rá 3 mp.

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 24. 18:20

ha nincs kártyát és elveszted a brifkódat, akkor kinek lehet reklamálni? ha csak egy kártyád veszik el, akkor jó esetben nem a mögötte álló pénzed veszik. ha letiltod. Ja, hogy pénzt kér érte a bank, mert fasz voltál? Felháborító! Pedig "demokrácija" van!!!!! nekünk csak jogaink vannak, semmi más...

Nahát. Mondtam én ilyet, hogy felháborító, hogy a kártyaletiltás és az új kártya pénzbe kerül? Vagy hogy alkudozni akarnék? Szerintem nem.
Szerintem azt mondtam, hogy mielőtt kérsz valamit, hasznos lehet előre megbeszélni, hogy mennyibe fog fájni.
Te vennél tőlem bármit úgy, hogy vedd meg, aztán majd mondom az árat? Ha igen, akkor mondom a címet, lehet jönni vásárolni :D

Egyébként én tudtam, hogy ennyivel könnyítenek meg érte, mert ismerősnek nemrég lopták el a tárcáját, 3 kártyát letitatni volt neki 27e ft.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 01. 24. 19:16 -kor

#1649 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 20:51

Tud valaki prezentalni nekem egy olyan chartot, ahol minden honap utolso penteken levo aktualis CHF-HUF arfolyam lathato?
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1650 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 01. 24. 20:51

Tud valaki prezentalni nekem egy olyan chartot, ahol minden honap utolso penteken levo aktualis CHF-HUF arfolyam lathato?

http://www.mnb.hu/arfolyam-lekerdezes - ebből meg tudod csinálni.

#1651 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 24. 11:17

az mennyire korrekt/normális eljárás, hogy ha elvesztem a kártyámat, akkor miután ezt bejelentem, azután közli, hogy oké, akkor ez 10ezer forint, és ennyi. nem lehet visszavonni, nem mondhatom hogy mégse stb...

(10ezer forintot megért volna, hogy ne jelentsem be. inkább elutalom a lét, és amúgy is máshol akartam számlát nyitni)

mert szerintem ez úgy lenne korrekt, hogy közli, hogy ez 10ezer ft lesz, és biztos vagyok-e benne stb...

Vissza az alapokhoz: nem a te kártyádat veszítetted el, hanem a bankét. A letiltás mögött egy garanciavállalás van, egy szolgáltatás, amiért fizetned kell.

A kondíciós lista, hirdetmény, üzletszabályzat, ÁSZF publikus dokumentumok, bármikor lehetőséged van megnézni, ha nincs meg, kérni egyet, vagy az ügyintézőtől kérdezni, amire ő köteles egyértelműen válaszolni. Ha nem kérdezed, akkor feltételezi, hogy ismered a közted és a bank közt létrejött szerződés feltételeit. Ilyen esetekben neki az a feladata, hogy a lehető leggyorsabban ténylegesen letiltsa a kártyát, mert a bejelentésed pillanatától ők felelnek az azzal végrehajtott tranzakciókért.

Tudom, hogy kártyanemtalálás esetén jön a pánik, meg egyből a letiltás, de azért érdemes előtte picit átgondolni, hogy hol lehet, tényleg ellophatták-e?

#1652 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 13:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 24. 20:53

http://www.mnb.hu/arfolyam-lekerdezes - ebből meg tudod csinálni.

Koszi. Ezek alapjan sajnos tobbet fizettem az autora, a jelenlegi modszerevele a banknak, mint a tobbi banknal. Elotte ezzel a modszerrel jartam tobbnyire jobban. (Minden ho utolso penteki arfolyamat veszik figyelembe, nem pedig egy havi kozeperteket.)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1653 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2012. 01. 24. 20:58

Vissza az alapokhoz: nem a te kártyádat veszítetted el, hanem a bankét. A letiltás mögött egy garanciavállalás van, egy szolgáltatás, amiért fizetned kell.

A kondíciós lista, hirdetmény, üzletszabályzat, ÁSZF publikus dokumentumok, bármikor lehetőséged van megnézni, ha nincs meg, kérni egyet, vagy az ügyintézőtől kérdezni, amire ő köteles egyértelműen válaszolni. Ha nem kérdezed, akkor feltételezi, hogy ismered a közted és a bank közt létrejött szerződés feltételeit.

És azt nem feltételezi, hogy esetleg nem tudod, hogy a kártyaletiltás nem ingyenes?
Te betéve tudod fejből az összes bankod összes ügyleti díját és az egész ászf-üket fejből? Vagy mindig ott vannak a zsebedben a bankok kondíciós listái, hirdetményei, üzletszabályzatai, ÁSZF publikus dokumentumai?
Meg az milyen, hogy adnak valamit, és utána mondják meg, hogy mibe kerül, azán már nem mondhatod, hogy nem kérem. Szerinted mert feltételezik, hogy te tudod.
A másik oldala a dolognak szerintem is az, hogy valóban bármit kérsz, meg kell kérdezni, hogy mibe kerül.

Egyébként nem igaz, hogy mindent megmondanak, sőt, van amit direkt titkolnak: haver most nyit webboltot. Bankkártyás fizetést akar intézni hozzá, de a bank nem mondja meg előre, hogy mennyibe fog kerülni a fizetés. Sehol nem találta, és amikor rákérdezett, azt mondták, hogy írja alá a szerződést, és utána megadják, hogy mibe fog fájni.

#1654 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 15:04

picit nyugodtabban gondolkoztam a dolgon:

ha közli hogy 10k és tiltsa-e, valószínűleg akkor is letiltatom. anyázok egyet magamban, hogy ennyi, de ez van, én voltam a fasz, így jártam.

az baszott fel, hogy közli, hogy oké letiltva, akkor ez egy 10es lesz.

na majd holnap bemegyek ismét, hátha sikerül megszüntetni a számlát, kiderül beterhelték-e végül a 10ezret.
cibnél meg tegnap este megnyitottam az új számlát...

visa vagy mastercard a jobb választás?

egyelőre visát kértem, ha jól tudom az $ elszámolású, sokat fizetek neten usd-s cuccokat, így azzal talán jobban járok.
gondolkoztam, hogy eu-s utazáshoz, esetleg ritka euros fizetéshez érdemes-e kérnem mastercardot is, de egyelőre nem kértem...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1655 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 25. 15:04

ha közli hogy 10k és tiltsa-e, valószínűleg akkor is letiltatom. anyázok egyet magamban, hogy ennyi, de ez van, én voltam a fasz, így jártam.

az baszott fel, hogy közli, hogy oké letiltva, akkor ez egy 10es lesz.

na majd holnap bemegyek ismét, hátha sikerül megszüntetni a számlát, kiderül beterhelték-e végül a 10ezret.
cibnél meg tegnap este megnyitottam az új számlát...

visa vagy mastercard a jobb választás?

egyelőre visát kértem, ha jól tudom az $ elszámolású, sokat fizetek neten usd-s cuccokat, így azzal talán jobban járok.
gondolkoztam, hogy eu-s utazáshoz, esetleg ritka euros fizetéshez érdemes-e kérnem mastercardot is, de egyelőre nem kértem...

A user szempontjából max. az elfogadóhelyek számosságában van szerintem eltérés.

#1656 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 25. 15:04

Minek, ha úgyis megszünteted?
Inkább csak lökjék át a lét az új számlára, ezt meg szüntessék meg, csókolom.

#1657 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 25. 15:47

Minek, ha úgyis megszünteted?
Inkább csak lökjék át a lét az új számlára, ezt meg szüntessék meg, csókolom.

mert közölte a telefonos, hogy azt mondtam hogy tiltsa, és nem lehet visszavonni...

-szeretném tiltatni
-oké tiltva, 10k pénz
-akkor mégse akarom
-már nem lehet visszavonni

üres a számla, szóval max ráterhelik a 10k-t, de én befizetni nem fogom/akarom :)

#1658 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 25. 16:00

mert közölte a telefonos, hogy azt mondtam hogy tiltsa, és nem lehet visszavonni...

-szeretném tiltatni
-oké tiltva, 10k pénz
-akkor mégse akarom
-már nem lehet visszavonni

üres a számla, szóval max ráterhelik a 10k-t, de én befizetni nem fogom/akarom :)

Akkor a számládon mínuszban lesz ez az összeg és addig amíg nem rendezed addig nekik kamatozik.
A számládat sem fogják megszüntetni, egy idő után eléri az összeg a havi számlavezetési dijjal azt a szintet, hogy KHR listára kerülsz.
Ha ez megéri neked akkor uzsgyi.Leírták már előttem, hogy egy letiltás díja szerepel az üzletszabályzatban.
ha elhagyod a kártyádat akkor ne tiltsd le, vállald a kockázatot, hogy visszaélnek a számláddal. Ha elkeveredik a kártyád az csakis a te hülyeséged, ha letiltod az is. Ha meg megtalálod közben akkor az miért a bankod, vagy bárki más hülyesége. Minek használsz bankkártyát? Ha a fizetésed számlára jön akkor vedd ki egyben és őrizgesd a zsebedben a pénzt. Azt is elhagyhatod? Akkor ki lesz a hülye? A szabó aki varrta a ruhádat?
Amúgy meg nem is biztos, hogy sok az a 10 ezer egy letiltásért, mert utána a bank nyeli be a visszaéléseket, ami könnyen előfordulhat pl. egy dombornyomott, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyánál.

#1659 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 08:17

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 25. 16:24

Akkor a számládon mínuszban lesz ez az összeg és addig amíg nem rendezed addig nekik kamatozik.
A számládat sem fogják megszüntetni, egy idő után eléri az összeg a havi számlavezetési dijjal azt a szintet, hogy KHR listára kerülsz.
Ha ez megéri neked akkor uzsgyi.Leírták már előttem, hogy egy letiltás díja szerepel az üzletszabályzatban.
ha elhagyod a kártyádat akkor ne tiltsd le, vállald a kockázatot, hogy visszaélnek a számláddal. Ha elkeveredik a kártyád az csakis a te hülyeséged, ha letiltod az is. Ha meg megtalálod közben akkor az miért a bankod, vagy bárki más hülyesége. Minek használsz bankkártyát? Ha a fizetésed számlára jön akkor vedd ki egyben és őrizgesd a zsebedben a pénzt. Azt is elhagyhatod? Akkor ki lesz a hülye? A szabó aki varrta a ruhádat?
Amúgy meg nem is biztos, hogy sok az a 10 ezer egy letiltásért, mert utána a bank nyeli be a visszaéléseket, ami könnyen előfordulhat pl. egy dombornyomott, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyánál.

Dehogy nyeli be a bank a visszaéléseket, hiszen azonnal letiltja a kártyát.
Ha így működne, hogy a bank nyelné be, akkor egy-egy nagy értékű vásárlás után rengetegen azt mondanák, hogy elhagyták/ellopták a kártyát és nem ők vásároltak vele. A bank meg fizetné vissza a vásárlás árát, így rengetegen bebútoroznák a lakást 10e ft-ért ...

Szerkesztette: Sparow2 2012. 01. 26. 08:20 -kor

#1660 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 25. 16:00

Arra kérdeztem a "minek?"-et, hogy ha előre szóltak volna, hogy 10e lesz a letiltás, akkor minek tiltattad volna le? Ha úgysincs rajta pénz, és úgyis megszünteted, minek még külön letiltatni a kártyát???

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.