HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 26. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 26. 08:17

Dehogy nyeli be a bank a visszaéléseket, hiszen azonnal letiltja a kártyát.
Ha így működne, hogy a bank nyelné be, akkor egy-egy nagy értékű vásárlás után rengetegen azt mondanák, hogy elhagyták/ellopták a kártyát és nem ők vásároltak vele. A bank meg fizetné vissza a vásárlás árát, így rengetegen bebútoroznák a lakást 10e ft-ért ...

Egy dombornyomott kártya nem csak elektronikus úton használható, igaz, hogy szinte csak így használják. Előfordulhat mégis, hogy mégis tudják használni. A letiltás pillanatától a banké a kár.

Idézet

Két fajta kártya van, a dombornyomott és a sima, vagy rendes nevén elektronikus. Papíron az a különbség közöttük, hogy a dombornyomottal akkor is tudunk vásárolni, ha a rendszer nem fér hozzá a számlaadatainkhoz. Ilyenkor a kártyakibocsátó cég bevállalja a rizikót és engedélyezi a tranzakciót. Ezért is lehet offline is használni ezeket a kártyákat, mindenki látott már mechanikus-indigós kézi kártyalehúzót a filmeken.

Az elektronikus kártya csak akkor működik, ha megvan a közvetlen kapcsolat a bankunkkal, aki igazolja, hogy van pénz a számlánkon.

A dombornyomott kártya offline használhatósága miatt kerül olyan sokba letiltani, ha ellopják.

Szerkesztette: rupic 2012. 01. 26. 08:30 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#1662 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 26. 08:27

Egy dombornyomott kártya nem csak elektronikus úton használható, igaz, hogy szinte csak így használják. Előfordulhat mégis, hogy mégis tudják használni. A letiltás pillanatától a banké a kár.

Akkor miért nem csinálja minden c. hogy nyit egy számlát, aztán letiltatja a kártyáját és utána költekezik vele, ahol tud???

#1663 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 26. 11:00

Akkor miért nem csinálja minden c. hogy nyit egy számlát, aztán letiltatja a kártyáját és utána költekezik vele, ahol tud???

Ahhoz, hogy költekezz vele, valami fedezet is kellene. Tehát vagy berak rá pénzt, és azt költi, vagy berakja a magyarkártyába tök alsónak, mert hitelkeretet nem fog hozzá kapni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1664 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2012. 01. 26. 11:07

Ahhoz, hogy költekezz vele, valami fedezet is kellene. Tehát vagy berak rá pénzt, és azt költi, vagy berakja a magyarkártyába tök alsónak, mert hitelkeretet nem fog hozzá kapni.

Na de ha offline használják, akkor mi van?
Hiszen éppen arról van szó, hogy nemhogy keret nincs, de a kártya is le van már tiltva.

#1665 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 26. 12:47

Na de ha offline használják, akkor mi van?
Hiszen éppen arról van szó, hogy nemhogy keret nincs, de a kártya is le van már tiltva.

Ezek a kártyák is nagyrészt online módban működnek. Ha meg valamiért mégsem, akkor is lehet számos más biztonsági előírás. Pl. személyazonosság igazolása, aláírás kérése, vagy ilyen esetekben limittel korlátozni a vásárlást. Ha az ellopott kártyával mégis visszaélnek valahogy akkor nem te vagy a hunyó. Majd a bank lejátssza a dolgot az elfogadóhellyel. Nekem biztosan nem érné meg, hogy 10 ezerért letiltatom és utána keresek (ha találok) egy helyet ahol offline módban tudom használni és kifizetek vele mondjuk egy 12000 Ft-os akármit. Aztán ha bukta van utána akkor ezért ülök 1 évet.

#1666 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 26. 13:05

Ezek a kártyák is nagyrészt online módban működnek. Ha meg valamiért mégsem, akkor is lehet számos más biztonsági előírás. Pl. személyazonosság igazolása, aláírás kérése, vagy ilyen esetekben limittel korlátozni a vásárlást. Ha az ellopott kártyával mégis visszaélnek valahogy akkor nem te vagy a hunyó. Majd a bank lejátssza a dolgot az elfogadóhellyel. Nekem biztosan nem érné meg, hogy 10 ezerért letiltatom és utána keresek (ha találok) egy helyet ahol offline módban tudom használni és kifizetek vele mondjuk egy 12000 Ft-os akármit. Aztán ha bukta van utána akkor ezért ülök 1 évet.

Tehát összefoglalva: gyakorlatilag mégsem használható a letiltott kártya offline módban, max. a letiltás árának nagyságrendjébe eső összeget fizetnek vele, és az is nagyon ritka, ahol lehetőség van rá. Plusz személyazonosságot is kell igazolni.
Ez előre sejthető volt, gyakorlatilag nincs milyen kárt benyelnie a banknak (vagy legalábbis elhanyagolható mértékű).

#1667 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 26. 14:37

Tehát összefoglalva: gyakorlatilag mégsem használható a letiltott kártya offline módban, max. a letiltás árának nagyságrendjébe eső összeget fizetnek vele, és az is nagyon ritka, ahol lehetőség van rá. Plusz személyazonosságot is kell igazolni.
Ez előre sejthető volt, gyakorlatilag nincs milyen kárt benyelnie a banknak (vagy legalábbis elhanyagolható mértékű).

A pontos szabályozást nem ismerem, nincs ilyen kártyám.
Az azért nyilvánvaló, hogy a bank is próbálja megakadályozni a visszaéléseket. A lényeg az, hogy ha mégis megtörténik valahogy akkor nem neked kell küzdened velük.

#1668 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 15:23

Van még egyéltalán hely, ahol offline lehet fizetni.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1669 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2012. 01. 26. 15:23

Nem hiszem, hogy sok van. Viszont vannak kártyatípusok amivel lehet, ha jól gondolom. A főnökömnek vannak ilyesmi platina, arany, meg tökömtudja milyen kártyái. Az tuti, hogy megy offline is. többször használtam repülőtéren parkolójegy fizetésére, de nem úgy hogy a kijárat előtt az automatánál fizettem, hanem a sorompónál amikor bedugtam a jegyet, írta a masina, hogy x Euro. Kártya bedug ugyanabba nyílásba ahová a jegy, ahogy beszippantotta, azzal a lendülettel már jött is ki. Ennyi idő alatt szerintem semmilyen online kapcsolat nem épülhet fel a bankkal. De zz csak az én gondolatom, igazából nem tudom hogyan működik. Egyébként fizettem pár évvel ezelőtt offline benzinkútnál ShellCard-al, nem volt kapcsolatuk a terminálon keresztül és ezzel a régi indigós papíros készülékkel húzták le a kártyát.

#1670 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 26. 15:45

Nem hiszem, hogy sok van. Viszont vannak kártyatípusok amivel lehet, ha jól gondolom. A főnökömnek vannak ilyesmi platina, arany, meg tökömtudja milyen kártyái. Az tuti, hogy megy offline is. többször használtam repülőtéren parkolójegy fizetésére, de nem úgy hogy a kijárat előtt az automatánál fizettem, hanem a sorompónál amikor bedugtam a jegyet, írta a masina, hogy x Euro. Kártya bedug ugyanabba nyílásba ahová a jegy, ahogy beszippantotta, azzal a lendülettel már jött is ki. Ennyi idő alatt szerintem semmilyen online kapcsolat nem épülhet fel a bankkal.

Ez tételes kimutatásnál a tranzakció pontos idejéből látszódhat, hogy akkor megtörtént, vagy csak a műszak végén szedte ki és küldte el valaki az adatokat az automatából.

#1671 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 26. 16:04

Ez tételes kimutatásnál a tranzakció pontos idejéből látszódhat, hogy akkor megtörtént, vagy csak a műszak végén szedte ki és küldte el valaki az adatokat az automatából.

na jól körülrágtuk a csontot, de visszautalva a téma kezdetére, letiltás, pénzt kérnek érte. Mint mindenért. Ilyenkor érhet meglepetés, de az összeg nem titkos, minden banknál szerepel a kondíciók között. Ha meg hülye voltam, akkor fizetnem kell. Most fordítsuk meg a feleket, én vagyok a bank.
Hív az ember, nincs meg a kártyám, szeretném letiltani.

Én: Oké letiltottam.

Ha mondom a díját az szerintem nem kötelező infó, de ha megteszem akkor agyal a kuncsaft, hogy jaj sok píz ez nekem, inkább várjunk, hátha elókerül az ülés alól, ha nagyot fékeztem. Én: Jó, akkor gondolja végig, és hívjon vissza.
Aztán mégis a hibahatáron belül áldozat lesz, akár 1001 forintig is, akkor jönne ám a reklamáció, meg a TV2 riport, zsindexes vezércikk, hogy én akartam de megtévesztett a call centeres, hallgassák csak meg a rögzített hívást.
véleményem szerint ez a nagy demokrácia, szabadság azért nem mentesít a felelősség alól. (Olvastam már hasonlót, lejárt a jogsi és az okmányiroda volt a hülye, mert nem figyelmeztetett előre)

#1672 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2012. 01. 26. 15:23

Amex-szel csak ilyen mechanikus kártyalehúzóval lehetett fizetni a H*rtz-nél.

#1673 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 22:43

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 25. 16:24

A számládat sem fogják megszüntetni, egy idő után eléri az összeg a havi számlavezetési dijjal azt a szintet, hogy KHR listára kerülsz.

He? :think:

Szerkesztette: Tigger 2012. 01. 26. 22:43 -kor

#1674 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 22:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2012. 01. 26. 22:43

He? :think:

Mínuszos számlát nem szüntetnek meg.

#1675 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 23:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 26. 22:47

Mínuszos számlát nem szüntetnek meg.

És akkor KHR-be felkerül? Szerintem KHR-be csak aláírt hitel vagy lízingszerződés alapján kerülhet fel magánszemély, és nem vagyok benne biztos, hogy a negatívba futó folyószámla miatti kényszerhitel annak minősül-e. (99,9%-ra vagyok csak biztos abban, hogy nem)
Mindemellett a mindenkori minimálbért meghaladó összeggel kell legalább 90 napot tartozni ahhoz, hogy negatív információ jelenjen meg a KHR-be magánszemély esetén. Azért lássuk be, hogy ezt ilyen kártyaletiltási díjakból, folyószámla-vezetési díjakból, és az ezekre keletkező késedelmi kamatból elég nehéz összegyűjteni. Ha nem tudja behajtani a bank a követelést, akkor előbb fogja megszüntetni egyoldalúan a számlát, leírva, vagy eladva a követelést, minthogy KHR-be kerüljön az ember.

Persze más a helyzet, ha rendelkezik folyószámla-hitelkerettel, vagy egyéb hitellel, de itt nem erről beszéltünk.

#1676 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 26. 23:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2012. 01. 26. 23:05

És akkor KHR-be felkerül? Szerintem KHR-be csak aláírt hitel vagy lízingszerződés alapján kerülhet fel magánszemély, és nem vagyok benne biztos, hogy a negatívba futó folyószámla miatti kényszerhitel annak minősül-e. (99,9%-ra vagyok csak biztos abban, hogy nem)
Mindemellett a mindenkori minimálbért meghaladó összeggel kell legalább 90 napot tartozni ahhoz, hogy negatív információ jelenjen meg a KHR-be magánszemély esetén. Azért lássuk be, hogy ezt ilyen kártyaletiltási díjakból, folyószámla-vezetési díjakból, és az ezekre keletkező késedelmi kamatból elég nehéz összegyűjteni. Ha nem tudja behajtani a bank a követelést, akkor előbb fogja megszüntetni egyoldalúan a számlát, leírva, vagy eladva a követelést, minthogy KHR-be kerüljön az ember.

Persze más a helyzet, ha rendelkezik folyószámla-hitelkerettel, vagy egyéb hitellel, de itt nem erről beszéltünk.

http://www.bisz.hu/khr/maganszemely - elvileg nem kerül be.

#1677 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 26. 19:24

na jól körülrágtuk a csontot, de visszautalva a téma kezdetére, letiltás, pénzt kérnek érte. Mint mindenért. Ilyenkor érhet meglepetés, de az összeg nem titkos, minden banknál szerepel a kondíciók között. Ha meg hülye voltam, akkor fizetnem kell. Most fordítsuk meg a feleket, én vagyok a bank.
Hív az ember, nincs meg a kártyám, szeretném letiltani.

Én: Oké letiltottam.

Ha mondom a díját az szerintem nem kötelező infó, de ha megteszem akkor agyal a kuncsaft, hogy jaj sok píz ez nekem, inkább várjunk, hátha elókerül az ülés alól, ha nagyot fékeztem. Én: Jó, akkor gondolja végig, és hívjon vissza.
Aztán mégis a hibahatáron belül áldozat lesz, akár 1001 forintig is, akkor jönne ám a reklamáció, meg a TV2 riport, zsindexes vezércikk, hogy én akartam de megtévesztett a call centeres, hallgassák csak meg a rögzített hívást.
véleményem szerint ez a nagy demokrácia, szabadság azért nem mentesít a felelősség alól. (Olvastam már hasonlót, lejárt a jogsi és az okmányiroda volt a hülye, mert nem figyelmeztetett előre)

Ha te vagy a bank, akkor elküldöd a PeCsá-ba: te felvilágosítottad a kockázatról, és ő nem kérte a letiltást. Innentől az ő baja.
Lejárt jogsit sem lehet az okmányirodára tolni.

#1678 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 16:16

10.-ik munkanapja küldik az új kártyámat ... még mindig sehol, annak ellenére, hogy másodszor küldik már.

-C0pp3rM!n3-

#1679 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 23:20

egy éve hozzá sem nyultam a számlámhoz erre majött ki a papir h tartozom 2 gurigával-csal számlavezetés meg"átvezetési" díj... hát sz.ar ügy... :/ most mehetnek a behajtohoz.

#1680 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: thomasfox - Dátum: 2012. 01. 28. 00:20

egy éve hozzá sem nyultam a számlámhoz erre majött ki a papir h tartozom 2 gurigával-csal számlavezetés meg"átvezetési" díj... hát sz.ar ügy... :/ most mehetnek a behajtohoz.

Nálad mi a guriga? Mert általában a milliót szokták gurigának nevezni. De egy év alatt annyi nem hiszem, hogy összejött. Ha meg ezres, akkor miért nem fizeted ki? Úgyértem, nem mondtad fel a számlát, szóval, kvázi fenntartottad a megbízást, hogy kezeljék neked a számlát, és akkor jogos a követelésük.

Idézet

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.