HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 04. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 01. 03. 20:48

Inflációt fog gerjeszteni, ami hosszabb távon a CHF leértékelődésével fog járni. Aminek következtében a CHF/EUR árfolyam nőni fog. Ami egyébként rövid távú célja is jelenleg az SNB-nek...

Egész pontosan akkor gerjeszt (érdemi) inflációt, ha a pénz otthon marad. De nem ezt teszi.

#1622 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 04. 09:46

Makro könyben anno ez is benne volt, valahol a Bretton Woods átalakítása körül írt alá kb. az egész nyugati világ egy egyezményt, ami ezt tiltja. Nincs most időm kikeresni.

Hát nem tudom, Te melyik könyvből tanultál, de pl. az USA a mai napig "gyártja" a dollárt nyakra főre...

#1623 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 01. 04. 13:16

Hát nem tudom, Te melyik könyvből tanultál, de pl. az USA a mai napig "gyártja" a dollárt nyakra főre...

http://www.libri.hu/...azdasagtan.html

#1624 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 14:44

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1625 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 01. 04. 13:16

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#1626 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 01. 03. 13:26

Okoska ! Szerinted miért tettem be az újságcikket ?

Nem tudom, mert nem kommentáltad a linket. Viszont továbbra is tény, hogy egy büdös konkrét infó nincs benne. Csak annyi, hogy rossz és nem is devizahitel, mertcsak.

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 01. 03. 14:46

Elolvastad az újságcikket ? Ebből is diplomázhattál volna.

Nem valós svájci frank alapú volt a hitelek nagyrésze.

"szemmel láthatóan" nem vállalta senki nyílvánosan

Én elég egyszerű kérdést tettem fel: Akkor milyen alapú??? És ha a válaszod HUF lesz akkor fejtsd ki hogyan lett belőle tisztán HUF alapon a HUF jegybanki kamat alatti hitelkamat. Látni szeretném hogy működik ez gazdaságilag. Ki fizeti meg a különbözetet a télapón kívül?

#1627 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 01. 07. 16:05

Nem tudom, mert nem kommentáltad a linket. Viszont továbbra is tény, hogy egy büdös konkrét infó nincs benne. Csak annyi, hogy rossz és nem is devizahitel, mertcsak.

Én elég egyszerű kérdést tettem fel: Akkor milyen alapú??? És ha a válaszod HUF lesz akkor fejtsd ki hogyan lett belőle tisztán HUF alapon a HUF jegybanki kamat alatti hitelkamat. Látni szeretném hogy működik ez gazdaságilag. Ki fizeti meg a különbözetet a télapón kívül?

De az akkor is úgy van. Pont. Értsél már.

#1628 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 18:07

Idézet

Cserélik a kártyákat a bankok - Százmilliós nagyságrendű lehet a kár
2012. 1. 11. 09:01

Jövő hét elejére a legtöbb, a decemberi adatlopásban érintett, és lecserélendő bankkártyát újjal pótolják a hazai bankok. Az ebből eredő kár szektorszinten százmillió forintos nagyságrendű lehet, amit a szolgáltatóknak kell viselniük. Az adatlopás körülményeit még vizsgálják.

Akinek meg lecserélték, nézze meg a számlatörténetét, nem került-e felszámításra „véletlenül" az éves kártyadíj, soron kívül.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1629 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 18:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 01. 11. 18:07

Akinek meg lecserélték, nézze meg a számlatörténetét, nem került-e felszámításra „véletlenül" az éves kártyadíj, soron kívül.

Az lehet, hogy nem, de hogyan akarnak kárpótolni azért, hogy dec. 20 és január 10 között - amikor köztudottan keveset vásárolunk - nem tudtunk kártyával fizetni? :think: Mert a kp. felvét díját tuti felszámolták... :mad:

#1630 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 16:08

hehe, kártyacsere ... harmadszorra csinálják újra a kártyámat, mert elsőre a régi címemre sikerült elküldeniük, ami már nem él, másodszorra egy olyan bankfiókba akarták kiküldeni a kártyámat, ahova nem lehet (ezért a rendszer blokkolta az új kártya kérelmet). Most sikerült harmadszorra kártyát igényelni... mivel Szhelyen leszek, ezért az állandó lakcímemre kértem, hátha ide sikerül végre kihozniuk.
Az egészben az a poén, hogy úgy tiltották le a kártyámat, hogy se email, se sms se semmi. Egy szép napon nem tudtam levenni róla pénzt, és mint kiderült, nem azért, mert bekerült a kártya az adalopással kapcsolatos kártyák közé ... valamilyen "véletlen" folytán, amit egyik fiókban sem tudtak eddig megmagyarázni (lejárati ideje 2k12 közepe volt ráadásul a kártyának).

-C0pp3rM!n3-

ui: hja, budapestbank ...

Szerkesztette: Coppermine 2012. 01. 12. 16:10 -kor

#1631 Felhasználó inaktív   KoRUND 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 20:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 01. 12. 15:08

hehe, kártyacsere ... harmadszorra csinálják újra a kártyámat, mert elsőre a régi címemre sikerült elküldeniük, ami már nem él, másodszorra egy olyan bankfiókba akarták kiküldeni a kártyámat, ahova nem lehet (ezért a rendszer blokkolta az új kártya kérelmet). Most sikerült harmadszorra kártyát igényelni... mivel Szhelyen leszek, ezért az állandó lakcímemre kértem, hátha ide sikerül végre kihozniuk.
Az egészben az a poén, hogy úgy tiltották le a kártyámat, hogy se email, se sms se semmi. Egy szép napon nem tudtam levenni róla pénzt, és mint kiderült, nem azért, mert bekerült a kártya az adalopással kapcsolatos kártyák közé ... valamilyen "véletlen" folytán, amit egyik fiókban sem tudtak eddig megmagyarázni (lejárati ideje 2k12 közepe volt ráadásul a kártyának).

-C0pp3rM!n3-

Azén Bpbankos kártyámat is letiltották. Délelőtt még vásároltam vele, hazaérve látom, hogy sms-t küldtek, hogy letiltották....kb dec 20-án azt is.
-Öreg! Hová viszi azt a piát?
-Túlzásba.

Kitt-katt

#1632 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 20:15

Meg tudna Valaki mondani,hogy mit tesznek a bankok,ha *bedol* az orszag penzugyileg?

#1633 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: esztyopa - Dátum: 2012. 01. 13. 20:15

Meg tudna Valaki mondani,hogy mit tesznek a bankok,ha *bedol* az orszag penzugyileg?

kb ennyit

-C0pp3rM!n3-

#1634 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: esztyopa - Dátum: 2012. 01. 13. 20:15

Előtte gyorsan külföldre menekítik a saját vagyonukat ...

Szerkesztette: Sparow2 2012. 01. 14. 12:37 -kor

#1635 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 01. 12. 16:08

Erről jut eszembe: amikor anno a 90-es évek végén minden nagyobb cégnél lehetett választani a bankkártyás vagy a kp-s fizetés között (és a legtöbb helyen csak a kártyás fizetést lehetett választani), akkor volt rokon, akinek a bp banknál lett kártyája.
Alapból macera volt, mert nem volt vidéken is "minden sarkon" automata, kb. 20 km-re volt a legközelebbi. Plusz boltokban se lehetett fizetni, itt még ma is csak a gyógyszertárban.
Kicsit zsörtölődött is, hogy azelőtt em volt kárytája, csak lejöttek, kis papírzsacsiban odaadták a kp-t, a legnagyobb fáradtság az volt, hogy megtörölte a kezét ha olajos volt, meg aláírt, és adták a kezébe a pénzt. Most meg 20 km-t kell utaznia, hogy hozzájusson a fizetéséhez, mert kötelező volt a banki utalásos fizetést választania.

Úgy csinálra ezért, hogy minden hónapban egyszerre kivette a szükséges pénzt, azaz havi egy kp felvétele volt, és slussz.
Volt egy kábszeres kollégája, aki több alkalommal is panaszkodott neki és a többi kollégának, hogy vett le valaki a kártyájáról pénzt, ilyen kisebb összegeket, 2-3e ft-okat. Ők röhögtek rajta a háta mögött, hogy biztos be volt szívva, aztán nem emlékszik rá, hogy zsét vett fel.
Egyszer ő is észrevett valami hasonló kisebb összeg kivétet, nem szólt a kollégáinak, nehogy röhögjenek rajta is, hanem bement a bankba a panaszával, hogy ő csak havi egyszer vesz ki pénzt, mert messze az ótómata. Ott utánanéztek, és kijött, hogy pedig azt a kis összeget is ő vette ki, és pedig ebben és ebben az időben és ezen és ezen az automatán, éppen ahol rendszeresen szokott pénzt felvenni.
Vitázott, hogy márpedig nem, nem is járt arra abban az időben, 20 km-re van az automata, ezért csak havi egyszer megy oda, fizetésnap után, erre jöttek a dumák, hogy akkor talán az asszony, vagy a gyerekek, a családból valaki, aki tudhatta a PIN kódot, az ő tudta nélkül vett fel pénzt ... de az asszony meg a gyerekek kb. 100 km-rel odébb éltek, ő teljesen egyedül élt a lakásban, és csak ő tudta a PIN kódot.
Erre széttárták a kezüket, hogy márpedig az egy teljesen normális kártyás pénzfelvétel, nem tudnak mit tenni, viszontlátásra.

Ő meg utólag elgondolkodott, hogy ha otthon lakott volna a család, akkor ő abban a hitben lenne, hogy az asszony vagy a gyerekek lopják a pénzét, hiszen a bank mutatta a kimutatást, hogy az ő kártyájával vették ki ...
Anno ezen nagyon fel volt háborodva, éppen ment másik melóhelyre, aztán akkor másik bankhoz is átment.

#1636 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 11:17

az mennyire korrekt/normális eljárás, hogy ha elvesztem a kártyámat, akkor miután ezt bejelentem, azután közli, hogy oké, akkor ez 10ezer forint, és ennyi. nem lehet visszavonni, nem mondhatom hogy mégse stb...

(10ezer forintot megért volna, hogy ne jelentsem be. inkább elutalom a lét, és amúgy is máshol akartam számlát nyitni)

mert szerintem ez úgy lenne korrekt, hogy közli, hogy ez 10ezer ft lesz, és biztos vagyok-e benne stb...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1637 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 24. 11:17

az mennyire korrekt/normális eljárás, hogy ha elvesztem a kártyámat, akkor miután ezt bejelentem, azután közli, hogy oké, akkor ez 10ezer forint, és ennyi. nem lehet visszavonni, nem mondhatom hogy mégse stb...

(10ezer forintot megért volna, hogy ne jelentsem be. inkább elutalom a lét, és amúgy is máshol akartam számlát nyitni)

mert szerintem ez úgy lenne korrekt, hogy közli, hogy ez 10ezer ft lesz, és biztos vagyok-e benne stb...

Nem tudod visszavonni, mert letiltja. Az adatait (biztonsági adatok) nem ismeri, nem is tudja visszaállítani.
Egyébként pont tegnap olvastam ezzel kapcsolatos tanácsokat. Ha nem vagy benne biztos, hogy elveszett a kártyád, csak nem találod, akkor állítsd a napi limitjét 1 forintra. Ha előkerül akkor megspóroltad a letiltás díját.
Link

Szerkesztette: rupic 2012. 01. 24. 11:33 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#1638 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 11:29

de ezt mi a qrvaannyáért nem mondja az a tetű a telefon túl végén?
miután megkérdeztem tőle, hogy ha otthon mégis megtalálom, akkor tudok-e vmit csinálni...

na mind1, eddig csak gondolkoztam hogy másik bankhoz megyek, ezek után biztos.

csak kérdés, hogy hova. tipp?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1639 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 24. 11:29

de ezt mi a qrvaannyáért nem mondja az a tetű a telefon túl végén?
miután megkérdeztem tőle, hogy ha otthon mégis megtalálom, akkor tudok-e vmit csinálni...

na mind1, eddig csak gondolkoztam hogy másik bankhoz megyek, ezek után biztos.

csak kérdés, hogy hova. tipp?

Nem mondja, mert lehet, hogy nem ért hozzá. Érdemes elolvasgatni az előzőleg belinkelt cikk írójának a többi postját is.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#1640 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 11:50

Persze, hogy idefele utkozben egy nagy feknel elokerult a kartya. Mind1 itt vagyok, megszuntetem a szamlat es megyek mashova....

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.