Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 3:22
Hát, Visa Electron-ja válogatja... Nekem is az van, de nem megy...
Te melyik banknál vagy? Mert cimborámnak mind az OTP-s, mind az Erste Bank-os számlához adott VISA Electronja alkalmas MMO havidíjának fizetésére is. (Használta is mindkettőt ilyen célra.)
Idézet
Bizonyos bankoknál külön netes kártyát kapsz, ami már használható erre a célra (huh most meg nem mondom melyik bank ez, néhány hónapja olvasgattam erről). Kapsz egy külön virtuális bankszámlaszámot, ehhez a kártya, s erről fizethetsz neten. Biztonságos, mert erre a számlára az "igaziról" csak annyit utalsz át, amennyi az adott vásárláshoz kell, s neten csak ennek a kártyának a számát vagy ezt a bankszámlaszámot adod meg. Ebben az esetben ingyenes a két számlád között az utalás.
Ez akkor független a folyószámlához adott VISA Electron kártyától, ha jól értem, igaz?
Tehát az Electront használhatom pénzfelvételre, a másik kártyát pedig internetes fizetésre?
Idézet
Dombornyomott kártya: OTP-nél van asszem az a 150000 (vagy még több) limit, ami fölött igényelhetsz. CIB-nél ha vadonat új emberke vagy, akkor 50e kell, hogy legyen az új számládon, ha viszont már 3 hónapja náluk vagy, akkor nincs ilyen, bármikor igényelhetsz 0 pénzzel is. De az "igazi" dombornyomott Mastercard Standard vagy Visa Classic minden bankban 3-4000 Ft /év. (CIB: 3500.

)
Na hát az kizárt, hogy én egy fillér "limitet" is fizessek ilyesmiért. De a fentiek alapján ezek szerint nem is szükséges dombornyomott kártya az internetes fizetéshez. Akkor pedig felesleges.
Amúgy mit értesz "igazi" dombornyomott kártyán?
Én úgy látom, ebből egyébként OTP lesz. Bár anno berágtam rájuk, de ahogyan az általatok írt információkat olvasom, a legkevesebb kavarodással, ügyintézéssel az jár, ha náluk nyitom a folyószámlát. Náluk a legfőbb pozitívum, hogy internetről gyakorlatilag mindent el lehet intézni.
S hát ami nekem fontos, hogy a VISA Electron, náluk jár a folyószámlához, s az OTP féle változattal egészen biztosan lehet online havidíjat fizetni.
Szerkesztette: Piftuka 2008. 01. 13. 10:42 -kor