HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 12. 21:49

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 20:16

(Anno az OTP-nél ez a konstrukció emlékeim szerint 8-12% közötti kamatot hozott. A lényege, hogy minden hónapban az utaláskor, adott összeget lekötnek, hozzátéve a régi összeghez. Nem tudom, most mennyi kamatot nyújtanak erre a konstrukcióra.)

Hát ez jó régen lehetett (Jelenleg a jegybanki alapkamat 7.5%) :)

Ilyen konstrukció valószínüleg a legtöbb banknál van. De nem kis összegek esetén.

#82 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 03:22

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 21:16

Valóban! Én azt hittem, hogy csak dombornyomott kártyával fizethetek.

De a cimborám az online játékért - nem dombornyomott - VISA Electron kártyával fizet, amit a számlájához adtak (Erste Bank).

Ezek szerint nekem ilyet kell kérni az adott banktól, ugye?

Ez az Unicredit szimpatikusnak hangzik; köszönöm, utánanézek.

Egyébként lehet, hogy a folyószámlán bizonyos összeget folyamatos havi lekötésre teszek be. Tudtommal úgy hozhatja ki az ember a lehető legmagasabb kamatot.

(Anno az OTP-nél ez a konstrukció emlékeim szerint 8-12% közötti kamatot hozott. A lényege, hogy minden hónapban az utaláskor, adott összeget lekötnek, hozzátéve a régi összeghez. Nem tudom, most mennyi kamatot nyújtanak erre a konstrukcióra.)

Hát, Visa Electron-ja válogatja... Nekem is az van, de nem megy... :)
Bizonyos bankoknál külön netes kártyát kapsz, ami már használható erre a célra (huh most meg nem mondom melyik bank ez, néhány hónapja olvasgattam erről). Kapsz egy külön virtuális bankszámlaszámot, ehhez a kártya, s erről fizethetsz neten. Biztonságos, mert erre a számlára az "igaziról" csak annyit utalsz át, amennyi az adott vásárláshoz kell, s neten csak ennek a kártyának a számát vagy ezt a bankszámlaszámot adod meg. Ebben az esetben ingyenes a két számlád között az utalás.

Dombornyomott kártya: OTP-nél van asszem az a 150000 (vagy még több) limit, ami fölött igényelhetsz. CIB-nél ha vadonat új emberke vagy, akkor 50e kell, hogy legyen az új számládon, ha viszont már 3 hónapja náluk vagy, akkor nincs ilyen, bármikor igényelhetsz 0 pénzzel is. De az "igazi" dombornyomott Mastercard Standard vagy Visa Classic minden bankban 3-4000 Ft /év. (CIB: 3500. :D )
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#83 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 13. 10:35

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 21:49

Hát ez jó régen lehetett (Jelenleg a jegybanki alapkamat 7.5%) :)

Ilyen konstrukció valószínüleg a legtöbb banknál van. De nem kis összegek esetén.

Én úgy emlékszem, hogy nem volt akkor  megszabva, hogy mekkora legyen a lekötendő minimális összeg.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#84 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 13. 10:40

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 3:22

Hát, Visa Electron-ja válogatja... Nekem is az van, de nem megy... :)

Te melyik banknál vagy? Mert cimborámnak mind az OTP-s, mind az Erste Bank-os számlához adott VISA Electronja alkalmas MMO havidíjának fizetésére is. (Használta is mindkettőt ilyen célra.)

Idézet

Bizonyos bankoknál külön netes kártyát kapsz, ami már használható erre a célra (huh most meg nem mondom melyik bank ez, néhány hónapja olvasgattam erről). Kapsz egy külön virtuális bankszámlaszámot, ehhez a kártya, s erről fizethetsz neten. Biztonságos, mert erre a számlára az "igaziról" csak annyit utalsz át, amennyi az adott vásárláshoz kell, s neten csak ennek a kártyának a számát vagy ezt a bankszámlaszámot adod meg. Ebben az esetben ingyenes a két számlád között az utalás.

Ez akkor független a folyószámlához adott VISA Electron kártyától, ha jól értem, igaz?

Tehát az Electront használhatom pénzfelvételre, a másik kártyát pedig internetes fizetésre?

Idézet

Dombornyomott kártya: OTP-nél van asszem az a 150000 (vagy még több) limit, ami fölött igényelhetsz. CIB-nél ha vadonat új emberke vagy, akkor 50e kell, hogy legyen az új számládon, ha viszont már 3 hónapja náluk vagy, akkor nincs ilyen, bármikor igényelhetsz 0 pénzzel is. De az "igazi" dombornyomott Mastercard Standard vagy Visa Classic minden bankban 3-4000 Ft /év. (CIB: 3500. :D )

Na hát az kizárt, hogy én egy fillér "limitet" is fizessek ilyesmiért. De a fentiek alapján ezek szerint nem is szükséges dombornyomott kártya az internetes fizetéshez. Akkor pedig felesleges.

Amúgy mit értesz "igazi" dombornyomott kártyán?

Én úgy látom, ebből egyébként OTP lesz. Bár anno berágtam rájuk, de ahogyan az általatok írt információkat olvasom, a legkevesebb kavarodással, ügyintézéssel az jár, ha náluk nyitom a folyószámlát. Náluk a legfőbb pozitívum, hogy internetről gyakorlatilag mindent el lehet intézni.
S hát ami nekem fontos, hogy a VISA Electron, náluk jár a folyószámlához, s az OTP féle változattal egészen biztosan lehet online havidíjat fizetni.

Szerkesztette: Piftuka 2008. 01. 13. 10:42 -kor

#85 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 10:55

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 9:40

Na hát az kizárt, hogy én egy fillér "limitet" is fizessek ilyesmiért. De a fentiek alapján ezek szerint nem is szükséges dombornyomott kártya az internetes fizetéshez. Akkor pedig felesleges.

Nem kell tudomásom szerint semmi limitet fizetni. Elég annyi, ha van egy 60e forintot meghaladó rendszeres átutalásod (pl munkabér) és akkor igényelhetsz Visa-t vagy Mastercardot. Ezek éves díja 3-4e forint. És azért komolyabb kártya :cool:

Viszont az OTP netbank drága.. Általában az ügyintézői díjak fele minden esetben... (Pl átutalás 220 ft fiókban, neten keresztül 110... )

#86 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 13. 11:08

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 10:55

Nem kell tudomásom szerint semmi limitet fizetni. Elég annyi, ha van egy 60e forintot meghaladó rendszeres átutalásod (pl munkabér) és akkor igényelhetsz Visa-t vagy Mastercardot. Ezek éves díja 3-4e forint.

Ez biztos?

Idézet

És azért komolyabb kártya :cool:

Komolyabb? Amennyiben?

Idézet

Viszont az OTP netbank drága.. Általában az ügyintézői díjak fele minden esetben... (Pl átutalás 220 ft fiókban, neten keresztül 110... )

Hát ez is egy fontos szempont, valóban. De olyan nem valószínű, hogy olyan sok tranzakciót folytatnék, amivel havi sokezer kezelési költség menne el.

#87 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 11:27

Itt megtalálsz mindent :)

Azért komolyabb, mert azzal biztosan fizethetsz, illetve szállodák autó kölcsönzők sokszor megkövetelik.. Hirtelen csak ennyi.
Illetve ha "sokat" utazol külfödre, akkor jobb egy mastercard. Dániába ill. Németo.-ban is sok helyen csak azt fogadják el  :reklamacio:

#88 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 12:00

takarékszövetkezeteknél mi kell a netes vasarlashoz?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#89 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 15:03

...

Ez nem teljesen igy van. Ha diakkent igenyel citibank ezust kartyat, akkor az elso 3evben ingyenes a kartyadij (utana 3000/ev). Csak szamlavezetesi dij van, 250ft, amit pl mar akkor megsporolsz, ha bkv berletet veszel belole, ugyanis 10%kedvezmeny van ra. Ugy tudom mobil feltoltokartyakra is, bar egyiket sem probaltam. Igenyleskor lehet valasztani h visa vagy mastercard. 100000ft hitelkeret, 52 napig kamatmentes.

szerk: ja es nem kell h 3evig diak legyel, az a lenyeg, h az igenyles pillanataban meg legyen hallgatoi jogviszonyod. en is utolso eveskent kotottem, ennyiert szerintem megeri.

Szerkesztette: netcobra 2008. 01. 13. 15:06 -kor

#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#90 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 15:52

Idézet: netcobra - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 14:03

Ha diakkent igenyel citibank ezust kartyat

Nem tudsz adni egy linket ahol fel vannak sorolva ezek a kedvezmények? :)

#91 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 16:06

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 10:40

Én úgy látom, ebből egyébként OTP lesz. Bár anno berágtam rájuk, de ahogyan az általatok írt információkat olvasom, a legkevesebb kavarodással, ügyintézéssel az jár, ha náluk nyitom a folyószámlát. Náluk a legfőbb pozitívum, hogy internetről gyakorlatilag mindent el lehet intézni.

Mint ahogy más bankoknál is, legalábbis ami komoly cég.  ;)

Szerkesztette: Kory 2008. 01. 13. 16:06 -kor

#92 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 16:14

[...]
Bizonyos bankoknál külön netes kártyát kapsz, ami már használható erre a célra (huh most meg nem mondom melyik bank ez, néhány hónapja olvasgattam erről). Kapsz egy külön virtuális bankszámlaszámot, ehhez a kártya, s erről fizethetsz neten. Biztonságos, mert erre a számlára az "igaziról" csak annyit utalsz át, amennyi az adott vásárláshoz kell, s neten csak ennek a kártyának a számát vagy ezt a bankszámlaszámot adod meg. Ebben az esetben ingyenes a két számlád között az utalás.[...]

Pl. CIB online számlacsomagnál. Ráadásul ott ezt ingyenesen adják. Utalások 0 Ft neten keresztül.

#93 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 16:16

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 10:40

[...]Én úgy látom, ebből egyébként OTP lesz.[...]

Sok sikert és sok pénzt hozzá!
(feleségem volt otp-s számlájának havidíja kevés használattal is ezer forint körül mozgott) CIB-nél, Ersténél is el lehet intézni mindent neten. Csak a számlanyitáskor és számlamegszüntetéskor kell bemenni.

#94 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 18:32

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 15:52

Nem tudsz adni egy linket ahol fel vannak sorolva ezek a kedvezmények? :)

Sajnos nem, az uzletkoto mondta akinel kotottem. En nem probaltam, de a berletes cucc az fix, haverom mar probalta. Legkozelebb en is megprobalom.
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#95 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 19:31

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 17:14

Pl. CIB online számlacsomagnál. Ráadásul ott ezt ingyenesen adják. Utalások 0 Ft neten keresztül.

Sajna WoW-t nem tudtam vele fizetni, de mást igen.

Végignéztem az összes bank ajánlatát, szerintem a CIB Online most a legkedvezőbb. Itt is lehet dombornyomott kártyát kérni, 3000 ft körüli összegért évente, amikor rákérdeztem semmit sem mondtak, hogy x pénznek mindenképpen rajta kell lenni.

Szerkesztette: Pikkolo 2008. 01. 13. 19:33 -kor

#96 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 13. 20:13

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 16:16

Sok sikert és sok pénzt hozzá!
(feleségem volt otp-s számlájának havidíja kevés használattal is ezer forint körül mozgott) CIB-nél, Ersténél is el lehet intézni mindent neten. Csak a számlanyitáskor és számlamegszüntetéskor kell bemenni.

Szóval azt mondod, hogy a CIB Bank alacsony kezelési díjakkal dolgozik?
Mert az ingyenes internetes utalás nagyon jól hangzik. Lehet, hogy mégsem "OTP" lesz a vége. :)

Milyen az automatáik lefedettsége városi szinten?

Jah, s megfogadom a MasterCard-ra vonatkozó tanácsot is. Ha évi 3.000-4.000 forintért lehet ilyenem, akkor egyértelműen ez a jó választás.

Szerk.: A honlapjukon írják, hogy 2008. január 1-től egyesült a CIB Bank és az Inter-Európa Bank, s ezzel Magyarország második legnagyobb pénzintézetét hozták létre.

Szerkesztette: Piftuka 2008. 01. 13. 20:18 -kor

#97 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 21:01

Idézet: netcobra - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 17:32

Sajnos nem, az uzletkoto mondta akinel kotottem. En nem probaltam, de a berletes cucc az fix, haverom mar probalta. Legkozelebb en is megprobalom.

Közben megtaláltam. És azt is, hogy járt volna ingyen 3 évig az SMS jelzés is....De erről nem tájékoztatott a kedves üzletkötő :omg:

#98 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 22:40

Ezek szerint neked is van:) Hmm, nekem sem mondtak kulon, de jon az magatol, fizetni meg nem kell erte.:) Mondjuk most kicsit paraban vagyok, mert penteken utaltam (eloszor netbankbol) a fedezetet, de nem jott visszajelzes. Mondjuk lehet csak hetfon nyitnak?

#99 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 23:40

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 20:13

Szóval azt mondod, hogy a CIB Bank alacsony kezelési díjakkal dolgozik?
Mert az ingyenes internetes utalás nagyon jól hangzik. Lehet, hogy mégsem "OTP" lesz a vége. :)

Milyen az automatáik lefedettsége városi szinten?

Jah, s megfogadom a MasterCard-ra vonatkozó tanácsot is. Ha évi 3.000-4.000 forintért lehet ilyenem, akkor egyértelműen ez a jó választás.

Szerk.: A honlapjukon írják, hogy 2008. január 1-től egyesült a CIB Bank és az Inter-Európa Bank, s ezzel Magyarország második legnagyobb pénzintézetét hozták létre.

Automatákból OTP-nek van a legtöbb, a CIB-nek azért kevesebb van. Első kp. felvétel azthiszem ingyenes saját atm-ből, a többi 100 Ft sajátból, 250 idegen atm-ből. Tehát az sem annyira vészes. Egyébként meg ahol lehet ott inkább fizess kártyával.
Apósom ma mesélte, hogy neki olyan hitelkártyája van, ami 200 Ft havidíjas, de az összes vásárlás 1%-át visszaadják (mol kúton meg 3%-al olcsóbb a tankolás vele).

Dombornyomott kártya internetes vásárlás miatt kell? Mert arra adnak ingyenesen egy internetes kártyát (és számlát).

De legegyszerűbb ha letöltöd a bankok kondíciós listáit, készítessz egy excel táblát amikbe felírod az igényeidet és beírod a bnkok ajánlatait. Én így csináltam és így jött ki legolcsóbbnak a cib.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 01. 13. 23:44 -kor

#100 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 01:48

Idézet: netcobra - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 21:40

Ezek szerint neked is van:) Hmm, nekem sem mondtak kulon, de jon az magatol, fizetni meg nem kell erte.:) Mondjuk most kicsit paraban vagyok, mert penteken utaltam (eloszor netbankbol) a fedezetet, de nem jott visszajelzes. Mondjuk lehet csak hetfon nyitnak?

persze van egy átfutási ideje, 2-3 munkanap, szóval nem para :cool:
Akkor a bérletemet már ezzel fogom venni (még jó hogy megemlítetted :respect: )

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.