Idézet: Zsul - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 15:22
Belgiumban vásároltam olyan boltban, ahol volt 7 kassza, abból 5-ben ült pénztáros. A maradék kettőnél szépen végigráncigáltál mindent sajátkezüleg a leolvasó előtt, aztán a végén kiírta, hogy mennyi az annyi és kártyával vagy kp-val (papírpénzbedugós masina, ad is vissza...) kiegyenlítetted a számlát... Én meg csak néztem mint a lufiárus a nyilzáporban, hogy bazzeg mik vannak... Itthon ez úgy sülne el, hogy van olyan bolt, ahol 2 pénztárnál nem kell fizetni... :Đ
Amíg az úgynevezett "versenyszférában" dolgozó diplomás embereknek problémát okoz a faxon található piktogram, hogy hogyan is tegyük bele a papírt a gépbe (ami mellékesen napiszintű feladata), addig mit várjunk a hétköznapok kétkezi munkásától, vagy a kedves nyugdíjsaoktól?
Persze Svájciában, ahol minden sarkon van egy bank default, hogy minimális készpénzzel rohangálnak és úgy használják a kártyáikat, ahogy a Korda Gyuri bácsi oosztja a pókerlapokat ott ez működik.
Többször láttam, hogy a mamika a tacskóban odaadta a kártyát, majd a kártyatokból elővette a cetlit amire a pin-kódot felírta. Ugyan már!