HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 15:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 15:51

Az állam? :confused:

Mivel az állam nem szólhat bele a profitodba (bocsánat... beleszólhat, de az eléggé anti-szabad piac lépés lenne és nem jellemző csak monopol vagy oligopol piacokra mint pl energia, közművek stb.) ezért az árképzésedbe fog beleszólni.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#342 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 15:20

Idézet: Nevl - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 16:15

Mivel az állam nem szólhat bele a profitodba (bocsánat... beleszólhat, de az eléggé anti-szabad piac lépés lenne és nem jellemző csak monopol vagy oligopol piacokra mint pl energia, közművek stb.) ezért az árképzésedbe fog beleszólni.

a profitodba pedig a banki különadóval tud beleszólni... ami szintén egy érdekes dolog és szerintem nem is jellemző máshol.

egyetértek ez eléggé anti-szabadpiaci lépés. :) és ha az árképzésbe szól bele, az is.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#343 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 15:24

Idézet: Nevl - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 16:12

Nagyon egyszerű... a bankok felépítése nem engedi... mindenki prémiumért kűzd, ha alávágsz a piacnak egyrész kockáztatsz mert az emberek az alacsony számokra bizalmatlankodni kezdenek, másrészt a saját fizetéseddel játszol, harmadrészt ezeknek a termék fejlesztéseknek igencsak komoly költségei vannak, product manager kollégánk tud erről mesélni. Ha a piachoz képest nagyon deviáns dolgot akarsz lehet olyan fejlesztésre van szükség a rendszerben, amit nem tudsz kitermelni a termékkel pl.

árazásról beszéltem nem termékfejlesztésről. :) ki itt a termékmenedszer? :think: (és melyik banké?  :Đ )

igen mindenki prémiumért küzd, az hogy ez hogyan csapódik le a piacon nagyban függ attól hogy az a prémium mihez van kötve (bevétel vs eredmény vs hitelállomány stb.) és hogy milyen időtávon gondolkozik a vezető. ;)

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#344 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 15:24

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 16:20

a profitodba pedig a banki különadóval tud beleszólni... ami szintén egy érdekes dolog és szerintem nem is jellemző máshol.

egyetértek ez eléggé anti-szabadpiaci lépés. :) és ha az árképzésbe szól bele, az is.

A kettő kicsit más.
Ha az árképzésedbe szól bele még mindig szabad a mozgástered, csak alább kell vinni az elvárásokat és a működési költséget (ami szintén kiugróan magas a bankszektorban, bár a termék és a piac miatt ezt elég nehéz viszonyítani bármi máshoz) és utat nyit az igazi piaci versengésnek. A profit maximalizálás viszont csak bebetonozza a piacot és mellé mindenféle simliskedésre ösztönöz, hogy továbbra is fenn tudd tartani a nyereséged.

#345 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 15:26

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 16:24

árazásról beszéltem nem termékfejlesztésről. :) ki itt a termékmenedszer? :think: (és melyik banké?  :Đ )

igen mindenki prémiumért küzd, az hogy ez hogyan csapódik le a piacon nagyban függ attól hogy az a prémium mihez van kötve (bevétel vs eredmény vs hitelállomány stb.) és hogy milyen időtávon gondolkozik a vezető. ;)

Az utolsó mondatod a kulcs :) Sajnos itthon nagyon röcid távon gondolkodnak... érdemes megnézni a hosszú távú (5-10-20 év) betét állományokat vagy az ezekre köthető termékeket... igencsak kevés van a piacon. Nem véletlen.

szerk.: a termékfejlesztés része az árképzés is :)

Szerkesztette: Nevl 2008. 04. 02. 15:29 -kor

#346 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 15:35

Idézet: Nevl - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 16:26

Az utolsó mondatod a kulcs :) Sajnos itthon nagyon röcid távon gondolkodnak... érdemes megnézni a hosszú távú (5-10-20 év) betét állományokat vagy az ezekre köthető termékeket... igencsak kevés van a piacon. Nem véletlen.

szerk.: a termékfejlesztés része az árképzés is :)

nem csak itthon. ;)
a hosszútávú betétekből viszont nem emiatt van kevés. egyrészt az ügyfeleket nem érdekli, másrészt csökkenő a hozamgörbénk. ;)

ez igaz (bár legtöbbször külön terület foglalkozik ezzel), de a termékeket/portfoliót termékfejlesztés nélkül is át lehet árazni (legtöbbször ez történik). a kettő nem szükségszerűen jár együtt.

#347 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 15:38

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 16:00

a provident nem a banki ügyfélkörre lő, hanem azokra akiket már a bankok sem hiteleznek. ;) nem véletlenül hetente kell törleszteni az ilyen hitelt, ami úgy történik hogy az értékesítő házhoz megy a törlesztőért (természetesen hogy az üf-nek ne kelljen fáradnia). ;) szal ne a providentből induljunk már ki...

Valóban a Provient eléggé szélsőséges piaci szereplő :) hogy finoman fogalmazzak :D De csak azért példáloztam vele mert őket mindenki ismeri a reklámokból :)

#348 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 15:43

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 16:35

nem csak itthon. ;)
a hosszútávú betétekből viszont nem emiatt van kevés. egyrészt az ügyfeleket nem érdekli, másrészt csökkenő a hozamgörbénk. ;)

ez igaz (bár legtöbbször külön terület foglalkozik ezzel), de a termékeket/portfoliót termékfejlesztés nélkül is át lehet árazni (legtöbbször ez történik). a kettő nem szükségszerűen jár együtt.

Valóban :respect:

A betétekkel már a fogyasztó oldalon is gond van való igaz, a nagyobb probléma, hogy a bankok nem is próbálnak erre terelni.

#349 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 16:03

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 13:10

Ha mindenáron az a cél, hogy ne legyen költeni való pénz, érdemesebb befektetésekbe betolni :)

Vagy átutalni a bankszámlámra, én szívesen elköltöm helyette is :D  :Đ

#350 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 16:42

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 12:05

a magyar bankrendszer pofátlanul nagy profittal dolgozik, igaz ez elsősorban az állam hibája hogy hagyja.

http://www.nsz.prim.hu/cikk/99806/
http://cegvezetes.ce...-mindent-vittek - az ördög és a részletek c. fejezet
http://szentkoronaradio.com/node/19853

én csak ugatom a bank témát, de azt tudom, OTP a nagy hal, és ki is használja
annyit kaszál 1 évben, mint kb az összes többi együtt
Raiff - ha jól tudom - céges vonalon erős

nézd meg a számokat: nem igaz, h minden bank pofátlanul nagy profittal dolgozik
OTP igen, tagadhatatlan, de összemosni az összes bankot 1 "szektorrá" és mindegyikre rásütni butaság
arról nem is beszélve, h egy megszorítás (állami szabályozás) az OTP malmára hajtaná a vizet, ami középtávon még pofátlanabb profithoz vezetne  ( szvsz, persze :) )

jegybanki alapkamat immáron 8%, ami annyit jelent, h a bank betolja 1 hónapra a pénztet - ahova te, mint egyszerű halandó nem tolhatod - nulla a kockázata és megkapja a nyócat, hülye lenne 8% alatt hitelt adni másnak
te sem adnál, ha a tutibiztos 8%ot reklám és egyéb macera nélkül is megkapod :)

az államnak bankokat (is) megszorítósdi helyett inkább az infációt és a költségvetési hiányt kellene 3% alá szorítani, és "egyből" kapnál emészthető THMú hitelt a banktól
Ciciman is on borda

#351 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 17:29

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 17:42

én csak ugatom a bank témát, de azt tudom, OTP a nagy hal, és ki is használja
annyit kaszál 1 évben, mint kb az összes többi együtt
Raiff - ha jól tudom - céges vonalon erős

nézd meg a számokat: nem igaz, h minden bank pofátlanul nagy profittal dolgozik
OTP igen, tagadhatatlan, de összemosni az összes bankot 1 "szektorrá" és mindegyikre rásütni butaság
arról nem is beszélve, h egy megszorítás (állami szabályozás) az OTP malmára hajtaná a vizet, ami középtávon még pofátlanabb profithoz vezetne  ( szvsz, persze :) )

jegybanki alapkamat immáron 8%, ami annyit jelent, h a bank betolja 1 hónapra a pénztet - ahova te, mint egyszerű halandó nem tolhatod - nulla a kockázata és megkapja a nyócat, hülye lenne 8% alatt hitelt adni másnak
te sem adnál, ha a tutibiztos 8%ot reklám és egyéb macera nélkül is megkapod :)

az államnak bankokat (is) megszorítósdi helyett inkább az infációt és a költségvetési hiányt kellene 3% alá szorítani, és "egyből" kapnál emészthető THMú hitelt a banktól

Én is ugatom :)

Valóban az OTP a nagy hal, ezért a többi bank fogadja bocsánatkérésem! :Đ  :respect:  ;)

#352 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 18:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 15:28

De nem utólag rakom félre, hanem előre. Először kerestem X söszeget, felvettem 26ezer hitelt, meg hasonlót, amint egyre többet kerestem, úgy vettem mellé a hiteleket. Mást mit lehet csinálni? Ha 2 éven keresztül félreteszem azt a havi 26 küvecset, akkor mire tudnék vele menni 2 év után? Aztán közben mi van, meg utána?

Már mint mikor mit csinálni?  :think: Talán a valós igényekhez igazítani a kiadásokat?

Havi ~20 ezret én marhára nem fogyasztási hitelbe tolnék, hanem inkább egy 8 éves szabadfelhasználású lakástakarékba, a végén meg az állami támogatással együtt kivenném nulla kockázattal. Ugyan éves szintre visszaszámolva nem túl magas a kamat %-a, de nulláról indulva havi 20 ezrenként tökéletes. Kifejezetten azoknak jó, akiknek nincs sok pénzük, persze aki 10 millió körüli pénzt tud mozgatni, annak más befektetés után kell nézni.

Persze ehhez egy ideig el kell viselni, hogy nem nekem van a legmenőbb LCD monitorom, Tv-m, HDD-s felvevőm, mosogatógépem. :D

Szerkesztette: Kory 2008. 04. 02. 18:37 -kor

#353 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 20:06

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 15:50

Konkrét számokra nem emlékszem, de olvastam a cikket amit itt többen is emlegetnek hogy kb. a fele a nyugati banki profit a hazainak.

Oszt lehet rendesebben is fizetnek vissza arrafelé, banknak meg kevesebb a szopószorzótényező.
Make love not Wor.

#354 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 20:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 21:06

Oszt lehet rendesebben is fizetnek vissza arrafelé, banknak meg kevesebb a szopószorzótényező.

Azért megnéznék egy ilyen grafikonyt a biztonság kedvéért. Mármint mekkora a bukó évenként a kiadott hitelek összegéhez képest :)

Bár azt meg úgyis eladják behajtó cégnek :)

Kinti cégek is itt kaszálnak nálunk, mert kint nem lehet összekacsingatni, meg árkartelezni:

LINK
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#355 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 23:18

Idézet: Kory - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 19:36

Havi ~20 ezret én marhára nem fogyasztási hitelbe tolnék, hanem inkább egy 8 éves szabadfelhasználású lakástakarékba, a végén meg az állami támogatással együtt kivenném nulla kockázattal.

Az úgy kb. mennyi is? Meg mire mehetek vele? 8 év mondjuk pont jó futamidő, mert kb. akkor kezdtem neki az önálló életbe, oszt nem sokkal később lett havi 20-30 küvecsnyi hitelezésre keretem. Nyilván abból nehéz lenne feltételesen kiindulni, ha akkor mittomén nem autót meg lakást szerettünk volna, hanem berakom bankba, meg a mittomén mit kezdek vele, aztán most mi is lehetne belőle?
Make love not Wor.

#356 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 06:04

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 21:13

Bár azt meg úgyis eladják behajtó cégnek :)

Az sem ilyen egyszerű azért.

#357 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 0:18

Az úgy kb. mennyi is? Meg mire mehetek vele? 8 év mondjuk pont jó futamidő, mert kb. akkor kezdtem neki az önálló életbe, oszt nem sokkal később lett havi 20-30 küvecsnyi hitelezésre keretem. Nyilván abból nehéz lenne feltételesen kiindulni, ha akkor mittomén nem autót meg lakást szerettünk volna, hanem berakom bankba, meg a mittomén mit kezdek vele, aztán most mi is lehetne belőle?

Ha 20 ezret raksz havonta, akkor ~2,6-2,7 milliót vehetsz ki 8 év múlva. Nyilván van más cél is a világon. :)

#358 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:51

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 17:29

Valóban az OTP a nagy hal, ezért a többi bank fogadja bocsánatkérésem! :Đ  :respect:  ;)

Hát jah. Míg az OTP adott a folyószámlán lévő lekötésre nevetséges 2,5%-ot, addig az Erste valami 5% körül. (ez volt pár éve, gondolom a helyzet most is ugyanez). Én igyekszek mindenkit lebeszélni az otp-ről. Ebben a topikban már leírtam, hogy milyen utat jártunk meg velük és örökre elegem/elegünk van belőlük.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 04. 03. 07:52 -kor

#359 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:52

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 18:29

te semmi ilyesmit nem ugattál... meglehetősen arrogáns hangnemben leszóltál mindenkit. lehet nem ártott volna elgondolkozni? :think:

#360 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 09:38

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 17:42

http://www.nsz.prim.hu/cikk/99806/
http://cegvezetes.ce...-mindent-vittek - az ördög és a részletek c. fejezet
http://szentkoronaradio.com/node/19853

én csak ugatom a bank témát, de azt tudom, OTP a nagy hal, és ki is használja....

Igen ez igaz, de ne felejtsük el, hogy a rendszerváltás után az OTP majdnem teljes egészében megmaradása garantálta piaci előnyét, nem szedték darabokra. Az új és nagyobb érkezők (K&H, Erste) egy elég fejletlen piacra érkeztek, ahol az emberek többsége inkább a kispárna alá tette a pénzt hátha jön a fogtündér és megduplázza...

A probléma, hogy még jelenleg is csak a lakosság meglepően alacsony hányadának (nem akarok számokat írni mert nem emlékszem a pontos értékre, de kb 60% alatti) van banki kapcsolata a többi szinte semmilyen, vagy 0 pénzügyi szolgáltatással rendelkezik (erre vontakozóan is van egy kutatás, amit megint nem találok :D ... rendbe kéne tenni azt a 15000 levelet, amim van).

Ha ezt a piaci űrt be tudják tölteni végre a bankok - és az emberek rájönnek, hogy a bankokkal lehet kölcsönösen profitábilis kapcsolatot is fenntartani, csak kicsit oda kéne figyelni és nem bírka módjára vásárolni - akkor meg fog változni a mostani szitu.

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »