HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 28. 17:33

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 14:35

Attól függ. Termék rendelésnél, ismeretlen bolttól, USA-beli Pistikétől történő vásárlásnál, poresz előfizunál  :D  én mindenképp a webkártyát használnám, így nem tudnak minden lóvét leszipkázni. De azért egy internet előfizetést (pl. UPC) nem kell ennyire megbonyolítani - lehetséges, csak felesleges. Tőlük szerintem nem kell félni, nem ők fogják lelopni a pénzed.
Másrészt, külföldi utazást, szállást nem nagyon szabad webkártyával fizetni - munkatársam járt úgy, h webkártyával fizetett (előleget) neten egy olasz panzióba, aztán ott a helyszínen be kellett mutatni a kártyát - ami ugye papír, nem igazi bankkártya. Na, jött is egyből a "mi a franc ez, át akarják verni őket" szöveg, húzzanak el... Hiába magyarázták, h mi ez, mire való, csalóknak nézték őket. Tehát még az ismik voltak xarban, mert az előleget ugye átutalták. A sztori végét nem tudom, h mi lett, sikerült-e az előleget egyáltalán visszakapniuk.
Mondjuk az olaszokat hagyjuk, ott csak a dombornyomott, PIN nélküli kártyákat ismerik... Legutóbb egy kis boltban a fiatal munkaerő nem tudta, h mit kell csinálni a PIN kódos kártyámmal, teljesen meg volt illetődve, úgy szólt a kollégájának, h segítsen már...  :omg:

Vásároltál már interneten külföldről?

Netszámlánál néztem az OTP-s infót, hogy 0,1 % lenne és minimum 2.200 Ft a bankon kivül devizában utalás.

pl.: 30.000 Ft-nál a 0,1% 30 Ft lenne, de a minimum 2.200 Ft itt is érvényes.  :think:

119 Euró 33.000 Ft volt péntek esti 277.31-es árfolyammal + 2.200 Ft már 35.200 Ft a végösszeg.

http://www.xtreamer.net/

Lakóhelyemen 42.990 Ft lenne a lejátszó és helyben a garancia.

Webkártya számlaszámára utalni lehet és onnan visszautalni is?

#882 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 17:49

Idézet: luckystar - Dátum: 2009. Sep. 28., Monday - 18:33

Sztem ez az egesz webkartya egy orbitalis nagy marhasag. Teljesen felesleges, hosszu evek (a legelso bankkartyamon pl nem ami kb 8 eve volt) ota barmilyen sima mezei CVC koddal elatott bankkartyaval is barhonnan (kiveve talana PlayStation Store, de az gondolom ugysem erint teged) tudsz vasarolni. Mukodik, nincs vele szivas es kesz. SMS ertesites amugy is alap, ha vmi furcsat erzekelsz akkor joesettel vagy szolnak a banktol (ergo mar ok megfogjak), vagy eszreveszed es te tudsz intezkedni.

Ha meg annyira paranoid vagy: evi 4-5 ezer forintert nyitatthatsz szamlat kartyaval, es oda csak annyit utalsz ami epp kell.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#883 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 01:57

Idézet

Ebben az értelemben, h webkártyával fizetek, nem. (Csak Mo-ról).

Idézet

Netszámlánál néztem az OTP-s infót, hogy 0,1 % lenne és minimum 2.200 Ft a bankon kivül devizában utalás.

pl.: 30.000 Ft-nál a 0,1% 30 Ft lenne, de a minimum 2.200 Ft itt is érvényes.  :think:

119 Euró 33.000 Ft volt péntek esti 277.31-es árfolyammal + 2.200 Ft már 35.200 Ft a végösszeg.

http://www.xtreamer.net/

Lakóhelyemen 42.990 Ft lenne a lejátszó és helyben a garancia.

Ez nem csak webkártyánál van így, a normál kártya is ilyen - sajnos ez a devizás átutalás feltétele a Net csomagnál. De szerintem kevered a vásárlás fogalmát az átutalással, a vásárlás ingyen van (Mo-n biztos, de sztem külföldről is), de te itt átutalásról beszélsz! Átutaláshoz nem is kell a webkártya, hiszen ott nem adsz meg "kényes" infót a kártyádról, ami felhasználása visszaélésre is okot adhat.

Idézet

Igen, ingyen.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#884 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 07:15

Idézet

Igen, többször is, gond nélkül (Amazonról többször, meg a NobleKnight-ról). MasterCard-nak számít, mindenütt elfogadják online fizetésre (de minden másra alkalmatlan, mert csak egy színes papírlap).

Idézet

Netes *vásárlás* ugyanolyan, mint amikor itthon kártyával fizetsz - számodra nincs külön díja. A webbolt megterheli a számládat, az OTP meg aznapi eladási áron átváltja forintra és azt vonja le a szmládról. Ennyi, nincs utalási díj, minimumdíj, semmi. Ilyen szempontból az OTP a legjobb, a vételi-eladási különbözetük náluk a legkisebb (vagyis a középárfolyamtól a legkevésbé tér el).

Idézet

Akármikor, ingyen. Viszont úgy emlékszem, csak a normál napi banki időszakban teljesül azonnal, egyébként csak a legközelebbi banki nap kezdetén. Ha hétvégén akarsz pénzt átrakni rá, van egy spéci 7/24 kártyák közötti átmozgatás funkció, azzal perceken belül lemegy (de azt hiszem, van valami díja is).

Általánosságban véve: ha most akarsz Net-számlára váltani,azért előtte még olvasd el a legfrissebb kondíciókat, amelyek márciustól lesznek érvényesek...  :(
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#885 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 19:46

Idézet: PetruZ - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 7:15

Igen, többször is, gond nélkül (Amazonról többször, meg a NobleKnight-ról). MasterCard-nak számít, mindenütt elfogadják online fizetésre (de minden másra alkalmatlan, mert csak egy színes papírlap).

Netes *vásárlás* ugyanolyan, mint amikor itthon kártyával fizetsz - számodra nincs külön díja. A webbolt megterheli a számládat, az OTP meg aznapi eladási áron átváltja forintra és azt vonja le a számládról. Ennyi, nincs utalási díj, minimumdíj, semmi. Ilyen szempontból az OTP a legjobb, a vételi-eladási különbözetük náluk a legkisebb (vagyis a középárfolyamtól a legkevésbé tér el).

Akármikor, ingyen. Viszont úgy emlékszem, csak a normál napi banki időszakban teljesül azonnal, egyébként csak a legközelebbi banki nap kezdetén. Ha hétvégén akarsz pénzt átrakni rá, van egy spéci 7/24 kártyák közötti átmozgatás funkció, azzal perceken belül lemegy (de azt hiszem, van valami díja is).

Általánosságban véve: ha most akarsz Net-számlára váltani,azért előtte még olvasd el a legfrissebb kondíciókat, amelyek márciustól lesznek érvényesek...  :(

Köszi  a választ!  :respect:

Most is Net Számlám van.

Erre gondoltál?  :eek:

pl.: Bankon belül forintban : A díjmentes átutalás 2010.02.28 után 0.1% minimum 115 Ft max. 1150 Ft lesz.

Én pont a díjmentes utalások miatt váltottam net számlára, ha ezt a díjat bevezetik, bankot váltok!  :rolleyes:

pl.: 119 Euros vásárlási összegnél átutalok picivel többet mint amennyi a max. Euro eladási ár lenne (34.000 Ft) a webszámlára és ezt adom meg a külföldi vásárlásnál.

Idézet

" OTP meg aznapi eladási áron átváltja forintra és azt vonja le a számládról."

A maradékot utána a webszámláról visszautalom a rendes számlára?

#886 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 06:53

Idézet

Erre gondoltál?  :eek:

pl.: Bankon belül forintban : A díjmentes átutalás 2010.02.28 után 0.1% minimum 115 Ft max. 1150 Ft lesz.

Én pont a díjmentes utalások miatt váltottam net számlára, ha ezt a díjat bevezetik, bankot váltok!  :rolleyes:

Egyelőre nem tudni, a többi mit lép, nem látni a jövőbeli listáikat. Nálam közbeszól az is, hogy mindenféle biztosításaim is náluk vannak, ennek köszönhetően jókora kedvezményeim voltak/vannak mindenből, pl. a kötelezőm meg a Casco-m már évek óta folyamatosan csökken. Ha megszüntetném a számlát, minden ugrott, amivel sokkal rosszabul járnék. Párhuzamosan másik számlát fenntartani meg vszleg nem érné meg, nincs akkora forgalmam, hogy egy másikkal megérné.

Idézet

pl.: 119 Euros vásárlási összegnél átutalok picivel többet mint amennyi a max. Euro eladási ár lenne (34.000 Ft) a webszámlára és ezt adom meg a külföldi vásárlásnál.
A maradékot utána a webszámláról visszautalom a rendes számlára?

Gyakorlatilag igen. Valami plusz mindenképpen legyen rajta, mert általában ellenőrzésképpen beterhelnek valami minimális (általában 1$) összeggel, hogy a bank visszadobja-e, utána küldik a banknak az összeget, az OTP meg hogy mikor dolgozza fel, attól függ az árfolyam, így nagyobb összegnél akár több 100 Ft-os eltérés is lehet. Én meg szoktam nézni az aznapi árfolyamot és rászámolok még 2000-et, az mindig elég szokott lenni. Tapasztalatom szerint hétvégi vásárlást hétfőn dolgoz fel az OTP (de azt nem figyeltem, hogy mondjuk a szombati, vagy hétfői árfolyamot nézi-e), banki munkaidőn belülit általában néhány órán belül. A maradékot igazából nem is utalom vissza, leszedni nem fogják, kamata ugyan nincs, de le van ejtve, majd legközelebb felhasználom. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#887 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 08:07

www.bankvaltas.hu itt könnyen, gyorsan össze lehet hasonlítani a különböző bankok költségeit...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#888 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 20:16

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 8:07

www.bankvaltas.hu itt könnyen, gyorsan össze lehet hasonlítani a különböző bankok költségeit...

Kép

OTP 2010 Március 1-től  megszünteti az ingyenes utalást, itt a következő "kiszemelt" :  ;)  (1 évig)

Erste On-line Bankszámla...  http://www.erstebank...u/10012076.html

Idézet

Az Erste On-line Bankszámla által kínált kedvezmények:
* 0 forintos számlavezetési díj egy évig.*
    * Minden hónapban az első két készpénzfelvételi tranzakció díjmentesen végezhető a bank saját automatáinak valamelyikénél.

* Díjmentes TeleBank és NetBank szolgáltatás, amelyek segítségével nemcsak gyorsan, de kedvező díjtételek mellett intézheti napi pénzügyeit.
    * A főkártyához havidíjmentes SMS KártyaÔr és SMS SzámlaŐr szolgáltatás kapcsolódik.

* Díjmentes forint átutalások NetBankon.
    * Díjmentes csoportos beszedési megbízás.
    * MasterCard Unembossed főkártya igénylése esetén az elsô éves kártyadíj 0 Ft.
    * Ingyenes virtuális bankkártyát biztosítunk a bankszámlához.

*Amennyiben az adott hónapban az On-line bankszámla látra szóló egyenlege illetve a bankszámláról lekötött betétek állományi összege átlagosan minimum 100 000 Ft, akkor a számlavezetési díj arra a hónapra vonatkozóan 0 Ft. Az állományvizsgálat az elôzô hónap utolsó munkanapjától a következô hónap utolsó munkanapját megelôzô munkanapig tart. A  számlanyitási akció 2009. 08. 17-tôl visszavonásig érvényes.

Szerkesztette: luckystar 2009. 10. 06. 20:18 -kor

#889 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 22:55

Idézet: PetruZ - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 7:15

Csak nézem itt papírkártya, meg mik vannak... Az én "webkártyám" tökre olyan mint az igazi, csak rá van írva a "Virtual" kulcsszó. (Erste). Ezt csak úgy rámsózták, azt mondták, ha nem kell, dobjam a kukába, de ha nem, használhatom webes vásárlásra, ill. külföldön fizetésre. Különösebben nem érdekelt a téma, ezért nem mélyedtem el benne, ott lapul a tárcában a másik mellett. Tartósan 1 Ft egyenleg van elkülönítve rajta, és azt mondták, külön díja nincs magának a kártyának.

#890 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 13:30

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 22:55

Csak nézem itt papírkártya, meg mik vannak... Az én "webkártyám" tökre olyan mint az igazi, csak rá van írva a "Virtual" kulcsszó. (Erste). Ezt csak úgy rámsózták, azt mondták, ha nem kell, dobjam a kukába, de ha nem, használhatom webes vásárlásra, ill. külföldön fizetésre. Különösebben nem érdekelt a téma, ezért nem mélyedtem el benne, ott lapul a tárcában a másik mellett. Tartósan 1 Ft egyenleg van elkülönítve rajta, és azt mondták, külön díja nincs magának a kártyának.

Nekem az OTP-s van, "kemény" papír, csak a festése olyan, mint egy igazi kártyának. Se chip, se mágnescsík.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#891 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 15. 20:09

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 9:07

Pont ilyen oldalt kérdezni tértem be ide, minden OTP-s dolgom éppen megszüntetem és kíváncsi vagyok a konkurenciára, kösziiii...

#892 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 15. 21:51

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. Oct. 15., Thursday - 21:09

Pont ilyen oldalt kérdezni tértem be ide, minden OTP-s dolgom éppen megszüntetem és kíváncsi vagyok a konkurenciára, kösziiii...

Konnyunek azert nem neveznem :)

Nem vagyok elveszve ez ugyekben, de a bonyibb konfigban a felere nem tudtam semmit se valaszolni "tudja a rak" felkialtassal :D
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#893 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 22:39

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 15., csütörtök - 22:51

Konnyunek azert nem neveznem :)

Nem vagyok elveszve ez ugyekben, de a bonyibb konfigban a felere nem tudtam semmit se valaszolni "tudja a rak" felkialtassal :D

Hát ja, tényleg nem egyszerű. Úgy látom most ilyen általános semmi extra folyószámla-vezetésre a Citibank top-ot hozza ki, tényleg korrekt csomag, kár hogy a feltételeket én pl nem tudom teljesíteni. UniCredit szimpi még, ha esetleg vki van ennél a banknál kérdeznék párat:)

#894 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 23:04

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. okt. 18., vasárnap - 22:39

Hát ja, tényleg nem egyszerű. Úgy látom most ilyen általános semmi extra folyószámla-vezetésre a Citibank top-ot hozza ki, tényleg korrekt csomag, kár hogy a feltételeket én pl nem tudom teljesíteni. UniCredit szimpi még, ha esetleg vki van ennél a banknál kérdeznék párat:)

Ez miért nem jó?

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...dpost&p=6054503

Az 1x-i100.000 Ft lekötés még mindig kevesebb, mint havi 150.000 Ft fizetés utalás a számlára!  :rolleyes:

#895 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 12:43

Idézet: luckystar - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 0:04

Ez miért nem jó?

Teljesen igazad van, egyrészt vhogy nem vettem észre a hozzászólásod, másrészt meg görcsösen az UniCreditet akartam kihozni új banknak, de ezen minimum el kell gondolkoznom... különösen tetszik ez a takarékszámla dolog. Amit még nem értek, hogy ha jól nézem a kondíciós listákat, UC-nél 25.-ft egy sms, Ersténél meg csak 10, ez hogy lehet... Viszont a pénzfelvételi lehetőségekben UC jóval jobb szvsz.
Nem nagy különbség persze, de ha már elhatároztam hogy bankot váltok, akkor igyekeznék a legjobb megoldást kiválasztani.

Szerkesztette: Orgi 2009. 10. 19. 12:47 -kor

#896 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 19:05

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 12:43

Teljesen igazad van, egyrészt vhogy nem vettem észre a hozzászólásod, másrészt meg görcsösen az UniCreditet akartam kihozni új banknak, de ezen minimum el kell gondolkoznom... különösen tetszik ez a takarékszámla dolog. Amit még nem értek, hogy ha jól nézem a kondíciós listákat, UC-nél 25.-ft egy sms, Ersténél meg csak 10, ez hogy lehet... Viszont a pénzfelvételi lehetőségekben UC jóval jobb szvsz.
Nem nagy különbség persze, de ha már elhatároztam hogy bankot váltok, akkor igyekeznék a legjobb megoldást kiválasztani.

Pénzfelvételnél mire gondolsz?

Erste-nél is van kettő ingyenes felvétel, bankautomata elterjedtségben sem hiszem, hogy gyengébb lenne, 1 évig biztos megéri, utána meg lehet másik bankot nézni!  ;)

Internet előfizetésnél is szinte minden évben érdemes másik szolgáltatóhoz menni, mert a régi ügyfeleket kutyába sem veszik, de az újak sejhaját kinyalják.  :think:

Szerkesztette: luckystar 2009. 10. 19. 19:09 -kor

#897 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 19:16

Van itt szlovákul beszélő? Kezd tele lenni a hócipőm, hogy Euró kötvényeim nem hoznak semmi jutalékot, az EUR devizaszámlám meg nem kamatozik szinte semmit. Mivel nagyon közel vagyok a határhoz, azon jár az agyam, hogy átvinném a lóvét ottani bankba, csak éppen nem tudok elmenni a honlapjukon, nagyon bonyolult ez a nyelv :-).

#898 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 19:45

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. okt. 18., vasárnap - 23:39

Kérdezz. :)

#899 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 20:06

Idézet: Kory - Dátum: 2009. Oct. 19., Monday - 20:45

Kérdezz. :)

Szinten zenesz ;)

#900 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 00:47

Idézet: luckystar - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 20:05

Pénzfelvételnél mire gondolsz?

Erste-nél is van kettő ingyenes felvétel, bankautomata elterjedtségben sem hiszem, hogy gyengébb lenne, 1 évig biztos megéri, utána meg lehet másik bankot nézni!  ;)

Automatára gondoltam, Ersténél 2 sajátból ingyenes, UniCreditnél meg sajátból mind ingyenes + 2 bármelyikből szintén ingyenes.
Kb 10 éve ugyanannál a netszolgáltatónál vagyok, nehezen mozdulok, öreg vagyok már  :)

Különben megvan a nyertesnek tűnő, Raiffeisen Lendület az esélyes, főleg ha rájönnék hogy a hozamfokozó mit is jelent számszerűsítve, mert persze csakúgy mint az Erste takarékszámlánál, itt sincs ez megadva (vagy csak én nem találom sehol).

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.