HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 21. 21:33

Üzenet megtekintéseIdézet: tamás72 - Dátum: 2011. 09. 21. 22:16

A Fideszes Varga Mihály azt mondta, hogy nem baj ha néhány bank eltűnik Magyarországról. Szerintetek melyik bankokról lehet szó? Nekem a K&H-ban van 2012 októberig lekötött államkötvényem, 8,5 millió értékben. Ha a K&H eltűnne Magyarországról akkor mi történne a lekötésemmel? Van garancia az államkötvény visszafizetésére?

Az államkötvény a tied, nem a banké. Szépen átkerülne egy másikhoz.

#1302 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 21:40

A Fideszes Varga Mihály azt mondta, hogy nem baj ha néhány bank eltűnik Magyarországról. Szerintetek melyik bankokról lehet szó? Nekem a K&H-ban van 2012 októberig lekötött államkötvényem, 8,5 millió értékben. Ha a K&H eltűnne Magyarországról akkor mi történne a lekötésemmel? Van garancia az államkötvény visszafizetésére?

Ne fossá bazmeg. Az államkötvényekért az állam vállal garanciát, nem a K&H.

(A Varga Mihály pedig egy mellőzött zsideszes fasz. 10 évvel ezelőtt még szakembernek tartottam. Ja kérem: A kutya ugat; a karaván halad; az idő telik; a becsület meg fogy. )
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1303 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 21:46

Ne aggodj. Van ra garancia. Vargaert meg nem kar, ha eltunik a sullyesztoben.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1304 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 10:34

mi lenne a helyzet, ha a lakáshitelt adó bankom kivonulna?

Szerkesztette: gene 2011. 09. 23. 10:34 -kor

PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1305 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2011. 09. 23. 11:34

mi lenne a helyzet, ha a lakáshitelt adó bankom kivonulna?

Eladja a követelést egy másik pénzintézetnek és neki fizetsz tovább.

#1306 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 10:04

Nem ad forinthitelt a K&H saját devizahiteleseinek

A devizahitelemen kívül van náluk megtakarítási számlám, folyószámlám, hitelkártyám, lakásbiztosításom. Jó adósként sosem volt elmaradásom a részlettel.
Jelenleg nagy erőkkel dolgozok azon, hogy másik banktól kapott hitelből sikerüljön végtörleszteni és az első dolgom lesz minden kapcsolatot megszakítani velük. Pont az a bank amiért valóban nem lenne kár ha eltűnne végleg... :fuck:

#1307 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: begbie - Dátum: 2011. 10. 02. 11:04

A devizahitelemen kívül van náluk megtakarítási számlám, folyószámlám, hitelkártyám, lakásbiztosításom. Jó adósként sosem volt elmaradásom a részlettel.
Jelenleg nagy erőkkel dolgozok azon, hogy másik banktól kapott hitelből sikerüljön végtörleszteni és az első dolgom lesz minden kapcsolatot megszakítani velük. Pont az a bank amiért valóban nem lenne kár ha eltűnne végleg... :fuck:

Idézet

"Én is szembesültem ezzel a hozzáállásukkal, ráadásul tetézték a következővel is:
Úgy terveztem törleszteni, hogy egy részét saját forrásból, egy részét más banktól felvett forint hitelből. Az ügyintéző válasza, hogy ha nem egyszerre érkezik a pénz a számlájukra akkor az nem végtörlesztés, így az első részlet aktuális árfolyamon számolódik, míg a maradék - másik rész - lesz a végtörlesztés. "

És azt tiltja valami, hogy a más banktól felvett ft hitelt, ne oda utaljam egyből, hanem pl. saját számlára, majd egyben utaljam a kellő összeget?

#1308 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 09. 16. 18:40

A legszebb az volt, amikor pár éve a raiff... hűszezer!!! forintokat kezdett el azért felszámolni, mert inkasszó volt a számlán, azzal az indokkal, hogy neki hatalmas informatikai feladat azoknak a nyilvántartása. :down:

Gondolom ezt nem is titkolták el előled, amikor szerződést kötöttetek.

#1309 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: begbie - Dátum: 2011. 10. 02. 11:04

:lol: Hogy gondoltad, hogy közvetlen magának fog bármelyik bank veszteséget okozni? Nincs ebben semmi, de semmi különös, teljesen természetes hozzáállás.

#1310 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 02. 11:32

És azt tiltja valami, hogy a más banktól felvett ft hitelt, ne oda utaljam egyből, hanem pl. saját számlára, majd egyben utaljam a kellő összeget?

Nem, semmi nem tiltja alapból. Viszont az új hitelnyújtó természetesen korlátozhatja a hitel felhasználásának a módját, tehát megmondhatja azt, hogy csakis a devizahitelt nyújtó bank számlájára utal, és csak akkor, ha az nyilatkozik, hogy az összeg beérkeztét követően leveszi a jelzálogot az ingatlanról. Az új finanszírozó részéről ez a biztonságos út.

#1311 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 10. 02. 13:14

:lol: Hogy gondoltad, hogy közvetlen magának fog bármelyik bank veszteséget okozni? Nincs ebben semmi, de semmi különös, teljesen természetes hozzáállás.

Én ezt értem. Viszont ezzel a paraszt lépéssel (remélem) nagyon sok ügyfelet fognak veszteni. Egyet biztosan. Én megbízható, jó ügyfelük vagyok (remélem nem sokáig), fizettem mindent rendesen, megtakarításom, biztosításom is van náluk.
Ha ők ezt így hálálják meg, ez a hozzáállásuk és ezt látják a jövendőbeli új ügyfelek is akkor nem hiszem hogy kedvet kapnak ezzel a "jó fej" bankkal bármilyen kapcsolatba is kerülni.

(még egy adalék: amikor kirobbant a válság a K&H volt az első aki megemelte a devizahitel kamatokat. Amikor kicsit javult a helyzet akkor a legtöbb bank csökkentett ezeken amennyit tudott, K&H persze nem. Míg pl. az OTP-nél előálltak különböző segítségekkel -futamidő növelés, ideiglenes törlesztő csökkentés- addig itt csak papíron léteztek ezek a dolgok. Amikor bementem a fiókba csak a kéztárogatás ment.... "K&H - dönts okosan" :) )

(szerk.: az Erste pédául kevésbé paraszt módon oldotta meg a problémát: egyszerűen felemelte a forintkölcsön THM-et 12% fölé...)

Szerkesztette: begbie 2011. 10. 02. 13:23 -kor

#1312 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: begbie - Dátum: 2011. 10. 02. 14:07

Én ezt értem. Viszont ezzel a paraszt lépéssel (remélem) nagyon sok ügyfelet fognak veszteni. Egyet biztosan. Én megbízható, jó ügyfelük vagyok (remélem nem sokáig), fizettem mindent rendesen, megtakarításom, biztosításom is van náluk.
Ha ők ezt így hálálják meg, ez a hozzáállásuk és ezt látják a jövendőbeli új ügyfelek is akkor nem hiszem hogy kedvet kapnak ezzel a "jó fej" bankkal bármilyen kapcsolatba is kerülni.

(még egy adalék: amikor kirobbant a válság a K&H volt az első aki megemelte a devizahitel kamatokat. Amikor kicsit javult a helyzet akkor a legtöbb bank csökkentett ezeken amennyit tudott, K&H persze nem. Míg pl. az OTP-nél előálltak különböző segítségekkel -futamidő növelés, ideiglenes törlesztő csökkentés- addig itt csak papíron léteztek ezek a dolgok. Amikor bementem a fiókba csak a kéztárogatás ment.... "K&H - dönts okosan" :) )

(szerk.: az Erste pédául kevésbé paraszt módon oldotta meg a problémát: egyszerűen felemelte a forintkölcsön THM-et 12% fölé...)

Szerintem egyetlen bank se fog a saját devizásainak ft hitelt adni. Ha szerinted ez parasztság, akkor élj ebben a hitben. Nyilván mindenről a bankok tehetnek megint, racionálisan gondolkozni meg felesleges.

Nyilván mint K&H alkalmazott elfogult vagyok, ezért ebbe a témába nem is mennék bele. A szomszéd bankja mindig zöldebb. ;)

#1313 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 14:41

Idézet

Nyilván mint K&H alkalmazott elfogult vagyok, ezért ebbe a témába nem is mennék bele. A szomszéd bankja mindig zöldebb. ;)

Ez új információ volt a számomra :)

Nekem az a bank a "zöldebb" aki nekem, mint ügyfélnek a legjobb szolgáltatásokat nyújtja, a leginkább együttműködő és partner.
A K&H eddig sem volt az, de ez volt az utolsó csepp.

Szerkesztette: begbie 2011. 10. 02. 14:41 -kor

#1314 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 10. 02. 15:08

Meg azért érdekes az is, hogy jogi értelemben indokolatlan különbséget tesznek (új) ügyfél és (régi) ügyfél között.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1315 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: begbie - Dátum: 2011. 10. 02. 15:41

Ez új információ volt a számomra :)

Nekem az a bank a "zöldebb" aki nekem, mint ügyfélnek a legjobb szolgáltatásokat nyújtja, a leginkább együttműködő és partner.
A K&H eddig sem volt az, de ez volt az utolsó csepp.

Lehet, hogy vannak más, teljesebb, kedvesebb, olcsóbb szolgáltatást nyújtó bankok, a piac szabad. :-)

Az, hogy "parasztság", ha egy bank nem okoz közvetlenül jelentős veszteséget magának, az nagyon durva kijelentés, és akkor is azt mondanám, ha más pénzintézetről lenne szó.

Hogy az Erste miért tudott ilyen "jó fej" lenni, az nemrég derült ki, az OTP pedig talán a legnagyobb marzsokkal dolgozott mindig, kihasználva, hogy mindenkihez eljut az ország területén a meglévő fiókhálózata miatt. Ráadásul most iszonyatos politikai hátszelük van.

#1316 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 10. 02. 15:30

Szerintem egyetlen bank se fog a saját devizásainak ft hitelt adni. Ha szerinted ez parasztság, akkor élj ebben a hitben. Nyilván mindenről a bankok tehetnek megint, racionálisan gondolkozni meg felesleges.

Vagy adnak Ft hitelt a deviza helyett, vagy az ügyfél másik bankból vesz fel Ft hitelt és akkor a Ft hitele sem az adott banknál lesz. Szerinted melyik a racionális? :think: Ja, és ha arra játszanak, hogy 60 napon belül nem adnak más banknál vezetett deviza hitel kiváltására Ft hitelt, akkor még egy jó kis PSZÁF bírság+polgári per is kinézhet nekik. Nem túl racionális hozzáállás...

#1317 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 10. 02. 16:12

Lehet, hogy vannak más, teljesebb, kedvesebb, olcsóbb szolgáltatást nyújtó bankok, a piac szabad. :-)

Egészen addig fogsz így mosolyogni, mígnem a "racionális" viselkedés miatt megzuhanó mérlegfőösszeg okán ki nem rúgnak pár(száz) embert! :(
(Remélem, nem leszel köztük!)

#1318 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2011. 10. 02. 16:08

Meg azért érdekes az is, hogy jogi értelemben indokolatlan különbséget tesznek (új) ügyfél és (régi) ügyfél között.

Már miért ne használhatnák fel a meglévő ügyletekkel kapcsolatos információkat hitelbírálatkor?

#1319 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 10. 02. 16:14

Egészen addig fogsz így mosolyogni, mígnem a "racionális" viselkedés miatt megzuhanó mérlegfőösszeg okán ki nem rúgnak pár(száz) embert! :(
(Remélem, nem leszel köztük!)

Ki fognak rúgni sokszáz embert a szektorban, de ez nem emiatt van, hanem királyunk és népvezérünk, valamint a dilettáns bandájának irracionális döntései miatt. Persze ő teremti közben az egymillió munkahelyet, most is lehet menni határt tisztítani havi 52ezerért, csak azt nem tudom, honnan lesz ebből bevétele az államnak. Idióták, komolyan mondom.

#1320 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 10. 02. 16:12

Vagy adnak Ft hitelt a deviza helyett, vagy az ügyfél másik bankból vesz fel Ft hitelt és akkor a Ft hitele sem az adott banknál lesz. Szerinted melyik a racionális? :think: Ja, és ha arra játszanak, hogy 60 napon belül nem adnak más banknál vezetett deviza hitel kiváltására Ft hitelt, akkor még egy jó kis PSZÁF bírság+polgári per is kinézhet nekik. Nem túl racionális hozzáállás...

Ez mindenképp egy érdekes szituáció, te is tudod. A bankok alkotmányos jogát sérti a parlament döntése, ez nem kérdéses. Egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy a bankok tömegével adnának más bankok devizahiteleseinek Ft hitelt, ennek rengeteg oka van, hogy miért ne.
Miért lenne PSZÁF bírság, meg polgári per? :think:

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.