HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 07. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 11. 07. 11:38

Na végre, egy korrekt cikk a témában... :up:

Vannak benne igazságok, de elég korrekt faszságok is belesikeredtek. Sok mindent összehordtak, fűt is, fát is, csak benne legyen minden.

Cikk közepén az a tv-reklám nagyon szemrángató, alatta a felirat: "Plazmatévé - a magyar álmok netovábbja". Az anyjuk picsáját, azt. Több mint egy millió ember mind tv miatt adósodott el ennyire. Kit néznek ezek ennyire hülyének? Biztos van, aki műszaki cuccra verte el, meg autólízingre, de a többség a megélhetésére vette fel. Különben meg lófasz nem akar plazmatévét, rég az LCD, meg a LED a menő. CRT tv-t meg szinte már sehol nem kapni, plazma a minimum. Nagyon képben vannak az öltönyösnyakkendős, indexes "szakemberek". Mintha ráadásul baj lenne, hogy az emberek költenek olyanra is, ami azért összefügghet a kultúrával, szórakoztatással és javítja a műszaki infrastruktúrát. Ha elkurvázzák, elzabálják, az jobb lenne a sok bankos okosnak, mint a plazmatévé? Legalább nem lenne eszközpark ügyileg elmaradva a magyar lakosság, hogy még akár 2015-ig is az analóg fost, meg a retekkluppot nézze, mert nincs más, aztán sorozatok, filmeket 10 év késéssel látja az ember +200% reklám kíséretében, huszadszor szétszinkronizálva meg agyon/kivagdosva.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1462 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 07. 16:30

Vannak benne igazságok, de elég korrekt faszságok is belesikeredtek. Sok mindent összehordtak, fűt is, fát is, csak benne legyen minden.

Cikk közepén az a tv-reklám nagyon szemrángató, alatta a felirat: "Plazmatévé - a magyar álmok netovábbja". Az anyjuk picsáját, azt. Több mint egy millió ember mind tv miatt adósodott el ennyire. Kit néznek ezek ennyire hülyének? Biztos van, aki műszaki cuccra verte el, meg autólízingre, de a többség a megélhetésére vette fel. Különben meg lófasz nem akar plazmatévét, rég az LCD, meg a LED a menő. CRT tv-t meg szinte már sehol nem kapni, plazma a minimum. Nagyon képben vannak az öltönyösnyakkendős, indexes "szakemberek". Mintha ráadásul baj lenne, hogy az emberek költenek olyanra is, ami azért összefügghet a kultúrával, szórakoztatással és javítja a műszaki infrastruktúrát. Ha elkurvázzák, elzabálják, az jobb lenne a sok bankos okosnak, mint a plazmatévé? Legalább nem lenne eszközpark ügyileg elmaradva a magyar lakosság, hogy még akár 2015-ig is az analóg fost, meg a retekkluppot nézze, mert nincs más, aztán sorozatok, filmeket 10 év késéssel látja az ember +200% reklám kíséretében, huszadszor szétszinkronizálva meg agyon/kivagdosva.

Mondjuk a plazmastb. mind import, csak növeli a devizaérzékenységünket.

#1463 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 16:57

En meg ugy tanultam, hogy hulyeseg hitelre venni barmit, ami nem hoz hasznot. Kivetel az ingatlan, mert az atlag csak ugy tudja megoldani esszeru idon belul. Miden mas hitel csak arrol szol, hogy a valos lehetosegeinknel jobban probalunk elni, hiszen elore elkoltjuk a jovobeli fizetesunket.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1464 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 17:15

http://penzcentrum.h...la.1030401.html

#1465 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 17:43

Ki akkor a hibás?
A '80-as évek közepén szerettem volna 10 ezer Ft személyi kölcsönt felvenni az egyetlen bankunktól, az OTP-től. Nem kellett akkor még folyószámla meg efféle huncutságok. A fizetésem 3500 pénz volt. Egy hétig bírálták el és kaptam 8 ezret. Ki is akadtam akkor ezen.
Ugorjunk egy picit az időben. Jó pár éve volt, kellett vennem egy hűtőszekrényt. ha összeszedem magam akkor talán kipengethettem volna az árát. Megvettem hitelre, megküldték a csekkeket amit 2 évig havonta feladtam. Többet fizettem az évek során, de belefért. A harmadik befizetett részlet után kaptam a banktól egy hitelkártyát 300 ezer hitelkerettel, nem használtam, de folyamatosan jött a spam, hogy csak egy telefon és akár 2 millát is költhetek.
A mai napig is ha bemegyek egy műszaki cikkeket forgalmazó üzletbe, rácsodálkozok a 3D-s tvre meg a hasonló jóságokra. De leszarom.
Én rossz ügyfél voltam.
De az emberek többsége nem ilyen, vegyünk mát nagy tévét, háromdést, mert a szomszédnak is van. Meg vegyünk új kocsit, de ha veszünk akkor már kurvárafelszereltet, bírja a hitelkeret.
Igen, én is azt mondom, hogy rohadjon meg a buzi a plazmatévéjével, meg a suzukijával együtt ha hülye volt.
DE kihasználták, visszaéltek az emberek butaságával. Nem kell elengedni a tartozást, de azért gátat kellene szabni a könnyen kapott hiteleknek is.
Egy másik fórumon jött elő ez a hitel dolog, akkor még nem voltak ezek a segítő intézkedések.
Ment a sírás. nekem az baszta ki a biztosítékot amikor írta valaki, hogy annak idején azért vette fel CHF alapon a hitelt, mert a forintalapút nem tudta volna fizetni. Ugye ő nem volt felelőtlen?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#1466 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 11. 07. 17:43

DE kihasználták, visszaéltek az emberek butaságával. Nem kell elengedni a tartozást, de azért gátat kellene szabni a könnyen kapott hiteleknek is.

Aki a zembereket meg akarja védeni saját maguktól, az önmagával kerül szembe Meg a Smit pAlival.:)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1467 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 18:19

De az emberek többsége nem ilyen, vegyünk mát nagy tévét, háromdést, mert a szomszédnak is van. Meg vegyünk új kocsit, de ha veszünk akkor már kurvárafelszereltet, bírja a hitelkeret.
Igen, én is azt mondom, hogy rohadjon meg a buzi a plazmatévéjével, meg a suzukijával együtt ha hülye volt.

Már te is ezt fújod? Tönkremegy a tv. Mit vegyen? CRT-t bizományiból? Egy plazma, max 200k. Biztos ezért adósodott el mindenki, kétség sem fér hozzá.

nekem az baszta ki a biztosítékot amikor írta valaki, hogy annak idején azért vette fel CHF alapon a hitelt, mert a forintalapút nem tudta volna fizetni. Ugye ő nem volt felelőtlen?

Nem volt felelőtlen. Valamit lépnie kellett gondolom, és sokaknak nem volt opció a forinthitel, vagy mert nem kapták meg, vagy sokkal kevesebbet kaptak volna, vagy olyan kamattal, olyan drágán, hogy mostanra érte be ezt a szintet a svájci frank.

Egyébént, félreértés ne essék, én is ellensége vagyok a lakossági hitelnek. Ahogy Samott is írja, fogyasztási hitel jóra sose vezet, ez garantált. A hitelt nem is erre találták ki, hanem arra, hogy bizniszt lehessen beindítani. Esetleg még a lakásszerzés méltányolható cél (bár csak a keleti tömb országaiban lett népszerű utóbbira hitelt felvenni).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1468 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 07. 18:19

Már te is ezt fújod? Tönkremegy a tv. Mit vegyen? CRT-t bizományiból? Egy plazma, max 200k. Biztos ezért adósodott el mindenki, kétség sem fér hozzá.

Nem volt felelőtlen. Valamit lépnie kellett gondolom, és sokaknak nem volt opció a forinthitel, vagy mert nem kapták meg, vagy sokkal kevesebbet kaptak volna, vagy olyan kamattal, olyan drágán, hogy mostanra érte be ezt a szintet a svájci frank.

Egyébént, félreértés ne essék, én is ellensége vagyok a lakossági hitelnek. Ahogy Samott is írja, fogyasztási hitel jóra sose vezet, ez garantált. A hitelt nem is erre találták ki, hanem arra, hogy bizniszt lehessen beindítani. Esetleg még a lakásszerzés méltányolható cél (bár csak a keleti tömb országaiban lett népszerű utóbbira hitelt felvenni).

Igen, voltak akik 24 hónapra vettek 150k-s tévét, mert másképp nem tudták kifizetni. Annak miért nem jó esetleg a használt?

#1469 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 18:37

Ki akkor a hibás?

Egyetértek... :up:

Én sem ellenezném túlságosan, hogy azokat akik ezt előre látták (mert ne legyünk naivak...) és lehetőségük lett volna tenni ellene, azok hagyták idáig fajulni a helyzetet. De:

Van lakáshitelem. Volt autóhitelem. Volt személyi hitelem. És mégis: Én tudtam olyan lakást választani (2 szoba, panel) amit reálisnak láttam kifizetni. Nem vettem ugyanekkora új építésűt 2-3x áron. Sokat szívtam így is különböző hitelekkel, de kussoltam, fizettem. Közben elkezdtem megtakarítani, készülni arra, hogy nehogy gáz legyen (látván a helyzet folyamatos romlását). Most már látom a végét, egy utolsó nagy levegővel ki fogom tudni fizetni. Én tudtam olyan autót választani (5 éves Fabia) amit reálisnak láttam kifizetni. Nem vettem vadiúj középkategóriás kocsit, mert ha tudtam volna fizetni a részleteit, akkor is túl nagy teher lett volna. Nekem is megnőtt a törlesztőm -nem is kicsit-, de annyival kevesebbet költöttem másra, na hurrá... Így is el tudtam menni sörözni, így sem éheztem, ha nagyon kellett valami akkor meg tudtam venni, mert nem vállaltam túl magam. Autóhitel lejárt, a kocsi az enyém. 10 éves, megy, nekem most meg fog felelni egy darabig... Én tudtam úgy személyi hitelt felvenni (adósságrendezésre: diákhitel, stb..), hogy ne rokkanjak bele. Igaz nem számoltam bele még egy nyaralást vagy hasonlót. bementem, mondtam, hogy mennyi pénzre van szükségem és az adott összeget felvettem 2 éves futamidővel. (bankban el sem akarták hinni, amikor kértem, hogy számolják ki azért egyre is, szinte rosszul lettek...) Kifizettem, megérte mert a többi hitel végeredményében sokkal több lett volna.

Mindeközben hallgattam azokat, akikről tudtam, hogy nem (vagy nem sokkal) keresnek többet/kevesebbet nálam: Milyen családi ház, milyen lakás az új lakóparkban, "vettünk egy kombi passzátot mert csak abban férünk el", stb... Én meg néztem hülyén, hogy ezt miből??? Aztán amikor beütött a baj, akkor gyorsan kiderült, hogy miből... :omg:

Gondolkodni nem fáj. Ha elfelejtjük, akkor a következmények viszont fájnak...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1470 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 18:45

En 2 eve vettem a nagy kepernyos lcd tv-met (42"). 220e ft volt es volt meg ennel dragabb ugyanebben a meretben is. Nyar vegen talaltam ki, hogy kell tv es elterveztem, hogy karacsonyra meg is veszem. Nem vettem fel semmilyen hitelt, hanem elkezdtem ra gyujteni. 3-4 honap alatt osszejott az egesz. :-)

Ezt kene az emberek fejebe verni, probaljanak takarekoskodni es ne nyujtozkodjanak a takaronal tovabb. Teny, a hitelfelvetel egyszerubb megoldas, de en irtozom mindenfele hiteltol.

szerk.: ja es buszke vagyok arra, hogy amire eddig beruhaztam, azt mind sajat zsebbol es nem hitelre. Jo, lakasom es kocsim nincsen.

Szerkesztette: Schwarzmueller 2011. 11. 07. 19:07 -kor

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1471 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 19:19

Erste is elmegy a p*csába má'...

CHF hitelem van náluk.
Pár hete érdeklődtem náluk a kiváltással kapcsolatban, teljes egészében Ft hitelből menne, önrész nélkül. Akkor még az volt, hogy nem kell új értékbecslés, a 2008-ast becslést elfogadják és a teljes hitelbiztosítási összegre adnak hitelt (7.1 MFt lenne a Ft hitel)

Idáig gondolkoztam, most döntöttem bemegyek és elindítom a folyamatot. Erre kiderült hogy Nov 5-én módosult a hirdetmény... Már kell értékbecslés újra, annak díját sem engedik el és és a "hitelkiváltás 2-es kategóriában" 1%-kal emelték a kamatlábat.
Fene megette.

A csaj közli, hogy defaultból csak 5.7 MFt-ra tudnak hitelt adni, de ez se annyi, mert ez a 2008-as ingatlanértékre alapul. Az új becslésre nyilván még alacsonyabb lesz. Úgy számolnak egyébként, hogy a forgalmi érték 95%-a a hitelbiztosítási érték, és annak 65%-ára adnak hitelt. Ez lenne a "hitelkiváltás 1 kategória".

De van "hitelkiváltás 2 kategória" is, ennél 1%-kal magasabb a kamat, viszont a hirdetmény szerint ennél nem kell megfelelni a 361/2009. (XII. 30.) Kormányrendeletnek, ha jól értem. A kormányrendeletben az van, hogy a forgalmi érték 75%-át nem haladhatja meg a hitel összege.

Az világos, hogy 1-es kategóriához 1db ingatlan bevonása esetén nem vagyok jogosult, mert a forgalmi érték nem elég nagy.
A következőket nem értem csak.

Az ügyfélszolgálatos az alábbiakat mondja:
- 1db ingatlanfedezet esetén nekem mindenképpen csak max 5.7 MFt-ot tudnak adni, függetlenül attól hogy melyik konstrukciót választom. Merthogy az ingatlan értéke alapján ennyi a max, mindkét konstrukciónál. Nekem gyanús, hogy ez nem igaz, mert a 2-es kategóriában azt gondolnám, hogy nem kell betartani a 65% vagy akárcsak a 75%-os limitet. Magyarul, az 1 db ingatlan esetén a 2-es kategória (drágább) hitelét kellene kapnom, a magasabb hitelösszeggel!
- 2 db ingatlanfedezet bevonása esetén (amire lehetőségem van), megkapnám a magasabb hitelösszeget is, ez OK. De a csaj szerint ebben az esetben is csak a 2-es kategóriás (drágább) hitelt tudják adni. Ebben meg azt nem értem, hogyha 2 db ingatlant bevonok, akkor a tutira a 65% alatt lenne a hitel, akkor viszont az 1-es kategóriás hitelnek (ami 1%-kal olcsóbb) is menni kéne.

Az más kérdés, hogy megér-e 1% kamat miatt második ingatlant bevonni, de ettől föggetlenül nem értem a dolgokat. Holnap elmegyek egy másik fiókba is.

Szerintetek igazam van?

Szerkesztette: batagy 2011. 11. 07. 19:22 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1472 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 11. 07. 19:19

Erste is elmegy a p*csába má'...

CHF hitelem van náluk.
Pár hete érdeklődtem náluk a kiváltással kapcsolatban, teljes egészében Ft hitelből menne, önrész nélkül. Akkor még az volt, hogy nem kell új értékbecslés, a 2008-ast becslést elfogadják és a teljes hitelbiztosítási összegre adnak hitelt (7.1 MFt lenne a Ft hitel)

Idáig gondolkoztam, most döntöttem bemegyek és elindítom a folyamatot. Erre kiderült hogy Nov 5-én módosult a hirdetmény... Már kell értékbecslés újra, annak díját sem engedik el és és a "hitelkiváltás 2-es kategóriában" 1%-kal emelték a kamatlábat.
Fene megette.

A csaj közli, hogy defaultból csak 5.7 MFt-ra tudnak hitelt adni, de ez se annyi, mert ez a 2008-as ingatlanértékre alapul. Az új becslésre nyilván még alacsonyabb lesz. Úgy számolnak egyébként, hogy a forgalmi érték 95%-a a hitelbiztosítási érték, és annak 65%-ára adnak hitelt. Ez lenne a "hitelkiváltás 1 kategória".

De van "hitelkiváltás 2 kategória" is, ennél 1%-kal magasabb a kamat, viszont a hirdetmény szerint ennél nem kell megfelelni a 361/2009. (XII. 30.) Kormányrendeletnek, ha jól értem. A kormányrendeletben az van, hogy a forgalmi érték 75%-át nem haladhatja meg a hitel összege.

Az világos, hogy 1-es kategóriához 1db ingatlan bevonása esetén nem vagyok jogosult, mert a forgalmi érték nem elég nagy.
A következőket nem értem csak.

Az ügyfélszolgálatos az alábbiakat mondja:
- 1db ingatlanfedezet esetén nekem mindenképpen csak max 5.7 MFt-ot tudnak adni, függetlenül attól hogy melyik konstrukciót választom. Merthogy az ingatlan értéke alapján ennyi a max, mindkét konstrukciónál. Nekem gyanús, hogy ez nem igaz, mert a 2-es kategóriában azt gondolnám, hogy nem kell betartani a 65% vagy akárcsak a 75%-os limitet. Magyarul, az 1 db ingatlan esetén a 2-es kategória (drágább) hitelét kellene kapnom.
- 2 db ingatlanfedezet bevonása esetén (amire lehetőségem van), megkapnám a magasabb hitelösszeget is, ez OK. De a csaj szerint ebben az esetben is csak a 2-es kategóriás (drágábbÍ) hitelt tudják adni. Ebben meg azt nem értem, hogyha 2 db ingatlant bevonok, akkor a tutira a 65% alatt lenne a hitel, akkor viszont az 1-es kategóriás hitelnek (ami 1%-kal olcsóbb) is menni kéne.

Az más kérdés, hogy megér-e 1% kamat miatt második ingatlant bevonni, de ettől föggetlenül nem értem a dolgokat. Holnap elmegyek egy másik fiókba is.

Szerintetek igazam van?

Nincs. Jelzálogfedezetű hitel max LTV-jét nem lépheted.

#1473 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 07. 19:21

Nincs. Jelzálogfedezetű hitel max LTV-jét nem lépheted.

Mi az a LTV és mennyi?

SZERK: oké értem, hitelfedezeti arány, de akkor minek van nekik kétféle kategória?

Szerkesztette: batagy 2011. 11. 07. 19:50 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1474 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 11. 07. 19:30

Mi az a LTV és mennyi?

SZERK: oké értem, hitelfedezeti arány, de akkor minek van nekik kétféle kategória?

A kormányrendelet csak a maximumot írja elő, ami perpillanat 75%. Ettől a bank lefelé eltérhet, felfelé nem. Hogy miért csinálják így, a termékfelelős tudja megmondani.

#1475 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 20:46

Idézet

Esetleg még a lakásszerzés méltányolható cél (bár csak a keleti tömb országaiban lett népszerű utóbbira hitelt felvenni).

Hurrá. Ezek szerint Észak-Amerika a keleti tömbbe tartozik, Leninnek mégis igaza volt.

#1476 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 08. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 11. 07. 20:46

Hurrá. Ezek szerint Észak-Amerika a keleti tömbbe tartozik, Leninnek mégis igaza volt.

Lakáshitel != lakás fedezetű hitel.
Még akkor sem ha mondjuk újra lakást veszel belőle... csak épp 4-5db-ot.

De ha csak szigorúan a lakhatási célra felvett usa hiteleket megnézed akkor is más a helyzet kicsit. Nem mindegy, hogy arra kell, hogy legyen valami vagy arra, hogy egy 3x akkorát vehess meg, mint tehetnéd.

#1477 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 08. 14:48

Félreértettél. Az utánam szólók elmondták, hogy mire gondoltam. nem a hitel ellen vagyok,szükség van rá. ha beszart a TV-m veszek újat. Ha kell akkor hitelre. De nem mindegy, hogy 500k-ért 3D-s húdefaszát, vagy egy egyszerűbbet olcsóbban.
Vagy nézzük az autókat. Az ismeretségi körömben is van bebukott autóhitel. Az ember bement a szalonba, vett új autót, mert miért ne, neki is jár. Majd fizetjük. Aztán 3 év múlva elvitte a bank. És még maradt másfél misi tartozás. Ezt szerinted elmondták a hitelfelvételkor? Hülyék az emberek. Tudnia kellett volna. de nem tudta. Azt hitte, hogy fizetem, aztán ha nem megy akkor ugrik az autó. Mekkora szopás, hogy fizet tovább a semmiért?
Lakás kell. Akár hitelre. Biztos, hogy újépítésű? És akkora amekkora?
Rendben van, segítsünk a bajbajutottaknak. De azért határt szabnék ennek. Miért én fizessem ki a másik felelőtlenségét? A luxuskörülményeit?
Ne erről akartam beszélni. Nem szabadott volna megengedni a bankoknak az akármekkora hitelkihelyezést.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#1478 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 11. 08. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 11. 07. 16:43

Ki akkor a hibás?

A mai napig is ha bemegyek egy műszaki cikkeket forgalmazó üzletbe, rácsodálkozok a 3D-s tvre meg a hasonló jóságokra. De leszarom.
Én rossz ügyfél voltam.

Hát még én milyen rossz vagyok.
Kb. 1 éve vettem egy mosógépet a kék színű műszaki bÓtba. Nem volt egyszerű, mert már a parkolóban, a bejárati ajtónál belerúgtam egy 2 ajtós hűtőszekrénybe, meg lefejeltem egy mikrosütőt. (rühellem, amikor az útba pakolják, az ember pofájába tolják a szart, hogy vedd, vidd, mindenféle Ákciókkal) Előre lecsekkoltam mindent, tudtam típusra mit akarok venni, mennyi az annyi. Bemegyek, díler csávó jön, kérdi segíthet-e. Mondom ja, ez a mosógép kell, holnapi kiszállítással. Idáig oké minden. Irány a pénztár. Díler gyerek a pénztáros ribancával elkezdtek fűzni valami cetelemes áruhitelről és mikor éreztettem velük, hogy baszottul nem érdekel a meggyőző erejük, próbálták úgy beállítani a helyzetet, mintha kp-ra nem vihetném el a vásárolt terméket, csak hitelre. Már dugták az orrom elé az igénylőlapot, meg a pultban helyet biztosítottak egy számítógép mögött, hogy nyomtassam ki az előző havi számlámat a hiteligényléshez.(érted? számlakivonat! ezeket az adatokat még magam előtt is titkolom :)) Hiába mondtam minden bepróbálkozásuk alkalmával, hogy köszönöm nem érdekel, de csak nyomták, csak nyomták, már-már én éreztem magamat kellemetlenül. Ekkor már nagyon untam a dolgot, kb. így néztem ki a 2 fasztól:

Elővettem a bankkártyámat, odabasztam az asztalára és teli torokból leüvöltöttem mindkettőt a pultban, de úgy, hogy 2 másodperc alatt falfehér lett mindkettő, mert az összes vevő megállt és bámult, én meg lehúztam őket a sárga földig. A vége az lett, hogy 250 volt a vérnyomásom, de valamiért kaptam hirtelen 6% kedvezményt + ingyen kiszállították másnap a terméket. Azóta mindent a neten vásárolok -habár itt is tolják a hiteleket rendesen- és nincs stressz egy semmirevaló szaros mosógép miatt. :) Egyedül a gari problémás, illetve az, amilyen formában manapság az emberek futnak a pénzük után. Gusztustalan.

#1479 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 08. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 11. 08. 15:00

Hiába mondtam minden bepróbálkozásuk alkalmával, hogy köszönöm nem érdekel, de csak nyomták, csak nyomták, már-már én éreztem magamat kellemetlenül.

He-he, ismeros a szitu. Kocsit vettem (3 eves hasznaltat, kb. masfel millaert) akkoriban mindenki mindent hitelre vett... kint megalkudtunk a kereskedovel, bent atadott a kolleganojenek, kislany rogton tolta elem a jobban-jobb hitelajanlatokat. Megfagyott mindkettoben a sz.r is amikor mondtam, hogy kp. fizetek (na jo, atutalassal). Becsuletukre legyen mondva nem tancoltak ki az alkubol, de amig en tudtam hogy kp fizetek majd, ok vegig abban a hiszemben voltak, hogy a kocsival egyutt elsutnek majd egy zsiros hitelugyletet is, csak eppen elfelejtettek megemliteni idoben. :-)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1480 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 08. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 11. 08. 13:49

Lakáshitel != lakás fedezetű hitel.
Még akkor sem ha mondjuk újra lakást veszel belőle... csak épp 4-5db-ot.

Idézet

A hitelt nem is erre találták ki, hanem arra, hogy bizniszt lehessen beindítani. Esetleg még a lakásszerzés méltányolható cél (bár csak a keleti tömb országaiban lett népszerű utóbbira hitelt felvenni).

Próbáld megérteni, mielőtt vitatkozni kezdesz magaddal… másról. :)

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.