HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 08. 19:10

Vannak álmaink, vágyaink. vannak körülöttünk jó és rossz példák. Csak azt nem éetwm, hogy az a bizonyos bank miért tett a zsebembe kérés nélkül egy hitelkártyát nagy hitelkerettel. Én nem használtam. De sokan igen.
nem használtam, mert gondolkodtam, de az emberek hülyék. Aki erre rába-szott azt nem is sajnálom. De ha kihasználok egy gyenge pontját bárkinek, tudatosan, akkor én fasza gyerek vagyok? És itt nem a chf árfolyam ugrásra célzok. Egy többévtizedre felvett hitel kockázat mindenképpen. Egy ilye3n hitel nem szabadna, hogy kimerítse a pillanatnyi lehetőségeimet. Mellette kellene megtakarításnak is lenni. Persze ha van erre hajlandóságom. De ezt a hitelt adó banknak is fel kellett volna mérnie. De a bank üzletet lát szarik az egészbe. Akkor miért nem szabtak nekik gátat?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#1482 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 08. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 11. 08. 19:10

Vannak álmaink, vágyaink. vannak körülöttünk jó és rossz példák. Csak azt nem éetwm, hogy az a bizonyos bank miért tett a zsebembe kérés nélkül egy hitelkártyát nagy hitelkerettel. Én nem használtam. De sokan igen.
nem használtam, mert gondolkodtam, de az emberek hülyék. Aki erre rába-szott azt nem is sajnálom. De ha kihasználok egy gyenge pontját bárkinek, tudatosan, akkor én fasza gyerek vagyok? És itt nem a chf árfolyam ugrásra célzok. Egy többévtizedre felvett hitel kockázat mindenképpen. Egy ilye3n hitel nem szabadna, hogy kimerítse a pillanatnyi lehetőségeimet. Mellette kellene megtakarításnak is lenni. Persze ha van erre hajlandóságom. De ezt a hitelt adó banknak is fel kellett volna mérnie. De a bank üzletet lát szarik az egészbe. Akkor miért nem szabtak nekik gátat?

Mert nem a jófejség a cél, hanem a profit.

#1483 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 08. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 11. 08. 20:10

nem használtam, mert gondolkodtam, de az emberek hülyék. Aki erre rába-szott azt nem is sajnálom.

Remek, hogy neked így sikerült felülemelkedned az embereken.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#1484 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 08. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Harlequin - Dátum: 2011. 11. 08. 20:50

Remek, hogy neked így sikerült felülemelkedned az embereken.

akkor most szarul kellene éreznem magam?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#1485 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 08. 22:32

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 11. 08. 22:40

akkor most szarul kellene éreznem magam?

Azt nem, de előadhatnád szerényebben magad.
www.radioQ.hu

#1486 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 15:36

Hitelkártya nem ördögtől való dolog... ha okosan használod 0 ft profitot generálsz kb a banknak (jó persze az éves kártyadíjon felül), viszont van 30-50 napra "ingyen" pénzed. Ha kiaknázod a kártyákhoz már szinte mindenhol adott kedvezményeket (jobb hűség programok, cashback kártyák stb.) és nem költesz vele többet, mint általában, még talán spórolni is tudsz. Több banknál is van 1-2%-os jóváírás minden vásárlásod után pl, ami hosszabb távon szépen össze tud adódni.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1487 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 11. 07. 18:45

En 2 eve vettem a nagy kepernyos lcd tv-met (42"). 220e ft volt es volt meg ennel dragabb ugyanebben a meretben is. Nyar vegen talaltam ki, hogy kell tv es elterveztem, hogy karacsonyra meg is veszem. Nem vettem fel semmilyen hitelt, hanem elkezdtem ra gyujteni. 3-4 honap alatt osszejott az egesz. :-)

Ezt kene az emberek fejebe verni, probaljanak takarekoskodni es ne nyujtozkodjanak a takaronal tovabb. Teny, a hitelfelvetel egyszerubb megoldas, de en irtozom mindenfele hiteltol.

szerk.: ja es buszke vagyok arra, hogy amire eddig beruhaztam, azt mind sajat zsebbol es nem hitelre. Jo, lakasom es kocsim nincsen.

220/4 = 55k / hó. Nagyon sokan vannak, akiknek alig több a fizetésük. Én is büszke vagyok rád, hogy ilyen faszán tudsz spórolni de tényleg. Én pl nyár óta gyüjtöttem egy szaros olajcserére. Nem vagyok sikeres ember na.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1488 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 18:59

de te akkor gondolom hitelre sem vetted volna meg, ellentétben a sok agyatlannal, akik csak azt látták, hogy ingyen el lehet vinni, aztán ráér fizetgetni.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1489 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 11. 09. 18:23

220/4 = 55k / hó. Nagyon sokan vannak, akiknek alig több a fizetésük. Én is büszke vagyok rád, hogy ilyen faszán tudsz spórolni de tényleg. Én pl nyár óta gyüjtöttem egy szaros olajcserére. Nem vagyok sikeres ember na.

Mi a problemad? Ha ezt megtehettem, akkor miert fizessek 18 honapon keresztul kozel 300e ftot a banknak? :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1490 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 20:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2011. 11. 09. 15:36

Hitelkártya nem ördögtől való dolog... ha okosan használod 0 ft profitot generálsz kb a banknak (jó persze az éves kártyadíjon felül), viszont van 30-50 napra "ingyen" pénzed. Ha kiaknázod a kártyákhoz már szinte mindenhol adott kedvezményeket (jobb hűség programok, cashback kártyák stb.) és nem költesz vele többet, mint általában, még talán spórolni is tudsz. Több banknál is van 1-2%-os jóváírás minden vásárlásod után pl, ami hosszabb távon szépen össze tud adódni.

De ez mennyit hoz, hogy "ingyen" pénz "valójában"? Az ember kb. ~ 0 % kamaton tart olyan pénzt, ami a napi élethez kell. Ez a része szerintem hülyeség, mert úgyis egyben vissza kell fizetned, hogy kamatmentes legyen, akkor meg mindegy, max. 1 hónapos csúszásban vagy. Vagy a saját pénzed 1 hónapra befekteted? Nem tudom ki mennyit költ 1 hónapban, de annak a kamata meg elmegy a kártyadíjon.
Talán az a része lényeges, hogy nem kell többet költeni vele, mint egyébként. Magyarán a hitelkártya is csak olyannak jó, akinek mindig pozitív a havi büdzséje.

2%-os jóváírást sose láttam, viszont az Erstének a Supershop hitelkártyája viszont nem tűnt rossznak, egy pár percig gondolkoztam is rajta, de elvetettem. :)

Szerkesztette: Kory 2011. 11. 09. 20:14 -kor

#1491 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 10. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 11. 09. 21:12

De ez mennyit hoz, hogy "ingyen" pénz "valójában"? Az ember kb. ~ 0 % kamaton tart olyan pénzt, ami a napi élethez kell. Ez a része szerintem hülyeség, mert úgyis egyben vissza kell fizetned, hogy kamatmentes legyen, akkor meg mindegy, max. 1 hónapos csúszásban vagy. Vagy a saját pénzed 1 hónapra befekteted? Nem tudom ki mennyit költ 1 hónapban, de annak a kamata meg elmegy a kártyadíjon.
Talán az a része lényeges, hogy nem kell többet költeni vele, mint egyébként. Magyarán a hitelkártya is csak olyannak jó, akinek mindig pozitív a havi büdzséje.

2%-os jóváírást sose láttam, viszont az Erstének a Supershop hitelkártyája viszont nem tűnt rossznak, egy pár percig gondolkoztam is rajta, de elvetettem. :)

Nézd meg a citilife-ot.
www.radioQ.hu

#1492 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 10. 09:50

Nekem WizzAir kártyám van az Ersténél, okosan költök róla, sosincs mínuszban (gyakorlatilag mindent azzal vásárlok és minden este kiegyenlítem a számlám, hogy ne legyen mínuszos, 1 napot se) és már összejött 4 repjegy. Számomra így megéri :-)

Szerkesztette: Tiga 2011. 11. 10. 09:53 -kor

#1493 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 10. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 11. 09. 21:12

UPC Partnerkártya sajna itt elég komoly megkötés, hogy UPC ügyfélnek kell lenni, de 2% cashback van, limit nélkül.

Igen, a pénzt, amit itt nem költesz el jó dolog befektetni, az más kérdés, hogy nehéz jó helyet találni ilyen rövid időre a pénzednek.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1494 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2011. 11. 10. 13:27

UPC Partnerkártya sajna itt elég komoly megkötés, hogy UPC ügyfélnek kell lenni, de 2% cashback van, limit nélkül.

Igen, a pénzt, amit itt nem költesz el jó dolog befektetni, az más kérdés, hogy nehéz jó helyet találni ilyen rövid időre a pénzednek.

Ja, az UPC az nem megy.

Hát ez az, 1 hónap vagy kevesebb idő múlva úgyis fizetni kell.

#1495 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 16:41

Mostanában eléggé ezen agyalok: Ha gáz van a Forinttal lemegy az ára az Euróhoz képest.
Ha gáz van az Eurózónában, a Forint lemegy az Euróhoz képest is.
Görögök kavarnak, lemegy a Forint árfolyama.
Nagyfejek bejelentenek, megnyugszik az Euro, felmegy az árfolyama (Forinthoz képest).
Soros bemond, Euro meginog, Forint árfolyama zuhanni kezd.

Hogy a rossebbe van ez?

Szerkesztette: hkpk 2011. 11. 11. 16:41 -kor

#1496 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 11. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 07. 18:28

Igen, voltak akik 24 hónapra vettek 150k-s tévét, mert másképp nem tudták kifizetni. Annak miért nem jó esetleg a használt?

Mert ez legalább bírja addig, míg kifizetik. Nem úgy, mint az autóim :-D
Make love not Wor.

#1497 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2011. 11. 10. 09:50

Nekem WizzAir kártyám van az Ersténél, okosan költök róla, sosincs mínuszban (gyakorlatilag mindent azzal vásárlok és minden este kiegyenlítem a számlám, hogy ne legyen mínuszos, 1 napot se) és már összejött 4 repjegy. Számomra így megéri :-)

Nekem meg Amexem van, 3 éve kb. fillérek miatt veszem elő, de azonnal teszek rá. Igaz 3 éve költöttem róla vagy 150ezrest, annak a kamatait még 1-2 évig fizetni fogom. De legalább már havi 20ezer alatt van :-)
Make love not Wor.

#1498 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2011. 11. 10. 09:50

Nekem meg Amexem van, 3 éve kb. fillérek miatt veszem elő, de azonnal teszek rá. Igaz 3 éve költöttem róla vagy 150ezrest, annak a kamatait még 1-2 évig fizetni fogom. De legalább már havi 20ezer alatt van :-)
Make love not Wor.

#1499 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 18:00

Itt az első ítélet rólunk: leminősítés nem, csak negatív kilátás
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1500 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 15. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 11. 16:41

Mostanában eléggé ezen agyalok: Ha gáz van a Forinttal lemegy az ára az Euróhoz képest.
Ha gáz van az Eurózónában, a Forint lemegy az Euróhoz képest is.
Görögök kavarnak, lemegy a Forint árfolyama.
Nagyfejek bejelentenek, megnyugszik az Euro, felmegy az árfolyama (Forinthoz képest).
Soros bemond, Euro meginog, Forint árfolyama zuhanni kezd.

Hogy a rossebbe van ez?

Ezen mit agyalsz? :-s

Nem szeretik, ha valaki nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek.

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.