HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 11. 09:56

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Igazad van, Bocsesz! rájöttem....

ÉPEN

Bár éppen-el sem rosssssz. (rosz)

#322 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 11:47

Érdekes vita :)

Ha jól veszem ki, a vita több szálon fut:

1. mehetek-e a belső sávban 130-al ha mögöttem 200-al jön valaki, vagy ki kell sorolnom a külső sávba előle.
2. Szabályos-e a trabi, ha 80-al előzi az előtte lévő kamiont, ha közben a belső sávban 130-al jönnek az autók.

Az első pontra a KRESZ természetesen nem tér ki: nem lehet egy jogszabályba belefoglalni minden olyan esetet, amikor valaki megszegi a szabályok egyik-másik részét, akkor a másiknak mi a helyes teendője. A jogszabály természetesnek veszi, hogy a közlekedés minden résztvevője betartja azt. (egyetlen kivételről tudok: balra bekanyarodás előtt meg kell győződni, hogy nem kezdett-e valaki -szabálytalanul- előzni engem balról) Ebben a kérdésben tehát jogszabálymutogatással igen nehéz lesz előrébb jutni.
Tudtommal az sem szerepel ugyan a jogszabályban, de így oktatják, hogy a szabálytalan autóssal szemben a helyes viselkedés nem a rendreutasítás, vagy a szabályokra való rákényszerítés, hanem a baleset elkerülése érdekében megtenni mindent. Ennek értelmében, ha valaki 130-al megy, és "ledudálják" a belső sávról, akkor annak ki kell mennie, hiszen ezzel tudom leginkább elkerülni azt a veszélyhelyzetet, amit a másik azzal okozott, hogy két centire rámállt. Ismétlem: ez tudtommal nem jogszabályi kötelezettség, nem szeg szabályt, aki ezt nem teszi meg.

2. Szerintem itt kissé hiányos a KRESZ, mivel nem tér ki az előzésről szóló rész az egyszerre több autó előzésére. Ha az egyszerre több autó előzése egy (hosszú) autó előzésének tekinthető, akkor a trabi nem jöhet ki, mert a belső sávban 130-al jövő már megkezdte a trabi előtti autó előzését is. Ha azonban több egymás utáni előzésnek feleltetjük meg (szerintem ez az ésszerűbb), akkor viszont kijöhet, ha konkrétan őt, illetve az előtte lévő autót még nem kezdte előzni a 130-as (magyarul "elég messze van még"), függetlenül attól, hogy a 130-asnak le kell-e fékeznie majd miatta (persze ez nem satuféket jelent, az már közúti veszélyeztetés). Természetesen a trabinak, amint tud, kötelessége vissszasorolni a külső sávba.

Szóljatok, ha valamit szerintetek rosszul értelmezek. Ami egyébként engem illet: trabim nincs, de nem egy ferrari van a seggem alatt, úgyhogy igyekszem körültekintően előzni. Ha valaki ledudál, akkor lehúzódom, és elképzelem a dudálót a következő kanyarban egy fára felcsavarodva, ez nekem elegendő elégtétel.

#323 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 11:51

idézet:
Ezt írta BigBear:

Téves. Ugyanis ha te kellően messze vagy mögötte, akkor ő nem láthat téged, vagyis kellő körültekintéssel szabályosan kezdi meg az előzését. Ha közben utoléred, akkor lassítasz. Pont.
[/quote]

Maradjunk a jól bevállt példánál:
Ha Te jösz 130-cal (neadjisten 180-nal) a sztrádán, és a trabi 80-nal kijönne előzni, akkor a trabinal igencsak látnia kell téged.
Hiszen ha ő nem látna, akkor te sem látnád őt - vagyis a látási viszonyok nem lennének megfelelőek ilyen nagy sebességhez.

idézet:
Ezt írta BigBear:

Éppen ezt írtam feljebb. Eszerint csak 1 autó közlekedhet a sztrádán: a leggyorsabb. Ez azért szerinted is sántít nem? :confused:
[/quote]

Tényleg sántít.
Én azt próbálom elmagyarázni, hogy úgy kellene megpróbálni vezetni a pályán, hogy a gyorsabbakat senki ne zavarja, és még kevésbé akadályozza.

#324 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 12:13

MisterY írta: ..."Én a sztrádán 130-150-nel megyek átlagban"... Majd pedig: ..."hiszen én annyival megyek amennyivel lehet."...

Hát, ez így, egy hozzászólásban hülyén fest. 130-al lehet. 150-el nem.

Ezt is írta MisterY: ..."A trabi nem szabályosan jön ki elém, ha én már előzöm őt (belső sávon megyek a sztrádán), és nem tud azelőtt visszasorolni, hogy én beérném.
Ugyanis az előzés szabályai szerint ő nem kezdhet meg előzést, ha már őt előzik.

Tehát ha lassítanom kell miatta, akkor ő szabálytalan"...

Azért azt az alapvető fogalmat tisztázzuk, hogy a belső sávban történő folyamatos haladás az nem előzés, tehát ha te utolérsz egy lassabb járművet a belső sávban és emiatt lassítanod kell, attól a lassabb jármű vezetője nem hibás, hisz belső sávban való haladás közben utolérted, nem pedig előzted, mert ugye akkor mindketten ugyanabban a sávban vagytok. Természetesen ha figyelmetlenül kivágnak eléd, azaz úgy váltanak sávot, hogy az veszélyezteti a közlekedés biztonságát, akkor Neked áll a zászló, de nem akkor, amikor épp 150-el mész. No offense, de érdemes lenne átnézned a KRESZ előzéssel, valamint a párhuzamos közlekedés szabályaival foglalkozó fejezeteit.

#325 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 11. 13:30

idézet:
Én a sztrádán 130-150-nel megyek átlagban, és ha 110-120-ra le kell lassítanom,...[/quote]

Mennyi is a megengedett sebesség? És hogy is vagyunk azzal, hogy a szabályok mindenkire érvényesek? És melyik jog az elsődleges? A szabálysértőnek van joga a másiktól követelni szabálybetartást????????? Mert azt már kimondták, hogy fordítva az ugye nem létezik. Mindegy, hogy valaki mennyivel megy, az ő útját biztosítani kell, ezt mondja a törvény...... Ezt mondja??? :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#326 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 13:51

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Mennyi is a megengedett sebesség? És hogy is vagyunk azzal, hogy a szabályok mindenkire érvényesek?
[/quote]

Úgy látom mindenki ugrik, csak mert bevallottam, hogy néha megcsúszik a lábam, és nem pontosan 130 közötti a maximális sebességem. Én erre azt mondom, az vesse rám az első követ, aki rendszeresen jár autóval pályán, de még SOHA, EGYETLEN ALKALOMMAL sem ment a megengedett 130 (ill. korábban 120) , vagy közúton 90 (ill. korábban 80) felett.

Ez főleg lamextől esik jól, hiszen tőle már nem is vártam mást, azt amit érdemben írok, figyelmen kívül hagyja, de bármilyen apróságra lecsap.

idézet:
Ezt írta lameXpert:

És melyik jog az elsődleges? A szabálysértőnek van joga a másiktól követelni szabálybetartást????????? Mert azt már kimondták, hogy fordítva az ugye nem létezik. Mindegy, hogy valaki mennyivel megy, az ő útját biztosítani kell, ezt mondja a törvény...... Ezt mondja??? :)
[/quote]

És újra csak visszatértünk oda, ahonnan elindultunk.

Kedves Lamex, valamit nagyon nem értettél meg. :(
Nem én - "az őrült száguldozó" - akarom betartatni veled a szabályokat. Neked kell a szabályokat betartanod, azért mert azok érvényesek rád is, mint mindenki másra. És nincs semmilyen jogalapod ahhoz, hogy azzal a felkiáltással, hogy "de a másik sem tartotta be", Te is megszegj bármilyen szabályt.

#327 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 13:56

idézet:
Ezt írta MisterY:

.
[/quote]

Nem ugrok semmire, beszélgetünk.

#328 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 13:57

(Nagyon körbeért a téma... azért én is beírok... :D )

Ha szabályosan közlekedsz - párhuzamos közlekedési szakaszon:

-előzés előtt megbizonyosodsz, hogy nem zavarsz-e senkit azzal, ha belekezdesz
-előzés után a legelső adandó alkalommal visszatérsz a külső sávba
-bármennyire tetszene, nem 'fegyelmezhetsz' szabálytalankodót azzal, hogy a párhuzamos közlekedési szakasz belső sávjában, a megengedett legnagyobb sebességgel, folyamatosan haladsz
-bármennyire tetszene, nem vághatsz ki -a szemmel láthatóan megengedett legnagyobb sebbességen felül közlekedő- szabálytalankodó elé, ha az előzésedbe belekezdett, vagy folyamatos előzésben van

S a fentieket célszerű is betartani, a 'megrendfegyelmezés' káros lehet az egészségre! ;)

Szerintem ennyire egyszerű... :confused:

Üdv :)

#329 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 14:18

idézet:
Ezt írta Drummaster:
Azért azt az alapvető fogalmat tisztázzuk, hogy a belső sávban történő folyamatos haladás az nem előzés, tehát ha te utolérsz egy lassabb járművet a belső sávban és emiatt lassítanod kell, attól a lassabb jármű vezetője nem hibás, hisz belső sávban való haladás közben utolérted, nem pedig előzted, mert ugye akkor mindketten ugyanabban a sávban vagytok. [/quote]

A sztrádán párhuzamos közlekedés van, ergo az előzés befejezése után vissza kell térni a jobb oldali sávba.

idézet:

Közlekedés autópályán és autóúton

37. § (2) Az autópályán és az azonos irányú forgalom számára legalább két forgalmi sávval rendelkező autóúton a párhuzamos közlekedés szabályait kell alkalmazni.

Párhuzamos közlekedés

36. § (1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra ráhajtani csak előzés, balra bekanyarodás, illetőleg megfordulás céljából szabad. Az autóbusz öbölt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodósávot, a gyorsító- és a lassítósávot, valamint a kerékpársávot a párhuzamos közlekedés szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.

(2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza; ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat.[/quote]

idézet:
Ezt írta Drummaster:
Természetesen ha figyelmetlenül kivágnak eléd, azaz úgy váltanak sávot, hogy az veszélyezteti a közlekedés biztonságát, akkor Neked áll a zászló, de nem akkor, amikor épp 150-el mész. No offense, de érdemes lenne átnézned a KRESZ előzéssel, valamint a párhuzamos közlekedés szabályaival foglalkozó fejezeteit.[/quote]
[QUOTE]

Fenntartom, hogy ha látja, hogy jön valaki a belső sávon - már pedig látnia kell - akkor nem kezdhet előzésbe. Ha viszont már a hatodik lassú teherautót előzi, és közben utolérik, akkor joga van bennmaradni, ha nem tud kisorolni.

De a jogszabályban - nem véletlenül - szó sem esik a sebességekről.

#330 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 14:21

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Nem ugrok semmire, beszélgetünk.
[/quote]

Én is igyekszem, de lamex nem könnyíti meg a dolgom. :(

#331 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 14:21

idézet:
Ezt írta Omega:
(Nagyon körbeért a téma... azért én is beírok... :D )

Ha szabályosan közlekedsz - párhuzamos közlekedési szakaszon:

-előzés után a legelső adandó alkalommal visszatérsz a külső sávba
[/quote]

idézet:
(4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos.[/quote]

És ha a megengedett maximálissal hajtasz, máris nem zavarod a mögötted nagyobb sebességgel autózót..... meg még számtalan ilyen egyszerű eset. :) Szó sincs rendszabályozásról. Illetve van, mindazok akarnak rendszabályozni, akik ebben az esetben - szülő nőre, súlyos sérültre és egyéb (mindenki mást hülyének tekintő) hivatkozással vindikálják maguknak a jogot. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#332 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 14:27

Igazad van... amit én írtam, az külterületre vonatkozik (gyak.: kapaszkodósávos út, autópálya pl.). ;)

*** dobom el a hivatásos jogsimat :fejrehamusmile: ***

[ 2004. február 11.: Omega szerkesztette a hozzászólást ]

#333 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 14:46

idézet:
Ezt írta MisterY:

Idézet

Fenntartom, hogy ha látja, hogy jön valaki a belső sávon - már pedig látnia kell - akkor nem kezdhet előzésbe. Ha viszont már a hatodik lassú teherautót előzi, és közben utolérik, akkor joga van bennmaradni, ha nem tud kisorolni.

De a jogszabályban - nem véletlenül - szó sem esik a sebességekről.

Erre 2 dolgot tudnék válaszolni.

1: Mész a külső sávban 130-al, de be akarsz sorolni a belsőbe. Belenézel a kissé domború viszapillantóba. Ha mögötted 500-600 méterre jön egy autó a belső sávban, meg tudod-e állapítani saccra 1-2 másodperc alatt, hogy 150-el jön-e, vagy 240-el? nem tudod megállapítani, csak azt látod, hogy elég messze van ahhoz, hogy besorolj a belsőbe. Ezután kiderül, hogy 240-el jött, így utolér még mielőtt befejeznéd az előzési manővert. Szerintem te nem vagy ilyenkor hibás, ha fékeznie kell mögötted a sumahernek.

2: Azért nem foglalkozik a sebességgel, mert az az alapszabályban benne van. 50/90/130. Ennek tökrében kell a többi szabályt alkalmazni.

#334 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:07

idézet:
Ezt írta MisterY:

És újra csak visszatértünk oda, ahonnan elindultunk.

Kedves Lamex, valamit nagyon nem értettél meg. :(
Nem én - "az őrült száguldozó" - akarom betartatni veled a szabályokat. Neked kell a szabályokat betartanod, azért mert azok érvényesek rád is, mint mindenki másra. És nincs semmilyen jogalapod ahhoz, hogy azzal a felkiáltással, hogy "de a másik sem tartotta be", Te is megszegj bármilyen szabályt.
[/quote]

Te pedig végre megérthetnél egy nagyon egyszerű jogelvet. A tolvajnak jogai vannak, ha letartóztatták. Addig lapuljon és ne ágáljon.

Visszatérve együgyű példádra, ha egy megengedett maximális sebességgel haladó járművet utolérsz, semmi jogod ágálni, hogy neki el kellene mennie az utadból. Nem tart fel ugyanis a jogszabály szerint. És ezt már egypárszor olvashattad, de mintha ezt nem tetszene tudomásulvenni.

Ugyanígy olvashattad már az alábbi szabályt:

idézet:
(4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.[/quote]

Ugyanígy nem kívánod tudomásulvenni, de ágálsz, hogy neked nem érvelnek. Pedig itt is te kívánod másnak meghatározni, hogy mit lát, és ennek alapján hogyan dönt. Mert te nem kívánsz lassítani.
¤

#335 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:21

idézet:
Ezt írta lameXpert:
És ha a megengedett maximálissal hajtasz, máris nem zavarod a mögötted nagyobb sebességgel autózót..... meg még számtalan ilyen egyszerű eset. :) Szó sincs rendszabályozásról. Illetve van, mindazok akarnak rendszabályozni, akik ebben az esetben - szülő nőre, súlyos sérültre és egyéb (mindenki mást hülyének tekintő) hivatkozással vindikálják maguknak a jogot. :)[/quote]

A Te logikád szerint kijöhet-e egy teherautó 80-nal, megelőzni egy 70-nel haladó másik járművet? Még akkor is, ha mögötte már közeledik a belső sávban egy személygépkocsi 130-cal? Eddig úgy tűnik a Te logikád szerint igen.

Azért látom, hogy az aktuális csipkelődés nem tudott kimaradni a végéről. :(
Nem akarok én semmilyen jogtalan alapot szerezni sem magamnak, sem másnak arra, hogy gyorsabban lehessen haladni, akár az általad preferáltnál, akár a megengedettnél.
És legkevésbé nézek hülyének bárkit is. :(

#336 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:43

idézet:
Ezt írta lameXpert:

(4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.

Ugyanígy nem kívánod tudomásulvenni, de ágálsz, hogy neked nem érvelnek. Pedig itt is te kívánod másnak meghatározni, hogy mit lát, és ennek alapján hogyan dönt. Mert te nem kívánsz lassítani.
[/quote]

Maradjunk újra csak a példáknál:

A - jól megszokott - trabi vezetője úgy értelmezi, hogy szerinte már sötétedik, és bár az út száraz, akár csúszhat is, mert hideg van, tehát nem mer 50-nél többel menni a pályán. Ő is kijöhet elém?

#337 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:45

Húha... :)
Szerintem ott a probléma, hogy mind a két oldal elővette a legszélsőségesebb példákat, és azt próbálja bevasalni a másikon :) Én bevallom, néhanapján átlépem a sebességhatárokat, de még sosem fordult elő velem, hogy akárkit is "toltam" volna, vagy akár csak rávillogtam volna. Aki gyorsabban hajt a megengedettnél, az számoljon azzal, hogy olyan is van, aki meg lassabban. Nem egy embert ismerek, aki fél, és zavarja a nagy forgalom, egyszerűen nem képes tartani a forgalom ritmusát, és szépen beragad (akár) a belső sávba. Az más kérdés, hogy miért vezetnek, de ezt hagyjuk :) Részemről mindent megteszek, hogy a nálam gyorsabban haladókat elengedjem, de nem fogok őrjöngeni, ha valaki ezt nem teszi meg velem... bele van kalkulálva. Persze nem örülök neki, de mit tehetnék? Fékezek :)

#338 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:57

idézet:
Ezt írta keton:
Húha... :)
Szerintem ott a probléma, hogy mind a két oldal elővette a legszélsőségesebb példákat, és azt próbálja bevasalni a másikon :) Én bevallom, néhanapján átlépem a sebességhatárokat, de még sosem fordult elő velem, hogy akárkit is "toltam" volna, vagy akár csak rávillogtam volna. Aki gyorsabban hajt a megengedettnél, az számoljon azzal, hogy olyan is van, aki meg lassabban. Nem egy embert ismerek, aki fél, és zavarja a nagy forgalom, egyszerűen nem képes tartani a forgalom ritmusát, és szépen beragad (akár) a belső sávba. Az más kérdés, hogy miért vezetnek, de ezt hagyjuk :) Részemről mindent megteszek, hogy a nálam gyorsabban haladókat elengedjem, de nem fogok őrjöngeni, ha valaki ezt nem teszi meg velem... bele van kalkulálva. Persze nem örülök neki, de mit tehetnék? Fékezek :)
[/quote]

Fékezni emberi dolog... :D ;)

#339 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:06

idézet:
Ezt írta keton:
Szerintem ott a probléma, hogy mind a két oldal elővette a legszélsőségesebb példákat, és azt próbálja bevasalni a másikon :) [/quote]

De örülnék, ha ez extrém példa lenne.

Sajnos azonban az M3-ason reggelente ez a tipikus példa. Aki toleranciát akar tanulni a vezetésben, annak javasolt edzőterep, jobb mint egy belvárosi csúcsforgalom.

#340 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:25

idézet:
Ezt írta MisterY:
...Aki toleranciát akar tanulni a vezetésben...[/quote]

Na, szerintem ez itt a lényeg. Én tolerálom a nálam gyorsabbakat, és a lassabbakat is (amíg nem veszélyeztetik az autóm vagy az utasok biztonságát). Így idegeskedés nélkül tudok közlekedni, és -remélem legalábbis- másokat sem idegesítek :)

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.