idézet:
Ezt írta mocsi:
Kb igy jartam egyszer, csak nem 10 hanem -1m-el elottem ugrott ki a kolok. Igy viszont csak azt lattam,h hirtelen valaki rahasal oldalrol a motorhaztetore. Lefekeztem, az meg lecsuszott mint a rantotta a serpenyobol.[/quote]
Pár napja késő éjjel tartottam hazafelé a városban, 2x1 sávos út, közvilágítás üzemen kívül (Budapest világváros). Mivel nem siettem egyáltalán, kényelmes 50-es tempóval jöttem, amikor megláttam két fekete alakot a szembejövők sávjában (mellesleg itt az út kanyarodik). Fekete ruhában álldogálltak a sáv közepén, és azt lesték, mikor megyek el, hogy átmehessenek az úton. Baromi nagy szerencséjük volt, hogy szemből nem jött senki, mert onnan a kanyar miatt kizárt, hogy időben észreveszi őket, ezek meg az én irányomba figyeltek. Néha azért a gyalogosok agyában is rendet kéne rakni
![]()
Gyorshajtás
Elküldve: 2004. 02. 12. 13:26
Elküldve: 2004. 02. 12. 13:34
idézet:
Ezt írta mocsi:
apropo gyorhajtas, eddig amirol irtunk az inkabb a "magasabb" tartomany vagyis 60km es felette, de mi van azzal amikor egyszeruen a 30-40 kmh is sok?
Jeges-havas ut, parkolo, lakoterulet stbstb.
[/quote]
Utálom azokat a fuvarozókat, akik falun belül-kívül egyenletesen 70-80-nal mennek. Lakott területen tolnak le az útról, sokszor meg is előznek, hiszen én 50 körül járok ott, mert az ördög nem alszik. De ha kiérünk az országútra 1-2 percen belül beérem őket, és akkor szenvedhetek, hogy leelőzzem őket a kanyargós úton.
Elküldve: 2004. 02. 12. 14:57
idézet:
Ezt írta MisterY:
Utálom azokat a fuvarozókat, akik falun belül-kívül egyenletesen 70-80-nal mennek. Lakott területen tolnak le az útról, sokszor meg is előznek, hiszen én 50 körül járok ott, mert az ördög nem alszik. De ha kiérünk az országútra 1-2 percen belül beérem őket, és akkor szenvedhetek, hogy leelőzzem őket a kanyargós úton.[/quote]
Sajnos nem csak fuvarozok vannak igy. Az egyik rokonom szerint az az idealis ha vegig tartja a 80-at telepulesen kivul faluban 70-et.
Rengeteg balesetet okoznak a teherautok a varoson belul. Pontositok, lehet hogy szam szerint keveset okoznak, de ott ahol a kamion vs. kispolak a meccs, tudni lehet mi a vegeredmeny.![]()
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2004. 02. 12. 15:19
idézet:
Ezt írta mocsi:
Sajnos nem csak fuvarozok vannak igy. Az egyik rokonom szerint az az idealis ha vegig tartja a 80-at telepulesen kivul faluban 70-et.
Rengeteg balesetet okoznak a teherautok a varoson belul. Pontositok, lehet hogy szam szerint keveset okoznak, de ott ahol a kamion vs. kispolak a meccs, tudni lehet mi a vegeredmeny.[/quote]
No igen. Rengetegszer előfordult már velem is, hogy autóztam, akár főúton, akár autóúton, szép kényelmesen a megengedett sebesség körül, mikor egyszer csak feltűnt mögöttem egy böhöm nagy nyerges állat. Rámállt úgy, hogy gyakorlatilag csak a lökhárítóját láttam az elején (vagyis nemigen lehetett messzebb tőlem 2-3 m-nél). Hát mit ne mondjak: igencsak szar érzés az ilyen. Ha bármi miatt le kell fékeznem, útburkolati jel leszek, úgy megy keresztül rajtam az állatja. És sajnos ez rendszeres.
Elküldve: 2004. 02. 12. 15:32
idézet:
Ezt írta mocsi:
Rengeteg balesetet okoznak a teherautok a varoson belul. Pontositok, lehet hogy szam szerint keveset okoznak, de ott ahol a kamion vs. kispolak a meccs, tudni lehet mi a vegeredmeny.[/quote]
Mindezt tetézve azzal, hogy elég méretes, modern és nagyteljesítményű teherautókat lehet vezetni úrvezetői jogsival, tehát fingja nincs arról, hogy mennyivel mehet pl a Hungária körúton a 70-es táblánál, így 80-nal simán száguldozik, holott neki 50 a megengedett max, és a belső sáv sem ajánlott.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2004. 02. 12. 15:48
idézet:
Ezt írta BigBear:
No igen. Rengetegszer előfordult már velem is, hogy autóztam, akár főúton, akár autóúton, szép kényelmesen a megengedett sebesség körül, mikor egyszer csak feltűnt mögöttem egy böhöm nagy nyerges állat. Rámállt úgy, hogy gyakorlatilag csak a lökhárítóját láttam az elején (vagyis nemigen lehetett messzebb tőlem 2-3 m-nél). Hát mit ne mondjak: igencsak szar érzés az ilyen. Ha bármi miatt le kell fékeznem, útburkolati jel leszek, úgy megy keresztül rajtam az állatja. És sajnos ez rendszeres.[/quote]
Hát igen, sajnos tendencia, hogy ha két és fél méter magasan ül 20-25 tonnán, akkor takaroggyon előle mindenki. Mondhatni az erősebb kutya b****k elv van érvényben, és ez nem jó így. Engem is rossz érzés fog el, amikor az összes tükörben csak hűtőrácsot látok, pedig 15 éve vezetek, nem is keveset. A rutintalanabbaknál ez úgy csapódik le, hogy állandóan a tükröket figyelik, nem pedig azt, hogy mi van előtte az úton. Hamar kész a baj.
Elküldve: 2004. 02. 12. 15:54
idézet:
Ezt írta csozsi:
Mindezt tetézve azzal, hogy elég méretes, modern és nagyteljesítményű teherautókat lehet vezetni úrvezetői jogsival, tehát fingja nincs arról, hogy mennyivel mehet pl a Hungária körúton a 70-es táblánál, így 80-nal simán száguldozik, holott neki 50 a megengedett max, és a belső sáv sem ajánlott.[/quote]
Csak olyan KISTEHERAUTÓKAT lehet vezetni "B" kat. jogsival, amelynek az összsúlya nem haladja meg a 3 tonnát. Ezért nem lehet pl Hummer H1-est, csak "C" kat. jogsival vezetni.
Elküldve: 2004. 02. 12. 15:59
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Engem is rossz érzés fog el, amikor az összes tükörben csak hűtőrácsot látok, pedig 15 éve vezetek, nem is keveset. A rutintalanabbaknál ez úgy csapódik le, hogy állandóan a tükröket figyelik, nem pedig azt, hogy mi van előtte az úton. Hamar kész a baj.[/quote]
Na az ilyeneknek tartogatnám én a féklámpavillogtatást. Csak az a baj, hogy némelyik annyira közel tud jönni, hogy nem is látja a féklámpámat.![]()
Szerencsére nem járok túl gyakran az M0-áson, de gyakorlatilag minden második alkalommal előfordul, hogy egy előző kamion vagy jobbra, vagy balra megpróbál leszorítani.
Elküldve: 2004. 02. 12. 16:01
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Hát igen, sajnos tendencia, hogy ha két és fél méter magasan ül 20-25 tonnán, akkor takaroggyon előle mindenki. Mondhatni az erősebb kutya b****k elv van érvényben, és ez nem jó így. Engem is rossz érzés fog el, amikor az összes tükörben csak hűtőrácsot látok, pedig 15 éve vezetek, nem is keveset. A rutintalanabbaknál ez úgy csapódik le, hogy állandóan a tükröket figyelik, nem pedig azt, hogy mi van előtte az úton. Hamar kész a baj.[/quote]
Nekem még csak 10 (vagy 11? - tudja fene) éve van jogsim, de elég sokat vezettem már. Ennek ellenére baromi idegesítő tud lenni a dolog.
Elküldve: 2004. 02. 12. 16:17
idézet:
Ezt írta BigBear:
Nekem még csak 10 (vagy 11? - tudja fene) éve van jogsim, de elég sokat vezettem már. Ennek ellenére baromi idegesítő tud lenni a dolog.[/quote]
Ezt (vagy valami hasonlot) ugy tudom azert csinaljak, mert nincs kedve figyelni mindenre a hosszu unalmas uton. Beallitja a szemet a te ket helyzetjelzodre es megy mogotted, mig vegul is te vezeted.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2004. 02. 12. 16:27
idézet:
Ezt írta mocsi:
Ezt (vagy valami hasonlot) ugy tudom azert csinaljak, mert nincs kedve figyelni mindenre a hosszu unalmas uton. Beallitja a szemet a te ket helyzetjelzodre es megy mogotted, mig vegul is te vezeted.[/quote]
Szerintem keversz valamit. Ilyet nem szoktak csinálni a teherautók, csak rövidtávon előzés előtt. De az az 1-2 kilométer is nagyon idegesítő tud lenni.
Amire te gondolsz, azt sokan csinálják, pl. én is. Sötétben vagy más okból rossz látási viszonyok között az ember rátapad az előtte menőre - persze nem 1-2 méterre, hanem 20-50-100-ra - és így kevésbé kell az útra vonalára figyelnie, elég, ha követi a lámpákat, és kevésbé vakítják a szembejövők. Arra azért mindig figyelni kell, hogy nem közelítsük meg annyira az előttünk haladót, hogy azt zavarjuk. Ez a technika már sokszor segített rajtam, gyakran úgy, hogy a pl. nagy ködben a másik autóssal váltogattuk, hogy ki menjen elöl, hogy egyikünk se fáradjon el nagyon.
Elküldve: 2004. 02. 12. 21:12
idézet:
Ezt írta MisterY:
Szerintem keversz valamit. Ilyet nem szoktak csinálni a teherautók, csak rövidtávon előzés előtt. De az az 1-2 kilométer is nagyon idegesítő tud lenni.
Amire te gondolsz, azt sokan csinálják, pl. én is. Sötétben vagy más okból rossz látási viszonyok között az ember rátapad az előtte menőre - persze nem 1-2 méterre, hanem 20-50-100-ra - és így kevésbé kell az útra vonalára figyelnie, elég, ha követi a lámpákat, és kevésbé vakítják a szembejövők. Arra azért mindig figyelni kell, hogy nem közelítsük meg annyira az előttünk haladót, hogy azt zavarjuk. Ez a technika már sokszor segített rajtam, gyakran úgy, hogy a pl. nagy ködben a másik autóssal váltogattuk, hogy ki menjen elöl, hogy egyikünk se fáradjon el nagyon.[/quote]
Amúgy - mea culpa - néha, amikor sietek azt szoktam csinálni, hogy bevárok egy olyan autót, aki xarik a sebességkorlátozásra. Hagyom, hogy megelőzzön, aztán mögötte elbújva vidáman pöfögök, felvéve az ő tempóját, pesze csak egy bizonyos sebességhatárig. Ha mérnek a yardok, őt fogják mérni.![]()
Elküldve: 2004. 02. 12. 21:56
Elküldve: 2004. 02. 12. 22:00
idézet:
Ezt írta csemberlen:
Sziasztok most nincs időm végigolvasni a topikot, nézzétek el. A kérdésem, hogy mostanában tényleg nem küldenek ki képeket gyorshajtáskor, hanem helyszinileg intézik. Laci[/quote]
Nem biztos.
[ 2004. február 12.: Drummaster szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 12. 22:40
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Amúgy - mea culpa - néha, amikor sietek azt szoktam csinálni, hogy bevárok egy olyan autót, aki xarik a sebességkorlátozásra. Hagyom, hogy megelőzzön, aztán mögötte elbújva vidáman pöfögök, felvéve az ő tempóját, pesze csak egy bizonyos sebességhatárig. Ha mérnek a yardok, őt fogják mérni.[/quote]
Aham.
És majd nézel nagyot, amikor egy tábla MÖGÜL a kocsidat HÁTULRÓL lefotózzák a másik helyett.![]()
Elküldve: 2004. 02. 12. 22:53
idézet:
Ezt írta MisterY:
Aham.
És majd nézel nagyot, amikor egy tábla MÖGÜL a kocsidat HÁTULRÓL lefotózzák a másik helyett.[/quote]
Az szemétség lenne...![]()
Elküldve: 2004. 02. 13. 08:10
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Az szemétség lenne...[/quote]
De megtehetik. És meg is teszik![]()
Elküldve: 2004. 02. 13. 09:03
idézet:
Ezt írta MisterY:
Utálom azokat a fuvarozókat, akik falun belül-kívül egyenletesen 70-80-nal mennek. Lakott területen tolnak le az útról, sokszor meg is előznek, hiszen én 50 körül járok ott, mert az ördög nem alszik. De ha kiérünk az országútra 1-2 percen belül beérem őket, és akkor szenvedhetek, hogy leelőzzem őket a kanyargós úton.[/quote]
Teherautóktól már mexoktam, bár nem tudom, miből gondolja, hogy meg is tudna állni, ha kell. De láttam már ilyent távolsági busztól is, és nem 70-el ment falun belül, hanem 80-90-el. Aztán lesz belőle újsághír 20 halottal.
Elküldve: 2004. 02. 13. 09:26
idézet:
Ezt írta worxland:
Teherautóktól már mexoktam, bár nem tudom, miből gondolja, hogy meg is tudna állni, ha kell. De láttam már ilyent távolsági busztól is, és nem 70-el ment falun belül, hanem 80-90-el. Aztán lesz belőle újsághír 20 halottal.[/quote]
Én is szeretek gyorsan menni.
Főleg régebben (bohó ifjúkoromban) rendszeresen 'száguldoztam'.
Aztán idővel mindenki megkomolyodik.
Csak nehogy késő legyen.
Azt mondják, az okos ember más kárán tanul.
Én okos embert még nem láttam (legalábbis ilyen szempontból!).
Nekem is a saját 'káromon' (majdnem baj lett) kellett megtanulnom, hogy lakott-területen főleg, de máshol is érdemes betartani a megengedett sebességhatárt!
Az eset: lakott-terület, útszéli fák, stb. Kislány ugrándozott a járdán, a fákon belül, apuka sétált mellette. 40-es tábla volt, én mentem 50-nel (száguldoztam, legalábbis később már annak gondoltam).
A kislány egyszer csak gondolt egyet, és kiugrott az útra! A fák miatt későn vettem észre, és satufék + intenzív kormányzás segítségével tudtam kikerülni!
Ha betartom a 40-et, akkor egy egyszerű manőverrel kikerültem volna, így meg matekolhattam.
Lehet, hogy most nem jön le az az érzés, és nem tűnik soknak az a plussz 10 km/h, de nem kívánom senkinek!
Másik:
Anno, amikor bevezették az 50-et lakott-területen, példálóztak az alábbi mérési adatokkal:
Megmérték, hogy egy autós 50-el megy, hirtelen meg kell állni. Reakcióidő alatt megtett út + fékezés alatt megtett út kijött x méterre (mérés).
Lemérték ugyanezt 60-as sebesség esetén. Az eredmény legyen y méter. Nem is az a megdöbbentő, hogy y mennyivel nagyobb x-nél, hanem az, hogy a 60-ról fékező autós még 40-nel ment ott, ahol az 50-ről fékező már megállt (x méter)!!!
Ennyit a plussz 10 km/h-ról.
Szóval, száguldozzunk!![]()
(ui.: szvsz át lehet lépni a megengedett sebességhatárt, de amit egyesek művelnek, az nem semmi! Még annyit, hogy évi 50-60eKm-t vezetek, és 13. éve van jogsim. Szóval láttam már elég balesetet, nem vagyok kíváncsi még többre)
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2004. 02. 16. 15:08
Szóval, száguldozzunk!
[/QUOTE
Ezért is akarsz megszabadulni a VR6-tól?

Súgó
A téma zárva.