HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 16. 18:49

idézet:
Ezt írta worxland:

Idézet

Ezt írta Csirke:
[qb]

Szóval, száguldozzunk!     :mad:
[/QUOTE

Ezért is akarsz megszabadulni a VR6-tól?   :D   ;)    :cool:[/QB]

:D :D
Az ominózus történet még jóval a VR6 előtt volt.
Egyébként érdekességképpen a VR6 fogyasztása alattam jellemzően 8.5-9.5 l/100km volt.
Most meg egy dízel autóval járok.

Hiába na! Öregszem! :D
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#382 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 16. 21:43

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Amúgy - mea culpa - néha, amikor sietek azt szoktam csinálni, hogy bevárok egy olyan autót, aki xarik a sebességkorlátozásra. Hagyom, hogy megelőzzön, aztán mögötte elbújva vidáman pöfögök, felvéve az ő tempóját, pesze csak egy bizonyos sebességhatárig. Ha mérnek a yardok, őt fogják mérni. :D
[/quote]

Ez akkor volt mókás, mikor a Porsche 911 mögött döcögött valami kis autó, tán régi Opel Corsa a Petőfi hídon 90-nel.
:D
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#383 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 08:51

jó lesz vigyázni:
[url="http://"http://www.tv2.hu/cikk.php?cikk=100000085834"]Smart rendőri bevetésen Kép [/url]

#384 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 12:45

Nekem is van egy-két keserű élményem olyanok miatt, akik nem figyelnek/gyorsan hajtanak városban.

1. Két hónapos volt az autóm, amikor Nyíregyházán egy felüljáró aljánál álltam a piros lámpánál. Benézek a tükörbe és látom, hogy jön egy régi Opel Vectra, de olyan sebességgel, hogy garantáltan nem fog megállni. Természetesen seggbe vágta a kocsimat és csak annyit tudott mondani, hogy nem tudja, hogy miért nem állt meg, pedig van benne ABS... Szerencsére nekem csak egy karcolás lett a lökhárítón, az övén meg a fényszóró összetört.

2. Szintén Nyíregyháza, egy kereszteződésben megadtam az elsőbbséget, hátam mögött autózó szőke épp az egyik mercit bámulta, megint fenékbe találta az autómat. Most nem úsztam meg egy karcolással, komplett hátsó lökhárító csere (tartószerkezet, alsó és felső rész). Azóta frászt kapok, ha valaki a hátamnál jön úgy, hogy nem tartja be a _megfelelő_ követési távolságot.

A következő történet nem tartozik szorosan a témához, de igen meglepődtem rajta.

A 41-es főúton mentem Nyíregyházára, amikor látom, hogy mögöttem egy ukrán BMW-s. Épp készült megelőzni, amikor egy Opel kifordult elé egy kereszteződésből. BMW visszahúzódott, majd megfordult és az Opel után ment... Kiváncsi lettem volna rá, hogy mi történt.
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#385 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 08:16

[url="http://"http://langlovagok.hu/kepek2004/dernei/040229_nagykorosihonda.shtml"]Hullik a férgese...[/url] Szerencsére ez a suttyó nem vitt magával senkit a halálba... (Ehhez kellett egy kis lendület! :rolleyes: )

#386 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 09:26

idézet:
Ezt írta Omega:
[url="http://"http://langlovagok.hu/kepek2004/dernei/040229_nagykorosihonda.shtml"]Hullik a férgese...[/url] Szerencsére ez a suttyó nem vitt magával senkit a halálba... (Ehhez kellett egy kis lendület! :rolleyes: )[/quote]

Meg ahhoz is, hogy a hátsó ablakon hagyja el az autót! Ahogy elnézem a gép állapotát, karcolásokkal túlélte volna, ha beköti magát a szerencsétlen...

#387 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 10:40

idézet:
Ezt írta keton:
Meg ahhoz is, hogy a hátsó ablakon hagyja el az autót! Ahogy elnézem a gép állapotát, karcolásokkal túlélte volna, ha beköti magát a szerencsétlen...[/quote]

...a hátsó ablakos kirepülésre értettem az "ehhez kellett egy kis lendület"-et... A szüleit sajnálom, nagy tragédia ez :(

#388 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 17:42

idézet:
Ezt írta Omega:

...a hátsó ablakos kirepülésre értettem az "ehhez kellett egy kis lendület"-et... A szüleit sajnálom, nagy tragédia ez :(
[/quote]

Már ne is haragudj, de apuci nem mondta neki, hogy ésszel közlekedj, fiacskám? :( És a szupergyors autót sem a saját keresetéből vette szerintem.
Én inkább a Corsást sajnálom, fölöslegesen veszélybe sodorta őt. A Corsa szempontjából csak egy kisebb koccanás volt, de kezdő/tapasztalatlan vezetőben elég komoly traumát okozhat. Arról nem is beszélve, ha például a gyermeke(i) ültek a hátsó ülésen.

#389 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 07:54

Igazad van... de tudod, hogy fiatalság=bolondság. Hiába magyaráznak a szülők, komolyodni csak idővel / tapasztalattal tud az ember. A másik felet is sajnálom, nagyon rossz érzés balesetezni :(

#390 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 08:54

idézet:
Ezt írta Omega:
Igazad van... de tudod, hogy fiatalság=bolondság. Hiába magyaráznak a szülők, komolyodni csak idővel / tapasztalattal tud az ember. A másik felet is sajnálom, nagyon rossz érzés balesetezni :([/quote]

Nekem sosem kellett magyarázni, hogy ne siessek, igaz a típus sem egy erőgép: 1.2-es Klió. A gyorshajtás nálam kimerül az 50-es táblánál 60-nal száguldozásban.
Nincs olyan hely amihez rohanva érdemes meghalni!
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#391 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 09:41

idézet:
Ezt írta Scytam:
Nincs olyan hely amihez rohanva érdemes meghalni![/quote]

Így van! De szerintem sokan nem azért száguldoznak, mert sietnének valahová, hanem "élvezetből" teszik, és ez teljesen elvakítja őket (egy jobb autóban, ha nem nézel a műszerfalra, észre sem veszed, mennyivel mész...). Tudom, mert velem is történt hasonló, mondjuk nem volt balesetveszélyes, csak felelőtlen. Mostanság már a legjobban úgy szeretek menni az autóval, ha nem hallom a hangját :)

#392 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 11:16

idézet:
Ezt írta keton:

Így van! De szerintem sokan nem azért száguldoznak, mert sietnének valahová, hanem "élvezetből" teszik, és ez teljesen elvakítja őket (egy jobb autóban, ha nem nézel a műszerfalra, észre sem veszed, mennyivel mész...). Tudom, mert velem is történt hasonló, mondjuk nem volt balesetveszélyes, csak felelőtlen. Mostanság már a legjobban úgy szeretek menni az autóval, ha nem hallom a hangját :)
[/quote]

Akkor száguldozzon az ember olyan helyen, olyan kocsival amit ismer, és akkor talán sikerül bevenni az utolsó kanyart is...
Mellettem se menj.

#393 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 11:29

idézet:
Ezt írta Scytam:

Akkor száguldozzon az ember olyan helyen, olyan kocsival amit ismer, és akkor talán sikerül bevenni az utolsó kanyart is...[/quote]

Szerintem meg száguldozzon versenypályán... persze nem lehet mindenre felkészülni, de az utakon történő dolgok egy részét nem tudom befolyásolni, és tökmindegy, hogy mennyire az ismerem az utat, akkor is leléphetnek elém, jöhet vízátfolyás, akármi... Természetesen akkor már mondhatjuk, hogy ennyi erővel be se kéne ülni az autóba :) Szerintem meg kell találni a határvonalat a kettő között, és a legtöbb esetben ezt a határvonalat KRESZnek hívják :)

#394 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 11:38

Én sem vagyok "tipikus" mai gazdagsuhanc gyerek csili-vili autóval meg ultrabazz zeneládával, de sajnos bennem is megvan a hajlam a száguldozásra. Egy Skoda Fabia-m van (1.2-es ECO, 64LE), s bizony ezt is megtekerem néha, ha rámjön... :( Tudom (hivatásos képesítésem van), értem (érett embernek tartom magam), hogy nem kéne... most hétvégén majdnem rá is b@sztam.

Tekert mögöttem egy Suzuki Swift (korongecsetfejű-gyerek csörtetett vele mögöttem, mint az állat). Tudtam, hogy balesetveszélyt okozna, ha azon a szakaszon megelőz (a szándéka pedig egyértelmű volt). Ezért én is növeltem a sebességet, aztán olyan jól sikerült, hogy a domb alján majdnem kicsúsztam egy beláthatatlan stoptáblás kereszteződésbe... hát, lefosott a víz rendesen.

Egyébként sem először faragtam rá a csudajó ABS-re :mad: Elvileg simán meg kellett volna tudnom állni több alkalommal, amikor úgy éreztem, időben kezdtem fékezni. Bizony xar érzés, amikor visszacsap a fékpedál és érzem, hogy ha 'szabályellenesen' nem kezdek pumpálni, akkor kampec-dolórez... :(

#395 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 11:47

idézet:
Ezt írta Omega:

Egyébként sem először faragtam rá a csudajó ABS-re :mad: Elvileg simán meg kellett volna tudnom állni több alkalommal, amikor úgy éreztem, időben kezdtem fékezni. Bizony xar érzés, amikor visszacsap a fékpedál és érzem, hogy ha 'szabályellenesen' nem kezdek pumpálni, akkor kampec-dolórez... :(
[/quote]

Hát igen. Az ABS, ha nem müködik 101% tökéletesen, akkor többet árt, mint használ. A pumpálást viszont semmi szabály nem tiltja, csak nem javasolja a kresz. Sokkal jobban kell hozzá érezni az autót, mint az átlag autós, és marha gyorsnak kell lenni. Sok idő lenne megtanítani a tanfolyamon, főleg, ha valaki még a teszpályán is a bokorban köt ki.
Egyébként két oktatónál vezettem, plusz két másik adta elő magát az elméleten, és mind mondta, hogy nemegy fiatal az számítógépes szimulátorokhoz illően nyomja neki, mégha rászól az oktató is. Ilyenkor meg kell állni az út szélén, és jól orrbagyűrni a gyereket.
A másik véglet, amikor valaki tutyimutyi akkor is, mikor mennie kellene. Ezt viszont sok oktató elnézi, "legalább nem fogy a benzin" alapon.

#396 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 12:20

Rosszul fogalmaztam, tudom, hogy nem tiltja szabály, csak nem ajánlott a pumpálást. ;)

Most lesz májusban 1 éves a kocsim, az ABS-t is meg fogom nézetni, szerintem valami gubanc van :(

Ha az emberke jó helyre tudja rakni fejecskéjében a számítógépes autószimulátorokban tapasztaltakat, könnyebben tanul meg vezetni a való életben. Legalábbis nálam így volt, minden vizsgán először átmentem (teheren is, PÁVon is ;) ) <= erre büszke vagyok :D

#397 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 12:28

A mi kocsink szerencsére ABS nélkül is megáll. Apám elé egyszer beugrott egy kissrác, apu mellett ülő biztonságiőr keménycsávó már a szeme elé tette a karját, de nem lett baj. Igaz, némi gumiszagot éreztek utána a kocsiban. :)
Persze ebben szerepet játszott, hogy a Citroen Xsara kombink van, és van benne anyag bőven. Tekintélyes súlyt hordoz magával.

#398 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 12:39

idézet:
Ezt írta Omega:
Rosszul fogalmaztam, tudom, hogy nem tiltja szabály, csak nem ajánlott a pumpálást. ;)[/quote]

A barátnőm most szerezte meg a jogsiát, és neki már azt tanították, hogy ha csúszik a kocsi pumpálni kell a féket.

Én a múlt héten a nagy hav idején összetöröm a kocsit ha nincs ABS! Kb 20-al közelítettem megy egy kanyart, előbb is kezdtem fékezni, de simán csúsztam előre egy oszlop felé. Az ABS miatt sikerült éppen lekanyarodnom, csúszó kerékkel hiába kormányozgatok...
Mellettem se menj.

#399 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 12:39

Elvileg az ABS-nek az volna a feladata, hogy mielőtt megcsúszna a kerék, visszavegyen a vezető által kifejtett fékezőerőből (ugyanis csúszó kerékkel nem lassul annyit a kocsi, mint amennyit épenhogycsak, de még pörgetve engedett kerékkel)... tehát elméletileg -egy jól működő ABSes fékrendszerrel- hamarabb megállt volna.

A gyakorlati tapasztalataim nem ezt mutatják sajnos. Ennek kettő oka lehet: a.) vagy rossz az ABSem, b.) az ABS nem jó találmány, balesetveszélyes és felesleges, ráadásul árnövelő. Májusban kiderül :)

-----------------------------------------------------------

Minnél nagyobb a gépjármű súlya, annál nehezebben áll meg azonos fékrerndszerrel -tekintettel a tehetetlenségi erőre...

#400 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 12:44

idézet:
Ezt írta Scytam:
A barátnőm most szerezte meg a jogsiát, és neki már azt tanították, hogy ha csúszik a kocsi pumpálni kell a féket...[/quote]

Most akkor a gépkönyv téved, vagy az oktató? Nekem ilyet külön nem tanítottak, mert sem a Suzuki Sedan-on, sem a (nem röhög! :D )ZIL-en, sem a MAN-on nem volt ABS.

Valaki jöjjön és mondja meg a frankót! Köll pumpálni az ABS-es féket, ha csúszik, vagy nem? :(

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.