HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 05. 17. 08:30

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 7:57

ABS-es kocsit sose pumpállj!!! Ezzel kezdődik a gépkönyv. Vészfékezésnél úgysem pumpálsz mert be vagy sz@va és padlóféket nyomsz. Ha meg pumpálod akkor összezavarod a computert. Ha meg csattogva/szaggatva áll meg akkor a két oldalon nem egyforma a tapadás.

Ezt nem is én kérdeztem. :D
De köszi. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#442 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 05. 17. 08:43

Ez elég meredek! :D Ilyet eddig csak NFS-ben láttam. Gondolom a BM még nem gondolkozik ilyenek beszerésén. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#443 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 17. 10:34

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 9:22

A fékút pedig száraz úton valóban rövidebb lesz blokkolásgátlóval, de nedves úton, avarral borított nyálon, jégen, havon rövidebb fékutat lehet elérni blokkolással, mint a blokkolásgátló használatával. A blokkolásgátló ugyanis ilyen felületeken esetenként olyan hamar bekapcsol, hogy gyakorlatilag nincs fékhatás, illetve gyengül a fékhatás. Ez legjobban havon jön ki

Most februárban nekem is ez volt, alig mentem 30-cal de alig bírtam megállni mert folyton dobálta vissz a a pedált a frissen lehullott havon

#444 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 10:55

Idézet: Arp - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 11:34

Most februárban nekem is ez volt, alig mentem 30-cal de alig bírtam megállni mert folyton dobálta vissz a a pedált a frissen lehullott havon

Ilyenkor jó a kézifék (nem árt, ha korrektül van beállítva, és nem húz; különben pördülsz), vagy pedig a vastag talpú bakancs  :think:  ;) :D

#445 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 11:07

Idézet: joe39 - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 8:24

addíg jár a korsó....
ez a szép autó nincs többé, az este "kissé" totálkáros lett, vezetője kisebb sérülésekkel megúszta. (rádióhír, ha a hírportálok felébrednek, ott is lesz.)

Emlegettetek: http://velvet.hu/cel...04.05.16

#446 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 11:15

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 9:55

Ilyenkor jó a kézifék (nem árt, ha korrektül van beállítva, és nem húz; különben pördülsz), vagy pedig a vastag talpú bakancs  :think:  ;) :D

Az enyémben aztán rángathadod :) Olyan mintha ott se lenne. Faterom két éve nem képes beállítani, valami csigán kell állítani ami feszíti a bowdent. De most már mindegy mert eladtam a gépet :cool:

#447 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 12:14

Egy kép az Autó Piac-ból :D
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#448 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 12:23

VV Laci: Nagyon boldog vagyok vele, egy német autóval ugye az ember mindig nagyon boldog. Ez egy Audi A3 típusú személygépkocsi, három ajtós, 1.6-os motorral szerelték, 102 ló van benne, és elég nyomatékos. Könnyű vezetni, és a fogyasztása viszonylag elfogadható, bár klímával azért a tizet is becsípi. Meg a sportos vezetéssel, ahogy én is vezetek. Kipörög 200-ig, tehát végül is eléggé mozgékony, még a városi forgalomban is.

Meg a sportos vezetéssel ahogy Te is vezetsz... tökfej...

#449 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 28. 05:49

Biciklisek a körgorgalomban, kereszteződésekben... tele van a tököm velük. Valaki írja le, hogyan kell(ene) szabályosan közlekedniük körforgalomban, illetve kereszteződés(ek)ben! :confused:

Szerkesztette: Omega 2004. 05. 28. 05:49 -kor

#450 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 07:14

körforgalomban sehogy (ha jól tudom)!
Kereszteződésben normálisan. Bár vannak olyan dolgok, hogy főuton balra kanyarodni nem lehet, le kell szállni a kerékpárról, és át kell tolni.
Vagy ilyenek. :D
Majd valaki okosabb kijavít, ha nagyon nem így van. :)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#451 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 07:33

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 6:49

Biciklisek a körgorgalomban, kereszteződésekben... tele van a tököm velük. Valaki írja le, hogyan kell(ene) szabályosan közlekedniük körforgalomban, illetve kereszteződés(ek)ben! :confused:

Wazz, a kerékpár is jármű, a forgalom szerves része, na meg nem mellékesen ember ül rajta :reklamacio: . A körforgalom ugyanúgy a közút része, márpedig ha nincs kiépített kerékpárút, vagy a gyalogosforgalom miatt veszélyes lenne ott tekerni (márpedig ez a bringautak 98%-ára igaz), akkor közúton mehet, akár körforgalomban is, mivel ezt semmilyen szabály nem tiltja. Viszont pont az ilyen autósok miatt életveszély minden nap áttekerni pesten . :down:
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#452 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 07:43

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 8:33

Viszont pont az ilyen autósok miatt életveszély minden nap áttekerni pesten . :down:

Ne haragudj, de aki Pesten átteker naponta csúcsforgalomban, az tuti, hogy nem 100%-os agyilag.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#453 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 07:53

Idézet: leslie - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 8:43

Ne haragudj, de aki Pesten átteker naponta csúcsforgalomban, az tuti, hogy nem 100%-os agyilag.

Olvasd el az aláírásomat :). De ezek szerint minden bringásfutár hülye? Vagy minden sportoló? Vagy csak az itteni autósok toleranciája közel 0, vagy még kevesebb. Főleg, hogy egy német autós addig áll a kereszteződésben, amíg minden bringás át nem ment. Hogy egy olasz kamionos képes 20 percig menni 30-al egy szűk úton, hogy ne zavarja az edzéstávját letekerő országúti bringást... Hogy egy magyar pesti autós 4 másodpercnyi türelemidő után ledudálja, vagy csak egyszerűen leszorítja az útról a bringát... Szerintem nem az a nem komplett, aki bringázik, hanem aki nem fogadja el.
...

#454 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 28. 08:08

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 8:33

Wazz, a kerékpár is jármű, a forgalom szerves része, na meg nem mellékesen ember ül rajta :reklamacio: . A körforgalom ugyanúgy a közút része, márpedig ha nincs kiépített kerékpárút, vagy a gyalogosforgalom miatt veszélyes lenne ott tekerni (márpedig ez a bringautak 98%-ára igaz), akkor közúton mehet, akár körforgalomban is, mivel ezt semmilyen szabály nem tiltja. Viszont pont az ilyen autósok miatt életveszély minden nap áttekerni pesten . :down:

Ácsi... az ilyen autósok miatt... pont szerencséje volt tegnap egy bringásnak, hogy ilyen autós volt mögötte. Szépen csorogtam egy körfolgalomhoz tegnap délután, egy erős jobbos kanyar után van egyébként. Előttem levő autós elkerülte a biciklist... nekem volt egy olyan érzésem, hogy megvárom, milyen akrobata nyomvonalon akar áttekerni a körfolgalmon... szerencsénk volt. Ahogy közel ért a körfolgalomhoz, minden körültekintés nélkül beb@szódott az út közepére, mint a villám; majd szép komótosan, végig a körfolgalom közepén áttekergett... ha nem vagyok előrelátó, jobb esetben lekoccokja a kocsim jobboldalát, mert melléértem, rosszabb esetben meglököm a lökhárítómmal és úgy esik, hogy szétloccsan a feje az aszfalton...

...csak sejtem, hogy mi a két lehetséges verzió körfolgalmon való átkelésre: vagy gyalogosjárdán tolva megkerülni az áthídalandó részt, vagy ha KRESZ szerint be is hajthat (?), akkor viszont biztos, hogy a jobbratartási kötelezettség figyelembe vételével kéne megtennie azt.

Végül leszögezném, hogy nem Budapestről van szó, hanem egy délnyugati nagyvárosról, s a körforgalom övezetében kultúrált járda / gyalogátkelőhely van (igaz, kerékpárút nincs, mivel a körforgalom irányából, egyik külvárosi részébe vezető utca szűk, nem mai kialakítás).

(Anno én is nagy bringás voltam, tehát ismerem mindkét oldalt...) Kérdésem továbbra is fennáll: hogyan kell áthaladnia a kerékpárosnak körforgalmon, kereszteződésben?

#455 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 08:16

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 13:23

Hát vazz, ez nagyon durva, ez sík hülye, kétszer kellett átolvasnom az egészet, egy ép mondata nincs a csávónak.
"Kipörög 200-ig, tehát végül is eléggé mozgékony, még a városi forgalomban is."  micsoda??
" "Gyerekek, nyomjátok fel a netre, hogy Laci lecseréli az Audiját egy Mazda RX-8-ra! Hozzatok egy digitális kamerát!" Erre csak néztek: "Nem tudtuk, hogy Laci te ilyen kreatív vagy". "
"A5: Valami komolyabb eset, pl. baleseted volt már? 
VV Laci: Balestem nem volt a stílusomat illetően."  :eek:

#456 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 08:20

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 9:08

Kérdésem továbbra is fennáll: hogyan kell áthaladnia a kerékpárosnak körforgalmon, kereszteződésben?

Attól függ, ha 1 sávos, akkor épp a körforgalomban nem lenne szabad megelőzni, tehát mellette sem szabad autónak lenni, de az, hogy bevág középre nem szabályos.
...

#457 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 28. 08:20

:lol: Igen, a cikk nagyon tanulságos. Ebből (is) látszik: nem kell ahhoz ész, hogy 'sikeres' (ismert, gazdag) legyél :)

#458 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 08:25

A KRESZ általános járművekről beszél, nem tesz külön kitételt a biciklisekre. Tehát körforgalomban ugyanúgy közlekedhet, mint egy motoros vagy egy autós (szigorúan jobbra tartva). Annyi megszorítás van, hogy főútvonalon ill. párhuzamos közlekedésű úttesten nem kanyarodhat balra.

Omega: körforgalom bejáratánál miért akarnál a biciklis mellé menni???? :rolleyes: :think: :confused: Olyan, mintha, kereszteződésben állnál mellé...

Szerkesztette: Carmaged 2004. 05. 28. 08:48 -kor

#459 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 28. 08:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 9:25

Csirke: körforgalom bejáratánál miért akarnál a biciklis mellé menni???? :rolleyes: :think: :confused: Olyan, mintha, kereszteződésben állnál mellé...

Mi? :think:

#460 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 08:38

A kereszteződésnél melléállás még a legkevésbé zavaró egy bringásnak, már ha indexel az autós, ha utána jobbra megy. Sajnos ezt is előszeretettel kihagyják. A legrosszabb szerintem az, ha azért előz meg valaki egy bringást, hogy aztán az 5 méterrel előrébb lévő kereszteződésben jobbra kanyarodjon. Az elsőbbség meg nem adását már annyira megszoktam, hogy szinte zavar, de legalábbis nagyon meglep, ha valaki megadja.
...

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25