HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3721 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:31

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:11

Az is rengeteget számít ekkora sebeségnél. Miért is nem jár mindenki 30-cal?  :think:
Ha valaki 50-nél nem vesz észre egy lassú vonatot és nem tud időben reagálni, az tényleg ne vezessen, vagy megérdemli a sorsát

Most arról volt szó, hogy ha betartod a 30-as táblát, és mondjuk mész 40-el, míg az 50-es tábla esetén mász 60-al, akkor nagyobb az eélyed, hogy még meg tudsz állni, mert négyzetesen nő a féktáv a sebesség függvényében. Én erről beszélek!

#3722 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:37

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:53

Valoban nem csak attol fugg. De ha megnezed, hogy a sportosabban kozlekedok milyen atlageletkort kepviselnek... Nem lepodnek meg egy ilyen <22-25 ev eletkor eredmenynel. Ez azert veszelyes, mert csak par eve vezet, igazából nagyobb rutinja nincs, megis mar májernek képzeli magát...

Mondjuk ez igaz, illetve valószínűsíthető. De azért én ezt erős általánosításnak érzem, legalábbis rengeteg kivétellel találkoztam már, sőt, hogy így a saját környezetembe gondolok bele több 40-50 körülit ismerek, akik mennek, mint a meszes, mint 20 körülit. Bár mondom, azért nagy általánosításban igaz, csak ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3723 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:38

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:29

Én írtam: "Ja szabálytalankodni szoktam. És mégha a pokol legmélyebb bugyraibanis fogok is elégni, de emiatt semmiféle lelkiismeret furdalásom sincs.   rolleyes_2.gif Nem vagyok hajlandó a forgalom ritmusánál lasasbban haladni (hacsak nincs trafi persze), nem vagyok hajlandó 30-ra lelasítani a pesti kamu vasuti átjáróknál, ahol kb. 10 éve nem haladt át semmi és nemis fog, de b@sznak felszedni, nemfogok a Csömörre vezető úton 30-al haladni, mert kint van a tábla (ja egyébként elárulom, hogy azért tették ki a táblát, mert a lakók panaszkodtak, hogy rossz minőségű az út. Semmilyen reakció nem volt, ezért úgy érveltek, hogy már balesetveszélyes, erre az önkormányzat úgy reagált, hogy jaaa balesetveszélyes, akkorcsak 30-al lehet haladni) és még sorolhatnám, ezek miatt nem vagyok hajlandó betartani a szabályokat."

Te reagáltál:"Tudod pont az olyan vezetők miatt veszélyes betartani a táéblákat mint Te, akik tesznek nagy ívben a táblákra!  rolleyes_2.gif  Tudnám, hova sietsz? Megéri veszélyeztetni mások, és a saját életedet városon belül max 5-10 perc miatt? Megéri idegeskedni?"

Ezekután nem értem miféle sarkításról beszélsz? Ha teis úgy vezetsz, mint én, felveszed a forgalom ritmusát (60-70, mikor hol mennyi), akkor milyen alapon írtad, amit írtál (jaa, hogycsak, mert már kötöttél bele vkibe, az mááás). Ha meg nem veszed fel a forgalom ritmusát és mindenhol betartod a szabályokat, akkor tökéletesen jogos, amit én írtam. 

Írtam, hogy én a táblák +10-15%-al megyek, és nagyon nem mozgat, hogy neked pisilned kell, és ezért, át akarsz ugratni! ;) Ha lehetőség van rá, én a külső sávban megyek, a belsőt meghagyom a sietős autósoknak!
Amit még mindenképpen jó ha tudsz: nem szoktam kötekedni, nem életcélom, és nem is látom semmi értelmét sem!  :respect:

Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy balesetek nagy része a KRESZ-t betartók miatt van!

#3724 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:40

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:30

Pontosan.  :up:

Bigbear hozzászólását is el kellene olvasnod, mert érdekes lehet a Számodra is! ;)

#3725 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:40

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:18

Nos, felénk van egy nagyon szép vasúti átjáró, ahol az út jobb oldalán bokrok/fák/ház szépen takarják az esetlegesen közeledő vonatot. (lámpa azért van) A lényeg, ha nem figyeled a lámpát, vagy nem működik, akkor a jobbról közeledő vonatot jó esetben úgy 10-15 m-ről tudod a legkorábban észlelni. Szóval vedd észre 50-nél időben...
És nem az az egyetlen ilyen vasúti átkelőhely az országban.
Az ilyen helyeken mit csinálsz 50-nél ha nem lassítottál le előre? Azon kívül, hogy elkenődsz az autóddal együtt?  :rolleyes:

Az ilyenek, mintahogy teis említetted lámpával vannak ellátva. Hameg nem működik, akkor evidens, hogy mindenki lelassít (kikéve persze azok, akik, ha piros lenne is átmennének :) ).
Szerintem ez a szőrőzés tök fölösleges, az emberek 99%-a értelmesen vezet, nem akar megdegleni.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3726 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:44

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:40

Az ilyenek, mintahogy teis említetted lámpával vannak ellátva. Hameg nem működik, akkor evidens, hogy mindenki lelassít (kikéve persze azok, akik, ha piros lenne is átmennének :) ).
Szerintem ez a szőrőzés tök fölösleges, az emberek 99%-a értelmesen vezet, nem akar megdegleni.

99%-a? Akkor már csak azt nem értem, hogy miért is hal meg annyi ember évente közúti balesetben?  :rolleyes:

#3727 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:46

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:38

Írtam, hogy én a táblák +10-15%-al megyek, és nagyon nem mozgat, hogy neked pisilned kell, és ezért, át akarsz ugratni! ;) Ha lehetőség van rá, én a külső sávban megyek, a belsőt meghagyom a sietős autósoknak!
Amit még mindenképpen jó ha tudsz: nem szoktam kötekedni, nem életcélom, és nem is látom semmi értelmét sem!  :respect:

Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy balesetek nagy része a KRESZ-t betartók miatt van!

Igen, egy oldallal később írtad..... :) Azt megelőzően meg ezt reagáltad....
És, amit teírsz, az teljesen korrekt, énse vezetek másként, illetve én nem %-ban mérem, hanem a forgalom ritmusában, ami, ha 90-et követel meg a Szlovák úton mondjuk (a szintén irreális 50 helyett, merthogy sehol semmi a közelben és az útis tökéletes) akkor én 90-el megyek (ja igen és további kötözködések elkerülése végett, ha nincs trafi).

Evindes, hogy nem, de ezt mégcsak megse említettem azthiszem.

#3728 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:46

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:44

99%-a? Akkor már csak azt nem értem, hogy miért is hal meg annyi ember évente közúti balesetben?  :rolleyes:

Mert tévedtek.

Szerkesztette: Mumia 2005. 01. 10. 18:47 -kor

#3729 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:50

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:44

Itt azért nem teljesen erről volt szó, hanem egy nem működő fénysorompóval ellátott, nehezen belátható vasúti kereszteződésről, ahol sztem még kevés is a 99%  :)
Egyébként sajnos a közúti balesetekben elhunytak statisztikájában nem szerepel, hogy hány %-uk volt a baleset okozója, de a nyakamat merném rá tenni, hogy max 40%. Azmeg szerintem nem fed többet 1%-nál.

#3730 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:51

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:46

Igen, egy oldallal később írtad..... :) Azt megelőzően meg ezt reagáltad....
És, amit teírsz, az teljesen korrekt, énse vezetek másként, illetve én nem %-ban mérem, hanem a forgalom ritmusában, ami, ha 90-et követel meg a Szlovák úton mondjuk (a szintén irreális 50 helyett, merthogy sehol semmi a közelben és az útis tökéletes) akkor én 90-el megyek (ja igen és további kötözködések elkerülése végett, ha nincs trafi).

Evindes, hogy nem, de ezt mégcsak megse említettem azthiszem.

Nem egy oldallal később írtam, keress vissza!
Én nem szoktam változtatni a véleményemet, és nem írogatok össze-vissza!
Ellenben az 50 helyett a 90 bárhol is legyen felelőtlen, erről ez a véleményem és remélem, hogy előbb vagy utóbb Te is rájössz, hogy mennyit is jelent az a plusz 40 km/h! :(

#3731 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:52

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:18

Nos, felénk van egy nagyon szép vasúti átjáró, ahol az út jobb oldalán bokrok/fák/ház szépen takarják az esetlegesen közeledő vonatot. (lámpa azért van) A lényeg, ha nem figyeled a lámpát, vagy nem működik, akkor a jobbról közeledő vonatot jó esetben úgy 10-15 m-ről tudod a legkorábban észlelni. Szóval vedd észre 50-nél időben...
És nem az az egyetlen ilyen vasúti átkelőhely az országban.
Az ilyen helyeken mit csinálsz 50-nél ha nem lassítottál le előre? Azon kívül, hogy elkenődsz az autóddal együtt?  :rolleyes:

És az is egy elhagyott mellékvágány amit benőtt a gaz? Mert erről volt szó. Igazi átjáróban le kell lassítani. Csakhogy olyan olyan átjárókról volt szó ami megszűnt csak ottfelejtettek, nem szedték föl a síneket. Az eredeti hozzászóló erre írta hogy itt nem szokott lassítani, amivel én egyetértek. Ebbe kéne belkötni. Semmi másról nem volt szó, köszönöm, tudok vezetni

#3732 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:52

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:50

Itt azért nem teljesen erről volt szó, hanem egy nem működő fénysorompóval ellátott, nehezen belátható vasúti kereszteződésről, ahol sztem még kevés is a 99%  :)
Egyébként sajnos a közúti balesetekben elhunytak statisztikájában nem szerepel, hogy hány %-uk volt a baleset okozója, de a nyakamat merném rá tenni, hogy max 40%. Azmeg szerintem nem fed többet 1%-nál.

A témára visszatárve az lenne érdekes, hogy a halálos balesetek hány százalékának volt az oka, a helytelen sebesség megválasztása.

#3733 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:54

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:52

És az is egy elhagyott mellékvágány amit benőtt a gaz? Mert erről volt szó. Igazi átjáróban le kell lassítani. Csakhogy olyan olyan átjárókról volt szó ami megszűnt csak ottfelejtettek, nem szedték föl a síneket. Az eredeti hozzászóló erre írta hogy itt nem szokott lassítani, amivel én egyetértek. Ebbe kéne belkötni. Semmi másról nem volt szó, köszönöm, tudok vezetni

Nyugodtan rohangálj át rajta amennyivel akarsz, csak ne lepődj meg, ha az autód műszaki állapota jelentős mértékben romlani kezd! ;)

#3734 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:57

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:51

Nem egy oldallal később írtam, keress vissza!
Én nem szoktam változtatni a véleményemet, és nem írogatok össze-vissza!
Ellenben az 50 helyett a 90 bárhol is legyen felelőtlen, erről ez a véleményem és remélem, hogy előbb vagy utóbb Te is rájössz, hogy mennyit is jelent az a plusz 40 km/h! :(

Hát egy jogsit, ha a rendőr is ott van :rolleyes:  :)  Soha nem haladok nagyobb sebeséggel, mint amit kezelni képes vagyok (és a forgalom se, az említett "forgalom ritmusa").

#3735 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:58

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:31

Most arról volt szó, hogy ha betartod a 30-as táblát, és mondjuk mész 40-el, míg az 50-es tábla esetén mász 60-al, akkor nagyobb az eélyed, hogy még meg tudsz állni, mert négyzetesen nő a féktáv a sebesség függvényében. Én erről beszélek!

Igen pont így vezetek! Csak olyan helyeken ahol otthagyták a táblát de az ok amiért kirakták már
rég megszűnt, azért nem fogok lelassítani hogy ész nélkül betartsam. Ennyiről beszélünk szerintem.

#3736 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:59

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:57

Hát egy jogsit, ha a rendőr is ott van :rolleyes:  :)  Soha nem haladok nagyobb sebeséggel, mint amit kezelni képes vagyok (és a forgalom se, az említett "forgalom ritmusa").

Én azt mondom, hogy inkább egy jogsi, mint egy emberélet és mellé a Te szabadságod, ha már a következményeknél tartunk! ;)

#3737 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 19:00

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:54

Nyugodtan rohangálj át rajta amennyivel akarsz, csak ne lepődj meg, ha az autód műszaki állapota jelentős mértékben romlani kezd! ;)

A műszaki állapot megint egy tök más kérdés mert ha szar az út akkor úgyis lelassítok de nem azért mert ott a tábla hanem mert nem vágom tönkre a kocsimat. Értsd meg nem arról van szó hogy ész nélkül nyomjuk a gázt, hanem arról hogy nem lassítunk ész nélkül ha teljesen fölösleges.

#3738 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 19:04

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:52

A témára visszatárve az lenne érdekes, hogy a halálos balesetek hány százalékának volt az oka, a helytelen sebesség megválasztása.

Az a baj ezzel, hogy ezt soha nem lehet normálisan mérni, mert minden balesetret, amivel nem tudnak mit kezdeni a rendőrök ráragasztják, hogy a nem megfelelő sebeségválasztás. Jó példa erre Carmaged nagypapája, akit másfél millió km-el a háta mögött 20 km/h-nál megdobott egy jéborda és az árokban kötött ki. A rendőrségi jelentés sem említene meg mást, minthogy nem megfelelően választotta meg a sebeséget, mert egy balesetett nem lehet a rendőrségi jelentésben a jégre fogni, szal érted, vannak olyan esetek, amikor egész egyszerűen nem emberi hiba okozza a dolgot és azok mind ebbe a nem megfelelő sebeségbe tartoznak.

Egyébként általában úgy szokott lenni, hogy több hiba, szabálysértés együttesen okozza a balesetet. Természetesen az esetek többségében szerepel a túlnagy sebeség.

#3739 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 19:06

Én egyszer ütöttem el embert, és nem kellett hozzá gyorshajtani, sőt. Pár méterrel előttem lépett a kocsi elé. Mázlija volt mert nem lett sok baja, meg is halhatott volna. Tökrészeg volt egyébként, és hiába nem gyorshajtok, így is elkaszáltam. Ez ellen nem véd. Pedig teljesen helyesen választottam meg a sebességet.

Szerkesztette: Arp 2005. 01. 10. 19:07 -kor

#3740 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 19:07

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:59

Én azt mondom, hogy inkább egy jogsi, mint egy emberélet és mellé a Te szabadságod, ha már a következményeknél tartunk! ;)

Azért említettem meg, hogy nem haladok gyorsabban amennyit kezelni tudok. +40 km/h gázos lehet, ha 160-al autópályán mész, vagy rosszabb országúton 100 helyett a 140. De abban az esetben, amit leírtam teljesen biztonságosan lehet 90-el haladni (gyalogos forgalom 0, az út széles és a Bp.-i utak többségével ellentétben jó minőségű). Szerintem ezt fölösleges tovább rágni. Bárkit azok közül, akik mellettem ültek ha  megkérdezel azt mondja, hogy dinamikusan, de biztonságosan vezetek, soha senkinek nem kellett mellettem félnie (vagycsak nem meri bevallani :D ).

Szerkesztette: jrpryv 2005. 01. 10. 19:12 -kor

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.