HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3761 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 08:37

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:00

Erre külön helyet kell biztosítani, mert így nem lehet szavatolni a biztonságot, ugyanis a rendezvény tartásának több szabálya is van, de jelen esetben talán az egyik legfontosabb, egy mentőautó helyszíni szolgálata!

Megnyugtató, hogy engedély nélkül már össze se törhetem magam!

#3762 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 08:43

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 8:37

Megnyugtató, hogy engedély nélkül már össze se törhetem magam!

Nem, mert félő, hogy engem is összetörsz. Bármikor lehetek olyan felelőtlen, hogy arra merészelek tévedni.

#3763 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 08:44

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:28

Szerintem vezessen mindenki úgy, ahogy akar.

Gyorshajtás szempontjából pedig amennyit a pénztárcája megenged.

Csak ne veszélyeztessen közben másokat. Ennyi lenne talán az alapszabály.  :think:

Ezzel egyetértek.

#3764 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 08:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 2:23

A sárga azért van, hogy megálljunk. A piros azért, hogy várakozzunk. DE! A PIROS-SÁRGA AZÉRT, HOGY INDULJUNK! Ott és azonnal.

Pontosítanék:

A sárga azért van, hogy - ha tudunk - megálljunk. De nem minden áron! Én a sárgánál inkább a gázra lépek. Ha jönnek mögöttem, főleg. Sajnos nem egy ismerősöm járt már úgy, hogy sárgánál fékezni akart, a mögötte jövő pedig gyorsítani. :(

A piros-sárga azért van, hogy felkészüljünk az elindulásra. AZ EGÉSZ SOR!
Nem pedig úgy, mint mazsoláéknál szokás, hogy az előttünk állót bámuljuk, és akkor kezdjuk a váltót egyesbe erőltetni, amikor elindult. Én meg ott totyogok mögötte, mert én már elindultam akkor, amikor a hárommal előtte levő. :(

#3765 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 08:51

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:32

Elhagyott vasúti átjárokról volt szó, igaz részletkérdés!  :o  :cool:
Mellesleg érdemes belegondolni, hogy egy esetleg autópályás (130 km/h) manőverezés során hány métert tesz meg az autó az észlelés, és a reagálás között.

De komolyan, nem láttam már a leállósávot se, meg a két csíkon kívülre. Ilyen csőlátásom lett - vagy mi - a két betonfaltól ami között ment az út. Állati veszélyes voltam a forgalomra nézve.

Nade komolyra fordítva a szót, a vasúti átkelőben szerintem baromság a sebességkorlátozás. Tfh hogy jön a vonat.
a., lelassítok 30kmh-ra (fék, váltás stb), elnézek jobbra, balra, és elbasz a vonat, mert már a sinen vagyok...
b., áthúzok rajta 50-el úgy, hogy jobbra balra nézek. Még ha csak 20-30méterre is van a vonat, akkor is áthúzok előtte, mert nem tökölök a lassítással. Ezt a 20-30 métert meg szépen be lehet látni bármilyen sebességről.
Remélem érthető mire akarok kilyukadni. Szerintem pont az a veszélyesebb, ha az ember nekiáll tökölni a vasúti átkelőben.

#3766 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 08:53

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:32

Vagy csak annyi van, h 10 evvel oregebb Nalad, es 1 nullaval tobbet tekert mar a kilometeroraba, ergo kicsit erettebb.

2 millió km-t? :D
Vagy az első számjegy helyén van a nulla?

#3767 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:07

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 8:51

Nade komolyra fordítva a szót, a vasúti átkelőben szerintem baromság a sebességkorlátozás. Tfh hogy jön a vonat.
a., lelassítok 30kmh-ra (fék, váltás stb), elnézek jobbra, balra, és elbasz a vonat, mert már a sinen vagyok...
b., áthúzok rajta 50-el úgy, hogy jobbra balra nézek. Még ha csak 20-30méterre is van a vonat, akkor is áthúzok előtte, mert nem tökölök a lassítással. Ezt a 20-30 métert meg szépen be lehet látni bármilyen sebességről.
Remélem érthető mire akarok kilyukadni. Szerintem pont az a veszélyesebb, ha az ember nekiáll tökölni a vasúti átkelőben.

:(

Nem véletlenül nem a vasúti átjáróban kell lelassítani, hanem előtte jó sokkal. KRESZ...

#3768 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 2:23

Locutus

Neked vagy nincs autód, vagy soha nem voltál még Ausztriában, vagy nem ismered a számokat. Más okot nem tudok a mentségedre felhozni.
Több mint egy évet éltem Németországban, pár hónap ausztriai kitérővel. És hát mivel ott kint az autó 2 embernek már jóval olcsóbb, mint a vonat, ezért mindenhová autóval jártam (ez még akkor volt, amikor itthon 60-nal lehetett lakott területen menni). És megállapítottam, hogy minden lakott területen 50 km/h volt a megengedett (mint az EU területén általában minden lakott területen). Életem egyetlen trafipaxát Wiener-Neustadt külterületén kaptam be, aholis több mint 4 km-en keresztül volt 70-es tábla. Én úgy emlékeztem, hogy már volt becsatlakozó út, és mintha nem lett volna megismételve a korlátozó tábla. Bár feltűnt, hogy nincs igazán se előttem se mögöttem senki, de mire ennek elgondolkoztam volna, már villant is egymás után 3x, 3 pontból a vaku. Igen nagy szerencse, hogy magyar rendszámú autóval voltam kint, így nem tudtak utolérni otthon, kint meg nem volt hozzárendelve a rendszám a nevemhez. Az egész valamikor 1987-88-ban lehetett.

Szóval NEM IGAZ, hogy lakott területen kint nem 50 a megengedett sebesség, bevallom, Bécs bevezető-szakaszán kívül nem is nagyon tudok olyat, hogy lehetne 70-nel menni.

Erre inkább nem is reagálnék különösebben.
Arról én nem tehetek, hogy te csak egy behatárolt útszakaszon közlekedtél a forint előtti időkben még.
Én nem a 80-as évek korlátozásairól, és útjairól beszéltem, mert én hetente 7-800km-eket vezetek ausztriában. Szal nc.

#3769 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 8:43

Nem, mert félő, hogy engem is összetörsz. Bármikor lehetek olyan felelőtlen, hogy arra merészelek tévedni.

Nem tudsz arra tévedni, mert az út két vége le van zárva, ugyanis a rajtnál és a célnál is kell, hogy álljanak! Aki meg részt vesz a mókában saját felelősségére vesz részt és ennyi szabadság azért már csak járna, hogy eldönthessem ott akarok lenni vagy nem?

#3770 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:15

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 8:48

Pontosítanék:

A sárga azért van, hogy - ha tudunk - megálljunk. De nem minden áron! Én a sárgánál inkább a gázra lépek. Ha jönnek mögöttem, főleg. Sajnos nem egy ismerősöm járt már úgy, hogy sárgánál fékezni akart, a mögötte jövő pedig gyorsítani. :(

A piros-sárga azért van, hogy felkészüljünk az elindulásra. AZ EGÉSZ SOR!
Nem pedig úgy, mint mazsoláéknál szokás, hogy az előttünk állót bámuljuk, és akkor kezdjuk a váltót egyesbe erőltetni, amikor elindult. Én meg ott totyogok mögötte, mert én már elindultam akkor, amikor a hárommal előtte levő. :(

Teljesen egyetértek!

#3771 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:16

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:11

Nem tudsz arra tévedni, mert az út két vége le van zárva, ugyanis a rajtnál és a célnál is kell, hogy álljanak! Aki meg részt vesz a mókában saját felelősségére vesz részt és ennyi szabadság azért már csak járna, hogy eldönthessem ott akarok lenni vagy nem?

Tessék törvényes úton megszervezni, mint rendezvényt! Akkor egy szót sem szólok.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 01. 11. 09:17 -kor

#3772 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:16

Akkor tessék törvényes úton megszervezni, mint rendezvényt. Akkor egy szót sem szólok.

Csak az a baj, hogy erre nálunk nincs törvény, mert akárhol bele lehet kötni, mint ahogy teszitek ti is! Sajnos csak a rendőrök jóindulatán múlik, hogy engedik-e ezt ismerve meg ritka az a váltás amelyik elnézi! Félreértés ne essék én nem szoktam gyorsulni, ugyanis egy cliom van 1.4-es motorral, de szeretem nézni, meg legalább összejön a társaság! Szerintem ez akkor is ezerszer jobb dolog, mint a városban gyorshajtani, és aki még ezt is ellenzi azt tényleg csak sajnálni tudom, mert piszkos rugalmatlan lehet az élet minden területén!

#3773 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:25

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:21

Csak az a baj, hogy erre nálunk nincs törvény, mert akárhol bele lehet kötni, mint ahogy teszitek ti is! Sajnos csak a rendőrök jóindulatán múlik, hogy engedik-e ezt ismerve meg ritka az a váltás amelyik elnézi! Félreértés ne essék én nem szoktam gyorsulni, ugyanis egy cliom van 1.4-es motorral, de szeretem nézni, meg legalább összejön a társaság! Szerintem ez akkor is ezerszer jobb dolog, mint a városban gyorshajtani, és aki még ezt is ellenzi azt tényleg csak sajnálni tudom, mert piszkos rugalmatlan lehet az élet minden területén!

Hooogyne lenne. Ez is csak egy rendezvény, meg lehet szervezni legálisan. Csak pár engedély kell hozzá, rendőri biztosítás, mentők, stb. Pénz.

#3774 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:29

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:21

Csak az a baj, hogy erre nálunk nincs törvény, mert akárhol bele lehet kötni, mint ahogy teszitek ti is!

Leírtam fent a módját, miért nem lefet felfogni? :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3775 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:30

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:07

:(

Nem véletlenül nem a vasúti átjáróban kell lelassítani, hanem előtte jó sokkal. KRESZ...

Figyelj, látom nem vágod miről beszélek.

Ha nem látod be rendesen a vasúti átkelőt, akkor igen közel kell menj ahhoz, hogy eldöntsd átmehetsz e még, vagy meg kell állj. Namost mire van több esély? Ott vagy 1m-re a sinektől, mire ellátsz egyik irányba mondjuk, és jön a vonat. Megállni már hülyeség, mert lényegében a sinen van, tehát mi a megoldás? Átmenni. Erre mikor van több esély? Ha 30-al lassitva tökörészel, vagy ha többel mész neki?

Ha meg jól belátható az átkelő, pl országúton, na ott meg még nagyobb baromság a 30. Ilyen helyen általában jóelőre be lehet látni többszáz méteren jobbra balra a sínszakaszokat, így 90-ről szinte sosem lassítok le.

Btw ez az állandó KRESZ-ezős duma már elég unalmas álszentkedés :/

#3776 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:25

Hooogyne lenne. Ez is csak egy rendezvény, meg lehet szervezni legálisan. Csak pár engedély kell hozzá, rendőri biztosítás, mentők, stb. Pénz.

Éppen ezt mondom, pénz nélkül kéne kihozni, mert ez nem ér meg semmiféle plussz anyagi ráfordítást? Mentő minek? Mindenki saját felelősségre, ha baj van legfeljebb kihívják őket! Rendőri biztosítás legfeljebb annyi kell, hogy tegyenek ki arra az éjszakára két táblát, hogy behajtani tilos kivéve hülyegyerekeknek ennyi! Nem kell túllihegni ezt a dolgot, rugalmasság ez a jelszó! Vagy inkább drogozzák szét magukat a fiatalok szombat este igaz az biztos jobb és még engedély se kell!

#3777 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:38

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:29

Leírtam fent a módját, miért nem lefet felfogni? :think:

Hihetelen, azért kéne lóvét, időt, plussz emberi munkát rááldozni, mert aki ebben nem akar résztvenni egyszerűen nem bírja elviselni, mások szórakozását! Figyelj meghallod a motorzajt elkerülöd messziről a szakaszt ahova amúgy nem mennél lévén éjszaka, lévén IPARI tehát városon kívüli út! A gyerekedet nem engeded sehova, és akkor neked, meg a családodnak semmi félnivalója nincs totál biztonságban lesztek ezektől az állatoktól!

#3778 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:38

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:32

Éppen ezt mondom, pénz nélkül kéne kihozni, mert ez nem ér meg semmiféle plussz anyagi ráfordítást? Mentő minek? Mindenki saját felelősségre, ha baj van legfeljebb kihívják őket! Rendőri biztosítás legfeljebb annyi kell, hogy tegyenek ki arra az éjszakára két táblát, hogy behajtani tilos kivéve hülyegyerekeknek ennyi! Nem kell túllihegni ezt a dolgot, rugalmasság ez a jelszó! Vagy inkább drogozzák szét magukat a fiatalok szombat este igaz az biztos jobb és még engedély se kell!

TÖRVÉNY!
Egyelőre az nem támogatja ezt. Pont.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 01. 11. 09:39 -kor

#3779 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 8:38

TÖRVÉNY!

tesó parkolóba gyorsulhatsz mert az nem közterület :) a rendőrök ott max igazoltathatnak bár szerintem még azt sem nagyon :) 
ismerősöm ütközött tesó parkolóba nem tudták eldönteni kinek van igaza kihívták a rendört a rendör meg azt mondta hogy a parkoló magán terület (a tesóé) és ott nem érvényesek a szabályok mert azok csak közútra illetve közterületre érvényesek tehát ő nem állapíthatta meg hogy ki a hibás a biztosító meg nem fitetett egyikőlyüknek sem :) 
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#3780 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:44

...

Szerkesztette: Mikeee 2005. 01. 11. 09:47 -kor

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első