HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3861 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:30

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:18

Aki hülye...

Erre nem lehet mást mondani, nem lehet az ilyen sajnálni, inkább annak kell örülni, hogy nem vitt mást magával. :(

Pontosan. És erre ugyanannyi esélye lett volna egyénileg, akár országúton, autópályán száguldozva is, nem kellett tehát, hogy illegális gyorsulási versenyen legyen. Szal a gyorsulási verseny ebből a szempontból lényegtelen.

Errefelé is megtörtént, hogy a motoros őrültgyerek a 600-as suzukijával ment az 85-ösön, és bekanyarodott elé egy autó a bekötőútról (aki ugye nem nagyon lehetett hibás, mert bazi gyorsan jött a motoros). A srác ugyan kikerülte a kocsit, de aztán elesett, és spaklival szedték fel az aszfaltról.

Ezenkívül a kollégámmal történt meg az, hogy egy ipari úton éjjel tartott hazafelé. Teljesen szabályosan 90 körül ment, lakott területen kívül, csak arra nem számított, hogy egy csapat cigány teljesen kivilágítatlanul vonul az úton. Nem akart elütni egyet sem (döntésének helyességét most ne vitassuk), ezért lerántotta a 206-ost az útról. Az út széle kb fél méterrel volt lejjebb, és pont ki volt betonozva, mert egy kis patak folyt át alatta. Az oldalát úgy legyalulta a pözsónak, hogy bal szélén a küszöb, futómű meg minden leborotválódott. A feleségét meg őt ugyan a légzsák meg az öv megfogta, de azért pár napig kórházban voltak.
A cigányok elfutottak, ezért az intézkedő rendőr nem tudott semmit kezdeni az üggyel, így feljelentés, és biztosító általi kárrendezés nélkül maradt az ügy. :/

#3862 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:31

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:29

Tegyük fel, hogy jobbkezes utcánál 20% az esélye, hogy jönnek keresztben. Legyen a vasútvonalon 0,001%. Nekem ez még mindig állati soknak tűnik.

Na és akkor ezeken az esélyeken (tfh korrektek), mennyit változtat az, hogy 50 vagy 30kmh a megközelítési sebesség? :)

#3863 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 13:22

Az egy kivétel is túl sok.

Ezt a képet énis láttam. Nagyon durva. Dehát mondom, nem tudsz velük mit csinálni.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3864 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:37

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:31

Figy, igaza van LameXnek, most te is felestél a fára és megpróbálod befőtt létedre eltenni a nagymamát.

Tudod, a graffiti is illegál alapból. Hiába nem látja senki, mert egy "ipari úton van, amerre nem jár senki", attól még az. Úgyanúgy a streetracingnek is van ez az adrenalinfokozó összetevője, h illegál. Fél szemmel a versenyt nézed, félig azt, h jönnek-e a zsaruk lekapcsolt lámpával. Ha jönnek, akkor sipirc mindenkinek, spriccel szét a társaság. És ez a feeling oda, ha körbekerítés, biztosítás, stb.

Úgyhogy ne rinyálj itt nekem, h szemét zsaruk, ménem engedik, mikor egyszerűen arról van szó, h kevesek voltatok, simán eltettek befőttnek benneteket, pedig még semmi sem történt.

Ui: egy streetracert az kárpótol az ilyenekért, ha úgy sikerül futamot összehozni, h a rendőrök besz@pják és nem tudják megakadályozni, akármennyire akarják.
Ha odajönnek és azt mondják, ma legyen gyereknap, 1 órát játszadozhattok, az már nem az igazi. Ne sasolja a rendőr, ki gyorsulgat. Azt' majd elővesz állandóan, h "biza te is ott voltál, ne mondd azt, h nem tudod miről van szó".

:offtopic:

Szerintem meg nincs igaza "Lamexnek" és lehet, hogy Te ismered, meg piszok jóba vagy vele, de én nem és őszintén szólva kicsit már zavar, hogy állandóan oktatni próbál a bölcsnek hitt megjegyzéseivel!

Én igaz, hogy csak egy éve fórumozok, de megszerettem, és a vitákat is szeretem, függetlenül attól hányan értenek velem egyet, pl Koryval a DieselvsBenzin topikba, vagy Tibisszel és Carmageddonnal jót vitáztunk, kölcsönös tisztelettel, nem pedig odavetettünk egymásnak egy fölényeskedő mondatot azt akkor jó van!
Miért kell átfordulni mindig ilyen "elteszlek befőttnek" meg hasonló lenéző dolgokba belemennie valakinek nem értem? Nem értünk egyet és kész, elmondjuk érveinket és aztán abbahagyjuk, mert nem tudjuk egymást ,meggyőzni, de legalább egy másik nézettel is találkoztunk, és el fogunk gondolkodni azon is! Ebbe semmi kivetnivaló nincs! Elnézést az offért!

On:

Senki se kényszerít, hogy odamenj a gyorsulós banzájokra el lehet kerülni és akkor tuti nem lesz bajod, de a városi randalírozókat nem lehet elkerülni!

#3865 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:42

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:03

Hát de ezaz, hogy hol bérelsz pályát.  :think: Szerintem az egyik fő probléma pont a lehetőségek hiánya. Mondjuk a Békéscsabai esetet is vehetnénk. Ott hova mennek a viharsarkiak? Hol béreljenek pályát?

Pontosan rátapintottál a lényegre! Utazzunk inkább 100km-t csak, hogy minden törvényes legyen! :D

Szerkesztette: Mikeee 2005. 01. 11. 12:52 -kor

#3866 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:47

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:38

és hogy őszinte legyek, minden személyeskedés nélkül, akik ezeket ellenzik, azok még nemis voltak ilyenen

Tökéletesen egyetértek! :beer:

#3867 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:49

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:37

Senki se kényszerít, hogy odamenj a gyorsulós banzájokra el lehet kerülni és akkor tuti nem lesz bajod, de a városi randalírozókat nem lehet elkerülni!

A demokráciában a szabadság nem azt jelenti, hogy kerülgetned kell a törvénysértőket, mert nekik azt szabad, amihez épp kedvük tartja! Mikor érted már meg? Ne kelljen kerülgetni a közúti gyorsulási versenyeket se városban, se országúton, se általad elhagyatottnak vélt ipari úton. Menjenek a gyorsulási versenyekkel elzárt területre, és akkor senki nem fog beléjük kötni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3868 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:50

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:42

Pontosan rátapintottál a lényegre! Utazzunk inkább 100km-t csak, hogy minden törvényes legyen!

Ilyen egyszerű.

#3869 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:51

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:49

A demokráciában a szabadság nem azt jelenti, hogy kerülgetned kell a törvénysértőket, mert nekik azt szabad, amihez épp kedvük tartja! Mikor érted már meg? Ne kelljen kerülgetni a közúti gyorsulási versenyeket se városban, se országúton, se általad elhagyatottnak vélt ipari úton. Menjenek a gyorsulási versenyekkel elzárt területre, és akkor senki nem fog beléjük kötni.

Te biztosan rendszeresen kerülgeted ezeket a rendezvényeket...  :rolleyes:

#3870 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:53

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:31

Na és akkor ezeken az esélyeken (tfh korrektek), mennyit változtat az, hogy 50 vagy 30kmh a megközelítési sebesség? :)

Nem kell akkorát fékezni 1-re vagy 2-re, amennyinél tényleg meg lehet rendesen nézni.

#3871 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:53

Ma megelozott egy streetraceres takony. Majdnem szabalyosan, jobbrol, kerekparuton, ahogy ezek a nyikhajok szoktak, elottem tomott sor, ergo eselye nem volt bejonni. De becsapdazta magat, mert egy masik, hasonlo buzi parkolt a kerekparuton, ergo sajna megallni kenyszerult, mert senki nem engedte meg, igy buntibol visszament a sor vegere. :D
Az nevet utoljára, aki először üt.

#3872 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:55

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:53

Nem kell akkorát fékezni 1-re vagy 2-re, amennyinél tényleg meg lehet rendesen nézni.

a-a-a ne kanyarodj el :) Kitárgyaltuk, hogy NEM a jól belátható átkelőkről van szó, ahol amúgy is felesleges lassítani, mert jó előre átláthatod a helyzetet.

#3873 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:55

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:38

Na ezzel teljesen egyetértek. (és hogy őszinte legyek, minden személyeskedés nélkül, akik ezeket ellenzik, azok még nemis voltak ilyenen)

Nincs ebben semmi meglepő. Ha ellenzem, akkor minimum nem veszek részt rajta. :)

#3874 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:56

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:53

Ma megelozott egy streetraceres takony. Majdnem szabalyosan, jobbrol, kerekparuton, ahogy ezek a nyikhajok szoktak, elottem tomott sor, ergo eselye nem volt bejonni. De becsapdazta magat, mert egy masik, hasonlo buzi parkolt a kerekparuton, ergo sajna megallni kenyszerult, mert senki nem engedte meg, igy buntibol visszament a sor vegere. :D

És miből gondolod, hogy streetraceres takony volt? Rá volt írva, vagy csak gyorsan, és szabálytalanul ment?
Illetve miből gondolod egyből, hogy minden gyorshajtó szabálytalankodó streetraceres kell legyen? :) Általánosítasz.

#3875 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:56

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:55

a-a-a ne kanyarodj el :) Kitárgyaltuk, hogy NEM a jól belátható átkelőkről van szó, ahol amúgy is felesleges lassítani, mert jó előre átláthatod a helyzetet.

Most vagy te nem érted, vagy én. Én a beláthatatlanokról beszélek. Vagy arról NEM kellene? Vagymi?? :think:

#3876 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:59

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:56

És miből gondolod, hogy streetraceres takony volt? Rá volt írva, vagy csak gyorsan, és szabálytalanul ment?
Illetve miből gondolod egyből, hogy minden gyorshajtó szabálytalankodó streetraceres kell legyen? :) Általánosítasz.

A matrica általában ott szokott lenni, és ez, plusz a viselkedés a közúton bőven elég...

#3877 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 13:00

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:56

Most vagy te nem érted, vagy én. Én a beláthatatlanokról beszélek. Vagy arról NEM kellene? Vagymi?? :think:

Te irtad, hogy "amennyinél tényleg meg lehet rendesen nézni". Most akkor beláthatatlan, vagy rendesen meg lehet nézni?:) Tudom, sarkítás, de ha én beláthatatlanról beszélek, akkor az olyan, amit közelről sem látsz be, meg messziről sem. Ehhez meg vagy megállsz TELJESEN közvetlen előtte, vagy áthúzol. Utóbbi esetben merült fel a kérdés, hogy mit számít a 30/50? :)

#3878 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 11. 13:02

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:37

Szerintem meg nincs igaza "Lamexnek" és lehet, hogy Te ismered, meg piszok jóba vagy vele, de én nem és őszintén szólva kicsit már zavar, hogy állandóan oktatni próbál a bölcsnek hitt megjegyzéseivel!

Tehát nagyon rugalmas vagyok, mert mindenkinek megengedem, hogy ugyanazt mondja, amit én... mert különben nagyon zavar, hogy mást mond.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3879 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 13:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 13:00

Te irtad, hogy "amennyinél tényleg meg lehet rendesen nézni". Most akkor beláthatatlan, vagy rendesen meg lehet nézni?:) Tudom, sarkítás, de ha én beláthatatlanról beszélek, akkor az olyan, amit közelről sem látsz be, meg messziről sem. Ehhez meg vagy megállsz TELJESEN közvetlen előtte, vagy áthúzol. Utóbbi esetben merült fel a kérdés, hogy mit számít a 30/50? :)

Ahm.

Nem tudok korrektül válaszolni, mert ez nekem nonszensz eset.

#3880 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 11. 13:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 13:00

És különben sincs sapka rajta...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.