HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#4081 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:39

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:14

Egyébként ma reggel is durva köd volt, a látótávolság max. úgy 20-25 méter lehetett, ehhez képest csak minden negyedik, ötödik autónak volt bekapcsolva a hátsó ködlámpája. Gáz. :(

Más oldalról viszont úúúútálatos, hogy egy csomóan a 150-200 méter látótávolságot engedő "ködben" felkapcsolják az első és a hátsó ködlámpájukat is.  :reklamacio: Falra mászok tőle. Kifolyik az ember szeme szürkületben és este a sok nyomorult éles ködzárófénytől. Én ködben is le szoktam kapcsolni, ha valaki utólér.

Az első ködlámpás, helyzetjelzős egyesgolfos/yarisos/focusos hülyegyerekektől is kiver a víz...

#4082 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:42

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:21

Meg a hétköznapokra egy H2-t, természetesen. Az a másik álomverdám. Amúgy én inkább a terpjárókat/pickup-okat preferálom...

Szerencsére a nagyobb nyugateurópai városokban már ezeket a túlméretezett monstrumokat extra adókkal büntetik. Ezek nem a belvárosokba valók. :reklamacio:

#4083 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:45

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:23

Ez így van. Városban azért nem jó ha be van kapcsolva, mert ugye egymáshoz közel mozognak a járművek (tehát látják egymást) és pl piros lámpánál állva az előtted lévő bekapcsolt ködlámpája rohadtul vakít és zavar. Városon kívül viszont...

vakít a ködlámpa?  :omg:  mert akkor az nem ködlámpa ! vagy extra szarul van beállítva :)
ne keverd össze a kiegészítő refivel mert az vakít  a kodlámpa ami tényleg az az nem vakít mert annak az a feladata hogy a köd alatt világítson és ne szórja mindenhova a fényt mert akkor nem fogsz látni semmit. a rendes ködlámpa olyan paraméterekkel bír mint a tompított fényszóró csak le van szerelve a lokhárító alá és annak van haszna ködben míg a másiknak nem sok

ne keverjük a kettőt :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4084 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:46

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:39

Más oldalról viszont úúúútálatos, hogy egy csomóan a 150-200 méter látótávolságot engedő "ködben" felkapcsolják az első és a hátsó ködlámpájukat is.  :reklamacio: Falra mászok tőle. Kifolyik az ember szeme szürkületben és este a sok nyomorult éles ködzárófénytől. Én ködben is le szoktam kapcsolni, ha valaki utólér.

Az első ködlámpás, helyzetjelzős egyesgolfos/yarisos/focusos hülyegyerekektől is kiver a víz...

Itt a környékünkön különösképp nagy divat a ködlámpázás. Van, amikor kristálytiszta időben is nem egy, nem két marha kapcsolja fel a ködlámpákat. A csúcs az volt, amikor még a nyáron, délután négykor (verőfényes napsütés) jött szembe egy pickup, s nem csak a ködlámpái, hanem a bukóvázra szerelt 4 db szúrófényei is be voltak kapcsolva. :omg:

#4085 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:46

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:39

Én a múltkor mikor pestre mentem, és hazafelé már éjszaka jöttem, úgy vettem észre hogy a ködlámpázás kifejezetten pözsós betegség :D
De komolyan. 10-ből 8 pözsó 4 lámpával világított mögöttem, vagy szemből. Persze köd egy darab se volt, csak sötét.

#4086 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:48

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:42

Szerencsére a nagyobb nyugateurópai városokban már ezeket a túlméretezett monstrumokat extra adókkal büntetik. Ezek nem a belvárosokba valók. :reklamacio:

Canyoneroooo .... :cool:  (Simpsons) :D :D :D

#4087 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:49

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:45

vakít a ködlámpa?  :omg:  mert akkor az nem ködlámpa ! vagy extra szarul van beállítva :)
ne keverd össze a kiegészítő refivel mert az vakít  a kodlámpa ami tényleg az az nem vakít mert annak az a feladata hogy a köd alatt világítson és ne szórja mindenhova a fényt mert akkor nem fogsz látni semmit. a rendes ködlámpa olyan paraméterekkel bír mint a tompított fényszóró csak le van szerelve a lokhárító alá és annak van haszna ködben míg a másiknak nem sok

ne keverjük a kettőt :)

Én a hátsó ködzárfényről beszéltem. Nagyon zavaró az erős piros fény, ráadásul ha 1-2 másodpercig nézed, utána dupla annyi ideig nem látsz rendesen.

#4088 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:50

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 11:39

Sűrű ködben elméletileg ez biztosítja a legjobb látást. (mármint a helyzetjelző, ködlámpa).
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4089 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:51

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:50

Sűrű ködben elméletileg ez biztosítja a legjobb látást. (mármint a helyzetjelző, ködlámpa).

:up:

#4090 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:54

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:21

Múltkor olvastam valahol, hogy valakit megbüntettek a rendőrök, amiért KÖDBEN be volt kapcsolva a ködlámpája! Azt mondták neki, hogy csak városon kívül lehet bekapcsolva! :omg:

Akkor mexopatták, mert a távolsági fényszóró az, amit nem lehet lakott területen belül használni.
Ha rosszak a látási viszonyok, ködlámpát bárhol lehet használni.
Ciciman is on borda

#4091 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:54

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:49

Én a hátsó ködzárfényről beszéltem. Nagyon zavaró az erős piros fény, ráadásul ha 1-2 másodpercig nézed, utána dupla annyi ideig nem látsz rendesen.

:) igazad van :) a hátsó mindíg zavaró :) teljesen lebarnulok tőle annyira vakít 
de az első is zavaró ha nem az :) már találkoztam ilyennel :) egyböl erre asszociáltam bocsi :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4092 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:58

Tegnap este tejködbe mentem egy erdős országúti részen, aztán ott próbálgattam, hogy mi a legjobb. Igazság szerint mindegy, hogy hogy mész, gáz :D Ha helyzetjelző+ködlámpát használtam, akkor az biztosította a legtisztább látást, viszont sajna max 5 méterre világított előre, szal ezsem egy életbiztosítás. Kipróbáltam aztis, hogy simán felkapcsoltam a reflektort, na az volt a leggázabb, csak egy nagy fehér fal volt elöttem :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4093 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 11:00

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:54

Akkor mexopatták, mert a távolsági fényszóró az, amit nem lehet lakott területen belül használni.

Szerintem is, biztos, hogy bíróságra vittem volna az ügyet. Ködben nem használhatom a ködlámpát? Nevetséges!

#4094 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 11:00

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 11:54

Szerintem sincs ellene megfelelő indok (mármint az ellen, hogy ködlámpát használjunk városban, ha köd van).

#4095 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 11:03

A KRESZ nem nyilatkozik arról, hogy hol lehet és hol nem lehet használni a ködlámpát, csak arról, hogy mikor. Hát akkor, ha a látási viszonyok ezt megkövetelik. :D

Szerk.: Úgyhogy én is rosszul tudtam. :omg:

#4096 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 11:06

Az a baj ezekkel a KRESZ-es dolgokkal, hogy folyamatosan változik. Mi mondjuk úgy tanultuk, hogy a látási viszonyoktól függ, közben azóta pedig lehet, hogy megtiltották városban a használatát.

#4097 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 11:13

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 11:06

Az a baj ezekkel a KRESZ-es dolgokkal, hogy folyamatosan változik. Mi mondjuk úgy tanultuk, hogy a látási viszonyoktól függ, közben azóta pedig lehet, hogy megtiltották városban a használatát.

Itt a llegfrissebb. Klatty

#4098 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 11:15

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:26

Számomra az erő nem azt jelenti, hogy 200-al kell menni, hanem azt, hogy ha kell, van mihez nyúlni. Például nem mindegy, hogy 5-6 másodperc egy előzés, vagy 2.

:up:  :up: Pontosan így vagyok vele! A múltkor jól is jött, egy kedves autóstársunk nem túl előzésbarát viselkedése miatt. Örültem neki, hogy számíthatok a gépre, kick-down, aztán le lett tudva :) Ezt sosem értettem, miért kekeckednek az emberek a másikkal előzés közben? Felelőtlen és rettentően balesetveszélyes, csak azért, hogy bebizonyítsa,  neki milyen király verdája van. Ráadásul még az se sikerült :) Költői kérdésem, hogy miért nem partnerek az emberek a közlekedésben? :(

#4099 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 11:15

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:14

Egyébként ma reggel is durva köd volt, a látótávolság max. úgy 20-25 méter lehetett, ehhez képest csak minden negyedik, ötödik autónak volt bekapcsolva a hátsó ködlámpája. Gáz. :(

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:23

Városban azért nem jó ha be van kapcsolva, mert ugye egymáshoz közel mozognak a járművek (tehát látják egymást) és pl piros lámpánál állva az előtted lévő bekapcsolt ködlámpája rohadtul vakít és zavar....

Azért azt hiszem, jobban zavarna, ha a városban be nem kapcsolt hátsó ködlámpa miatt tényleg túl hamar közel mozognál az előtted levőhöz... mert bizony ott is ugyanaz a köd van és nem mindig mész közel a másikhoz.

Nem mindig áll mindig, minden kézre, el kell tudni viselni az apróbb zavarásokat. Hátsó ködlámpát is, azt is, hogy a másik nem olyan Fittipaldi, mint természetesen én, és a többi...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4100 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 11:18

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 12:13

Ááá dejó :respect:  tényleg nincs ilyen, hogy városban nem szabad használni.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.